Еразъм+ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Еразъм+
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 3198 пъти
Здравейте! Потърсих информация в сайта, но не намерих нищо конкретно относно програмата Еразъм. Много бих се радвала, ако получа отговор от студенти на МУ-Варна по фармация, но и всякакви други мнения на хора, включили се в програмата биха били изключително полезни. Въпросите ми са следните:
1. Обучението много ли е трудно?
2. Парите, които се отпускат достатъчни ли са?(от кой месец започват да ги изплащат?)
3. Има ли вариант за магистратура и след това стаж?
4. Предполагам, че се признава семестъра/годината/стажа, изкаран/а в съответната държава, тук в България?
5. Къде настаняват студентите и какъв е д/г наемът?
И като цяло доволни ли сте от програмата, има ли такива които съжаляват, че са отишли?
Благодаря предварително на всеки, споделил мнение. Ако има нещо от съществена важност, което съм пропуснала да попитам, ще се радвам да прочета.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 78b5846b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ще ти кажа най-важното- абсолютно нищо, дори най-мижавият изпит, не се признават тук.
Лично аз не съм ходила, но много мои познати от СУ и ПУ са били. Парите си стигат, ходиш, обикаляш, а после се връщаш и почваш яко да учиш за изпити.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1fb53eac9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Благодаря, н. 1. Моля за още мнения.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d538e1b740
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Целта на Еразъм НЕ Е обучение, а културен обмен - да се запознаеш с хора от съответната държава, да се разградят разни предубеждения между народите в ЕС.
Държиш 1 изпит като това е формалност (преди и 1 изпит нямаше). Обикновено на Запад не им стигат капацитетите на университетите и гледат да ви пуснат на някой елементарен изпит. Дори в моя университет (учила съм в Германия) имаше само за еразмите някакъв смешен изпит специално за тях с елементарни неща, за да не учите. Можеш да ходиш на разни лекции, но за повечето неща няма да имаш дори шанс да присъстваш, защото нямат капацитети университетите и дори на лекции сме сядали на пода - откъде място за еразмуси..
Парите специално за българи са добре, имаш осигурено общежитие с други еразмус-и и ще си прекараш чудесно. Не плащаш наем в общежитието както и режийни и имаш джобни доста добри.
Не правиш нито практика, нито имаш задължително присъствие някъде, нито ти се признават изпитите, но си заслужава, защото правиш връзки в цяла Европа - другите еразмуси са от другъде... на място можеш да се информираш за магистратури и тем подобни, но нямаш право нито да работиш, нито да правиш магистратура в това време - пак казвам - целта на програмата не е обучение (няма и капацитет за това), а културен обмен между младите хора в Европа и до някъде да учиш езици, но най-вече да си прекарате добре, да се запознате с хора и така.
Помага много в така наречените „софт скилс“ и който не се възползва от програмата сам си е виновен.
Можеш да посещаваш лекции от неща като философия, история, разни етики, по език, история на изкуството, психология - тоест не е задължително да е от твоята специалност. Просто казваш, че си еразмус и влизаш...ако има място или с другите еразмуси се мъкнете по музеи, курсове по език (лекции) и така нататък - на място ще видиш какви предложения има.
Аз нямах възможност, защото се самоиздържах в чужбина като студентка, но в общежитието, където бях имаше и еразмус студенти и те само спечелиха. Не е нужно да знаеш език освен английски, за да се оправиш независимо в коя държава ще отидеш. В Германия специално ще имаш добри условия за живот в общежитието и парите, които ще ти дадат ще ти стигнат и за живот, и за обикаляне. Не избирай страна с много висок стандарт за живот като Скандинавие, Холандия, защото ще имаш проблеми с паричките, а в Южна Европа не знам как ще са общежитията.
Имам съученичка от гимназията, която дори 2 пъти ходи (не знам как беше възможно) - в Полша и във Финландия, където се запозна с хора, които пък я дръпнаха да работи после в Канда - с две думи само запознанствата ти трябват - няма да научиш нищо, но културният обмен ще ти помогне във всичко после в живота - и като идеи, и като инспирация, и после на гости можеш да ходиш в цяла Европа, защото ти там преди всичко ще си в контакт с други еразмуси - много шотландци, ирландци, хора от Испания, Италия и изобщо цяла Европа... внимавай с алкохола!
Успех и не се притеснявай за нищо - уредени сте предварително и по-лесен начин да заминеш в чужбина за културен обмен няма

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker