Имам проблеми в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Имам проблеми в училище
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1685 пъти
Имам проблем в даскалото. Никак не ми върви в 8-ми клас имам три двойки и не мога да ги поправа. Аз уча доста но пак оценките ми не са добри, а един мой приятел в същото даскало почти не отвара учебника и пак се справя по добре от мен. Всички в класа ми не са умници и неога да помоля за пощ. Учителите са заети и не ми помагат. Не хода на уроци. МОЛЯВИ ПОМОГНЕТЕ, сигурно и други са испадали в такива ситуации. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: cb96862147
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вярно, че са "испаднали" в такива ситуации, ама поне малко знаят граматиката...
Учиш, четеш, слушаш и нямаш проблеми.
Как така този твой приятел не учи, а има по-добри оценки?
Ако сам не си помогнеш, никой няма да го направи.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4efe445aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То е ясно, че се базикаш. Личи си, че са допуснати нарочно грешките.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b711d21d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз смятам, че всеки е изпадал в такива ситуации. Аз лично съм в десети клас и ми омръзна да уча. Всеки поставя основите на своето знание през първите 7 класа, я другото е просто пълнеж- неща, които най-вероятно няма да помним след време, а и няма да ни потрябват ако не са свързани с професията, с която ще се занимаваме. В днешни дни човек може да прави хиляди по-интересни неща извън този аспект - например да общува с приятели, да развие културните си познания - кино, театър ; Да чете книги, естествено да си щрака на компютъра и смартфоните :D Таа доста се отклоних от темата, все пак трябва да ти помогна, ако мога. Ами след училище час- час и половина прави каквото искаш- душ, ядене, музика, интернет, каквото искаш.. После си нареди всички гадни учебници пълни с информация и хвани някой, който ти се вижда малко по-интересен от другите - прочети си урока, непознатите думи в уикипедия си ги виж какво означават, гледай да разбереш горе-долу за какво се говори, представи си го, начертай си схема на един лист, за да си представиш нещата, подреди нещата в хронологичен ред в главата си и си прегледай плана- от там ще разбереш на какво най-много държи, ако пък не е подробен поне ще ти помага с ученето- четеш го и по всяка точка казваш каквото знаеш. Ако е математика реши някоя задача, по история запомни понятията, защото са важни и така. Трудно е, но ако нищо друго не те разсейва няма как да не запомниш нищо. Номера е постоянство- да не изпускаш материал ненаучен, защото после ще имаш двойно повече работа и изпилени нерви. След всеки научен урок се поздравявай, че си положил усилия, почини петнайсетина минути- трябва и на мозъка да се отблагодариш по този начин :Д А после по всички останали. Ако спортуваш това ще ти помага да премахваш стреса от училище. Наспивай се достатъчно- 8 часа. Гледай да ти стига времето. Ако не ти стига събота или неделя учи здраво, а в другия ден почивай на макс, излез навън, поразходи се с приятели, молове, кино, повече сън и други забавления по избор. Ако си втора смяна ставай сутрин по-рано, за да имаш повече време на разположение-навивай си аларма, закуси и се разбуди с някоя хубава песен, хапни малко орехи за мозъка и прави същите стъпки. А вечер релаксирай на макс- TV, компютър, каквото искаш. Като заключение: Никой не е казал, че всеки трябва да е отличник- може отначало да започнеш с четворки, петици и постепенно да се издигнеш, ако искаш разбира се - не е важна една текуща оценка - важно е годишната оценка. Затова се стреми тя да е добра. Сега е още първия срок- имаш много време да си ги поправиш тези оценки, не си внушавай че не можеш, не зубри.. Повярвай в себе си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b711d21d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 2, разочарова ме , толкова се стараха да му отговоря изчерпателно, надявам се да не е било напразно и ако все пак е- то поне може да помогне на някой друг.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1796ba7070
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Коментара не е свързан пряко с темата, ако може и да не го четете.
Номер 3 много си прав/а
Аз се чудя лично защо учим тия ненужни неща, след като нищо не помним.
Мога спокойно да си кажа, че съм учил за 5, без никакво желание и съм забравил всичко за 5 дни, защото е безинтересно.
Кефя се да си уча нещата, които ми харесват (не са за училище)
В днешно време една диплома 12 клас си взимаш без никакъв проблем.
Е, вярно ще се платят 2-4 бона, ама няма да стоиш по цял ден във това училище.
Не знам за другите, ама обичам много да спя до 10 часа, да сърфирам, да си правя всякакви интересни неща свързани с уеб.
Но училището ми се вижда малко тъпо след 7ми клас - математиката е хипер трудна и няма да имам полза от нея. Нали не ми трябва повече от събиране/изваждане, че да си сметна сметката :D

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b711d21d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От номер 3- аз знам много за това какво трябва да се учи, но аз самата по цял ден се занимавам с всичко друго , но не и с учене. От 8-ми клас нататък уча само преди контролно и изпитване или когато имам настроение (ако изобщо някой може да има настроение за учене :Д) ии не казвам , че съм права с този свой начин , но знам много случаи на хора, които са учели постоянно и после са полудявали .. А и предпочитам да си хабя мозъка за полезни неща, предназначени за живота като цяло. Никой няма да те пита колко е корен квадратен от 389 :D Живота не е само знание, живота е нагаждане в ситуациите, да можеш да отсяваш важното от излишното , да правиш това което на теб ти харесва, но да не злоупотребяваш. А и този, който е по-хитър печели . Не знам дали е хубаво това, защото нито съм най-умната, нито- най-хитрата. Верния път е по средата във всеки един аспект от живота.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b711d21d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пак от номер 3 : прави си пищови :Д - те не са подходящи за всички предметни области, но по-Добре тях отколкото да не си учил и да отидеш без нищо. Щом си свикнал със сърфирането трудно ще излезеш от този къпан. А и е естествено за всички нас в 21-ви век. Пп наблегни на математиката, не знам как да я разбереш, бих те посъветвала уроци, но аз не бих ходила в 8ми клас на уроци- целия 7ми учех като луда за тези изпити. И после камък ми падна от сърцето.... до следващите изпити, които ни предстоят - 12ти клас :Д Но и това ще мине. А после ще се появят и други проблеми... е, зависи от това как подредиш живота си, кои са ти приоритетите- важното е да си жив и здрав, да имаш постоянна работа и да бъдеш обичан. Знам, доста пиша, но когато искам да се заредя с нещо положитно започвам да мечтая и едни тъпи оценки - те са нещо формално, важното е какъв акъл имаш. Понякога да си умен не значи непременно да бъдеш пълен отличник.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker