Бизнес и Администрация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бизнес и Администрация
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1073 пъти
Добър вечер! Сега съм девети клас и започнах наистина да се замислям какво искам да уча и работа след 12 клас. Иска ми се нещо свързано с бизнес и администрация или компютърни технологии. Всъщност гледам да е нещо, което е и ще е търсено и за по- нататък. Иска ми се да ми дадете съвет и какво да прегледам като информация примерно и според Вас къде ще е най-добре да отида - в чужбина или да си остана тук. Ако е в чужбина да препоръчате примерно къде. И ще ми бъде интересно и може би полезно да ми разкажете кога решихте и какво решихте да учите, къде отидохте да учите и всичките подробности, защото честно казано съм много объркана...
момиче, 15

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: f533067d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз уча Бизнес Администрация. Излизаш с професионална квалификация "Мениджър", но както знаем мениджър на 25г. не се става. Казвам 25-26г. умишлено, защото тогава ще си завършил магистратурата ти. А всички знаем, че няма как от първият ти работен ден да станеш мениджър ако ще и фирмата да е на баба ти, защото се иска да работиш в сериозна фирма и да натрупаш доста години стаж и опит, които стават с яко бачкане, а не от днес за утре. Дори и да намериш някаква такава позиция тя ще бъде на 30-35г. възраст, когато си натрупал опит и стаж, както казах :).

Ако ти се отдавна математиката се захващай със Софтуерни технологии и дизайн, 3D Дизайн, Програмиране и тн. В IT Сектора в кирливата България под 1500лв. няма да паднеш. Въпреки, че има много математика във всяка компютърна наука тя после няма да ти трябва, защото около 80% от IT специалистите в България са самоуки и не са завършвали никога университет. Да, той ти дава предимства като диплома и туй-онуй, както се казва, но когато отидеш един ден и кандидатстваш в някоя фирма винаги ще ти зададат задача за вършене и ако не успееш да я направиш гориш. В IT сектора никой не ти гледа дипломата. Гледа се портфолиото и това по какви проекти си работел досега или въобще по какво си работел!

Най-мърлявия IT специалист взема взима около 1000лв. заплата в малките градове. Смятай ако си в Пловдив, София или някои друг голям град за каква заплата и развитие става въпрос. За чужбина да не говорим. Америка е Меката на IT индустрията и ако там човек е вещ в тази сфера може да пожъне страшна кариера!!! Да не говориш, че по родните ширини има глад на около 30% специалисти в тази област. Бедна ви фантазия тези, които ще завършат следващите 4 години за каква реализация става въпрос!

Хайде успех и попътен вятър в бурното море на живота, че не остана... ей сега ще завършиш :).

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 45de2a1d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   благодаря ти Узунов. Значи не разбрах едно - трябва ли да имам висше образование. И математиката не ми се отдава много, но пък се справям с компютрите. След като завърша училище накъде да поема... това не ми е ясно.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e0be228af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За твое добро ще ти кажа.
"Справям се с компютрите" и "мога да програмирам, правя дизайни, бази от данни, администрация на сървъри и прочие" са много различни неща. Учи се много и самодисциплината е основното качество на всеки един добър програмист - именно това е причината, голямата част от специалистите да са самоуки.
За бизнес администрацията - да трудно се пробива, но е възможно да се достигнат огромни суми.
За работата - чужбина винаги е плащала повече, но е много трудно да се започне. Германия, всичко на север от нея и Англия, са дестинациите са успешна кариера в тези сектори. Другите страни са САЩ, Австралия, Канада и Япония. Общо взето всичко което се води "западен свят", без Япония, разбира се.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker