Магистратура "право" държавна поръчка след бакалавър държавна поръчка ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Магистратура "право" държавна поръчка след бакалавър държавна поръчка ?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 4486 пъти
Здравейте
Аз съм завършил миналата учебна година 2014/2015 г. специалност бакалавър "Инженерна логистика", след това записах тази учебна година магистратура същата специалност отново "Инженерна логистика". Тя е с продължителност 1. 5 (година и половина) или 3 семестъра. Обаче сега се отказах да я изкарам до края и мисля този или другия месец да отида да си прекратя правата като студент в конкретния университет, за да не се водя ПРЕКЪСНАЛ СТУДЕНТ. С две думи да прекратя взаимоотношенията си с този университет и да мога да се възползвам да изкарам магистратурата си в друг университет с друга специалност. Конкретно аз искам да запиша "право" в Софийския университет и следващия месец като открият кампанията ще ходя да пробвам да кандидатствам да си подавам документите. Сега въпроса ми е след, като съм записал в момента магистратурата в друг университет държавна поръчка, а не съм я изкарал докрая ще мога ли да запиша друга магистратура в друг университет отново държавна поръчка. Четох и Закона за висшето образование и там пише, че по висока степен мога да запиша държавна поръчка по висока от бакалавър, ако имам само завършен, но ако имам завършен магистър не мога следващата ми магистратура да бъде държавна поръчка, а само платено обучение.
В същото време, ако не си прекратя взаимоотношенията със сегашния ВУЗ, като ида да кандидатствам в другия ВУЗ ще им изляза или като действащ студент или като студент с прекъснати права щом не съм записал следващия си семестър на магистратурата в сегашния ми ВУЗ. Стана доста сложно дано сте ме разбрали, ще следя темата, благодаря предварително. Моля за актуална информация от последната учебна година и последните правила, защото ЗВО-то го изменят всяка година. Интересен факт е, че Правото е Магистърска програма със срок на обучение от 5 години редовно и 6 години задочно, а обикновенно магистратурите след бакалавър са 1. 5, 2 години продължителност на обучението, но правото е след завършен 12 клас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 27cef60fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля че не можеш едновременно в един университет да караш две магистратури или бакалавърска степен държавна поръчка. Аз в различни периоди карах 2 държавни магистратури.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ff8ffb1605
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам, че ще те разочаровам, но в специалност "Правото" няма бакалавър и магистър. Там всички си учат директно за магистър, така че ако искаш да учиш право трябва да започнеш от 1 курс и съответно ще го учиш 5 години. Най-сигурно е директно да идеш и да питаш в съответния университет, но съм почти сигурна, че е така.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4e084d09ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Само ще ти кажа, че доста сериозно си се объркал, ако си мислиш, че със завършения си бакалавър по инженерна специалност можеш да отидеш в СУ, да си тръснеш документите, да избуташ 2 години и да излезеш адвокат. Започва се от кандидатстудентски изпити с история и литература, ако те приемат се учи 5 години редовно/задочно, защото падна това с 6 задочно и тогава завършваш.
Колкото до това дали можеш да си държавна поръчка, да можеш, ако нямаш завършена друга магистратура

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: db6348e531
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автора.
Пределно ми е ясно, че трябва се явявам на изпит по история и именно затова дори се подготвям, просто за самото записване питам дали ще ме приемат за магистратура държавна поръчка. Благодаря за отговорите.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 33be6751f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз съм юрист, не записвай право работа няма да си намериш след като завършиш. Има много учене а след като излезеш 98% от това което си научил ще е неприложимо. Аз съм на 29 години и смятам да записвам ново висше образование.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker