Кой да избера ТУ или СУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121428)
 Любов и изневяра (29765)
 Секс и интимност (14391)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7313)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18589)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кой да избера ТУ или СУ
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1325 пъти
Здравейте , пиша тук , защото икам мнение , които университет трябва да избера . Приета съм в ТУ с електроинжинерство на френски език и в СУ с френската филология .
Моля ако някои чете тук да си даде мнението .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1afb7d405c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Определено техническата специалност без оглед на езика - френски не ти трябва така или иначе, но ел, инж. се търсят много и заплатите са много добри. При възможност прехвърли с немски или английски език в ТУ, защото специално за факултетите с немски знам, че им осигуряват веднага стаж в Германия.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ff84c2f092
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е то не е като да избираш между два вида маслини това... Доста са ти различни специалностите. Зависи от собствените ти силни страни. Както казва 1 - с електроинженерство по-лесно би могла да си намериш по-добре платена работа, дори в БГ. Обаче ако си записала ел. инженерство с френски само заради френския и реално аналитичното мислене не ти е силната страна - ами не е добре да го пишеш това. Ти трябва да си прецениш, специалностите ти са доста различни и се учат супер различни неща.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0b3f8d108d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Че някой ползва ли вече френски? !

Виж - Англия практически НЕ е в Европейския Съюз. Последния е само от Германия и до някъде Франция, НО говорят на английски...

Иначе в ТУ едва ли нещо ще научиш. В СУ и да научиш ще е морално остаряло...

Иначе - да, търсят се инженери, чудесни роби става от тях, с мургавите понякога има проблеми, а инженерчетата ем са грамотни ем припкат кат ги подритне богаташчето-шефче.

Та, в БГ по-често рая без образование става "Мениджърско" тяло. Пък за жена с тяло... направо може и шефка да стане, особено ако е с феминистки връзки... бе що не следваш нещо по-така я "стопански шарлатании", я "счетоводен тарикатлък" или "право" за раята - адски печеливши, не изискват знания, а само липса на морал и женките се пъчат много като ги завършат.

Ако пък ще работиш в цивилизована страна, едва ли ще ти признаят хартийката с оценчици от ТУ или СУ.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 36080f59c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Една и съща трагедия е във всички български унита в момента, така че дали е Софийски или Русенски, пак не си заслужава, но все пак ти си преценяваш. :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bd171cdf3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   ами аз уча в ту и никога не бих го препоръчал. ако искаш да се скъсваш от учене и да не знаеш даже и половината от материала - ту. Ако искаш да се скъсваш от учене и накрая от су да те разцепват на съзтезанията - ту. ако искаш разни комлексирани и недогледани мизерийки да те нервират и да ти пречат под предлог, че е някаква дисциплина и ред или друга тяхна глупост - ту. Ако искаш да загубиш няколко години от живота си и накрая да нямаш никакви практически умения - ту. Ако искаш да ти давст час и половина на изпит (и то за задачи, които даскалите дето го премятат по 5 пъти на седмица ще ги разписват за 40 - 50 минути сигурно) - ту. Някой казал ли ти е за другата комплексарщина на ту наречена заверки - това е подпис на учителя, накрая на семестъра за присъствия, . без който не можеш да идеш на изпит. Т. е. не можеш да работиш ако учиш там. Право да си аз бях магистратура там и до сега без двама - трима не се заяждат и ги дават. Но тия двама - трима прецакаха колегите, те ходеха на работа, някои гледаха деца... Но чувам, че на бакалаврите за едно отсъствие им дават да правят контролно. Има и свестни преподаватели, които си водят добре лекциите и уоражненията, но те се губят в общата лоша картина. Не препоръчвам ту.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker