Психология - Spodeli.net


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Психология
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1373 пъти
Добра вечер!
Въртят се едни неща на главата ми. Изобщо няма да навлизам в подробности и ще бъда прекалено кратък и ясен.

Искам да се занимавам с Психология. Имам знанията, съчувствам, помагам, решавам проблеми, роден съм за това. Интересува ме за какво мога да си използвам следните "таланти", ако не уча висше образование? Какъв мога да стана и да се занимавам с психология? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 01be7dfe20
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Виж, не се сърди, но Психологията е наука и е далеч от таланта да изслушваш хора - помага, но не е достатачно. Твоят въпрос е като някой с интерес по физика да пита какъв ще стане, но не иска да учи това като висше - ами просто читател на списания по физика, но нищо повече.
Без висше по Психология, ти няма как дори да се докоснеш до науката. Чете ли поне Фройд, Юнг и други от основната теория, защото ако беше прочел, щеше да знаеш, че е много дълбока наука и дори не е чак толкова интересно и лесно колкото си мислиш.
Без висше ако искаш да помагаш на хората можеш да станеш свещенник, да работиш в телефон на доверието и така нататък, но не и повече.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 612aff88cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   №1 е прав, но за свещеник се иска завършена поне семинария, а работата в телефон на доверието е доброволческа.
Авторе за барман си перфектен, там не ти трябва висше, а са ти нужни точно твоите качества, да изслушваш, да съчувстваш и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fffc2f75e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   На 14 съм, не знам дали искам да стана психолог... не ме бива в училище... Добре дори да се стегна с математиката не мога!! Искам да помагам, но след като разгледах други теми и тази коментарите са страшно отрицателни. Вече се отказах... не мога да си намеря професия, която не изисква много учене (ще ми помогнете ли)... или ще кажете, , я стани някоя чистачка, като не искаш да учиш''... и какво това не е ли пак работа?? Не че искам да стана, но си изкарваш парите с честен труд, не като някои да крадеш от труда на другите!! Хора както казаха в един филм, , Мечтите сами избират човека'' Щом това е твоята мечта давай кой те спира нима ще слушаш хората... нима ще ги питаш какво желае сърцето ти?? Ако искаш да те откажат давай слушай ги!! Аз затова и чета теми, за да се откажа, но ти недей, ако наистина това искаш не се отказвай после ще съжаляваш... знам какво е сърцето ме боли, дърпа ме, но сигурно съм допуснала куп правописни грешки... не съм наука... Ако искаш да минеш без образование не знам как да ти помогна да!! НО може би, ако си създадеш частен офис и да си направиш някаква реклама... може би ще успееш да помагаш на хората!! НО го направи с чувство (някои хора казват, че тази работа не се върши с чувство, а трябва да си учен, но пък според мен, ако имаш дарба давай!! За да си художник трябва да умееш да рисуваш... в повечето случай не става само с учене нали?? :Д някои хора не могат да се научат да рисуват... други са родени с дарба!! Аз съм изключение объркана съм не знам какво искам... по едно време искам да съм сценарист ;д по друго психолог, зъболекар и т. н. За жалост не съм дарена с мечти... нито мога да рисувам, нито да пея, не ме бива с компютрите, но пак искам хубава професия ;д (иначе бързо запомням, ако някои ми обясни, но напоследък съм много разсеяна и много бързо забравям... започвам да си мисля, че са ми свършили мозъчните клетки ;д) и не знам какво искам... за това и може би не ме бива в училище... не знам за какво да се боря!! Но ти изглежда знаеш какво искаш!! Докажи го на хората, които си мислят, че е трудно!! А колкото до образованието - Съвет-ако наистина искаш да станеш психолог, ученето ще ти е интересно да научиш за тази професия още и още!! Ако пък не искаш опитай без образование като създадеш свой офис... не съм много умна, не знам как стават тези неща/ Не бях много точна, но се опитай да разбереш не бъди като мен... следвай мечтите си и не се вслушай в никого, а в сърцето си!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0080879808
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   може да станеш общ работник

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: be2003dfcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора: Не, че не искам да уча висше образование, а за да не си губя времето и средствата. Но, ще уча. Благодаря.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3307f689b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Поредният "психолог"...

Ми с тези "таланти" (които всеки, записващ тази специалност, твърди че има) и без висше можеш да станеш примерно врачка. Ще можеш да хвърляш боб или да четеш по длан.

Пич, ти нямаш и помен от това, какво е психология. Ще разбия (за пореден път) мечтите на всички, но истинската психология (когнитивната наука) няма нито съчувствие, нито Фройдове, нито пъшкания на дивана. Все повече и повече тук навлиза статистиката, математическото моделиране, неврологичните изследвания и компютърната наука. Ако тези неща не те блазнят, сори. Тук това (естествено) няма реализация. С висше по псих. тук можеш да станеш интервюиращ по фирми или някакъв социален работник.

Без висше ти дори и статии не ще можеш да четеш, тъй като те са целите изписани в специализиран език (подвластен на парадигмата си) и са пълни със статистически термини (то нашите "психолози" не им стиска да научат малко статистика, камо ли някой без такова образование).
Можеш естествено да се вслушаш в съвета на номер 3, да послушаш "сърцето си"... и да се провалиш (щото, просто и ясно, никой няма да дойде при необразован "психолог").

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d8175a9735
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бате, ти изобщо знаеш ли каква мъка е да учиш психология.. Няма нищо общо с това което ти определяш като психология

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fc53dfd068
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   3, чистачка също е работа, но е много ниско квалифицирана (на практика всеки който може да държи метла с ръцете си може да я върши) и съответно конкуренцията за 1 работно място е огромна, а заплащането - ниско (заради огромното предлагане).

Естествено е колкото повече учиш, с колкото по-сложни науки се занимаваш и колкото по-висока квалификация придобиваш, толкова по-търсена и високо оценявана да е работата ти, съответно и добре заплатена, понеже много малко хора имат необходимия (интелектуален и всякакъв) потенциал, както и са готови да вложат необходимите услиля, за да го постигнат!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker