Да спасим млад живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Да спасим млад живот
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 3522 пъти
Здравейте! Историята ми е като на много други хора тук. Лично аз съм М на 24. Наскоро се завърнах след следване от чужбина и се запознах с момиче на 18. В интерес на истината, още при запознаването ни тя ми сподели за неволята, която я бе сполетяла.
Обичайната история - майката напуска семейството при ранна детска възраст, бащата се пропива и малкото момиче остава без семейство. Бива приютена от баба си. Когато чух, това просто видях себе си преди години в нея. Нещо се обади в мен, което ме кара да искам да й помогна.

След определено време, по стечение на обстоятелствата разбрах, че употребява амфетамини. В началото просто се засмях, понеже има много случаи в, които лично аз съм употребявал доста наркотици като тинейджър и не го приех насериозно. Но после ми сподели и самата истина. Придобила е психическа зависимост към тях. Като цяло всеки ден преди, след и по време на работа си чертае линии, ежедневно. Това е вече в продължение на 3 месеца. Помоли ме за помощ, а аз чаках точно това. Проблема започна, че още преди да разбера тези неща за нея и двамата развихме чувства един към друг. Разбрахме се, че ако искаме да сме заедно тя трябва да спре с този навик, а аз ще й помагам по пътя с каквото мога.

Мина се не мина време, и един ден ненадейно ми каза, че няма чувства към мен и просто й приех решението, но я помолих да не ме търси(винаги съм смятал, че приятели след връзка е невъзможно). Едни приятели поговориха с мен и ми казаха, че трябва да съм до нея и да й помогна дори и да не сме заедно. Разбира се, съгласих се с тях и момента в, който говорих с неясе събрахме отново. Реших, че ще е добра идея да й имам сляпо доверие, за да не я карам да се чувства гадно и да знае, че вярвам в нея, че може да се откаже от тоя навик. Чиста доза суетност обаче ми показа истинската й страна. Бяха и се появили пъпки и просто реши да ми каже, че са от амфета. Разбира се водехме дълъг разговор как дори и да продължи ще предпочета да ми каже и да си поговорим вместо да се караме. И така започна да спира. На третия ден тя пак ми каза, че няма чувства към мен и я попитах дали е сигурна, че не говори абстиненцията, а тя. И този път ми каза, че е сигурна и, че не е толкова страшно. Много хора са спирали и тя знаела, че може и без мен и най-вероятно ме е харесвала от тяхното влияние. И така вече не сме заедно.

Видях я преди няколко дена и съм почти убедеден, че пак е почнала. Имам силни чувства към нея, но съм по-притеснен, че тя не знае какво прави. Искам да й помогна, но не знам как и тя не си помага грам. Скоро заминавам за друг град и знам, че ще я забравя, но не искам толкова младо момиче, ощетено от живота заради родителите си да загуби живота си. Кажете ми какво мога да направя! Дали наистина ме е харесвала някога и продължава ли или просто се самозалъгвам? Има ли как да спасим този млад живот. Ще поствам и отговарям под псевдонима Кримсън, за да може да изясня някоя неясноти!
Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 915ef0fd7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Kaжи как искаш да спасиМ този млад живот?
Момичето има алкохолизъм в семейството, но вместо да се пази от дроги само почва да взима дроги - ЛИЧЕН ИЗБОР.
НИЕ, ТИ не можем да помогнем тук
Тя трябва да влезне в психиатрия, където има лекари, които само това правят - помагат на хора да се борят със зависимости от дроги. ТЯ може да вземе това решение. Не ние. Лечението е безплатно, платено от НЗОК, има си клиники, има си диспансери за това. За какво сме ѝ ние?

Като дъщеря на алкохолик, която е SOBER - тоест не пия, не пуша, не взимам никакви дроги, включително дори сладко не ям и ти гарантирам, че всичко е въпрос на личен избор. Така както аз не мога да излекувам баща си от алкохолизъм, колкото и да ми се иска и да го обичам, така и ти никога няма да можеш да излекуваш тази наркоманка. Всеки човек може да стане наркоман и алкохолик, но си има хора с предразположеност в семейството и ние трябва да внимаваме двойно и тройно...
Просто ти е провокирала чувството да защитаваш, мъжкото чувство, но ти идваш явно от добро семейство, нямал си вземане-даване с такива неща и си много наивен.
Ощетена била от живота. Really? Какво ще кажем за родените слепи, глухи, парализираните, болните от рак и т. н.?
Тези хора са ощетени от живота.
Тя е имала всички възможности навън, но е избрала дрогата.
Ти не само не можеш да ѝ помогнеш, но и ако си с нея ще те завлече също надолу, а и може да те излъже особено на амфетамини, че не взима нищо и да се заблудиш дори семейство да сториш с такъв човек. ОЛЕ МАЛЕ. Като паднат розовите очила ще видиш, че ти си се превърнал в жертвата, не тя.
Бягай надалеч ако не искаш майката на децата ти да е наркоманка и после да пишат тук хората „горките деца, ощетени от живота“.
Можеш да спасиш само 1 млад живот - своя и то като прекъснеш всяка връзка с това момиче.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 07abb90348
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прати я в сдружение "Рето" - това е комуна за наркомани.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 052379e3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тя е загубена кауза. Като вода, която се е оттекла в канала, няма я вече. Търси нещо което съществува, не химера, не дух. През цялото време бъди позитивен и ще откриеш човека. Хора много по тая земя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b5be15560d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Амфета е една от най-тежките дроги с доста тежки последици ;) Може да се замени само и единствено с някакво ново и хубаво занимание за момичето или пък трябва да и се дава повече любов, за да изпитва същите чувства, каквито и с дрогата, но реални и сама ще види ще не са и нужни тея гадости...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e21d3d6cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   На 18 с този проблем... Да ти кажа то нищо не е останало за спасяване.

Съгласен съм с номер 1 - личен избор е това. По-умен човек би се поучил гледайки как други около него са се погубили по същия или подобен начин.

Разбира се и явно момичето разполага с доста пари щом може дрога да си купува. Не звучи като зарязано от майка си, приютено от баба си и непоглеждано от баща си алкохолик "дете". Като й резнат "финансовата" помощ и ще видиш как и да иска няма да може да е наркоманка.

А пък ей това дето го казваш, направо не заслужава и коментар:
" В началото просто се засмях, понеже има много случаи в, които лично аз съм употребявал доста наркотици като тинейджър и не го приех насериозно. "

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d21380524f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Браво номер 1, по-добре не бих могъл да го кажа!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 28b6ea7dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мъж на 24 се занимава с детски работи. Ти семейство трябва да правиш вече на тези години, не да се занимаваш с малки наркомани.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0cb082e643
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Кръмсън - Автора

Честно, казано сте прави, за повечето неща и мисля да приема вашите съвети. Само малко доуточнения.
1- Момичето работи и така си спонсорира навика(разбира се, че е в кафене)
2 - Малко ми е рано за брак, приятел. Защо да не се опитам да помогна на някой?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker