Искам да уча Демография - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да уча Демография
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1245 пъти
Здравейте. Напоследък се заинтересувах от тази специалност. Проблемът е, че не намирам никаква информация, свързана с нея в интернет. Та реших да попитам вас. Ако някой знае къде мога да уча нещо свързано с тази област, моля да ме посъветва. Също така нямам никаква представа колко пари се изкарват от това, има ли бъдеще в тази област, заслужава ли си и изобщо как стоят нещата. Много ще се радвам, ако някой ми разясни тези неща. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: a804468141
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Демографията е наука, която изследва промените във възпроизводството на населението, НО не можеш да учиш такава специалност, а трябва да учиш Статистика, за да можеш да анализираш тези зависимости, което значи, че ти по математика трябва да имаш пълно Отличие. Статистиката е доста мъчна наука, но има хора, които са действително богове в областта и веднъж като я усвоиш е много интересно. Ако се интересуваш от демографски, но и други зависимости - Статистиката е твоето призвание, НО трябва да ти е много добре математиката и да имаш логика. И желание трябва. Лично съм била свидетел как човек с първо място на Олимпията по математика на национално ниво се проваля 3 последователни пъти на изпит по статистика, защото Статистиката си е и малко импровизация, доста логика - трябва да я умееш математиката, но и да умееш да се откъснеш от заучените неща и да вникнеш в моделите на статистиката, което за много математици е мъчно и дори нематематическо. Има реализация като статистик - можеш да участваш в изработката и на доста софтуеърни продукти, но заплащането в момента е ниско, но определено и за в бъдеще ще има нужда за НСИ, Евростат, за интердисцеплинарни изследвания, изработка на умен софтуеър и в консултантските компании търсят такива хора. Малко хора го учат това, което пък прави възможностите и по-големи. Направи Магистър по Икономика, Социология или нещо такова и ще си завършен специалист, защото можеш да правиш и контролинг на съвсем различно ниво. В Маркетинговите агенции имат нужда от статистици и къде ли не, а и можеш да направиш своя агенция и да работиш по поръчка.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d84bb0fab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за мнението, но аз не искам да уча нищо свързано с икономика дори до колкото знам даже демографията има клонове, които се занимават с икономика. Аз искам да се занимавам по-скоро със социална демография, а не с финанси, капитали и разни други административни работи. Та във връзка с това искам да попитам също има ли вариант да се абстрахирам от тези неща и да работя само в областта на социалната демография. И, ако може, след като евентуално завърша статистика, то после, ако подам молба за работа примерно в НСИ или някое подобно учреждение, ще ме приемат ли, ако съм завършила само статистика? Не трябва ли да уча и още нещо? Много ще се радвам, ако някой ми разясни тези неща.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 61df35b254
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторе, разбира се че „само“ със Статистика си квалифициран не само за НСИ, но за Евростат, но и за работа в частни и държавни компании, институции и така нататък, ОБАЧЕ елементарен интерес към географията, социаологията и да - икономиката трябва да имаш, за да можеш елементарно да анализираш данните
Преди всичко ти трябва обаче математика
Виж тук учебната програма на СУ
https://www.fmi.uni-sofia.bg/education/bachelors/uchebni_planove_13_14/uch_plan_statistika

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a398c58868
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: На мен математиката изобщо не ми върви. Разгледах предметите, които се изучават в СУ (не че ако се реша да уча статистика задължително ще отида там), но не видях абсолютно нищо свързано с демографията. Има предмети, свързани с геометрия, с програмиране... Тези неща изобщо какво общо имат с демографията? За какво ще ми послужат, ако после поискам да се занимавам с развитието, състоянието, броя на населеноето? Май взех да се отказвам. Все пак благодаря за компетентбите отговори. Ако някой има какво да допълни, ще се радвам да го направи.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2ed880aee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По-скоро трябва да се ориентираш към социология, там се занимават с демографски проблеми. По- тежкият въпрос е какво ще работиш с тази специалност. Освен в някой институт на БАН или някое НПО не виждам реализация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker