Как да се отърва от психическата зависимост към амфетамина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как да се отърва от психическата зависимост към амфетамина?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 11751 пъти
Здравейте, никога не съм си и помислял за миг дори, че ще ми се наложи да пиша във подобен виртуален форум, и точно на тази тема, но ето че.... в живота може да ти се случи всичко и то най-неочаквано.
На кратко казано, от около 1 година (когато приключи една много важна за мен връзка) започнах доста често да взимам амфети. На 26 съм, и преди съм взимал доста пъти бих казал, но от около година.. започнах някак си да се утешавам първоначално с тях по 1-2 пъти в седмицата и то повече към края петък или събота.. с течение на времето се увлякох доста стабилно.. вече не правя разлика кой ден от седмицата е. Доста често от Понеделник до Понеделник се подхлъзвам (при положение, че ходя ежедневно на работа, и то доста отговорна) не правя разлика в дните, започвам да се чувствам все по-изтощен обаче и усещам, че съм се пристрастил и то доста сериозно психически. За мен няма значение на купон ли ще ходя или ще си седя вкъщи.. първата ми мисъл е да имам нещо в мен, и тогава съм спокоен. Разбира се от начало си мислех, че ми дава енергия, но доста скоро след това разбрах, че по-скоро ме изтощава психически, физически и с две думи ме е смазало доста сериозно. Наистина съм се пързолил много сериозно и се въртя в един омагьосан порочен кръг. Взимам хубави пари, всичко, а не искам да смятам последната година колко от тях са отишли за амфетамин.. Не искам да си правя сметка на парите, които съм дал до сега. Знам, че всичко си зависи от мен и вероятно е необходима много силна воля, но би било интересно да чуя мнения и на други хора тук, ако са преживели и преодолели това, което се случва с мен. Всеки съвет би бил полезен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 7ff8bc3083
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Изчакай да ти мине ефекта от последната доза. Ако ще да ти е криво, търпиш докато не се умориш. Остани си сам, защото ако имаш хора около тебе вероятно ще се сдухаш, че нямаш енергия да се забавлявате, а ти ще си тих. Да вметна нещо казвам ти всичко от какъвто опит аз съм имала с амфети, макар точно никога да не съм била зависима, от последните ми смъркания съм се справяла така. Докато ти минава ефекта от последната доза не приемай никакъв кофеин, а само вода или мляко, или най-добре чай (само не зелен или черен). Остани си у вас, почивай си на леглото, излизай на въздух на терасата примерно, недей да пушиш. Не си пускай разцепваща музика, супер силно да ти е (сигурно ще ти се прииска да дръпнеш още линии, за да куфееш). Пусни си ТВ и се отпусни. Вземи си почивен, ако щеш така го наречи. Само за тебе си, без контакти, без шум. Примерно след амфетаминова нощ аз не мога да чета изобщо, защото не мога да се концентрирам. Ти ако можеш - чети, но остани сам това е идеята. Не е зле да разчиташ на чайове за сън и релакс. Аз имам и таблетки - мелатонин, л-теанин и екстракт от маточина (Sweet dreams таблетки). Това са естествени съставки, не е гнусна химия. Като цяло дай си време да се възстановиш, защото на практика си подложил организма си на хипер изтощение. Не бъди брутален към организма си, а му давай време да се възстанови като през това време пиеш много чиста вода, излизаш на въздух, сред природата си и не мислиш за гадории и разни хора.
От както почнах да си давам почивки - да спя редовно като си лягам по-рано, като се храня по-хубаво, като обръщам внимание на природата около мен, като не се преизтощавам и като не мисля за гадории - така се чувствам добре и така не изпитвам никакво силно влечение към амфети. Колкото и да им се кефя на ефекта - как те дигат и как разбуждат ума. Преизтощаването на организма не си заслужава. Това е като да се самолинчуваш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d9ed9dfa61
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Здравейте! Скоро разбрах че моят приятел взема.. отслабна с 15 килограма, стана агресивен. Нон-стоп е с капки за нос , сутрин-обед и вечер. Нормално ли е да загуби ерекцията си и да не може да прави секс с мен? Вече 2ра година не получава ерекция.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b72b092df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Ами тежко е, но просто спираш. Намираш си причина и спираш. Приятелка, работа, цел в живота.. По малко алкохол и трева ще ти помагат, но не прекалявай. Депресии има след това и нервни кризи дори.
Хората подценяват психическата пристрастеност, но тя може да бъде също толкова кофти, колкото и физическата. Макар и психическа, тя е резултат от физически процеси в мозъка ти.
Аз лично ревях и изпадах в депресии, но с някви леки успокоителни ще се чувстваш по-добре.
Съветът ми обаче е наистина да спреш колкото можеш по-рано, защото много мои познати буквално полудяха от тези боклуци. Ти сякаш си интелигентно момче и не искаш да свършиш така.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7bf22a3cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   До №3... , ужас! Това ако ми се случи... директно му казвам, че си тръгвам, ако не вземе радикални мерки по възстановяването си, тъй като връзката ни не е никаква връзка.
Замисли се имаш ли нужда от неуравновесени хора в живота си, имаш ли нужда от психично болни, такива които са товар и бреме за теб самата?
Бъди силна, мисли какво за себе си причиняваш с такъв наркоман в живота си и се замисляй как си представяш бъдещето си.

Като те попита (и представям си как сигурно точно тогава ще агресира) за какво го напускаш, ти му обясни най-спокойно (запомни: бъди уравновесена и спокойна винаги) как си склонна да му помогнеш с каквото можеш (без пари, естествено, на наркоман с пари не се помага), но няма да допуснеш той да травмира живота ти.

Познавам приятелки с такива /бивши/ гаджета, виждала съм невротичността у гаджетата им. Смяна на настроения, депресия, агресия редуват със хипер енергия, щастие, кеф. Ама не се търпи.

Бъди изключително внимателна, защото най-типичната черта на наркоманите е съвършеното манипулиране. Не се оставяй да бъдеш лъгана, колкото и да си обичала някога човека пред теб. Меко казано никой не остава същия след употреба на тежки наркотици.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0e45c50e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   3, и какво правиш с този чуден приятел?? Нормално е, да.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: f1463dbc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   Здрасти, аз ще ти дам най-точен отговор, за това МОЛЯ модераторите да публикуват целия ми коментар без редакции.

Предварително се извинявам за допуснатите грешки. В тая линия имайте предвид, че нямам медицинско образование.

До решението на проблема е било стигнато след много, много горчив (буквално) опит и много четене. То е най-долу, ако не ти се чете. Другото е за децата, които се питат дали да пробват как е.

Кратка история:
Забъркана навремето дрога с идията за илач

Дълга история:
От както са открити, до ден днешен в някои държави легално се изписват амфетамини. Даже на деца - за лечение на синдром на фиперактивност, на възрастни - нарколепсия, а преди - за депресия и тунинг на дихателната система (капки спрей Benzedrex). Имал съм късмета да тествам фармацефтичен амфетамин (Adderall). България е била (и още е? ) голям производител на амфетамин за близкия изток, търговската марка е Каптагон. Сега има нови по-изчистени препарати които се дават на пилотите в нужда, например модафинил. Големия зъл брат на амфетамина е метамфетамин. Той е много по-невротоксичен и опасен. Съществува във фармацията още, а по времето на ВСВ Хитлер се е бочил здраво с него, направо венозно (за справка търговско име Первантин или подобно). Има епидемии в някои държави заради лесната му направа, виж Чехия или щата Монтана, както и части на Австралия. В България масово се употребяват и двата наркотика, като качеството е 2 от 10. В БГ фармацевтичната индустрия предлага само метилфенидат (Риталин) под името Концерта. Скъп с рецепта.
Физически няма абстиненция към амфетамин, както при хероин, но психическия дисбаланс, който причинява тази дрога, може да бъде драматичен.

Кратко инфо:
Тя много бързо и неусетно ще ти изяде душата

Дълго инфо:
Амфетамин е орг. съединение от семейство Амини. Амфетамин (кака ти Ани, конфет, джам и т. н) / метамфетамин (пико, рико, пикс, пепси) е
нещо, което си втълпяваме, че ни помага за каквато и да е благородна цел;
стимулант на ЦНС - по-бърз, умен, общителен и др - що не? нали;
вазоконстриктор - свива ти кръвоносните съдове, патката ти става на бейби корнишон, студени ръце и крака, нестабилно кръвно;
антидепресант - допамина и норадреналина в мозъчните ти синапси е увеличен в пъти - зениците ти мязат на шпионки и си доволен от живота, добре ти е;
афродизиак - може патока да се е смалил двойно и да не става, но само за секс мислиш и си убеден, че ако ставаше, щеще да пръснеш всичко живо наоколо, абе я да пусна само едно любимо порно, да ударя една злобарка - и сбогом, 12 часа от живота ми;
диуретик - изкарва всички течности през отделителна ти система доста бързо, обезводняваш се, прегряваш, пържиш мозък и паласки, отслабваш двойно, но пък какво са сега за теб 20 бири, ха, нищо не са;
бронходилатор - дебита в белия дроб се разширява- нестабилно дишане но кво от това, цигарките вървят една след друга;
невротоксичен - уврежда невроните до необратими състояния, от които връщане или оправия няма (не винаги, но има голяма вероятност при мощна злоупотреба или фамилно заложени болестни състояния);
хепатоксичен - метаболизира се в черния дроб, ако някой се чуди как се е сдобил с кофти акне други изненади след дълга сесия със стимуланти;
И много други “екстри”

Кратък извод:
Откачането е тегаво, амфета е бърз кредит - взимай енерджи и емоции в аванс, после връщай с голяма лихва

Дълъг извод:
Поради нарушения мозъчен метаболизъм, нередовното спане и “бинджване” по 148 часа, лошото хранене (ако изобщо го има) и загуба на течности, и КУП други фактори, накрая потребителя е леш. Ще дойде фаза в която той ще се нуждае от бърза доза за прости задачи - да си легне, например.
Той няма енергия и настроение вече, няма мотивация, не може да взима прости решения, много често се стига до психози.
Предшественик са зрителните и слухови смущения. А, това сянка ли беше или човек до онова дърво? Психически възможно е да се отприщи страховита психоза, която да си остане хронична. За справка google it - параноидна шизофрения и злоупотреба със стимуланти. Виждали сме много статии как тийнейджър у тях напада майка си с нож. Е, това е.
Физически юзъра също е леш - примери няма да давам, зомбитата са сред нас и са млади, но след кратко време изглежат стари :-(

Кратко решение:
Няма*

Дълго решение:
СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ - честито тва го имаш бро;
Изтриване на всички телефони на съответния вендор съпътстващите го контакти;
Избягване на срещи с по-горните лица;
МНОГО ДОБЪР човек до теб;
Първоначално наспиване - може да е 24 часа ;
ЗАХРАНКА богата на протеини, мазнини, въглехи.. абе на всичко и съжалявам, че го казвам, но гадните мазни дюнери са за препоръчване;
Спешен ПРИЕМ на следните суплементи и ноотропици НАД зададените дневни дози, съветвам да се набавят възможно най-много чрез храната (чети чуждестранни форуми, статии и изследвания, моля всички да се съобразяват със себе си, здравето и доктора си и четете листовките първо!!! ):
Витамин C (яко);
Магнезий (яко);
Витамин Б комплекс;
Витамин Д (яко);
Алфалипоева киселина;
Силимарин;
Селен;
л-тирозин (яко, сутрин);
л-аргинин (нормално);
5 htp (само следобяд, само първия месец);
мелатонин (само вечер, преди лягане! );
протеинови шейкове и/или цели яйца, имам предвид все с жълтъка;
Пирацетам (над 4 г дневно, поне месец);
Кавинтон форте;
Фитин (поне месец);
Бабини зъби (яко, поне месец)
MACA root (optional)
L-Dopa (optional)
Фенилаланин (optional)
Спрей за нос морска вода Saline, има един френски син по аптеките
Много, много течности
8. Сауна, слънце;
9. Движение, спорт, слънце;
10. Отказване от порно;
11. Отказване от его;
12. Хоби, занимание, позитивна нягласа тип;
13. Трева (яко) ядене (яко) спане (яко) слънце;
14. Влизане в ритъм, правене на обективни изводи и поуки, банани и черен шоколад, секс (яко);
15. Обкръжение от готини, стойностни, добри хора, неупотребяващи (optional) нелегални и нездравословни стимуланти


Това е приятелю, УСПЕХ от мен!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e70735a1f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Почти не бях чел толкова изчерпателно мнение по темата. Какво ти е мнението за метилфенидата (Concerta, Ritalin)? По-безопасно ли е от Адерала?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ec8ebad854
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Приятел аз съм на 21 почнах с трева после пробвах веднъж два метадон после пробвах и хероин веднъж... чай многократно пико.. метамфетамин което ме вкара в такъв кръг но вече месец и 5 дена съм чист... след 3 години опити опитвай и ти и не се предавай депресията празноттата силни са.. но стой у вас не излизай с такива хора и колкото ида е трудно си казвай ще успея.... колкото и отчеян да си

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 244d956c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Моля ви се него правете в момента всичките ми приятели са зависим от кристала като дете останаха а са по 28-30 годишни семейство имат дете имат неможе да го откажат :((((

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 537610fa37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Гледах за нова клиника в Боровец. Казва се нещо като 28-дни-да -си чист. Казваха, че имат нов, модерен метод за зависими.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker