За Русия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121363)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За Русия
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1951 пъти
В последните години съм влюбена в Русия и непрекъснато слушам техните песни. Разочарована съм от моите приятели, защото не харесват Русия и постоянно ме обиждат, че съм остаряла. Макар, че съм 20 години. Нека да попитам всички читатели. Защо не харесвате Русия? Като се замисля защо ли. Моето мнение е, че тези които не харесват Русия са те тези безотговорни и несериозни хора, които обичат да крадат. Искам отговор на всички читатели по въпроса. За да мога да си помисля за себе си дали съм права.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 172edbc740
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Моето мнение е, че тези които не харесват Русия са те тези безотговорни и несериозни хора, които обичат да крадат. “

Много голяма теза имаш, но нали знаеш, че трябва да доказваш подобни абсурдни твърдения - влезни в един затвор и ги питай хората дали обичат или не Русия. Ще се изненадаш, но няма да има корелация между любовта към Русия и свойството на някого да краде - дори е възможно точно русофилите да са по-крадливи, защото тенденциозно са от малките градове и села и с нисък доход.
Според мен човек първо трябва да обича своята родина България и след това може да е ФЕН на руската култура, народ и така нататък, но да обичаш чужда държава е глупаво, защото ставаш чуждопоклонник, а въпросните руснаци никога няма да те приемат за свой. Като цяло който се отрича от корена си, той не е обичан където и да отиде.
Иначе ти си харесвай Русия, но не бъди голослов - отиди да учиш, работиш в Русия, учи славянска филология поне или пиши някакви статии за Русия - изучи Русия с две думи преди да се правиш на голям фен.
Аз харесвам руската култура, класика, език, повечето руснаци също са приятни и близки нам хора, но не харесвам държавата Русия най-вече, защото минава през трупове за интересите уж на Русия, а всъщност на една местна група от олигарси. Не харесвам корупцията в Русия и начина на живот там - сиво, бедност навсякъде, някаква подтиснатост витае, лошо настроение и масово опиване с алкохол.
За разлика от теб съм работила с руснаци и за руснаци, ходила съм там често и има много хубави неща, но като цяло не се чувства човек там себе си, свободен, а някак си подтиснат. За малко е ОК, но да живееш там е наказание.
В САЩ например не е така. Не ги харесвам също като държава, но там като стъпиш се чувстваш свободен - всичко е направено удобно, easy, хората са учтиви, ведри и можеш да предприемаш много неща без страх, че правиш нещо лошо и без проблеми и системата е осигурила на човека шанс да постигне мечтите си, а който е мързелив, неможещ и така нататък не обвинява държавата за това, а си поема отговорност за живота си. Ей това е основната разлика - в Америка имаш шанс според способностите си и желанията си да се издигнеш, а в страни като Русия зависи от връзки, роднинства, близост до режима, криминална енергия.
Но отиди ти в Русия като си такъв фен - лошо няма. Не се опитвай да наложиш обече мнението си сред близки и приятели под мотото „който не обича Русия краде“, защото ставаш просто за смях, а утре можеш да измислиш, че който не обича Крокодила Гена е лъжец и така нататък...

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e35c3e5e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Аз не ги харесвам заради ограничения манталитет на хората, типичен за пост-комунистическа държава (същото не харесвам и в България). Ужасно отношение към всичко различно - хората с различна сексуална ориентация, различна раса, религия и т. н. Климата е ужасен, инфраструктурата също. Мога да изброя още доста неща. Като цяло много депресираща страна за мен - много лоша инфраструктура, панелки навсякъде и какво ли още не. Да, и в България имаме дупки и панелки, но в Русия положението е много по-зле. :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ff4b968c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Според мен си един тийнейджър на 13 години.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 02c7e1825f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз на твоята възраст харесвах Русия, само че по ирония на съдбата се наложи няколко години да работя с руснаци и много бързо си промених мнението за тях на 180 градуса.

Това са изостанали хора, живеят в някакви си техни светове и си разсъждават досущ като през тоталитаризма. Примерно за тях е нормално да се доносничи.

Можеш примерно да си приятел с някого, обаче ако нещо не е разбрал във връзка с работата ти, вместо да те пита теб и да му обясниш, той просто пуска донос срещу теб, а в същото време продължава да ти бъде приятел и да се държи все едно нищо не е било. А аз после от други места случайно научавам, че този ме е изтипосал за нищо, вместо просто да ме пита. И това за тях си е нормално, в смисъл не ги гризе съвестта или нещо подобно.

Шефовете пък подлагаха на детектори на лъжата подчинените си, за да видят дали случайно не са решили да напуснат работа.

Правеха досиета на всички служители, разучавах ги до 9 коляно. Подслушваха стаите. Всякакви такива сталинистки методи, да не кажа КГБ-ейски. Абе не са приятни хора.

Мога и други работи да споделя, ама не е за тук, че може да пострадам. Те не се свенят и да заплащват хората за глупости. Нито да си изпълняват заплахите.

Иначе за пиене и купон са номер 1, спор няма. Обаче само за това и ги бива.

Виж им само държавата - една от най-богатите на суровини, а 90% тънат в мизерия. Айде в Москва и Санкт-Петербург са малко по-добре, ама останалите градове са пълна мизерия с 5% свръх богаташи и 95% бедняци.

И не съм прозападно настроен, не смятам и американците за цвете.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 97fe69e308
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Е авторке недей да се изхвърляш чак толкова. Да си влюбена в Русия, защото ти харесват ритмите на казачок звучи глупаво! Да обвиняваш свой сънародници в кражба, защото не харесвали руски песни е повече от глупаво /да не го кажа с друга дума/.
Огледай се млада си и не си осъзната още.
Нима всеки който обича да танцува самба е влюбен в Бразилия? Нима всеки който харесва арабски ритми е терорист? Нима всички които обичат класическа музика са влюбени в Австрия?
Да харесваш или не дадена музика няма връзка с любовта към дадена държава с политически убеждения и т. н. Плашещо е българка да се е вглъбила чак толкова и едва ли не, да обича Русия повече от самите руснаци. нали знаеш че не е хубаво да си по праведен от папата.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2ae54db347
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Аз ще ти кажа защо не я харесвам - лятото, когато отиват на курорти. някои от тях са толкаво нахални, мене лично ме скастриха сигурно 5 пъти в един ден. защо сме играли волейбол, че пясъкът се вдигал, не знам си какво, като цяло много дразнят. Иначе има и добрички, ама не ме кефи Русия въобще. Прекалено насериозно са се взели. Друго си е САЩ там никой не го интересува какъв си, що си, пък в Русия се хващат за всичко

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f715379f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подкрепям авторката, в Русия има човещина, в Америка има капитализъм, там никой не те зачита за същество, ако от тебе не може да вземе печалба. Русия доказа на света, че е водеща сила в света. Видяхме какво направи САЩ в Близкият изток. Разджурка арабските страни, искаше да направи "демокрация" там, разбуни арабите, създаде ИД, а после дебаркира и остави Русия да оправя положението. Русия, не само ще го оправи, но и ни показа какви страхливци са американците. Не само песните на руснаците са хубави, прекрасни хора живеят там, весели и с душа, красиви и добре изглеждащи. Какво живее в Америка, дебелогъзи прасета, тлъсти и отвратителни. Добре, че наши млади отиват там, че поне малко да им оправят визията. Обичай Русия, няма да сгрешиш, там живеят хора, не алчни капиталисти.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6031a15401
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ами аз нямам нищо против Русия. Съдейки по моят опит руснаците са свести хора и имат горе долу същият манталитет като нас ( като цяло източно европейците мислят по един начин, западните по друг). Не виждам нищо лошо в това да харесваш държавата и ми е странно как някой може до го използва за да те обиди.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0a358cfd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   родена си след 1989 за това виждаш Русия само от към хубавата и страна, ама ако беше малко по-голяма, повярвай ми, мнението ти щеше да е доста по-различно. Лошо няма, харесвай си я, но не ставай маниак и не се опитвай да налагаш мнението си на околните. А и защо не се разходиш до там? Като поживееш известно време там, ще можеш да решиш най-добре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6347b5ba01
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никой не е длъжен да харесва каквото и ти, както и ти да харесваш каквото и те. По-младите с "по-патриотични" възгледи почват да гледат към Русия. Но имай предвид, че не всички руснаци приветстват българите и България. Човешкото същество по естество е примитивно и никога не може да отсъди обективно, а винаги съдът му е субективен. По тази причина и в много форуми, за които се пита мнения за България се срещат доста често изречения като - "предатели" и тем подобни, заради подкрепата ни за Германия през двете световни. Разбира се поне сравнено с американците, знаят на кой континент се намираме и че въобще съществуваме. Но влиянието на западната култура е много силно, а английският език в бъдеще вероятно ще бъде първият общонароден език, поради простотата му, сравнено с руския и който и да е друг език, просто е много по-лесно да научиш английски ако имаш среда.
Откъм наука, разбира се, Русия си изостава от САЩ. Просто голяма част от науката и умовете са в щатите. Колкото и да спорят празноглавците, никога, ама никога няма да изчезне една и да остане само другата велика сила. Не може да изчезне САЩ и да остане само Русия, както и не може да стане обратното, защото по такъв начин балансът в Света би се нарушил.
Руският език не е лош, доста е приятен и близък до нашия, но и в пъти по-труден от други западни езици, което веднага го прави не до толкова популярен.
В Русия си произвеждат култура и кино, която култура никак не е лоша, а отчасти, в лицето на литературата е световно призната, но няма как руското кино, скечове, музика и т. н. да пробият поради спецификата на езика. Вече всичко се прави на английски език и е много по-лесно за възприятие.
Но както ти написа номер 1 - тезата ти е на 12-13 годишно момиченце. Всяко човешко същество има мнение и най-трудното е колкото и глупаво да е то, да можеш да го уважиш, само така би се създал някакъв просперитет на земята. Обаче това е изключително трудно нещо. 1, обаче греши- не е нужно, да си учил някъде, да им говориш езика или да си работила/живяла там за да си фен на държават, това е доста глупаво твърдени. "преди да се правиш на фен" - това си е изконното и право, ако иска може да се правя на всякаква стига това да не е в ущърб на други човешки същества.
Не трябва да се изпада в крайности и да се казва аз харесвам тези, а другите трябва да умрат. Така се създават спорове и неприятни конфликти. Примерно много български сайтове пишат хубави неща за Русия, а не приемат друго мнение и обиждат. Те и терористите не приемат друго мнение, но там не обиждат, а убиват. Затова ти казвам, че човешкото същество е доста примитивно, дали за в момента, дали завинаги не знам, но засега природата ни е такава, а това дори не зависи от род, раса, религия и т. н.
И най-важното не прави нещо, за да може другите да го харесат, прави го защото на теб ти харесва. Щом ти харесва Русия, поддържай ги, но без крайности :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0a358cfd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Никога не си ходила там, нали? Чула си няколко песни, изгледала си няколко филма, може и някоя книжка да си прочела и вече си мислиш, че знаеш какъв е животът в Русия. Е, нищо не знаеш! За това най-добре иди да поживееш там и виж как живеят обикновените хора, а не олигарсите и после си прави изводите колко е прекрасна Русия.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e2b5002718
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз лично харесвам Русия заради Достоевски. Когато Западът роди гений като Достоевски може и да си промена мнението. Западът ми е прекалено материалистичен, прекалено студен, прекалено зомбиран, прекалено повърхностен. Там няма нищо истинско, нищо човешко. Ако не беше Германия, която е дала толкова много на света, аз лично бих зачеркнал целия съвременен западен свят.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 67820e93f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "тези които не харесват Русия са те тези безотговорни и несериозни хора, които обичат да крадат"

И точно тук се издаде какво недорасло бебе си. Русия си е противоречива и затова хората имат различни мнения. Нямаше да гушкаш Русия ако беше от Полша.

Ето например номер 2 говори за ограничен манталитет, макар че ако не беше неграмотен простак, щеше да знае за имена като Колмогоров и Менделеев (който се учи във всеки час по химия) или Пушкин и Достоевски (и за всички научни постижения на Русия, каращи България да изглежда като лоша шега).

Аз нито мразя Русия, нито я обичам. Достатъчно интелигентен съм, за да знам, че нито една нация не е за идеализация. Руската най-вече - руският шовинизъм, надменността... тези неща вървят ръка за ръка с останалото.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0a358cfd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   12, никой не отрича таланта на Достоевски, Пушкин, Лермонтов и т. н., но просто тяхното творчество НЯМА НИЩО ОБЩО с живота в Путинова Русия!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0916996009
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

15.   Обичаш Русия, защото си на 20 години и не си имала "щастието" да изгледаш всички съветски филми за войната и колхозите, както ние, които сме родени преди 89-та година!!! Всеки петък по телевизията предаваха директно съветските новини, вместо българските (не че нашите казваха нещо различно, но все пак), после следваше руски филм, във вестниците ни заливаха обилно с "новини" от поредния конгрес на КПСС и с обещания за "светло бъдеще", по радиото Алла Пугачова и София Ротаро, а фериботът Варна-Иличовск изнасяше ли изнасяше провизии за огромната страна, неспособна да се изхрани сама... Русия днес си го отнася заради Съветския съюз едно време, но и не само за това - руснаците са живо доказателсткво, че социализмът поврежда необратимо мисленето на хората за поколения напред. Но хубаво е все пак, че има хора като тебе - и руснаците душа носят, трябва да ги обича някой и тях (въпреки че те нас, ако може, ще ни удавят и в капка вода)!!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: febed4d5dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Казвате, че 1989-та година били давали руски филми в петък? !? Добре, а сега всеки ден денонощно по всички телевизии само американски филми, американски сериали, американска музика, американски риалити формати... И то само простотии, абсолютно нищо градивно и полезно. ГМО храни, военни бази по целия свят и гей бракове - това е любимата ви Америка! Най-расистката и най-агресивната държава в света, съсипала живота на милиони семейства по целия свят.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c2e892e646
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Подкрепям номер 7 с две ръце. Фактите са факти!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6ba6194e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Авторката! Благодаря на всички тези, които си изказали мнението. Искам само да ви кажа, че много добре знам хората как живеят и в каква бедност. Имам приятели руснаци, които живеят в България и много им харесва и даже си купуват жилища. Ако знаете защо започнах да харесвам руснаци, Русия, руски песни и така нататък. Защото в България няма патриотизъм. Къде ни е уважението на нашите празници, нашата гордост и така нататък. Америка не я харесвам защото тя държи на Турция и ако Турция ни нападне и тогава никой няма да ни подаде ръка. И между другото в американското правителство продават наркотици, за да може да поддържа американския народ. Нищо добро не очаквам в наша страна. Виждам само крадци, цигани, турци и така нататък. Ние едва ли ще обичаме Росен Плевнелиев както руснаците обичат Путин. Само Бойко Борисов говори и то в повечето случаи говори безсмислени неща, а Плевнелиев дали има 5 пъти в годината да се е показал. Всички казват, че било по хубаво при комунизма и искаме да живеем свободно като Америка. Ало... Вие знаете ли какво искате? Много са се заблудили по телевизията как дават Америка с луксозни сгради и колко много пари има и така нататък. Хората най-зле живеят в Африка и имат нужда от вода и храна. Затова си помислете, че нито е зле Русия и нито пък Америка. Важно е човек да погледне от всички страни и да помисли кое добро и кое лошо. Предпочитам да съм с бели хора като нас и да се разбираме. Дядо ми, леля ми са били там и така, че мога да съм фен на Русия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 07d1070b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Мене ме кефят Русия, руснаците и най-вече рускините! Не случайно са заели най-много територия от земята.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: bc813625b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Брей, че глупави русофоби има в този сайт ;дд Като не харесвате Русия ходете си при Обама да ви праща по дяволите и да ви прибави към ИД. Иначе авторке, не знам от къде ги намираш тези русофоби, аз съм от София и почти всички хора, които познавам за русофили.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b24f76d209
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   Америка е 100 пъти по-хубава държава от Русия във всяко едно отношение, а това че са ти промили мозъка някои от русофилските ти роднини не означава, че трябва да си налагаш мнението.
В крайна сметка все пак живеем в България и ако толкова ти харесва Русия - върви там и се наслади на отвратителния климат и противните хора!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ebe1d295b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   №21, според тебе, русофилите промиват мозъци, а твоят мозък кой го проми, соросоидите ли? Знаеш ли изобщо къде се намира държавата Америка, защото такава няма на картата, има континент. Ти вероятно ще ни кажеш къде е държавата Америка, която е 100 пъти по красива от Русия!? Ти държавите по хубост ли само ги делиш, хората в тях нямат значение? ! Много си жалък, соросоиден клакьор, който даже не познава географията. Такива са и американците ти, те самите не знаят къде се намират.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: aec4062795
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   21 - "Световно известният актьор Стивън Сегал заяви, че истинските американци обичат Русия. Според него не трябва да съдим по поведението на щатските политици и тяхната пропаганда. Ние също сме на това мнение. Вижда се, че САЩ са тези, които насаждат омраза и вършат злини по света. НЕКА НЕ СМЕ КАТО ТЯХ! "
Податливите на американската пропаганда имат ментална деструкция.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6347b5ba01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   20, добре сега нужни ли са такива квалификации? Така ако на всеки, който ме дразни, удрях по един токат, смятай щеше да има доста счупени носове, в случая ти си глупав понеже лепиш етикети. От грамотно написаните ти изречения виждам колко си умен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 178668d1dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   не си остаряла, спокойно. инфантилна си.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 178668d1dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Н12, чети Стайнбек

Достоевски и на мен ми е любим, но ако се поинтересуваш от история на литературата в Европа, ще видиш, че сантиментализмът и Романтизмът (които са предпоставка за реализма) в руската литература не са нищо друго, освен адаптирани произведения (кавъри) на западни автори. Спонтанно се сещам за Бедная Лиза на Карамазов. После идват Лермонтов и Пушкин и внасят нещо собствено, оригинално и след тях и разказвачите на 19-ти век Чехов, Гогол, Достоевски. Само че те не са някакъв само руски феномен. По онова време дворянството е учело наред с руския и френски, немски, английски (чак до Набоков през 20-ти век, който описва в мемоарите си игри на плажа на 2-3 езика като дете) и, както споменах, развитието на руската литература не е независимо от западноевропейската. Нещата първо са се случвали по на запад и след това в Русия. Бъдещите Големи на руската литература са повлияни от малки от европейската литература. Намирайки се в Русия, те намират израз на таланта си по един нов начин, съчетавайки традициите на западната литература с руските реалии.

Стайнбек ще ти хареса, На изток от рая например.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker