Имам ли шанс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Имам ли шанс?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1004 пъти
Момиче в девети клас съм. След осми клас се преместих в ново училище, но се махнах от там поради причини.. Там по някой предмети преподаването не беше също на ниво но се водеше по-престижно. В чуждоезикова паралелка съм. Училището в което се намирам н момента не се води елитно или пък престижно. Аз давам всичко от себе си и изкарвам само петици и шестици. Това, че не съм в толкова хубаво училище значи ли че след, като завърша нямам шанс да отида в добър университет в чужбина? Може би въпросът ми е доста глупав, но ме притеснява. От тази година започнах да ходя на курсове по английски и смятам да правя. IELTS.. Този тест може да ми помогне без значение в кое училище съм учила нали? Университетите в който имам желание да влезна са доста на високо ниво. Просто исках да попитам имам ли шанс или да не си правя някакви фантазии..

Ще се радвам ако го публикувате. Това е наистина многооо важно за мен! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: b52cfe47f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей. Ако смяташ да следваш в чужбина(или по-точно Англия), то е най-добре да вземеш от сертификатите на pearson, защото за тях съм сигурен че имат 99% покритие по света и ги смятат за най-престижни. За ielts не съм много сигурен, но мога и да греша. Ако учиш усърдно и щом още от сега си решила какво ще правш с живота си в преден план съм сигурен, че ще постигнеш реализация и ще успееш в това за което се трудиш. Късмет!
П. С Писъл съм от телефона, не ме съдете за грешки, моля.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: be46bee5d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ако се поразровиш малко повече относно университетите (прием, условия, изисквания) ще разбереш колко малоумен всъщност е въпросът ти. Няма сега да ти обяснявам какви изпити трябват, пък и навсякъде - различно, както и да е. Точно защото не си в престижно училище - имаш шанс за по-висока диплома без чак толкова много усилия. Естествено пак ще трябва да положиш такива, но не в някаква голяма степен. Докато в по-елитните гимназии хубавите оценки се изкарват по-трудно. Наблягай много на английския език, не просто нещата, които учите в училище, защото те никъде няма да те заведат. Хубаво е, че си започнала да ходиш на курсове, надявам се да си попаднала в такъв, който ще те подготви наистина добре. Важното тук е не просто да научиш езика, а да го говориш. Обърни внимание на произношението си, пиши есета, усъвършенствай се. Мисълта ти трябва да върви на английски. Сега може би не ме разбираш, но всичко изисква време и усърдие. Не се залъгвай да се концентрираш само и единствено в/у IELTS. Той не е единствения изпит, който ще трябва да взимаш, ако ще кандидатстваш за чуждестранен университет. Разбира се, не навсякъде (дори) ще изискват точно него. Първо се орентирай къде/какво искаш да учиш, тогава разбери какви са условията. Не се усланяй на приказките на №1, че "щом още от сега си решила какво ще правш с живота си в преден план съм сигурен, че ще постигнеш реализация". Ти си в 9 клас, разбирам(? ), и имаш останали 3 години, което не е толкова много време, ако наистина искаш качестени резултати, с които да се гордееш ти самата. Да не забряваме, че от тази година (-нататък), трябва да обърнеш внимание на всички предмети - оценките от тях ти оформят дипломата. Много упражнения, тренировки. Бъди възможно най-концентрирана и това е. Всичко хубаво става с много труд. Успех. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker