Как да му помогна ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да му помогна ?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1641 пъти
Здравейте! Имам брат, който е много добър и живее в чужбина. Влюби се в една жена и сега си имат една малка, красива дъщеричка. Проблемът идва от там, че жена му постоянно му обира парите, а той няма от години почивка. Вече е физически и психически изтощен, но не трябва да работи за да бъде до детето си иначе може и да го загуби. А наща мила снаха, харчи ли харчи, постоянно е на телефона с мама и тате, а те постоянно били много закъсали и имали нужда! Е на това се вика вещица и човек без капка жал! Някой ден ще ви кажа даже коя е и къде живее особата, но сега не искам да му навредя още повече и на детето, което той много обича! Каквии с а законите в чужвина, ще може ли да си вижда и да бъде с детето си или тя ще го отвлече нанякъде, ако той и се опъне и си търси правата, като нормално човешко съществуване?! Влагодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: a7b8d74aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Задай си правилно въпросите, коя чужбина, законите са различни във всяка държава. Пропуски имаш в правописа и те променят смисъла на изреченията, не може да ти се разбира, той трябва ли, да работи, или не трябва, да работи?
Винаги и всеки може да отвлече детето, ако има достъп до него така че, както тя, така и той, може да отвлече детето.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 982a29e8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей,
Щом са в чужбина то положението на мъжа не е много за завиждане. Брат ти, ще бачка докато е физически и психически годен и после ще бъде изплют и смачкан от системата.
Едва ли има начин да му помогнеш. С брак или без брак, ако жената реши да го напусне за да получи издръжка за нея и детето си, с него е свършено. Ще се скапе да бачка за да я издържа. Не знам къде се намират, но законите на запад и в чужбина са много строги.
Аз живея в Канада и се намирам в подобна ситуация. Обстановката тук променя манталитета и мисленето на жените и ако е имало някакви проблеми в семейството, то те ескалират. Свидетел съм на много провалени бракове тук, както на български така и на местни семейства. Тук жените не се женят много много, но имат по три четири деца от различни бащи и то само за издръжка. Затова повечето мъже са наплашени и избягват брак, жена и деца.

И аз като твоя брат съм мека мария и си късах задника от работа, докато моята хубостница си търсеше емоции във чатовете и резултатът не закъсня. Намери си местен индивид,
който уж бил голяма работа, на всичко отгоре разведен с две деца. Сега го издържа, защото и него го скъсват за издръжка на две деца ( бившата му не работи и е на социални) и те така. Така се върти колелото и системата тука.

Разведох се, плащам солидна издръжка ( почти двойна ) на жена си, с която за съжаление издържа новия си мъж и новото им дете, вместо да се грижи за нашата дъщеря.

Хич не ми е розово, сам съм тук и седя единствено заради дъщеря си, но не знам още колко мога да издържа, самотата и приятелите ми липсват, писна ми да съм имигрант.

мъж, 41г

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1cde5b3be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Уважаема госпожо, разбира се, че брат Ви трябва да работи, за да издържа семейството си. А ако нямаше семейство, нямаше ли пак да му се налага да работи, за да се издържа? Това, че е уморен, не влиза в сметката. Според мен описвате историята много тенденциозно, и с известна доза сестринска ревност. Естествено е снаха Ви да не работи, щом детето е още малко. А и по-голямо да стане, за да работи, трябва да се наеме детегледачка, защото не може детето да бъде оставено само, а и няма кой да помага, доколкото разбирам. Какво според теб е нормалното човешко съществуване, за което щял да се бори брат ти? Не пишеш в коя чужбина са, затова ще ти отговоря най-общо. В европейските страни е нормално жената да се грижи за децата, като през това време не работи. Съпругът работи и издържа семейството с труда си. Ако той се е надявал да отиде в чужбина и да живее само от помощи, това е друг въпрос. Но най-голямата изненада за теб ще бъде, че дори и да се разведе с нея, ще бъде принуден да плаща голяма издръжка, с която да живеят майката и детето. Вариантът който съществува в Бг, бащата при развод да остави майката сама да си бие главата с детето, а той да се скатава от издръжка, просто е немислим. Много бързо ще бъде осъден, и колкото и да не ти се вярва, тикнат на топло. Така че, да се стяга брат ти и в следващите 18 години да си разпредели силите, така че да му стигнат, ако смята да остане да живее там. Ако ли не-в БГ всякак може.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2e1ecc1cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката : Приемам градивната критика. Държавата е Англия. Брат ми е изнудван да задоволява всички нужди и капризи на семейсъвото на съпругата си и да работи без да почива, ако иска да живее с детето си. Той вече е много уморен психически и физически и се тревожа за здравето му. Много обича детето и търпи всичко затади него. Мъже, много внимавайте с жените в чужбина, защото явно някои от тях са използвачки и най - лошото е, че използват децата си независимо дали те ще страдат вбъдеще от тяхната пресметливост и жажда за пари. Струва ми се обаче, че случката с брат ми не е изолиран случай. Не виждам изход и надежда зс него, само се моля да се държи и да е здрав.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b5ea021a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 3, да брат ми трябва да работи и повярвай ми е така. Брат ми обаче не е длъжеб да задоволява капризите на родителите й и да бъдр заплашван с отнемане на детето. Той не иска да бъде далече от него и да има втори баща, защоти се приъеснява за дъщеря си. Аз съм жена, но тази до него и явно и други просто раждат за да изнудват. Грозно звучи, но е факт. Приемам критиката, ако беше нпкой безотговорен лентяин, но той много се стараеше още в началото, но в крайна сметка е човек!

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b5ea021a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ех, номер 2! Искрено ви съчувствам. Жалко, че ламтежа за пари е по - силен от желанието да отгледаш децата си в нормална семейна среда.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker