Ужасът математика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ужасът математика
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1894 пъти
Здравейте! Момиче съм, тази година 7ми клас. Отличничка съм, изкарвам само 5 и 6 по всички предмети, освен по тази отвратителна, проклета математика. Ходя на уроци, решавам вкъщи задачи, дадох си спестяванията за сборници и НИЩО. Не мога да я разбера, а имам изпити. Изкарвам си 4ките едвам, едвам, само защото госпожата ни е добричка, но на изпита... не ми се мисли.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 55315a3ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях подобна и затова дадох газ по всички предмети - пълно 6 по ВСИЧКИ предмети във всички години на гимназията, за да компенсирам математиката. Нямам просто талант, макар че и аз като теб се спуквах от учене. Интересното е, че в последствие имах и заради това старание доста добра основа и учих специалост с доста висша математика, която поне на мен ми е по-лесна, защото е много логика и разбиране. Общо взето в 12 клас ми свърши мъчението, но в дипломата имам 4 по математика, а в университета на класическата математика дори 3 :) Не ми попречи изобщо в живота. Важното е човек да има стратегия - в случая дай газ за останалите предмети и учи математика за 4

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d5344c8a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз минах по-леко в 7 клас, ама сега в 10 съм трагедия. Успокой се малко, всичко може да е от нагласата. Кажи си "аз миха да ги решавам" и ще започнеш да можеш. А и не е голяма загуба, ако не влезиш в гимназията, която искаш. Само си подреждай внимателно желанията, за да не се озовеш на място, където нямаш никаква работа.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 07ebe02bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хм аз разбирам математиката и винаги тя ми е била най-силният предмет, но като те чета си давам сметка че този мой успех се е дължал на учителката на начина по който тя обясняваше как се решават задачи. Няма логика да си купуваш сборници ако не можеш перфектно да решаваш задачите от учебника, защо ти е сборник с по сложни задачи като ти не можеш да решиш задължителния минимум от учебника.
На твое място бих сменил частния учител, с даден учител ако не може за 30 часа да изучите и да разбереш целия учебник не си заслужава парите. Сега сме в началото на учебната година най-вероятно дъвчете и предъвквате формулите за съкратено умножение. защо не пробваш с онзи сайт "уча се" да видиш от там ще можеш ли да схващаш нещата. то по принцип всичко което е нужно да знаеш го пише и в учебника, но щом ти е трудно да учиш от учебник, от учителката в училище, от частна учителка, то е най-добре за теб да смениш обучаващия вид или начин на обучение. Пробвай с онзи сайт, ако не стане смени частния учител може той да има по друг подход и по друг начин да обяснява нещата.
Всъщност математиката не е чак толкова сложна и страшна, но е много важно кой и как ти обяснява за да я разбереш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: cfc69175d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По интернет има много видео уроци. Пробвай също да гледаш Khan Academy. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a640b058db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Щом имаш добри оценки по останалите предмети, това ще ти компенсира по-слабата оценка по математика. И аз бях същата като теб, че и по-зле. По всичко 5 и 6, по математика 3, че и 2-ки съм имала на някои контролни и после за срока 3. Ужас! Ама завърших някак си и от тогава и 1 ден не ми е потрябвала математиката, е имам предвид математиката от 5-6 клас на горе, все пак на пазаря си правя сметката. Така, че спокойно! Гледай да имаш добри оценки по другото, пък то ще ти компенсира.
Успех! И като завършиш тая тъпа математика няма да ти трябва въобще. :))

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2df11b1a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Има хора пък, които харесват точната наука и не им е приятно, когато глезени ревльовци наричат предмета им "гаден" или "проклет", само защото 2 дроби не могат да разделят.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5cc26a3e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Номер 6, тъжно е, че съдиш по човека, само заради това, че не му се отдава нещо? За сметка на това съм упорита и съм добра в доста други неща. Коментара ти е доста ненужен и глупав.
Благодаря на всички останали. Ясно ми е, че няма да ми трябва, но заради изпитите трябва да се напъна малко! Надявам се да успея и дано притеснението да не ми се отрази на резултата!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b031a2786c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке, аз също не бях много силна по математика, но се напъвах и в крайна сметка винаги имах 5 или 6. Голяма мъка беше, защото бях и в профилирана паралелка. Е, както и да е. Важното е, че мина и замина.
Имах съученичка, която беше много зле - само 3 и 4 изкарваше, докато накрая не си намери много добра частна учителка и успя да изкара хубави оценки, кандидатства са математика и я приеха в УАСГ в много желана специалност. Не си глупава, просто не си случила на учител.
Аз също не обичам математиката, но понякога е необходима. Важно е да можеш да си направиш сметката в магазина, а в днешно време за по-сложните изчисления си има готови калкулатори. Но е хубаво да имаш висок успех по всички останали предмети, за да компенсираш. И все пак, успех под 4 не трябва да имаш по математика, защото не се знае дали няма оценката да е балообразуваща за теб, когато кандидатстваш за висше образование.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2df11b1a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   От №6

Съдя по отношението, не по компетентността. Това, че не разбираш математика, не ти дава правото да я ругаеш. Аз не съм добър по химия - това не я прави "отвратителна", "проклета" или каквато и да е, това ме прави мен лош химик. Няма значение колко си упорита или начетена - добрите ти качества не са оправдание за лошото ти поведение.

Имаш правото да не харесваш предмет. Нямаш правото да го принизяваш чрез някакви обидни определения. Казала си нещо тъпо - ще си поемеш отговорността за казаното.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker