Неорганизираност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Неорганизираност
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 1271 пъти
Здравейте!
Студентка съм първи семестър в чужбина (да, първи семестър, защото преди това учих езика). Знам, че може да ви прозвучи смешна моята история, но ще ви помоля за съвет. Накратко имам страшно много задачи, които трябва да направя за университета. А нямам никакво време, т. е. нямам време защото съм супер неорганизирана и правя всичко в последния момент. А сега ще започват и изпитите, а аз не разбирам почти нищо от това, което учим. Даже си мисля, че избързах и трябваше да уча още един семестър езика, защото мисля, че не е достатъчно. А най-гадното е, че като знам колко много имам за учене се депресирам и изпадам в някакви ужасни състояние, чак ми се реве(не знам дали е само учене или и от факта, че съм в чужбина ). Постоянно ми е напрегнато и се притеснявам дали ще си взема всички изпити. А отделно тук имат и куп изисквания за успешното вземане на предмета. И въпреки всичко това.. намирам време за глупости. Искам да бъда по-организирана. Все още нямам колеги, към които да се обърна за помощ, а съм много стеснителна, не мога да се обърна и към професори. Не знам какво да правя. Опитвам се да мисля позитивно и да се повтарям, че ще се справя, но като отворя някой задача и не мога да я реша ми става много гадно и изпадам в някакви странни състояния. Уча информатика, а немския е труден. По едно време се чудех дали да не сменя специалността, но не знам. Не се справям особено добре, а не искам да ми остават изпити и предмети за другата година.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 80f5b2062e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трудно може да ти се даде съвет, защото малко хора биха били в ситуация подобна на твоята. Аз лично не съм учил немски никога. Езика обаче ми изглежда труден.

Аз в момента също съм в чужбина и Септември живот и здраве би трябвало да съм студент.

Знай само че не си само ти в такава ситуация. Всеки човек има различни проблеми в различна степен.

Аз ще трябва да уча редовно и да работя едновременно, като сам ще трябва да се издържам финансово и без помощ от страна на родители. Още от сега ми е трудно и не мога да се видя как ли ще съм после когато трябва да смесвам работа, ходене в университет и учене. Ще е пълна каша.

Стискай зъби, само това ще ти кажа! В началото със сигурност е много стресиращо, особено ако не си излизала преди от България. Нова среда, непознати хора, няма приятели или близки.. няма с кого да излезеш, няма с кого да споделиш тревогите си или да прегърнеш. Това е един от трудните моменти, това е и началото.

Не забравяй, че макар и да се измъчваш сега от ситуацията в която си, после тези трудности ще ти изиграят голяма роля в живота. Ще са те направили по-борбена, по-силна, по-самоуверена и най-вече независима.

Около теб няма да има кой да ти дава насоки и решенията имаш възможност да си ги взимаш сама.

Ако нямаш финансовите тревоги и само учението те тревожи, опитай да се концентрираш върху него. Може би, точно това изпитание те чака (а и не само теб, мен също), да живееш живот по часовник. Всеки един момент да ти е разпределен за нещо.

А ако това именно те разконцентрира, създай този часовник. Време за учене, време за почивка, време за готвене/ пране, време за практически задачи.

IT сферата изглежда доста трудна, особено и на друг език. Това което може да те мотивира обаче е че ако успееш да се пребориш със тези трудности сега, после ще си допила горе-споменатите качества, ще си добила професия която е добре платена и търсена, ще си осъвършенствала език.

Ето :)

Всяко решение го взимай сама!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker