Промяна на успех - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Промяна на успех
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1780 пъти
Здравейте,

Скоро ще емигрирам и се нуждая от помощ. Става въпрос за дипломата ми за средно образование. Понеже искам да уча в страната, в която отивам ми трябва малко по-висок успех от сегашния.

Има ли начин да бъде променен успехът от дипломата(молба за анулиране, отказ от диплома, каквото и да е, колкото и крайно да е).

Възможно ли е изкарване на професионална квалификация да замени дипломата при кандидатстване във ВУЗ?

Някой знае ли други варианти за заобикаляне на средното при кандидастване?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 065c55d296
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отговорът на всичките ти върпроси е НЕ.
Независимо къде ще искаш да учиш те ти искат дипломата за средно образование с общообразователните предмети МАТУРИТЕ. Правилото е следното - дипломата, която ти дава право да учиш у нас ти дава право да учиш и в чужбина и то само в ЕС - за другите държави трябва да се усведомиш допълнително. И още - след като си завършил професионална гимназия има за доста страни ограничения какво ще учиш.
Например ако си учил в бивш Икономичеки техникум (гимназия по икономика) ще можеш да учиш само икономика, ако си завършил туризъм ще учиш това и в чужбина - само който е учил в нормална гимназия или в езикова гимназия има право да учи всичко, НО не е така във всички страни - внимателно се усведоми
И още - в повечето страни се конкурираш с другите чужденци и най-вече с другите българи за места.
Ако ти имаш 5 диплома, а някой има 6 диплома ще вземат него, няма теб да вземат,
Ако имаш диплома под 5 просто не се пробвай да учиш никъде - сори, но няма сериозен университет да се занимава с теб. Има навън страшно много пълни отличници от България, които веднага ще те избутат. Имаш шанс само в лошите университети, по паланките или в конкуренция с други чужденци (небългари).
С диплома под 4-5 просто си вземи направо дипломата за професионална квалификация и си търси работа с нея, но не си за следване. Не става вече - някои решения в живота са окончателни и просто е трябвало да учиш навреме ако си искал добра диплома за средно. Средно образование винаги трябва за висше - ти какво искаш - да вземат оценките от детската градина ли?
И не се изкушавай да си изкарваш фалшива диплома, защото това автоматично ще анулира и висшето ти.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: aacaeef13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   номер 1 е прав, няма как да избягаш от дипломата за средно. и на луната да отидеш, пак ще ти я искат за висше. търси университет, в който тя не е решаваща, а има изпити, като се предполага, че имаш знания, които да покажеш. няма да е престижен университет, както ти писа номер 1, но ти явно си бил мързелив и нямаш шанс да изкараш престижен университет, дори по някаква случайност да те приемат.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0e196d9bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, няма начин. Сега разбра ли защо е било важно да учиш и да имаш добре оценки? Сега можеш само да учиш много за приемния изпит и да се надяваш, че оценката ти там ще е достатъчно добра, че да компенсира по-слабата диплома. Другия вариант е да кандидатстваш в някакъв забутан университет в който и без това на никой не му пука каква ти е дипломата (местен вариант на филиала на филиала на не-знам-какъв-си свободен университет), но ако искаш нормално образование ще трябва да си платиш цената за това, че си бил несериозен в училище.
Така, че не знам какво да те посъветвам освен от сега нататък да си седнеш на д... то и да УЧИШ, ама много!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ba433f680a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямаше нужда от толкова нападки. Дипломата ми е малко над 5, но ми трябва още съвсем малко за да покрия едни критерии. Налагаше ми се да работя след 7-ми клас.

Все пак разпитах на още места и ако някой попадне тук с подобен въпрос - решение има :)

1. Фалшива диплома - с риск да те хванат и да си понесеш последствията

2. Отказ от българското гражданство може да доведе до анулиране на образователната степен.

3. Придобиване на втора самоличност(френски легион), отказ от ползване на старата.

4. Купуване на сирийски документи за да се придобие статут на бежанец и оттам ходене по мъките.

5. Това е последното, до което се добрах. Адвокат ми го каза. Може да се заведе дело срещу държавата по някакви редове от нарушаване на правата ти. Т. е. да претендираш, че знанията ти и възможностите ти се различават от това, което ти е дала държавата, както и още няколко варианта, които не разбрах особено, но каза, че не съм първия.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 065c55d296
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До 4 (Автора)
Важно е човек да има цели и мечти, но не на всяка цена.

1. Фалшива диплома - с риск да те хванат и да си понесеш последствията
Фалшивата диплома ще анулира автоматично и за висше дипломата (ако изобщо завършиш). Отделно ти трябва апостил от Външно и МОН - още тогава ще те хванат. Ще трябва и апостила да фалшифицираш - отиваш на много голяма документна измама до 5 г. затвор - може да не влезнеш в затвора, но ще си осъждан и с това ще провалиш шансовете си за нормална работа.

2. Отказ от българското гражданство може да доведе до анулиране на образователната степен.
Не можеш да се откжеш от Бг. гражданство без да имаш второ, а за второ ще трябва да работиш и живееш 10 г. в съответната страна или при брак за гражданин съответно 3 г. в страни от ЕС или 5 г. за страни, извън ЕС - без гражданство не можеш да стоиш и освен това като си анулираш бг. гражданството ти не оставаш без средно. Ами ти със същия успех и по-малко време можеш направо да запишеш средно в съответната страна, но дали ще хванеш по-добра оценка е... под въпрос.
Отделно гражданството и дипломата за средно нямат нищо общо едно с друго - примерно много руснаци се отказват от руско гражданство, но не ти взимат дипломите с това, за Бога.
Аз имам две средни образования - българско и немско, макар че съм само българска гражданка - не са ме върнали хората за това и няма връзка между гражданство и диплома - можеш да не внасяш дипломата си за средно просто, но трябва да имаш второ средно образование.


3. Придобиване на втора самоличност(френски легион), отказ от ползване на старата.
No WAY. Не придобиваш втора самоличност, а подобно на 2. ти дават гражданство, но пак години ще ти отнеме. Е, тогава може да има някакви привилегии за влизане във френски уни... ако доживееш - фенският легион не е нищо особено, а българите са пушечно месо - това не са някакви елитни части, а просто глупави вийничета - ще ти дадат гражданство в най-добрия случай. На тях не им трябват висшисти в легиона, а глупаци.

4. Купуване на сирийски документи за да се придобие статут на бежанец и оттам ходене по мъките.
Отиваш пак при 5те години затвор не в България, а в съответната страна. Отделно може да те екстрадират в Сирия, когато войната свърши. Честито

5. Това е последното, до което се добрах. Адвокат ми го каза.


Адвокат това няма как да ти го е казал или е някакъв луд адвокат. Адвокатът трябваше да ти каже да се придържаш към законите. Всеки адвокат, който те подтиква към престъпления не е истински адвокат - измисли си ги тези 5 точки, но забравяш, че не живееш на луната - и в България, и в другите страни ще отговаряш пред Наказателния кодекс най-малкото за документна измама, а при сирийските фалшиви документи ако и помощ вземеш хем ще лежиш, хем ще връщаш пари. Отделно ти не знаеш арабски и като „сириец“ още на първия ден ще изгърмиш.


Извод - ти не ставаш за учене където и да е било.
Дори да те приемат някъде ти с твоите методи ще изхвърчиш бързо. Аз съм учила в Германия и там при 1 път хващане при преписване получаваш Слаб, а при 2 пъти вече те изхвърлят от универститета. Отделно спеиално там се проверява и от университета самата диплома, защото приемат по дипломи и много тук е завишен контролът
Не знам ти къде си израстнал, имал ли си родители или си нямал, но определено ти липсват първите 7 г.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0e196d9bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Щях да ти отговоря, но номер 5 се е справил блестящо и няма какво да добавя. Освен ти помниш ли Калина Илиева и какъв скандал се разрази с фалшивата и диплома? Хем сме в България и тя беше с връзки. А представяш ли си да те хванат в чужбина с фалшива диплома? Като нищо можеш и в затвора да идеш за документална измама. Е, ако това ти е целта, давай! Разбери каквото си направил от 8 до 12 клас, това е. Няма как да го заличиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 299d67903f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Притрябвало ти е висше. Най-големите катили заминаха по чужбина и станаха хора. С тея схеми дето мислиш, ако седнеш и четеш законите смятам, че можеш да направиш доста където и да било или да се провалиш доста зловещо. Определено си бил жертва на корупция. Все пак по-добре не се занимавай с твърде незаконни неща, че се пати много ако те хванат. Дори и пари да имаш пак не е гаранция че няма да го изядеш.

До номер 5 - Говориш малко много глупости. Братовчед ми замина за френския легион и сега е с друга самоличност. Някак успяха да му премахнат българската. Сега освен, че е френски гражданин е и с друга самоличност. Това датира от времето, в което са взимали и доста тежки престъпници в редиците на легиона - да сменят самоличността. Днес не си длъжен да приемаш новата, но нова ти дават! Но си прав, че там не е за всеки. Малко лудост трябва, примесена с доста тежък живейски опит. Прав си, че и автора не става за учене където и да било.

В интерес на истината, някаква беше осъдила държавата си задето личната карта заради номера дето е като ЕГН се чуствала като затворник. Днешните толерастии могат да осъдят всяка държава за какви ли не глупости. Интересно ми е дали можеш и за това да осъдиш държава за нарушаване на правата или да искаш отмяна на образованието заради промяна на религия и някво променено самосъзнание да речем. Мисля, че могат да се издокарат разни редове в твоя ползва. Това обаче си противоречи с национализма и патриотизма на българите. Няма да си добре приет после тук в България.

Сега отностно алтернативен вариант на решение на проблема ти. Задал си молбата за помощ малко погрешно. Интересува те не успеха от дипломата за средно, а как да се добереш да учиш в чужбина и за твой късмет май знам как да заобиколиш системата все пак.

В България приемат куцо и сакато, така че и тебе ше вземат дори да не ставаш за нищо. Оттам сядаш да учиш сериозно 1-1, 5 години. После май можеш да акредитираш нещо при преместване в Европейски университет. Така изкарваш тука година и половина и после отиваш в Европейски университет като преместване. Пишеш разни глупости, че се местиш с родители, близки или каквото и да било, така че да трогне някой и че искаш да продължиш обучението си. Подплатено с много добри резултати може и да стане.

Втори вариант е тук 4 години бакалавър(ако имаш пари в НБУ), учиш за по-високи оценки, ниските анулираш докато си на място. След бакалавъра зарязваш България и се местиш в чужбина за магистратура.

Това са двата законни начина, които знам. Все пак изискват много нисък морал и национално самосъзнание. Падение на душата както му викат някои, но пък живеем в материален свят и подкрепям жалки постъпки стига да не нараняват някого.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker