Информатика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Информатика
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1710 пъти
Аз съм 12 клас от езикова гимназия и искам да уча Информатика в СУ. Но уча първо равнище математика, а казват, че там се учи много математика. На мен сега ми харесва, но там сигурно ще е много по-трудна. Има ли някакъв шанс да завърша там след като съм учила първо равнище математика. Тази година започнах да гледам клипове на Светлин Наков и да правя програми. Не е много трудно и ми е интересно. Знам, че може и без диплома, но по-добре да имам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3ff882ee4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Щом ти харесва математиката това е твоето място! Аз записах първа година компютърна специалност и математиката винаги ми е била трудна и безинтересна и сега ми е много трудно с висшата математика и честно да ти кажа завиждам на хора като теб. Влизай смело и не му мисли!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: fbd102296f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ще се справиш, ако учиш достатъчно. Но ако не си много на "ти" с математиката може би е по-добре да се насочиш към друга специалност. От опит ще ти кажа, истината е в Информационни системи - няма да те зорят много с математика, а дисциплините свързани с програмиране се водят на прилично ниво, сравнимо с това на по-престижните СИ и КН. Така или иначе университета ти дава най-обща подготовка по различните дисциплини, а като видиш какво ти е интересно можеш (и трябва) да го изучиш в детайли самостоятелно - има достатъчно източници на английски, вярвам че няма да е проблем за теб щом си завършила ЕГ.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 480e6a1b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ако искаш да ставаш програмист, няма абсолютно никакъв смисъл да влизаш в университет. Можеш да посещаваш SoftUni например, но стой далеч от държавните университети. А СУ специално е невероятна дупка. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 287cfc7a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Завършил съм ФМИ на СУ, да има много математика в специалноста Информатика, и на тези, които не идват от математически гимназии е доста трудно. Въпреки, че има доста пародии на обучение в СУ, при гномите на Наков няма да се научиш, нито диплома ще получиш. От 10 години се занимавам с програмиране и в момента съм софтуерен архитект към голяма фирма - всеки месец провеждам интервюта със "знаещите" и можещите от СофтУни - пълна трагедия. Две години учат и не знаят къде се пазят value и reference променливи. Съвет : запиши се бакалавар във ФМИ и 2-и курс си намери работа. Всеки почва от нулата.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f620614e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 4 - няма как да си провеждал интервюта с хора, завършили СофтУни, понеже такива няма. Обучението е две години, а проектът е на година и половина. Виж, ако си провел интервю с някой, отпаднал след първия семестър и номер 1287 по успех - нормално. В момента си търся работа, така че ако модераторите разрешат, постни един мейл, ще ти пратя автобиография и ми е интересно как ще се представя на интервю при теб. Може пък да ти се промени мнението.
До авторката - аз в момента завършвам трети семестър в СофтУни. Обученито е най-вече практическо, с много домашни и проекти. Доста е интензивно, с много домашни и практически проекти. Интензивно е, почти невъзможно е да го съчетаеш с работа и човек трябва да положи сериозни усилия, за да си вземе изпитите. След година и половина интензивно обучение, ако си сериозна, ще имаш достатъчно знания за джуниър позиция и добра основа, над която да надграждаш. Все пак имай предвид, това не е висше учебно заведение, а двугодишен интензивен курс. Диплома можеш да извадиш по партньорска програма, ако искаш.
Действително в СофтУни не се учи математика, което за мен е минус. И аз обичам математиката, заради това мисля сега като завърша СофтУни, да кандидатствам във ФМИ и да уча там, докато работя. Действително, има доста сфери в програмирането, в които математиката не е необходима над елементарно ниво, но според мен развива мисленето и ако ти се отдава, добре е да я научиш.
Моето мнение - ако ти върви математиката и си много амбициозна - запиши ФМИ и паралелно СофтУни или Телерик. Вярно, година и половина ще ти е супер натоварено. Но след това ще имаш практически знания, за да почнеш работа. Същевременно ще получиш и знанията от ФМИ по математика, както и диплома (макар че не знам доколко тежи в тази сфера).
Но каквото и да избереш, трябва да знаеш, че зависи преди всичко от теб. Училището ще ти даде някаква основа, но ти сама трябва да се упражняваш, да гледаш клипчета, да четеш статии. Пролетта ходих на един курс с хора от ФМИ - имаше второкурсници, които ми скриваха шапката и четвъртокурсници, които знаеха по-малко дори от мен (учех иформатика от осем месеца тогава) и се чудех кой ги е пуснал до там. А познавам и добри програмисти, които нямат образование.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker