Езикови курсове и нивата в английския - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Езикови курсове и нивата в английския
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1128 пъти
Нуждая се от съвет от хората, които са ходили на езикови курсове или са учили самостоятелно езика. Първо, колебая дали да се запиша или ще си дам парите на вятъра. Значи, как е възможно да се мине едно ниво на английски (примерно B2) за 3 месеца в съответната езикова школа, и да твърдиш, че го знаеш на това ниво? ! Питам, защото един курс трае точно 3 месеца, а аз уча това ниво самостоятелно от повече от 5 месеца и съм го минала граматически, имам три учебника за това ниво, които са много различни и не мога да кажа, че знам английски на това ниво. Зная го само по един учебник, от който съм научила почти всички думи. Ако си закупя учебник по-ново издание от 2014-2015, няма да знам 90% от думите, все едно те първа ще го уча. Наскоро ми се случи една случка в магазин, която ме накара да осъзная, че нищо не знам на английски. Дойде един чужденец в магазина и продавачката добре че знаеше английски, за да го обслужи. Много добре говореше, макар че от това което каза аз разбрах 1/2 и ако бях на нейно място нямаше да се справя като нея. Сега идва най-важния въпрос, как изобщо да науча английски за да бъда способна да се справям с реални ситуации, в които мога да изпадна. Тези курсове изобщо ще ми дадат ли нещо? Ако си взема подготвителен учебник за FCE ще ме подготви ли за това на какви въпроси трябва да съм способна да отговарвям на това ниво? Много съм объркана, не разполагам с много време. Казвайте някакви учебници, помагала, нещо което ще ми бъде от полза :-(.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 919dd394dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Възможно е с МНОГО учене - поне 4-5 часа на ден, дори и повече, ако имаш време. Иначе, както сама си се убедила, практиката е най-важното нещо. Много българи си мислят, че знаят английски като са учили много теория, но като срещнат някой чужденец и заговорят с типично българския акцент, който е отвратителен и не им разбират нищо, осъзнават, че всъщност само гола теория без практика не значи нищо. Опитай да намериш начин да комуникираш с native speakers, за да свикваш. Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e3a6aaf3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз доста време ходих на уроци защото англииския ми трябва ежедневно в работата. Оставих частните уроци и се записах в 'Европа", за 9 месеца взех три нива - B1, B2, C1. Курса ми излезе 700 лева но трябва да отбележа че бях много подготвен от уроците преди това.
Сега общувам свободно (правя граматически грешки и се усещам, но важното е да върви комуникация), спокойно гледам филми без субтитри, чета и пиша.
Сам/сама няма как да научиш езика защото няма кой да ти поправя грешките. А човек учи повече от грешките от колкото когато всичко става от първия път :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d621ce74d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторката:
Уча сама по цял ден, чета текстове, уча думите и пак нищо не става. Може би не правя нещо както трябва, или наистина е нужно да си обогатя мнооого речника, защото сега знам около 4000 думи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c112be7e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, явно езиците не са ти силата и ще трябва да се постараеш повечко. Аз съм взимала по 1 ниво от друг далеч по-сложен език за 3 месеца, вкл. с курс. Важно е курсът да е добър, а това в последните години е трудно - изникват постоянно нови школи с все по-лоши преподаватели. Не знам в кой град си, но курсовете на Американския университет са много добри, можеш да пробваш с тях.
Сама можеш да учиш английски след като вземеш В2 поне. Иначе няма смисъл, няма как да вдигаш нивото, когато въобще нямаш ниво ;)
Качествено можеш да си подобриш английския само ако разговаряш с някой, на когото този език е роден. Бях още ученичка, когато си намерих в ICQ приятел англичанин, с когото и до ден днешен поддържаме връзка, а минаха много години (повече от 10). Благодарение основно на него, както и няколко други приятели, успях значително да подобря английския си само в рамките на няколко месеца. През първия месец ми беше трудно да му отговарям веднага, търсех думите в речник, проверявах дали конструирам изреченията правилно, но след това неусетно за 2-3 месеца успях да извадя целия си речников запас и да го използвам без грешка в разговорите с него. :)
Съветът ми е да научиш граматиката много добре, а речник винаги можеш да надграждаш. Няма как да знаеш всяка дума за специфична ситуация, но ако знаеш, че например ти предстои да обясняваш за пчели, ще научиш думите, свързани с това. Давам го само като пример. Освен това, ще те обогати четенето на литература на английски език, но не адаптираните книжки, които продават по книжарниците, а истинска литература на английски. Може в началото да са книги, които си чела вече на български, така ще ти е по-лесно. След това започни да четеш книгите направо в оригинал. Аз си купих Kindle и започнах да чета книги на английски на него, защото можеш автоматично да си проверяваш непознатите думи в речника. Невероятно обогатява речниковия ти запас, повярвай ми.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: aa09f33a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Уважаема авторке,

Ох... не го разбирам това с ученето на думи. Думите си идват самички с времето и практиката. Поне при мен е така. Всеки опит да зазубрям думи е завършвал с това, че накрая нищичко не знам. По английски никога не съм засядал специално да уча думи, а речникът ме е доста богат.
По немски съм точно обратния случай - скъсвал съм се да зубря, а две думички на кръст не мога да вържа, макар да разбирам като ми се говори.

Ако наистина искаш да научиш английски - зарежи зубренето "на сухо" и започни реално да го използваш - чети книги, гледай филми без субтитри или с английски суб, намери си хора в нета с които да комуникираш на английски и тн. И малко по малко нещата ще си дойдат на мястото без дори сама да усетиш как.

Ученето на език не е бърз процес, но никой не е казал че непременно трябва да е труден и неприятен.

Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 73b7fcccba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Практика и нищо друго. Забележи и в родния си език. Ние почнахме да учим граматика(българска) по-сериозно към 5ти клас, но преди това и бъкел си нямахме на понятие защо това се слага тук или защо онова се ползва в изречението, и всякакви такива - просто говорехме, на нас ни говореха и ние го знаехме. Човек, аз съм учил английски малко в училище, но като цяло знам много по-малко от теб. Обаче хванах се, намерих си хора и си говорим, периодично... разбирането ми се подобри, след като слушаш ти може да използваш вече цели фрази и едно друго, и стават нещата.
Ние мислим, че като почнем да учим език трябва да го изучим на всички таблици и нива, за да можем да почнем да говорим, а после и да го знаем перфектно. Не, освободи се от тези заблуди, просто ти трябва да говориш. С много говорене, вече ще навлизаш и в теми извън бита, ще обогатяваш общата си култура на другия език и така постепенно ще си вървят нещата.
Разковничето било в говоренето.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker