Кой учи маркетинг? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121408)
 Любов и изневяра (29760)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21908)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3189)
 Образование (7312)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18583)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кой учи маркетинг?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 3087 пъти
Много се интересувам от тази специалност от известно време, но съм слаба в математиката и това ме спира всъщност да кандидатствам там. Като видях какво се учи - всички сфери на икономиката, ми стана ясно, че не е за мен... и се чудя дали да с епробвам там или по-добре не. Мислите ли, че материала, който сме учили в училище ще ми е от полза в тази специалност, или там се учат съвършено нови модели 'задачи', и мога да започна един вид отначало?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 749a78f1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не можеш със слаба математика да учиш икономическа наука - каквато и да е била. Маркетингът има много статистика - тоест и висша математика, има модели, които плюят готови резултати, но първо трябва да ги напишеш и дори понякога си на ръба на програмирането. Не случайно се иска математика за икономическите науки. Слаб по математика човек не може да се справи - да, учат се различни неща, но са на по-високо ниво. Ти щом с училищната математика имаш проблем, как ще се оправиш със сложни модели?
Аз говоря за истински специалист в областта. Виши-ваши в селски университет всеки иначе учи Маркетинг и после работи на полето като овчар
По-добре учи нещо, което пасва на твоите възможности и интереси. Всеки добър в специалността си човек може да живее добре от това и не е дори нужно висшО, за да печели добре един човек

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6877cae21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз завърших икономика бакалавър в УНСС без да разбирам и бъкел от математика. Много съм слаба, изкарах изпитите по математиките, статистика и други такива предмети. А за въпроса ти относно маркетинг- записвай. Ако искаш да видиш подробности, порови се в интернет. Пълно е с лекции, информация. Живеем в 21 векл, все пак.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 29ec9916db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ако ще се занимаваш с маркетинг хич, ама хич не ти трябва математика, трябва ти психология! Ти трябва да ме убедиш, че искам твоя продукт, трябва да ме накараш да вярвам че имам нужда от твоя продукт, точно от него, не от този на конкуренцията! За това ти трябва психология, не таблицата за умножение!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ff7f3319ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   1, може без математика да учи икономическа специалност - Туризъм, там няма математика, освен ако университета не е с икономическа насоченост, т. е. Свищов, Варна. В София наблягат на географията(за Туризма).
Ако си била в икономическа паралелка ще ти е от помощ. Ако има само една висша математика може да се мине, според мен - матрици, детерминанти, вектори и интервали ако не се лъжа, но приложна ли се води, Iва висша ли не мога да ти кажа.
Виж за инженерна специалност, без математика или за икономическа от рода на финанси, счетоводство не върви, просто няма да ти харесва дори и да ги вземеш. Ако е само една висша, с частни уроци и късмет(какви задачи ще ти се паднат на изпита) имаш не малък шанс.
Забелязвам, че при обяви за работа няма точно специфично образование, просто искат да е икономическо, работодателите не са глупави и знаят на какво ниво излизат всички.
Отделно 1 също не мисля, че е прав за още нещо - ако някой го влече нещо, хвърля усилия и се учи, ако ще и в най-пропадналия университет, стига да е акредитиран по някакви държавни стандарти, може да направи нещо и не да пасе овцете. Всички знаем положението на българските унита, моля ви се. Щом Белградският влиза в Топ 500 в света, а Софийския е далеч назад за какво говорим...
Да, в България университетите в София могат да тежат малко повече и то по-скоро заради стериотипно мислене, понеже ми е ясно каква е практиката във всички унита = 0, щото на теория ей сега си купувам всички учебници, уча им нещата, ако съм добре в математиката, вземам им изпитите, обаче без практика какъв ще го дириш, това не е машинно инженерство да се учим да чертаем по компютрите, всички се знаем що за стока сме, ама сме вирнали гордо глава, като че учим Кеймбридж или Харвард. Отделно всички знаем, на всяка икономическа специалност са "нацвъкали" по два езика с 1-2 лекции в седмицата, на които определено не излизаш дори с някакво средно ниво, да не говорим за говоримо, тоест само си пълнят хорариума по-скоро. Над 50% (предполагам, не мога да знам точно, просто им гледам учебните планове) са предмети с изцяло теоретическа част, имайте предвид, че дипломи с икономическа насоченост няма да ви направят тесни специалисти там се учат по-скоро общи неща, плюс малко математика, малко от това, малко от онова, малко бизнес английски и всичко е широкопрофилно, не ви прави тесни специалисти. Просто дипломата ти дава право да кандидатстваш за по-висока позиция, понеже по закон за "такава" позиция се изисква висшеееее. То ако я нямаше тая простотия колко кадърни среднисти щяха да са в браншове като маркатинг и туризъм и да са по-високите позиции, но язък... няма висше. В практиката на маркетинга ме съмнява да се използва чак толкова много математика, е все пак не съм толкова навътре в нещата, но пак повтарям, моля ви се... всички се знаем на какво ниво сме, няма нужда от хвалебствени слова за специалности и унита.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker