Затворът фейсбук - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Затворът фейсбук
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2160 пъти
Днес ще засегна темата за виртуалното пространство и социалните мрежи, които всъщност според мен са антисоциални мрежи... които заплитат човешкото его в едно постоянно следене и кибичене в една измислена фалшива реалност. Обичам живота! В пълната му форма, обичам да усещам красотата на живота със всичките си сетива, да усещам хората близо до мен, не само телом, но и духом. Да виждам техните емоции, гледайки ги в очите... Сега ще ви кажа, защо според мен Фейсбук и други подобни соц. мрежи капсулират хората и ги зомбират. Фейсбук е място, където всеки може да си набавя внимание и да търси внимание, да помпа самочувствие и да компенсира различни дефицити от личния си живот. Статуси като " Обичам приятелите си" или любовни препратки и послания, които не са казани на точния човек, а самия човек трябва да гадае дали са адресирани до него, размиват смисъла на информацията и силата на истинското усещане и преживяване се губи. Защо ти е нужно да афишираш, че обичаш приятелите си... не е ли по добре да бъдеш с тях и да им го показваш с действия. Защо е нужно да афишираме любовта си, не е ли по истинско да я преживяваме в уединение с близкия човек. Фейсбук е сцена, на която може да разиграваш каквото си поискаш, но когато се опиташ да вкараш едни от най силните човешки емоции и чувства като - любов, под прожектора на публичността, самото преживяване, започва да изгубва от стойността си, защото то вече не е лично. Личното пространство се губи, дави се в стремежа на егото да блесне. Да се издокара... Да оставим добро впечатление. Всеки ще каже, че Фейсбук е място, където може да изразяваш себе си, няма лошо... но лошото идва, когато това се превърне в единственото място, където можеш да изразяваш себе си.... Защото за реалността се иска смелост. Смелите статуси и провокативните снимки, не означават, че един човек е силен или слаб или влюбен или разочарован... това което правим в реалния живот е по важно. Действията, постъпките и смелостта да споделяш на някого в реалността е много по важно, от това колко човека те харесват в този изкуствен люпилник на самочувствие....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: a01d7a0007
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямам фейсбук, но ще разкажа една случка от скоро. Реших да си направя един акаунт само да разгледам фейсбуците на хора, които познавам и останах шокирана от това как тези хора нямат реална представа за себе си, за начина по който изглеждат реално и за живота който живеят. На снимките нямат нищо общо с това, което виждам всеки ден. Снимали са се по някакъв начин, може би по начина по който те се виждат в огледалото, но не изглеждат така на живо!! Фалшиви физиономии, преправени муцуни - нищо общо с реалността. За лицемерието в соц. мрежи мога да кажа също, че е с цел събиране на внимание/на лайкове/вижте ме колко съм готин, къде съм бил, къде ще бъда, какво съм правил/какво ще на/правя и т. н. Всичко това е да видим НЯКОЙ колко е важен. Проблемът е, че виртуалния живот в фейсбук и натрупаното без покритие самочувствие се е ПРЕНЕСЛО и в РЕАЛНИЯ живот, където ВСЕКИ вече е ЕГОЦЕНТРИК и има нужда само от СЕБЕ СИ, и от НЯКОЙ, КОЙТО МУ НОСИ ПОЛЗИ И понякога СЛАВА.
Този сайт ЛИЧНО на МЕН ми показа, че хората имат СТРАШНО високо мнение за себе си и страшно високо самочувствие, НО НА БАЗАТА на какво? ! Такива крокодили имат фейсбуци, и такива елементарни същества, че ако бях на тях, носът си нямаше да показвам навън.
Авторката каза, че фейсбук е начин ДА ИЗРАЗЯВАШ СЕБЕ СИ. Аз бих заместила думата ''изразявам'' с ПОДРАЖАВАМ, КОПИРАМ, трупам ЕГО, старая се да живея еднакво с тези, на които подражавам, но и се старая се различавам/ИЗПЪКВАМ от останалите с НОВИ ИДЕИ, ДОСТАТЪЧНО ПОКАЗАТЕЛНИ КОЛКО СЪМ ВАЖЕН И ЩАСТЛИВ.
Его, его его.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ea95f4dd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е - напълно съм съгласна!
А и най - добрия начин да се афишира любовта е сред хората навън :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4b1648c5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз мисля, че социалните мрежи са просто едно от средствата за комуникация. Който каквото търси, това и намира. Можеш да намериш и полезна информация, и да си загубиш времето. Клюките например може да се разнищят и по телефона, но това не означава, че е глупаво изобретение. "Нямам фейсбук"като че ли измести "не слушам чалга", понеже и доста глупости бълва социалната мрежа, но на мен ми допада като цяло.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5841bc0017
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поредното позьорче, което смята че шестокласническите му интерпретации на една социална мрежа са дълбоки и счислени.

Някои хора нямат друг начин да общуват с близките си зад океана, разлиглено сукалче такова.

Това, че си видяла 2-ма да се лиглят по фейсбук и си чула че още n на брой хора го правели, не означава, че има нещо лошо в платформата.

Не го ползвай, подсмърчай си наволя и остави нас (зомбираните) да говорим с приятелите си, които заминаха за Америка.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ca029c1cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Попринцип ползвам фейсбук за да споделям неща от този сорт, но за всичко друго казано съм съгласен:

Днешното мислене на човечеството е форсирано да изледва всичко ново що намери с цел продуцирането му. Да кажем ако намерим човек, който има способността да чете мисли те ще го хванат и ще почнат да му правят опити за да разберат как действа и защо ние не сме като него. Попринцип дори и да намерим как действа и да можем да направим и други хора супер-човеци или да станем като извънземните за които говорим че ще ни завладеят, какъв е смисъла? Преди 200 години е нямало автомобили и сигурно като са се появили хората са го считали за нещо върховно! И.. какво...? Днес някой обръща ли внимание? Защо учените си мислят че ще е различно когато открият как е създадена вселената или като създадат двигател работещ на вода? Ще бъдем учудени само в първите години и след това няма да обръщаме внимание. Все пак това са само примери, но погледнете около себе си... Новата дреха която си взехте, новия телефон който си купихте, не ви ли доскучаха? Трябва да почнем да осъзнаваме че нищо материално не е вечно, за разлика от душата ни и нашите емоции и чуства които възпроизвеждаме, те са единствените които умират и се прераждат, точно като онази миризма от детството която не бе усещал от години, но се радваш че отново я почуства. Няма смисъл да продължаваме да се развиваме в материална посока след като не виждаме такъв напредък. Това което аз виждам от напредъка на модерната технология са поробени хора седящи на стола затворени от 4 стени с намусени лица мислейки си че правят нещо добро, като истината е че така сме устроени от малки, да следваме еднакъв начин на живот без свободно време в което да се спрем и да помислим, ''това ли искам да съм аз? ''. Надявам се че хората които четат това могат да проумеят какво се опитвам да кажа...

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3ff197ba01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей приятелю! Като изляза навън ги виждам все с телефоните наведени, дори като напазаруваме с майка ми, вземам по-тежките торби и си поемам към нас, ги виждам-момичета, момчета-все с телефоните по улицата ходят-какви са, що са-не ги знам, въпроса е, че имат много време за губене, защото когато се обърна, за да видя какво всъщност прави онзи с телефона, отговора е вече факт-писане, та пушек се вдига(образно казано)! С такива хора не искам да имам вземане-даване-те са ми ясни-виртуалното общуване ги е обсебило, че е по-добре да седна на една пейка пред някой блок при бабите-те поне не са обсебени от затвора, както ти нарече Фейсбук по-нагоре и да си говоря с тях! И аз си имам смартфон, но го ползвам за музика, снимки и филми!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: be746fb242
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Фейсбук е създаден от илюминатите. Вероятно знеш за тях-тайно сатанинско общество, което управлява света. Те искат да достигнат пълно световно господство и управляват десетки държави, заедно с други такива общества, включително и България. Те са създали Фейсбук, Гугъл, Ютюб и още много такива неща. Целта им е да унищожат интелекта на хората и да ги откъснат от реалността, за да може по-лесно да достигнат световното господство. Дори и ни следят с Фейсбук и Гугъл и разполагат с информацията ни. Так че си прав и аз подкрепям мнението ти.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f5cf93344b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Браво! Най-накрая смислено мнение за една от най-големити грешки на 21 век!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ed4b020bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ясно е на всеки, че Фейсбук е глупост. Мене ми е по-интересно колко лесни за управления са хората. Самият аз имам Фейсбук. Стремя се да го поддържам чист. Достатъчно осъзнат съм и знам как да го използвам, така че да е полезен. Обаче, ако трябва да съм честен, то няма никаква полза от него. Питал съм се защо ми е? Не знам. Въобще толкова вредни неща използваме, въпреки че знаем за тяхната вреда. Въобще проблемът според мен е, че за да живеем пълноценно трябва да се откажем от доста неща, което се оказва трудност. Избираме робството пред свободата. Така е било преди нас, ще бъде и след нас.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 02ffacf058
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласна съм напълно. Вече като излизам с приятели всичките на телефоните си във facebook. Омръзна ми вече

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c3af0def7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ами много просто нямам вече фейсбук. Безсмисленно, егоистично.... какво да кажа. Моя позната, като се видим постоянно цъка на телефона, направо да ти скъса нервите, този фейсбук е като вода за нея. Толкова е дразнещо. Като те лайкнат, човекът е много щастлив, но всъщност колко лицемерие е нагитивна енергия се крие зад това. Занист, пак е била еди къде си, гледай какво си е купила, ама иначе леле колко си готина. Не благодаря. Загубено време.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 92c8a87b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За повечето неща съм съгласен с теб. Фейсбук е направен с добра цел, но се използва зле. На мене не ми харесва това, че всеки сайт вече е обвързан с фейсбука. Айде ок, сайтовете за видеосподеляне няма проблем, както и някои сайтове за работа, някои новини. Но не са само те. Не ми харесва, че вече се поднася лъжлива информация, чрез разни жълти медии във фейса. Става все по претъпкан с ненужна информация по тоя въпрос. Иначе в това няма нищо лошо да споделяш разни неща във фейсбука, но съм съгласен, че тея неща стават прекалени вече там. А нали щяха да добавят бутона disklike. Това ще бъде много полезна опция, много по полезна от това да го правят сайта все по тежък визуално за телефони и компютри.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f3b1bbd71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   авторката

Най- тъжното нещо е, че повечето ни приятели са обвързани с тази мрежа и ако не си активен вътре, но си на разстояние от тях, да кажем отвъд океана или в друга държава... Тогава или си мислят, че нещо си се сдухал и нищо хубаво не ти се случва или просто, че не се интересуваш от старите си приятели и едва ли не ги пренебрегваш, защото не лайкваш всеки ден техни постове.... Малцина са тези, които ще си помислят, че просто си зает да бъдеш навън сред хора, на работа или просто, че си истински щастлив и нямаш нужда да афишираш личните си преживявания. А за този коментар, който беше написан от някой по-горе... ако си отвъд океана бих казала, че има и други начини да се чуеш и да разговаряш с хората, които са наистина близки за теб. Телефона, скайпа, вайбъра.... Хората забравиха, как преди години си разменяха писма и колко романтично беше, да очакваш писмо по пощата от твой любим човек... Някой в коментарите също беше написал, че има доста невярна информация от жълтите сайтове, които само искат да привлекат внимание със шокираща информация. Напълно съм съгласна с това! Получава се едно замърсяване на информацията и трудно вече може да се различи фалшивата от истинската... И това не е случайно, просто така потребителят разпилява вниманието си в различни посоки и губи ценно време...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 83c4742167
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Хората, с които се познаваме от фейса, коментари, лайкове а-у, като се засечем не ме поздравяват дори, а по-късно ми пишат и ме питат защо не съм ги поздравила аз, била съм красива, не съм изглеждала добре, ядосана съм изглеждала, ее затова си изтрих профила, и за лошото и за хубавото искам да дойдат да ми говорят, не да ми пишат. А иначе и аз като съм сама съм с телефон в ръка, или съм в този сайт, или чета едно "женско" приложение, което си изтеглих на тела.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker