Имам проблеми с приятеля си заради трева - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Имам проблеми с приятеля си заради трева
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 3999 пъти
Аз съм момиче на 23 години и с приятеля ми сме заедно от 4 години и половина. Аз пушех трева още от преди да се запознаем. Когато решихме да сме заедно аз спрях да пуша,защото той ми каза че не иска да го правя и трябва да избирам между него и тревата и аз разбира се избрах него. Не ми беше трудно да я спра и изобщо не ми липсваше, но от година насам отново започнах да го правя (не всеки ден.. горе-долу 1 път седмично), но той изобщо не го одобрява. Аз само му казах че го правя, не съм се крила, защото смятам,че от лъжи и криене няма смисъл и му обясних, че за мен тревата е начин да се отпусна малко, че за мен тя е каквото за него е 50 грама алкохол (аз алкохол не пия или ако пия което обикновено е нова година и рождения ми ден е бира), но той не ме разбира и ме има едва ли не за наркоман и че съм предпочела тревата пред него! Просто по някога имам нужда да се отпусна и да не мисля за нищо. Не знам по какъв начин да му обясня, че не предпочитам тревата пред него, но и не мисля, че трябва да се крия и че има право да ми забранява да го правя. Все пак мисля, че ако ме обича ще ме обича такава каквато съм :) Моля Ви, дайте ми съвет какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 401db544e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   разбирам и теб и приятеля ти. В случая не заставам на ничия страна. Той е прав в това да ти каже, че не одобрява тревата, но това си е твоя живот и ти щом искаш да пушиш той няма право да ти казва какво да правиш, все пак ти не го караш насила и той да го прави. Ако ще вредиш по някакъв начин то ще е на себе си, а не на него, за да прави проблем. Вероятно не ги одобрява тези неща. Аз имах подобен проблем, приятеля ми пушеше трева и не само.. амфетамини и други неща вземаше, отначало не ми пречеше, защото то си беше за него, той си решава, но не исках да ме забърква в тези неща и да ме кара да ги употребявам. Не, че съм против наркотиците, човек като иска да се трови си е за него, аз акъл не давам, но никога няма да посегна към тях. И в крайна сметка разбрах, че при него работата е много зле и едва ли не избира тях пред мен и че не може без тях и просто се скарахме. Сега не си говорим заради това, защото според мен не е пък нормално да е неадекватен пред мен и постоянно затова да мисли. Исках да му помогна, но когато човек избира наркотици пред човек няма какво да се направи. Така че те разбирам, ти пушиш само трева и не е кой знае какво щом си я ограничила заради него. Ти поне си постъпила правилно и не си скрила от него, че си започнала отново. Кофти ще е да имате още по-сериозни проблеми заради трева, но се опитай да му обясниш, че това те отпуска и му дай някакви примери като това, че и той не може без нещо независимо какво и всеки човек си има нещо, което го отпуска.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d37972d2ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Прав е човека! Утре като забременееш ще пушиш ли трева? Ще пушиш разбира се! Само в твойте мисли е, че можеш да се откажеш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 99cbf920f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3, повярвай ми мога да се откажа просто не искам. Все пак я бях спряла за 3 години и да кажа, че ако забременея няма да пуша! Имам акъл все пак и няма да си тровя детето!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 40218ac15c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Щом си стигнала пак до цигарката, не е добре. И да, той е виновен, и не е прав да съди, щом пропуска възможност да покаже лоялност и разбиране.
Аз ще дам урок, предпочитам, но за теб препоръчвам да потърсиш "стабилизатор на настроениата".
Не е скъпо има го по аптеките на свободна продажба.
Действие:
Няма сила личност или машина която да те ядоса изнерви уплаши и ли да предизвика състояние на нервен срив.
6-7 часа държи всичко под понтрол.
Няма и сънливост, все едно изключваш първичните емоции с копче, "цък" и си нов човек.
Другия вариянт е спорт, ама сериозно иначе е кауза пердута.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 13c7cdbd4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се обиждай, но приятелят ти е невежа, както и много хора от нашето общество. Невежество е да говориш за нещо, от което нищо не разбираш. Очевидно гаджето ти не е направил никакво разискване за ефектите на тревата, а просто знае, че е нелегална, и че е наркотик (както и алкохолът е наркотик, въпреки че легален такъв), и си прави страшни изводи, едва ли не, че е от най-страшните, пристрастяващи наркотици, като хероина и кокаина, които съсипват животи и убиват. Ако не се образова, и не разбере, че тревата всъщност даже е по-безвредна и от алкохола и цигарите, няма как да я бъде работата.
Аз имах подобен проблем. Момче съм, на 19 години, имам добра работа, и съм студент, преди две години често злоупотребявах с боклуци като алкохол, цигари, коФеин, въпреки че знаех, че си вред, но просто не можех да се спра, особено като ходих на купони. Тогава за пръв път бях пробвал тези субстанции, и се чувствах жив. Допреди това бих казал, че бях примерно момче, четях, интересувах се от философия, даже писах поезия и рисувах (все още се интересувам от изкуства), но тези боклуци започнаха да ме съсипват. Тогава и за пръв път пуших трева. Нищо не стана. И втория път нищо не стана, и третия, чак на четвъртия успях да се напуша. Спрях да пия и да пуша никотинови цигари, спрях кофеина, а трева пуша и до днес, и вярвам, че е много по-добър, и даже по-полезен заместител.
Та аз имах приятелка, която искаше да не пуша трева, въпреки че никога не ми е правила ултиматуми. Тя беше невероятно харизматична. Понякога обаче гледаше на мен като на пропадняк, въпреки че тя се напиваше много по-често, отколкото аз се напушвах, а дори не се срамуваше. Колкото и харизматична да беше, скъсах с нея, идваше ми до гуша.

Та съветвам те:
Първо: Да образоваш малко приятелят си, можеш да сравниш алкохола с тревата, например че едното предизвиква рак, другото убива раковите клетки, и т. н.
Второ: Ако гледа на теб като пропаднала наркоманка, го попитай просто дали и Бийтълс са пропаднали наркомани например, може и да дадеш за пример много други велики личности, които са пафкали, пълно е с писатели, музиканти, даже велики учени, като Сейгън и Хокинг, които са пушили (а после разправят, че тревата затъпявала)
Трето: Все пак да пушиш всяка седмица не е малко. Аз не пуша редовно, може понякога да се изхвърля, и за две седмици да пуша два-три пъти, може и да пуша по веднъж в месеца, което си е нормално, може и с месеци да не пуша, но все пак всяка седмица, редовно пушене, си е често. Така си увреждаш краткотрайната памет, която може да ти е нужна на редовното място, ако намалиш пушенето на веднъж на две-три седмици, няма да има почти никаква вреда на паметта ти, а ако го намалиш на веднъж в месеца, няма да имаш абсолютно никаква.

П. П. Съжалявам за дългия отговор, надявам се, си го прочела, и се надявам, да ти е бил от полза, и съжалявам за евентуални граматически или пунктоационни грешки. Поздрави!

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 71e34a5ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Той просто трябва да прояви разбиране, проведете спокоен, но сериозен разговор.

Аз съм момиче на 20 год., имам приятел от година и половина - на 22 год., който от месец - два пуши всеки ден по няколко пъти. Аз понякога пуша с него, но единствено вечер. Просто се отпускам, повече де забавлявам с него, обичам повече храната и с... а така.
Но... мисля, че прекалява и му обяснявам, това... все пак всичко /почти/ е вредно като прекаляваш с него.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 467bcc88c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Обясни му че е невеж! Човек който има отрицателно мнение за коноп, а положително за алкохол и не дай боже никотин е просто един тъпоъгълник! Това са фактите! Нито злоупотребяваш, нито вредиш нито нещо негативно в цялата история... Като че ли той не те заслужава! Как въобще има доблестта да претендира по въпрос в който явно няма яснота. Ми дай му малко литература, покажи му изследвания от хиляди хора по света, отвори му сайтове, пусни му филми... ако и тогава тъпанара си остава тъпанар, няма особен смисъл да балтаеш по-дълго с него.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 240c2e285c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Остави го той не те заслужава мила.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker