Отрова - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Отрова
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 3526 пъти
Здравейте
Момче на 22
Искам да споделя с вас най-кошмарното си преживяване. Имам сестра на 19. Живеем заедно в София в апартамента на родителите ни, които прекарват повече време от годината на село. Работя, плащам всички сметки и се грижа, до колкото ми стигат възможностите за сестра ми. Тя завърши тази година и за момента е безработна. Една вечер към 11 чух, че телевизора в нейната стая работи. Отворих вратата и, без да чукам и останах потресен. Тя седеше на леглото си, беше по тениска и гащи. С колан беше пристегнала едната си ръка, а с другата държеше спринцовка. По лицето и имаше пот, . Мисля че в точно този момент отровата влизаше във вените и. Видя ме, но погледа и минаваше през мен. Очите и се затвориха и тя се отпусна на леглото. Обезумях, крещях помислих си че умира. И тогава се замислих къде съм бил, кога е започнала да се дрогира.
От другия ден започнах да говоря с нея за спиране, за клиники. Проблема е, че не иска. Тя живеела да се друса и дрогата бил нейния живот, било и хубаво. Заплашвах, но тя ме контрира, че ако изпълня заканите си тя щяла да вземе една свръх доза и да "полети" завинаги. Моля ви помогнете, дайте ми съвет какво да направя. Сега треперя непрекъснато, дали няма да предозира вечерта или през деня. Изчетох много публикации и навсякъде пише, наркоманите непрекъснато увеличават дозата си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: edcc988495
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами нищо, не се меси в живота на другите.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c1efa1cec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гадна история! За да има резултат, тя трябва да пожелае лечението..

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5f65a79a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей, приятелю. Аз съм минал през този ад, а именно наркотиците. Преди десетина години, цялото ми обкръжение беше с хора, употребяващи наркотици и знам със сигурност, че на един наркоман живота му продължава още около десет години, след като е започнал да се друса(при някои и далеч по-малко). Твоята сестра мисли, че това нещо е безобидно, а явно и не знае кооооооолко е трудно и невъзможно спирането му. Това е точно, защото изживяването от надрусването с херойн, само по себе си няма сравнение с друго такова. За да се откаже, трябва първо и задължително тя да осъзнае проблема й, да го приеме като заболяване и да поиска сама. Ако имаш приятели наркомани, които са се отказали или са минали през тези страшни мъки, помоли някой да й обясни за какво става дума, защото тя не разбира. Да й разкаже "животът" си(слагам го в кавички, защото едва ли може да се нарече живот). Ако не, остави ми координати, дано администраторите пожелаят да ги публикуват! Много бих искал да помогна, тъй като аз съм на път да се избавя от това жалко подобие на живот, което водех и съм си казал, че винаги ще помагам на зависими, приел съм го като мисия. Всичко добро ти желая. ЩЕ следя темата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 929fe4ac63
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Накарай я да си намери сериозна работа мисля че това ще и помогне доста да преживее наркотиците и ще я отдели от лошата страна на живота.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 04cafaa8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Няма как да се поставя на твое място, но първо бих споделил с родителите си за това нещо. Следващотото е да се търсят варианти за клиника за лечение. Тя доброволно няма да се откаже! Трябва си консултация и със специалист. Силно се надявам, да се преборите заедно с тази зависимост! Поздрави и успех.

>М. 31г<

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2bdbde72d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тъй като хората от по-горе казаха вече първото условие „Трябва да осъзнае сама“, моето предложение е да тръгнеш от някъде. Бъди нейният другар докато тя се впуска в дупката към Страната на Чудесата, дръж ѝ ръката докато ѝ се намества образа на случващото се и последиците, които я очакват, защото всичко това е ШОК. Осъзнаването трябва да е постепенно и трябва да е част от всекидневието ви, но трябва да е градивно и поднесено с много любов, търпение и разбиране. Накарай я да се чувства защитена и в добра среда с теб, т. е. важно е тя да чувства доверие към теб. Не показвай слабост, не рухвай пред нея, никакви викове, заплахи, сълзи - така я караш да вярва, че реалността е точно такава каквато си я знае - ужасна и отблъскваща - и че нейният „верен“ другар хероина е прав за всичко, така тя ще го заобича повече. Всекидневни разговори с въпроси. Запомни, че важното не е това ТИ да се докажеш като прав и да ѝ да се доказваш, а това ТЯ да осъзнае, че трябва да цени живота си. И тук думата „трябва“ е пример, че е добре да не я ползваш много пред нея, не я притискай. Съветвай се с нея, питай я как да ѝ помогнеш. Ако започне да се дърпа и да е агресивна ѝ кажи, че ти си единственият, който благосклонно ѝ помага и ще го прави, вместо да я даде на институция при непознати. Това да ти е като коз. Обръщай ѝ внимание, водете диалози, стигнете до същини за живота, накарай я да бъде емоционална, да излее нещо, която я мъчи, прегърни я тогава. Напомни ѝ, че е човек в нужда, а ти си най-близкия ѝ и че е важно за теб да се възстанови. Кажи ѝ че ще сториш всичко, за да се върне към живота. Пази cool head, мисли логично и не се сривай. Бъди колкото се може по-често с нея, дръж се приятелски с нея, каквото и да ти коства - тя не трябва да губи доверие в теб. Не питай нас от кога е започнала и как е възможно пр., а питай нея! Нека тя ти сподели и излее всичко - това е първата крачка. Но за целта я спечели! Успех.

Изгледайте това заедно. На мен ми хареса много, гледала съм десетки материали за наркомани и дрога. Един от най-добрите филми в жанра си и дори в топ 10 като цяло ми е българският филм за наркоманите в София "Invisible", има го в ютюб. Настръхването е гарантирано. https://www. youtube. com/watch? v=lFN8qMelByU

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a4abe345f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ами понеже ти е сестра и не мога да ти кажа да я зарежеш просто я заключи у вас за известно време докато не изкара всички гадни абстиненции. Разбира се, трябва да бъдеш до нея, защото може дори и да се самоубие. Не се шегувам, хероина е безпощаден. Но трябва да бъдеш до нея, рано или късно ще й мине. След това когато мине всичко трябва да говориш много с нея, да й помогнеш да осъзнае в какво ще се превърне и до къде ще стигне ако продължи да взима. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker