Германия,България или Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Германия,България или Англия
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1651 пъти
Здравейте! Аз съм на 16 години и искам от сега да разбера нещо повече за университетите и обучението в други страни като Германия и Англия например. Влече ме медицината и съм решила че ще уча това. Къде са най-добри възможностите- в Германия, България или Англия. Мислила съм и за трите страни. Главният ми въпрос е има ли добри медицински университети в Германия в които се учи на английски? Или са само икономически? Немският език ме притеснява защото не съм сигурна дали ще го науча за 3-4 години на ниво над средното(което минимум се изисква за изучаване на медицина). Според някои е невъзможно. България също е добро място за следване но са ми казвали, че е по-добре да се учи в чужбина защото нивото е много високо. За Англия не съм чувала толкова добри отзиви от мои познати за начина на живот и обучение. Бих се радвала ако ми отговорите на въпросите и ми разкажете нещо повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: ad0276008f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   За 3, 4 години може да стигнеш и до С1 с немския, но с много, много усилия.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 31390fb575
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Учи там където ще го работиш, това мога да ти кажа. Ако завършиш тук, в чужбина не го признават и те карат една година да го повтаряш на езика, който е в дадената държава, за да признаят образованието ти. Германия е по-добра в стоматологията, отколкото в медицината, но не си струва да даваш купища пари да учиш там, ако после ще се върнеш тук, а там без немски нямаш шанс да живееш и работиш нормално. В Англия нещата са сложни, образованието е адски скъпо, трябва да теглиш кредит от 100 000лева, които не виждам как се връщат, също така вашите трябва поне 2, 200лева да ти изпращат на месец, за да живеш като нормален човек, лично мен това ме отказа от тази държава, и те главно не приемат нашето образование. Ако ще работиш тук, по-добре тук го завърши, а не да ми учиш болестите на английски и лекарствата и диагнозите и като дойдеш тука да не се сещаш на нашия език как са.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5a519fa439
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   За да учиш в Германия ти трябва ниво на владеене на немски език C1 или някъде даже C2. Обучението е на немски език. Някои университети предлагат курс за усвояване на езика, който се заплаща, естествено. Но не всички. Медицината в Германия е с ограничен прием, което означава, че има определен брой места и се влиза с диплома около 5. 90 от средното образование. Приемът е само по документи и сертификат за владеене на немски език. В Германия студентски кредит не можеш да теглиш, стипендиите са почти чудо, особено за чужденци. За Англия не съм се интересувала, но там обучението е адски скъпо, но пък има възможност за студентски кредит. Медицината в България не мисля, че е на кофти ниво - приемът не е увеличаван през годините, няма новоизлюпили се медицински университети. Имаш време, но ако решиш да учиш в България, просто трябва да започваш вече с подготовката си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker