Национална олимпиада по математика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Национална олимпиада по математика
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1641 пъти
Здравейте! Имам няколко въпроса - винаги до сега съм минавал на областен кръг на националната олимпиада по математика (след общински е областен, а след областен - национален). Моля да пишат само такива, които разбират. Та проблемът ми е, че никога не минавам по-напред от общински, защото има задачи, които не са показвани в училище. Някой може ли да ми каже къде мога да намеря как се решават такива задачи, които не се учат в училище? Областният кръг е чак април 2015, така че ще следя темата за отговори, които могат да ми помогнат.
ПС:Моля редакторите да добавят историята, трябва ми помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 01e6cee51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът не е в задачите, а в това, че си приучен/а да решава ТИПОВИ задачи, вместо да използваш сивото си вещество и да мислиш. С подобна стратегия и в живота, подобно на олимпиадите, можеш да стигнеш до едно ниво и мърдане оттам нагоре няма!

Участник съм в международни олимпиади по химия, преди много години, та знам какво говоря. Мой съученик стигна дори до 3-то място в света.

Мислете, хора, научете се да мислите! Животът не е готови схеми, които само чакат да бъдат приложени... И така става, но сте до едно ниво! Ако гледате към върховете - научете са да мислите!

Както се шегува един приятел: умът е най-голямото богатство, и който го няма - гледа да го компенсира по всякакви други начини: с пари, с лукавство и слагачесто, с външен вид, със секс...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c8e139e1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора:

Извинявай, номер 1, но казваш, че тези от Американския колеж "мислят" или им предлагат много по-добро обучение? Мисля, че не е нужно да ти пиша романи. Помисли над това.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 01e6cee51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Какво общо имат тези от Американския колеж с въпроса ти за олимпиадите? Замислял ли си се изобщо върху разликата между "им предлагат" и "да постигнат"?

Самата ти реакция, начинът ти на мислене и изразяване показва, че си човек, който никога няма да постигне нещо повече като резултат от олимпиада.

Защо американците, или тези от Американския не са винаги на челните места в олимпиадите, въпреки, че "им предлагат много по-добро обучение"?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 01e6cee51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако наистина искаш помощ, и искаш да се научиш да мислиш, вместо да прилагаш готови схеми като робот, и когато има някаква промяна в схемата да блокираш, отиди при моя съученик и приятел - небезизвестния Добри Данков от 125 СОУ "Проф. Боян Пеев" София. Там ще ти скъсат задника от нестандартни задачи и ще си изградиш подход и стратегия към тях, вместо да излезеш като добре програмирам робот от СМГ-то.

Колкото и минусчета да цъкаш на моите мнения и плюсчета на твоите - това няма да промени истината... Така или иначе повече помощ и мнения от този сайт няма да получиш, първо защото олимпийците не са основния контингент тук, и второ защото просто това са фактите и повече по въпроса не може да се каже. Всичко останало са някакви илюзии и празнословия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker