Кандидат-студентски изпити в УНСС - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидат-студентски изпити в УНСС
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1039 пъти
Здравейте! Пише ви една по-късна кандидат-студентка, на 28. Завърших Политология 2006година, но не ми е приложима никъде. И сега реших да кандидатствам "Счетоводство и контрол'' във филиал на УНСС, близък до моя град. Виждам, че се предлагат редица сесии за кандидатстване. Смятам да се възползвам. Проблемът ми е, че за частта по математика не зная как да се подготвя. Вече съм забравила много неща. Къде мога да намеря примерни задачи с обясненията им?
Въобще някой, който е минал по този път, може ли да ме посъветва нещо?
На почти 30съм и нямам време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: ac1a646201
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, Авторке, в едно нещо си права - на почти 30 г. НЯМАШ ВРЕМЕ. До сега е трябвало всички червени лампички да са ти светнали, но ти си на път да повториш стари грешки и да се събудиш на 35 г. и пак без професия.
Моят съвет ще е нетрадиционен, но най-искрено те съветвам да не учиш в някой си филиал на УНСС по паланките и да - и защото нямаш време. Такова образование ще ти послужи само за поредната диплома, но ти с такава диплома семейство и деца не можеш да изхраниш. За да станеш магистър счетоводител ти трябват 5 години следване РЕДОВНО. Отделно на всеки му е ясно, че по паланките нищо не се учи - ти по някое време ще си родиш и детенце, което пък значи, че никой работодател не би те наел на 35 г. тъкмо завършила „филиал“ без никакъв стаж. Счетоводители и то добри е пълно отгоре на всичко, толкова е пълно, че хората с голи дипломи пак стоят без никаква перспектива.
Ти сама си направила този опит - политик не се става с диплома по политология, но и икономист не се става с голата диплома. Ти си учила Политология най-вероятно просто, защото това са те приели без никакъв собствен интерес към политическия, социален живот на страната - същото се отнася и за амбицията ти за икономическо образование и резултатите ще са същите - гола диплома.
Ти самата си видяла, че диплома къща не храни. Имаш вече едно висше и сигурно си разбрала, че това не е квалификация. Не съжалявай - имала си години да се занимаваш с интересни теб неща, което е голям лукс в днешно време, но сега ти е време да почнеш работа и да изкарваш пари.
Моят съвет затова е да запишеш някакъв ПРОФЕСИОНАЛЕН курс - готварство се търси изключително много, но може и за фризьор, за козметик и така нататък, за да имаш ти някаква професия, която да те храни и после задочно завърши някаква магистратура или ако искаш да си счетоводител - завърши задочно в Икономическа гимназия вечерно САМО специалните предмети - не се иска математика, не се иска приемен изпит.
Виж, ти си направила изборите си в живота и няма връщане назад. Пълна заблуда е, че сега на тази възраст ако завършиш нещо в някой филиал някъде, това ще ти даде хляба в ръцете. Ти СЕГА трябва да почнеш с някаква работа, дори си закъсняла - всъщност най-късно на 25 г. човек трябва да държи хляба в собствените си ръце.
Похвално би било ако искаш да се самообразоваш, саморазвиваш, имаш някаква страст например към науката „Икономика“, но това при теб не е така. Просто си прозряла някаква мижава възможност да се сдобиеш с диплома от УНСС в някой недоразвит филиал криво-ляво без да си имаш и хал-хабер нито от Икономика, нито от Счетоводство, нито от Контролинг.
Затова и такава диплома ще ти послужи само за чекмеджето.
Затова и навън има чистачки с две висши.
Ако не искаш да си една от тях - действай тук и сега и учи професия, работи, а после като те сърби пиши задочни разни образования, но на 28 г. хлябът ТРЯБВА да е в твоите ръце!
... и още - илюзия е без перфектни познания по математика да можеш да станеш икономист. По паланките приемат, разбира се, всеки, но... резултатите ще са плачебни.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a1c56632a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Елементарно се влиза в УНСС. Който отиде на изпит все нещо ще влезе. После нищо не се учи. Имай го в предвид.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker