Безплатно образувание в Русия. Перспективи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Безплатно образувание в Русия. Перспективи?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1597 пъти
Здравейте... Срещнах обява за безплатно образование в Русия. Дали е възможно това. Как да го разбирам, че ми поемат семестъра и общежитието ли? Къде да попитам- в руското посолство ли? Много познати, които са по-заможни, отиват в европейските държави, но на мен Русия ми се струва по-добре. Не че съм жертва на тролската пропаганда, но подкрепям Русия геополитически, защото от Западното лицемерие ми призлява. Също така гледах един филм, в който големите банки финансират преподавателите и деканите на големите Американски университети да пишат учебници и да четат удобни за тях лекции. Разказваха как образованието и изследователските центрове изцяло обслужват интересите на корпорациите и банките и налагат неработещи системи като дерегулация и други, които са спомогнали за световната криза.
По-важното за мен обаче е, някой да сподели има ли впечетление от стандарта в Русия. Мога да се издържам с работа по бригади за 4 месеца, от които се спестяват по около 6000- 7000 лв. Дали с тези пари ще ми стигат да живея там...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9419a2609b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отивай, но имай в предвид, че трябва да си останеш там, защото не е признато в ЕС без приравнителни изпити, а и нямат НИТО ЕДИН УНИВЕРСИТЕТ В ТОП 500 на ООН, ско изключим Московския на бившото КГБ за дипломати. На работна бригада те пускат само катп студент от ЕС, за руските студенти такива екстри НЯМА. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7fb36f9374
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   В Русия е адски скъпо. Имах едно гадже руснак и в БГ харчеше като побъркан, понеже там било много много скъпо и като ми разправяше разни примери-ужас.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7622a196fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, в Русия наистина предлагат безплатно образование, но мисля, че после имаш някакъв ангажимент. Тоест не ти го подаряват ей така, а очакват нещо от теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9a6d0baa95
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   В Русия образованието е изключително добро и задълбочено, точно кактвото беше нашето навремето (всъщност ние следвахме руската школа и дисциплина на обучение в училищата), но както споменава №1 - по политически причини то не се признава извън русия. Така че много силно си орязваш пътищата за Еворопа и САЩ с този си ход, освен ако не смяташ да станеш световноизвестен, признат и уважаван учен, естествено - за тях граници няма, но и много малко хора успяват да постигнат подобно ниво.

За стандарта какво да ти кажа - 2 до 3 пъти е по-скъпо в Москва, в сравнение със София... Е, сега след последната инфлация на рублата не знам... може и да са се изравнили. Но пък можеш да си намериш много евтина квартирка при някоя тьотка или чичо на 45-50 години срещу редовно обслужване... С това си решаваш почти без пари два много големи проблема - скъпото жилище и половия живот :) Ще остава да даваш пари само за храна и евентуално за пътуване до България. Ако и образованието ти е безплатно - пей сърце.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 999b72b867
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ОК, ама после какво ще правиш с тази диплома? Едва ли ще ти я признаят в ЕС и в България. Така, че ти хубаво си правиш сметките, но забравяш, че дипломата не е самоцел я трябва после да ти послужи да си намериш работа. А като не я признават извън Русия за какво ти е? Върши ти работа само ако решиш да оставаш там. Иначе си е чисто губене на време.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1c75c367bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Безплатно образувание* в Русия. Перспективи?" Предлагам ти първо да се научиш да пишеш на българси, а после на руски. Но все пак мисля, че там е много скъпо. Имам приятелка рускиня каза, че там е много скъпо. Но всеки сам си решава. Късмет!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker