Образование в чужбина след 12 клас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование в чужбина след 12 клас
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1271 пъти
Здравейте,
Искам да ми помогнете за кандидатстване в чужбина след 12 клас какви стъпки трябва да направя, за да ме приемат в университетите(независими кои страни, но да са в Западна Европа). Сега ще бъда 10 клас, завърших 9 клас с отличен 5. 77. Английският ми език е към средно ниво, но се упражнявам през лятото и си чета книгите за лятната ваканция. Така искам да знам в кои страни от Западна Европа могат да ме приемат само с английски език. Има ли изпит и ако има някой, който е минал с такъв изпит, дали е труден и какво представлява? Мога да науча и друг език сама, но трябва ли да имам сертификат, че го знам този език, без да съм ходила на курс?
Благодаря Ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: c2fe7834ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За да учиш в западен университет, трябва да знаеш или английски (има такива бакалавърски програми НАВСЯКЪДЕ в Западна Европа) или официалния език на държавата, в която искаш да учиш (немски, френски, испански и т. н. ). Ще кажа за английския: 1. Вземаш си езиков сертификат - IELTS, Cambridge, 2. Кандидатстваш в университета (изискванията са на официалната уебстраница на университета). Държах IELTS изкарах 7. 0 Overall Band/ 9. 0- аз съм доволен. Тестът не е труден, но определено трябва да имаш ОТЛИЧНИ знания по езика (ниво С1), за да изкараш по-висока оценка от 5. 0 на IELTS Academic. Повечето университети имат изискване 6. 0 . Разбира се това се сменя от университет на университет. Не очаквай в Oxford или Cambridge да ти искат 6. 0 - минимум 7. 0-7. 5. Съветът ми е АКО английският ти не е на много добро ниво до края на 10-ти клас, иди на частни уроци - първо, за да се запознаеш с формата на езиковия тест и второ, за да видиш къде имаш пропуски. Успех!!! :) В 9-10 клас и аз имах мечта да уча в чужбина - милиони пъти промених желанията си за университети, но накрая УСПЯХ!!! Тази есен започвам обучението си в западен университет.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e55b57c7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поздравления, че знаеш какво искаш отсега. Има една фирма в София - "Интеграл". Доколкото знам, те дават такива консултации. Влез им в сайта и виж. Има и други, но аз съм чувала от познати за тази.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a1e529820f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не мислете, че всичко, което хвърчи се яде. Имам много познати, които заминаха да учат в чужбина и са много разочаровани от нивото там. Ако си подбереш правилно университета и специлността и тук има много хубави места.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 52cd575937
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За да успееш навън, трябва да си способна да намериш отговорите на всички въпроси напълно сама. Ако сега не можеш да се справиш сама с един Гугъл, какво остава за всичките проблеми и трудности, които те чакат навън? И още нещо - ако ще кандидатстваш в чужбина, не се занимавай с никакви агенции и тем подобни. Всички университети имат сайтове и имейли и тук отново трябва да си способна да се справиш сама. Научи се да бъдеш самостоятелна и да се оправяш, вместо да чакаш на други хора. Казвам ти го като човек, който учи навън. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker