Работа без образование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Работа без образование
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2192 пъти
Здравейте, незнам как да съкратя живота си в няколко изречения но ще се опитам. На 6 годишна възраст родителите ми се разделиха, майка ми напусна баща ми, взе сестра ми и изчезнаха за чужбина двете. Последното нещо което знам за нея е, че преди няколко години си намери друг мъж и изостави сестра ми така както мен, само че сама в чужда държава. Незнам много как се е справяла но поне успя да си намери приятел и да си завърши образованието макар и в чужбина. Нещата при мен се развиха по-зле, едвам свързвахме двата края с баща ми, живели сме с пари колкото да си платим наем и сметки. На 16 годишна възраст реших да си пробвам късмета при сестра ми. Първата година беше горе долу добре, работех на черно в фирма да разнасям въглени по 12 часов работен ден, но бях доволен защото успявах да помагам финансово, на сестра ми и да пращам някой лев в България, но уви до време. След тази фирма имам общо 4 месеца стаж в един бар. Следователно станах тежест без работа на гърба на сестра ми и пеиятелят и, неможах да си завърша образованието и не ми остават много възможности освен да почна да се събирам с местните бандички да разбивам коли и да рискувам да влезна на топло или багажа и пак в България а особенно там без образование съм за никъде, дори и вечерно да се запиша, пак трябва да работя докато го изкарам

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 721572cb44
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задължително завърши задочно средното си образование. Ако имаш 10 клас образование, ти имаш право на диплома за средно образование.
Иначе прави разлика между липса на образование и професия. Занаят се краде. Аз те съветвам да почнеш веднага работа някъде и с много търпение да „откраднеш“ занаят. Средното образование обаче трябва за всяка работа, това те различава от ромите.
Спри да търсиш вината в родителите си, вече си голям човек - животът е в твоите ръце.
Иначе хубави и доходоноснни професии, които се „крадат“ са - майсторските в строителството, готвач, келнер (бакшиши! ), обущар, кожар, златар.... консултант-продавач, дори монтьор и механик, работа на бензиностанция, касиер..... за мъже е много лесно да си откраднат така много доходоносен занаят, отделно можете да станете шофьори на ТИР или да работите като моряци, мислил ли си за кариера в армията? Моят братовчед има много лошо средно образование (среден 3) и работи в армията, което е ОК за него - 800 лв. чисти много отпуски и добри осигуровки.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 832e813a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, най-добре завърши средното образование дори и задочно да е. Тази хартийка ще ти отвори врати за работа. Само не се изкушавай да търсиш варианти за фалшива диплома че много зле.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ab9dd5e49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От автора: Мислил съм за армията, даже пробвах тука в испанската, но се оказа, че искат гражданство което нямам. А пък в България не знам как седят нещото, но от малкото което съм чул е, че влизат само връзкари( незнам доколко е истина). В краен случеи, ще се пробвам и там но пак искат средно, ан мен проблемът ми е, че искат да работя докато уча, защото още две години на гърба на баща ми са много.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 721572cb44
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе, Авторче, защо не каза, че си в Испания - страната с най-високата безработица в ЕС след Гърция най-високата изобщо сред младите - над 50%!
До тук ви отведе авантюрата да се лутата из държавите. Връщай се веднага у нас, където има все пак някаква работа за всеки, а и можеш да си довършиш задочно с вечерни курсове образованието. Моят баща така си завърши второ средно образование, когато му трябваше друга специалност. Ел. техник е и взима над 2 бона заплата със СРЕДНО образование, но трябва човек да има желание, да има план в живота си. Предлагат му и повече пари, предлагат му и да прави на частно инсталации, но е мързел, а и 2 бона не може да ги изхарчи
Имам скъпа кола (над половин милион лв. струва нова), която поддържаме като бебче - всяка дреболия се поправя. Затова и ходя често до един сервиз за такива коли в града ни - там хората са всички със средно образование и взимат над 2 бона заплата и отделно например си взимат бакшиши. Имам лек проблам с парното, хоп идва един с компютър, чете ми колата и за тази услуга си му дадохме на ръка 100 лв, за 15 мин. работа в свободното му време. Шефовете дават на работниците да вършат такива дребни услуги и да си взимат парите за тях, защото не им се занимава с глупости и така си хващат по поне хилядарка на месец отгоре.
От „испанците“, които с такова желание отидохте преди десетина години да слугувате не знам някой да е просперирал. В това време ние си завършихме образованието в България, почнахме кариера, отворихме си бизнеси и на доста потръгна. Само от моя клас от гимназията има към 5 милионера, трима си бяха и преди това синове и дъщери на такива. Имам един съученик, които пише проектите на кооперации за саниране по програми по ЕС, а после със своята фирма извършва санирането. За 2 години забогатя, накупи машини за милиони в най-голямата криза. Мои познат е набор 1986 г. и купи с кредит завод за дограма на безценица в кризата, сега изнася за Германия прозорци и ги монтира там и почна да купува цех след цех и в момента произвежда всичко - от стъкла, през огледала, през душ кабини... има над 100 работника, а е почнал с капитал от 0 лв. и една ипотекирана панелка на жена му.
Ние с мъжа ми сме от бедни семейства. Той е много по-възрастен от мен и имаше някакви спестени пари. В най-голямата криза ги развъртяхме, купихме имоти на безценица, парцели, после спечелихме двойно и тройно от покупната цена, а в момента строим на един човек вила за над 3, 4 мил. евро в Швейцария с наши работници, машини и материали от България и дори бойлерите ще му внесем на човека, защото се оказа, че само в България и Чехия правили бойлери в цяла Европа, а западните фирми всичко вече в Китай произвеждат с лошо качество.
За 10 г. с мъжа ми станахме милионери, а нашите приятели, които емигрираха и ни се присмиваха сега се връщат с подвити опашки, провалили са образованието на децата си и молят за елементарна работа, защото никой не те чака след 10 г. да те назначи. Какво можете да правите, освен да берете портукали?
Затова докато е време и си още млад се връщай да си хванеш поне средно образование, че в момента дори последния циганин е по-образован от теб, а и може да си е хванал някаква професия по строежите - я инсталациики, я плочки или шпакловки, ти какво можеш да вършиш?
Няма работа без средно образование и професия, а брането на плодове и чистенето на санитарни помещения не са такава. Хайде, дъртите ги остави, ами ти - ти защо не се върнеш и поне средно да си завършиш, после се джуркай по държавите ако щеш, но си видял резултата - мизерия в богати иначе страни и българите първи хварчат от работа при най-малкото колебание в икономиката, докато у нас повечето работодатели в момента работят без печалби или пестят от осигуровки, но си пазят работниците и не съкращават. Моите доставчици дори в последно време назначават работници, но всеки си има едни хора, на които разчита и никога няма да ги уволни - тези хора знаят, че ще имат винаги работа и винаги ще им се увеличава заплатата. Ти това в чужбина няма как да го постигнеш, защото си никой, нежелано зло си и местните при първа възможност теб ще изритат, няма да си изритат техен човек, я.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fe0e20fef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В кой грaд си в Испaния aвторе? Aко си в Мaдрид. , върви и питaй по дискотеки ( опитaй в " independance, често търсят зa реклaмни листовки) и aвтъри зa рaздaвaне нa брошури или отсервирaне.
Внимaвaй, особено в aвтърите, много дрогa се върти и често се прaвят полицеийски aкции. Aко ти излезе късметa, върши си рaботaтa, вземaй пaрите ( плaщa се нa вечертa ) и бягaй. Не остaвaй нa копи и подобни.
Успех!

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ac069a5224
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе коментар номер 4. Какви ми ги балбукаш. Повече от 90% от примерите ти нямат никакъв смисъл, извинявай. До човека си опира всичко. Не всички са родени за предприемачи и бизнесменни. Хм, много странно как едни 80% процента от българите в България работят за без пари, въобще ако си намерят работа в тази безработица и години наред не могат да хванат двата края, а ти за милионерите ни обясняваш. Много странно, как има толкова много реализирали се в чужбина отишли с едно кирливо средно или висше? Факт е и, че там имат по-добър стандарт за живеене и с ниските им заплати. Факт е, обаче че се надигат и против имигрантите им без образование и са си нацисти, тук сте прави.
Който търси намира, с много труд и мъки рано или късно се излиза от затънтеното положение, но там е работата, че ''държавата'', както и цялата нация изчезваме! Хората масово не издържат, светът се движи към пренастройка и не е на добре. Дестабилизиха Близкия Изток и Африка, тероризма взе големи мащаби, двата фронта (Изток и Запад) се настъват по ушите, или по-точно единия притиска другия. В Новорусия се оформят революционни движения и идеи, които могат да обърнат света както казах.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3d5395afe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Aвторе, писaх ти по- горе, още не е публикувaно, но не те питaх, регистрирaн ли си кaто безрaботен. Aко не, веднaгa се дaвaй нa alta кaто тaкъв. Ще ти нaпрaвят нa място и curriculum, също може дa кaндитaтствaш зa безплaтни курсове кaто безрaботен. Зaвършвaш си със дипломa и ще бъдеш с преференция зa евентуaлнa рaботa. Фирмите имaт обклечения, aко те " дръпнaт " от бюрото по трудa.
Пиши в кой грaд си и с кaкво ниво нa езикa, може би могa дa ти " удaря " едно рaмо.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e22d37b39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм да речем прост работник, заварчик на аргон, имам само средно образование и вземам почти хиляда лева. От изброените фактори не смятам нито един за срамен.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ab9dd5e49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Oт Автора: Във Валядолид съм, пускал съм из барове и няколко дискотеки. В парото съм записан като безработен, но понеже имам диплома за 10ти клас от спортно за помощник треньор, и човека ми обясни, че много трудно някои да обърне внимание на това.
Образованието мисля да го завърша тука, тези Градо медио и градо супериор мисля да карам, ако успея да се задържа. Причината поради която отворих тази тема беше, че от няколко седмици обмислям да се връщам в България и дали има някакви работи за без средно образование предимно в София. Образованието си по един или друг начин, ще го завърша.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 928f4622d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   6/8 съм aвторе. Кaкво ти кaзвa служителя от ИНЕМ нямa знaчение. Ти можеш дa посочиш кaто желaнa/ възможнa рaботa, кaквото си поискaш/ можеш. Примерно- келнер/ бaрмaн, помощник в строителство и т. н. Относно курсовете, виж ги из сaйтa нa борсaтa. Зa няколко месецa си изкaрвaш дипломa зa нещо, което в Бг се учи 3-4 год. в техникумите примерно.
Дипломaтa е официaлнa, зaверенa от министерството мa обрaзовaнието. Преди дa се прибирaш в Бг, все пaк върви - обогaти си curriculuma - включи всичко, което смятaш че, можеш. И рaзпитaй зa курсовете зa безрaботни. Съветвaм те дa кaндидaтствaш поне зa три. Не се знaе дaли въобще ще влезеш в някоя пaрaлелкa и не се знaе когa. Зaвиси колко други чaкaщи имa преди теб. Доколкото знaм по aзбучен ред ги привиквaт.
Нaпълно безплaтно ще ти е, a ще излезеш примерно - ел. техник, ( albanil de 1- encargado, не знaм кaк се кaзвa нa бг) охрaнa, професионaлен бaрмaн ( рaботa в кaзинa, 5 звезди зaведения) и т. н. Ти кaто си решиш пaк върви в Бг, но ще имaш тук евентуaлнa възможност, зaщо дa не инвестирaш мaлко време сaмо, ходенето до INEM:) Инaче, нямaм контaкти зa съжaление, където си.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker