Искам да се реализирам като адвокат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121412)
 Любов и изневяра (29760)
 Секс и интимност (14391)
 Тинейджърски (21907)
 Семейство (6485)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3190)
 Образование (7312)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18583)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да се реализирам като адвокат
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2129 пъти
Здравейте на всички.
Нова съм в този сайт, но все пак искам да споделя с някого това, което искам да се занимавам след гимназия.
Тази година съм 9 клас и винаги съм си мечтала да бъда каква ли не (стюардеса, учетелка) стигнах до извода, че искам да бъда адвокат. Бихте ли споделили с мен дали е добра идеята и дали имаш шанс, защото в България е малко трудно това е ясно. Разбрах от други хора, че се гледат балообразуващите оценки по история и български език и литература. Това ме улеснява, защото с тези предмети съм сравнително добре. Винаги съм искала да бъда студент в град Пловдив, защото София ми се вижда твърде населена, но все пак нормално като столица. Все пак тя не е моят град в, които искам да се развивам трябва ми нещо по-различно. Mоже и да ме упътите за друг град в които ще имам по голям успех и шанс. Ще се радвам да прочете историята ми като за начало и да споделите като коментар какво мислите.
Благодаря на всички предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 53bd2fa2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей. Първо се постарай да влезеш право. После да го завършиш. След това ще трябва да си намериш работа по специалността. Да се впишеш като адвокат (но не непременно - може да станеш юрисконсулт, нотариус, съдия, прокурор, съдебен изпълнител, разследващ полицай). После трябва да се докажеш. Междувременно навярно ще създадеш семейство. Трябва да балансираш между мъжа, децата и работата. Да си покриваш разходите. Но тогава вече ще си друга, ще мислиш други неща и ще имаш други приоритети. Не мисли чак до там - избери университет и се готви за кандидат-студентските изпити - това за сега е достатъчно.

Впрочем така е и с всяка друга професия.

Адвокат :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3ed90b6706
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз исках да уча право и да бъда адвокатка, но много бързо се отказах, защото има супер много хора, които учат това и не се реализират, защото просто са прекалено много и няма работа за всеки. Познавах едно момиче, много умно, учила е усилено винаги, амбициозна, възпитана, има всичките качества и го завърши, но така и не си намери работа и сега е продавачка в магазин за 500лева заплата на месец.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5e8d5c03c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Готина професия но мисля че се учи 5 години. Не е лека, но така и трябва защото от теб ще зависи съдбата на хората и трябва да си много добре подготвена, защото ако не си и направиш една грешка някой отива в затвора или му се разбива цения живот.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b188b78be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо наистина ли искаш да бъдеш авокат, защото това е изключително отговорна професия и трябва адско учене на право там.. Казвам само да не е прищявка, за да не съжеляваш после :) Иначе Софийския подготвя най-добре в този опит, но като не харесваш София в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" също обучението е добро. Друг вариант е свободният университет във Варна, дупломата важи навсякъде, но се изръсваш с много пари за семестър. Иначе е адски суха материя, трабва мнооого четене :) :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: bebbe75ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За учене се избира университет, а не град. След като завършиш, можеш да живееш, където искаш. Естествено, че можеш да учиш право. Дали ще се реализираш, зависи основно от самата теб. За начало трябва да избереш добър университет.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 039db32d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За мен, най-добре да завършиш право в СУ в град София, за да станеш адвокат не се иска само да учиш, тъй като теорията е едно, а в практиката е друго, както за всяка професия, но и да имаш лични качества. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d2076b5ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички за мнението.
Ще се опитам да реализирам професията, която си мечтая от доста време, но не знам след време дали няма да се откажа. Сега ще продължавам да се боря и да следвам мечтите си. :) Наистина е трудно, но ще си заслужава поне.. но както пишеше в един коментар в днешно време е трудно да си намериш работа по специалността.. за жалост, но това е България :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 47506a0fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не разбирам какви тези измислени мозъци! По-добре запишете някоя
естествена наука (физика, химия, биология, математика и др. ), а не измислени и безперспективни специалности, които после ще съжалявате за избора си! Вече всички бягат от естествената наука, но както гласи поговорката , , От дъжд на вятър, ,

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker