Имам проблеми с английския - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Имам проблеми с английския
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1841 пъти
Здравейте,

Пиша, за да споделя притесненията си от последните месеци. Нашите не ме разбират и даже не се опитват да разберат. И така тази година съм 11 клас. Ходя на курсове по английски на ниво C1 и през лятото ще се явявам на изпит за сертификат. Проблемът е, че резултатите, които показвам в курсовете не са никак добри, дори са притеснителни. Работя, за да съм по-добър, уча, ходя на консултации, когато мога, но няма ефект. Миналата година също не показвах кой знае какви резултати, но взех B2 със 78%. Тази година обаче се притеснявам, че ако се явя на C1 ще се проваля. Не искам догодина пак да ходя на курсове. Искам тази година да го взема и догодина спокойно да се готвя за матурите. Не искам да повтарям курсовете, защото освен всичко друго и те и изпитът струват пари. И без това съм изостанал с нивото. Повечето ми съученици в курса са 10 клас и са много по-добри от мен. С практическия английски нямам проблем. Мога да пиша на английски, да чета на английски, да си общувам с чужденци, но на тестовете не е така. Ако имате коментари, относно темата, моля пишете.

Благодаря предварително!

Моля редакторите да публикуват темата.

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4fe3a1107e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, език на такова високо ниво не се учи само с курс. Курсът е много важен за първите нива, но след В2 ти ТРЯБВА да си в състояние вече да се готвиш сам. Посещавай курса, ако си платил, но времето, което инвестираш там ще е по-добре инвестирано в самостоятелни упражнения, в ЧЕТЕНЕ НА КНИГИ и гледане на филми и предавания БЕЗ СУБТИТРИ.
Нека на английски вече ВСИЧКО да гледаш, дори новините!
Вземи и ИЗВЪН курса почвай да решаваш до спукване упражнения, пиши си с хора на английски - превеждай и текстове.
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ. Освен ако не ти трябва тестът за кандидатстване в университет в чужбина, е достатачно просто да минеш нивото. За нормалния живот ти стига дори B2. По-важно е да можеш да общуваш на езика и да РАЗБИРАШ. Втотото е мноооого важно, за да можеш да работиш с него, а то се постига само с четене и гледане на предавания, реална комуникация на английски език
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9944af40d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Автора
Нямам проблеми с общуването на английски. Както съм написал, разбирам се с чужденци. Новини Попринцип не гледам, но когато гледам телевизия на английски разбирам почти всичко без проблеми. Понякога се затруднявам с акцента, но това е нормално. В курса ни дават книги на английски и мога да чета. Има доста думи, които сигурно и англичаните не използват, но в крайна сметка богатия речник е важен. Притеснението ми идва от там, че ако тази година. се явя на този изпит може да ме скъсат, а той в крайна сметка е пари. Не ми трябва сертификат за чужбина. Решил съм да си продължа образованието тук. Но колкото по-високо ти е нивото толкова по-добре. Пък и там където ходя на английски, обучението не е много добро. Няма да казвам къд, за да не правя лоша реклама.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4fe3a1107e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторе, като няма да кандидатстваш в чужбина, за какво са ти тези сертификати???
Дал си парите, ще ходиш сега на курса, но за мен просто си даваш парите за глупости и щом от сега те плашат, явно не е и добър климата в самия курс, а БЕЗ УДОВОЛСТВИЕ как да учиш каквото и да е било? Beз удоволствие няма учене или то е мъчно.
Не е вярно, че някой някога ще ти иска сертификатите - толкова фалшиви има вече, че работодателите не гледаме тем подобни неща. Просто почваш разговор на английски на елементарна тема (Разкажи нещо за себе си или за последната книга, която четеш) и виждаш дали човекът може да общува. Ако се притесниш, защото някой ти набил в главата, че имаш проблеми с езика - чао. Не ти трябва човек с ПЕРФЕКТЕН английски, а човек да може да общува и да се изразява, да говори СВОБОДНО на езика. Писането дори не е толкова важно колкото говоренето. И още - не се стреми ВСЯКА дума да знаеш от речника, а почни да консумираш МАСОВО литература ИЗВЪН КУРСА. Думите се учат от контекста, достатачно е да знаеш повечето думи и да консумираш литература масово - най-малко по една книга седмично, дори на 2 дни по книга, ако имаш време. Първите 3 книги ще са трудни, после почваш да четеш. Речници не ти трябват.
С ниво В2 ти можеш да четеш ВСЯКА книга. Избери си ЛЮБИМИ автори и ЛЮБИМИ теми за теб (фентъзи и тем подобни) и почвай да четеш книги до пръсване.
Новините са важни, защото там излизат изрази от реалния живот и както ти казваш - упражняваш да ражбираш хора с акцент.
Ако обичаш ebooks ще намериш МНОГО безплатни книги дори в Амазон, гугъл, сума ти платформи имаш, но и като торент е пълно с английски книги. Ако обичаш книжната книга - има книги в библиотеките на английски до припадане - от любовни романи до книги по ядрена физика :)
Ще останеш изненадан, но окръжните библиотеки например разполагат със СЪВРЕМЕННИ книги!
От курса каквото и да ти дадат ще е блуткаво. Гледат да ти оберат паричките. Най-много от там можеш да вземеш някакво кухо обяснение по граматика, което сам можеше да прочетеш във всяка граматика.
На мен английски ми трябваше за университета и го научих сама - не мога да говоря добре, но разбирам на 100% (без да преувеличавам). Мое предимство беше, че бях учила два други езика преди това и имах системата вече, бях разбрала, че ученето на език е на 50% учене на изуст, 20% някой да ти обясни основната граматика и останалото е консумация на книги, учебници, предавания.
Никога не съм давала пари за курсове по който и да е език, но съм им гледала материалите и имам познати, които си пръскат парите по тях - без особен резултат. Самият факт, че се пробват да те убедят колко си зле, вместо да ти дадат самочувствие е показателен - ще искат да им станеш постоянен клиент, после дори може нарочно да не ти дадат нивото, за да повтаряш курса и най-смешното - да те убедят, че ти трябва дори C2, за да те скубят допълнително.
За работно ниво ТРЯБВА ниво B2. С такова ниво ти дават дори американско гражданство :)

П.П. Не се мъчи с британски английси между другото. Цялата съвременна литература, включително научната, е на американски английски - без сложна граматика и завъртяни думи, но с много точен и ясен изказ. С твоя английски ти ще общуваш с други хора, за които езикът не е майчин и ще трябва да си винаги в състояние да се изразяваш много ясно, за да те разберат - с британския английски най-много да почнат да те гледат на криво :)
и още - ти си научил за мен езика на работно ниво. По-добре хвани криво-ляво малко руски или немски да понаучиш или някакво друго знание, с което можеш да си изкарваш прехраната. Езикът е важен, но не е професия

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fb02864228
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом сам знаеш, че се справяш много добре с английския, какъв ти е проблема.
За курса, учи, полагай усилия и ще си вземеш изпита.
Езикът се учи цял живот, от личен опит ти го казвам, ако престанеш да упражняваш даден език, бързо се забравя.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c6e08f9900
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има хора, които не са добри в решаВанчето на тестове, просто не им се получава. Наблегни на тази част, събери си стари варианти на тестове, които са давали на изпита, има и такива помагала, решавай ги и се упражнявай. Номерът е да хванеш къде точно е проблема. Говори и с преподавателя си, може да ти помогне и насочи къде бъркаш. Аз години наред като ученичка имах проблем със запомнянето на уроците, първата година в университета също беше ад, докато не разбрах, че не мога да уча от съкратени материали и от чужди записки. Като почнах да чета от дебелите книги и то абсолютно цялата информация и си реших проблема. Просто хората са различни и заучават материала по различен начин.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 49f6f829d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   А може ли просто да не го искаш? Не искам да те засягам, но на мен ми звучи, че вашите те натискат да имаш сертификати. Да не са от типа хора, които си мислят, че е задължително да имаш хартийката зад знанията? НЕ целя да обиждам. Звучиш сякаш на теб това ти стига, нямаш цел(например кандидатстване в университет) и не ти се занимава. Ако проблема е да се разбереш с родителите си, опитай се да им обясниш. Отвори 20-30-50 обяви за работа изискващи английски и виж колко реално искат сертификат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker