UK - Магистратура във Великобритания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

UK - Магистратура във Великобритания
преди: 9 години, 7 дни, прочетена 2516 пъти
Здравейте!

Решил съм да следвам магистратура и съм се насочил към Обединеното Кралство. Ще трябва да работя и да се издържам сам и тъй като от чуждите езици съм най-добре с английския, единствената ми опция са англоговорящите държави. Имах възможността да посетя Англия, но не ми хареса особено, а и приятелите ми там казват, че дискриминацията към българите е много сериозна. Интересувам се най-вече за Шотландия и Уелс. Видях, че университетите в Шотландия са вдигнали страшно много минималните изисквания за българи (само за няколко години от 5. 50 на 5. 90), което ме навежда на мисълта, че явно и шотландците не ни приемат много добре. За Уелс ще трябва да търся доста информация, защото нямам никакви познати там. Ако има някой, който е учил в някоя от тези държави и разполага с информация, моля да сподели. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 дни
hash: dd5a1568ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Виж, вдига се бала според кандидатите. Просто много българи се насочиха към Шотландия и съответно се е качил балът. Интересно ми е защо... известно е, че там няма читави университети.
Ако искаш във Великобритания да завършиш читаво обучение - САМО ЛОНДОН и другите елитни университети, но в Шотландия???
Иначе българите не сме дискреминирани поне в академичната област, но какво да направят хората, когато у нас шестичките валят по разни „университети“ и „университетчета“ - ще вдигнат бала, разбира се и няма общо с дискреминация, а с нашата образователна система.
Имай в предвид ако трябва да работиш да си търсиш университет в голям и развит град. В Шотландия например в Единбърг, но другъде няма да намериш работа.
Уелс като цяло забрави.
Просто има Великобритания проблем с периферията. Лондонското сити изидържа цялата държава и практически само там може да се живее нормално, но по периферията няма нито инфраструктура, няма производство (всичко е закрито), пълна мизерия и безперспективие.

Замисли се още за учене в Ирландия (държавата). Там също се говори английски език, но университетите са в пъти по-добри от тези в Шотландия, да не говорим за паланките в Уелс и Англия. Ирландия поне е евтина държава, а в момента имат икономически бум и работа

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: 3152e94af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Здравейте, и аз имам същия въпрос, но за бакалавър. Знам, че в Англия се отпускат заеми, а в Шотландия образованието е безплатно, но някой знае ли как стоят нещата в Уелс и Ирландия? Благодаря.

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: 9e9ef7e06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Номер 1, ти добре ли си? Нямало в Шотландия добри университети, добра шега. xD University of Edinburgh е един от най-добрите в UK, също University of Glasgow и St. Andrews, а в Ирландия какво има? В класациите за университети най-добрият им е след около 50 английски и шотландски. За Уелс пък съвсем... освен Кардиф не знам какво друго. А, ако авторът го е страх от дискриминацията в Англия, въобще да не се запътва към Великобритания, защото на другите места е по-зле. Сериозно ти казвам, англичаните са най-отворени към чужденци, значи смятай като цяло какво е положението. Иначе сигурен ли си, че ще имаш пари за магистратура в Англия, защото доколкото знам за МА не можеш да взимаш заем, а пък суми от сорта на 30 000 паунда не знам кой нормален българин може да извади.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 дни
hash: df435d883c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Имам приятели в Глазгоу - нивото на обучение е много под нулата

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: fa530c79ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   #1 В Шотландия е една от държавите с най-елитни университети на глава от населението. И не просто университети а престижни.

#2 За Англия и Уелс е Student Loan Company а за Шотландия е Student Award Agency of Scotland. За Северна Ирландия не знам но можеш да провериш в гугъл. Но в Северна Ирландия от това което съм чувал, чел и гледал като документални филми, това е най-изостаналата част от кралството. Може би защото се намира на остров Ирландия а не на Великобритания.

Има университети които приемат и с по-нисък бал.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 0fdbc61b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   "САМО ЛОНДОН и другите елитни университети"
Qué

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 дни
hash: 0fdbc61b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   А вместо да се блъскаш по-евтините университети, защо не вземеш да събереш някой лев и не се пробваш в свестен такъв?

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 0fdbc61b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   "Иначе сигурен ли си, че ще имаш пари за магистратура в Англия, защото доколкото знам за МА не можеш да взимаш заем, а пък суми от сорта на 30 000 паунда не знам кой нормален българин може да извади. "
По-скоро са около 12 000, и това не са толкова страшна сума, ако си решил да следваш магистратура. Все пак, повечето хора първо си намират работа след бакалавъра и чак след това започват да се занимават с магистратурата. По този начин, след като имаш магистратура, имаш стаж и някой друг лев, така да се каже.

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: dd5a1568ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   n8, ти 12 000 паунда на куп виждал ли си, ИЗКАРВАЛ ЛИ СИ САМ (БЕЗ МАМА И ТАТИ), за да говориш така! Това са доста пари и не само българите ги нямат, но и на Запад са си доста пари без кредити.
Моят братовчедка идва от действително богато семейство, а баща ѝ я издържа първо в Лондон за Бакалавър, после в Бат за Магистър и си намери работа в Лондонското сити за „огромната“ заплата от 1100 паунда чисти на месец!!! Искаше още пари от Папа за животчето в Лондон. Веднага си я прибраха в София и гледам по фейсбука си живее доста добър животец.
Тази жена все пак е завършила що-годе прилични учебни заведения, а не по паланките в Уелс и Шотландия (за Единбург съм съгласна, че е елитен университет, но ще го приемат ли там? )
Сума ти българи завършиха някакви селски университети в чужбина и после не могат да си намерят работа. Може в топ 20 университетите в света повечето да са от САЩ и Великобритания, но това са единици университети, а останалите са пълен бълвоч и на ниво на селски техникум. Във Франция, Германия, Холандия, Швеция и така нататък и други европейски страни можеш да нямаш Кеймбридж и Оксфорд, но нямаш и фалшимнтос университетите и няма какво да сгрешиш толкова, но който иска да учи във Великобритания ПЪРВО трябва да има ГОТОВИ КИНТИ за таксите и поне още 5 хиляди отгоре, за да заживееш там, ВТОРО трябва да го приемат в ЕЛИТЕН университет или изобщо да не учи там и да си губи времето.
То е подобно на ситуацията у нас - не можеш да кажеш „имам висшО“, а задължително се гледа университета - завърши ти РУ, Свищовския, ВСУ, Благоевградски, Габровски, Шуменски паланки и имай висшО...
По-добре си направи стаж някъде и трупай опит по специалността вместо да печаташ глупави дипломи. Това, че един университет се намира случайно във Великобритания не ти гарантира качество, а напротив - трябва да ти светне червената лампичка и да си скептичен, да сравняваш рейтинзи и дори учебната програма преди да решиш да си загубиш ВРЕМЕТО и парите в такова учебно заведение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 дни
hash: 0921a95b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   #1, как реши, че университетите в Ирландия са много по-добри от тези в Уелс? Интересно ми е, защото държавите изглеждат сходни и няма логика да има някаква голяма разлика в нивото на образование?

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 дни
hash: dd5a1568ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   н 10 - Ирландия инвестира много в последните 20 г. в образование просто.... там образованието е по-близко до това в континентална Европа и се цели едно добро средно ниво. Държавата изобщо не е сходна на UK, а се ориентира в посока Континент и винаги е било така - ирландците в Ирландия МРАЗЯТ протестантите в UK и искат да се разграничат от тях. Ирландия е била винаги много бедна страна без ресурси и земя, затова от началото на 80те имат много силни програми за образование и в момента само на това се крепят. Там образованието на масата е много високо. Да, нямат елитни ВУЗове, но нямат и фалшимето....ще учите на едно много добро средно ниво и ще научите нещо поне. Няма фалшименто университети с две думи, които да ви глътнат парите и времето.

В UK се цели да има един елит от 10%, а останалите университети са на ниво наши техникуми и просто се взима някаква професия, за да имат хората професия, но не са научни институти. Отделно слушайте само рекламите по радиото - сещате се колко трябва да си зле, за да правиш реклама в БГ. радио

Навсякъде има добри и лоши университети, но разликите в UK и САЩ са много големи. ВНИМАВАЙТЕ за което. Има 20 най-добри университети, а останалите са ПУТКА. Вие решавате. На Континента (освен Испания) няма толкова елитни университети, но няма и ПУТК-и
Учете там, просто ви казвам да гледате рейтинга TOP 500 на ООН и ако университетът не е поне в първите 300 места - не се занимавайте.
Между другото няма нито един БГ. университет изобщо в този рейтинг, защото се оценява научната дейност, а тя у нас се извършва в БАН и университетите ни са кухи висши техникуми за подготовка на хора с някаква професия, но не развиват научна дейност.
В Континентална Европа също има такива „университети“, но поне имат друго име "University of Applied Scienses" - демек, ВУЗ на приложните науки или - учим ви на професия, но ако искате да учите в такъв ВУЗ, останате си у нас и запишете задочно техникум или ПУ - поне ще сте завършили нещо акредитирано и ДЕЙСТВИТЕЛНО ще можете да правите нещо след това. Например ел.техници много се търсят, мехатроници и учителки за детска градина - все неща, които на Запад се учат в такива „вуз“-ове, но не учета там Икономики и тем подобни, освен ако нямате излишни мангизи и мама и тати да ви издържат
Образованието е инвестиция и на пари, и на време. Това, че е в чужбина не значи, че ще ви торпедира в кариерата, а може обратното да се случи ако заради това напускате работно място по специалността и губите 2 г., в които у нас можете да си направите връзки и кариера. Питайте се дали си заслужава да ги губите тези години в „университета“ Шефилд или „дистанцирано обучение Хага“...дори гледам една от моя випуск, която не успя да завърши, че е завършила после в „Католически УНИВЕРСИТЕТ еди какъв си“, но западните жени поне не им се налага да работят. Ако искате да работите нещо, внимавайте къде учите и UK не значи добро образование, а може да се окаже гарант точно за обратното и унито да ви се стори фасулско.

 
  ...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 38e9f43223
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, "Да, нямат елитни ВУЗове, " Моля!? Да си чувала за Тринити Колидж Дъблин!?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 дни
hash: dd5a1568ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   12 - ОК, имат елитен ВУЗ :) и все пак за нормалните студенти е по-важно средното ниво на ВСИЧКИ университети да е добро, а това в UK просто не е така, а това че има Оксфорд и Кеймбридж не грее нормалният студент - колко българи влизат годишно в Оксфорд?
Отделно тези елитни ВУЗ-ове имат платени програми за разните му арабски шейхове и деца на олигарси, които просто си плащат с милиони престижната диплома.

Отгоре на всичко има университети, които слагат сходни имена на етаблираното учебно заведение и така мислиш, че отиваш в елитния университет Шевилд, но се оказваш например в някакъв с подобно име, но нямащ общно с истинския ВУЗ.
За тринити колеж съм чувала, но ти намери ли го тук -
http://www. shanghairanking. com/ARWU2014. html - няма какво да се караме. Хората са направили ранкинг на световните топ 500 университети - там гледайте дали го има или не вашият избран университет.
Моят например се мъдри под номер 49, което не е зле за сетовна класация сред хилядите университети в света, но сега не мога да кажа, че е Харвард, но ако унито изощо не е в топ 300 от тези 500 университети, не си губете своето време и пари.
В крайна сметка всеки си решава сам и ако ви се кара студентски живот, университети пълно.
Не можем обаче да пишем за университетите в САЩ и UK по принцип, защото от стотиците и хилядите (в САЩ) имат действително десетки топ университети, но това не дава никаква информация за останалите.
То е същото като да кажеш „Висше в България“ - едно е да си завършил във Варненския свободен, съвсем друго да си завършил СУ. Разликите в UK са дори още по-големи. Отидете, вижте

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker