Малко помощ за да изляза от това - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Малко помощ за да изляза от това
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1197 пъти
Здравейте, малко помощ от хора които са минали през това! Искам да попитам тези които са употребявали често метадон! Как го спряхте след по дълга употреба? Какво ви помогна за кризите? Наистина ще съм благодарна на всякакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 8bf95b5580
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ми просто го спри? Някой насила ли ти го тика в устата или там както се приема..

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 13919f24da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   От автора до 1:Хората които са минали през това знаят за какво става въпрос! То ако всичко се спираше ей така... ехе мн излекувани щеше да има... Никой на сила не ми го тика... Помолих за мнения... Лек ден..

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 134eeec266
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей!
Не се влияй от мнението на номер 1!
Това са хора, които никога не са се сблъсквали с тази гадост и не могат да влязат в положение.
Не съм употребявала, но имам познати, които са го правили. Важно е как си го приемала, дали си го използвала с ясната цел да се лекуваш или по-скоро си злоупотребявала с него.
Това, което знам, е че не е хубаво да се спира рязко, а постепенно да се намаля дозата (но това сигурно и ти си го знаеш). Ами.. стигни до момента в който да го сведеш до минимум, консултирай се с лекари. Ако го спреш рязко и после залитнеш отново - може да бъде пагубно за живота ти.
Когато си свела количеството до минимум, опитвай да прекарваш време с близки и роднини (ако имаш приятели, които не употребяват е още по-голям плюс). Намери си хоби, нещо с което да запълваш времето и да не усещаш кризите.
Успех!
Ж, 22

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 13919f24da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От авторката до номер 3.. Благодаря ти за написаното, не съм го приемала редовно, не съм се и лекувала с него... Вземах от време на време и супер малки дози. Но както ми каза вече не ме влече и няма смисъл от това. Осъзнах го сама, мисля, че това е най важното! Благодаря

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0528abfd28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От номер 1:
Много ми е интересно как всички решихте, че не съм се сблъсквал с тази страна на монетата. Леле.. де да беше така. Позволих си да напиша този коментар, точно като човек изживял всичката мизерия и гадости от първо лице. И ДА, точно толкова е просто. Просто си даваш сметка, че или спираш или умираш.
Като бях на 15 в следствие от силна травма от трагедия в семейството (или поне с това се самолъгвах като оправдание, но всъщност просто исках да съм "куул") започнах да пуша трева. От там, попадам в кофти компании, амфетки, mdma, метадон и всякакви евтини боклуци. Истинския ад почва като откривам хероина... болници, кражби, изгонен от даскало, опит за самоубийство и тн.. не ми се пишат подробности сега, при интерес мога да пусна отделен пост.
Та това, което искам да кажа е, че силата е само и единствено в теб! Никой друг не може да те спаси от това нещо, ако ти самата не го искаш. Може да ти се струва клише и да искаш някакъв друг специфичен и магически отговор, но жалкото е че такъв няма. Няма shortcuts. Това "само още една последна" е най-големия ти враг. Стискаш зъби, абстиненцията е шитня, но отшумява по-бързо отколкото си мислиш. Останалото е воля. Ти избираш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 13919f24da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката до 5:благодаря за това което сподели, напъно ми е ясно, че трябва да кажа край и казах! Само да спомена не съм вземала никога хероин, треви, и др глупост... Не знам защо реших да пробвам тази гадост... Е пробвах, стига толкова. Не мисля, че ще имам кризи, защото не съм вземала голями дози и не съм употребявала толкова дълго... Малко ми е сдухано на моменти, но това е всичко. Благодаря

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 134eeec266
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От номер 3 до номер 5:

Би било полезно да споделиш всичко в една отделна история (разбира се, стига да желаеш). Имам близък, който е в такава ситуация и на когото искам да помогна с цялото си сърце. Радвам се като чета истории на хора, успели да се справят с такава трудна битка.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 986cfed94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ще ти отговоря стандартно: Спира се по индивидуална схема.
Не, че няма и други варианти, но метадонът има свойството да се натрупва в организма и заради това му свойство там нещата се случват много бавно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3506f3c01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До н. 5-Чудесно е това, че си успял да се откачиш от хероина. Браво за силната ти воля и желание да се изчистиш. А сега на колко години си? Ако искаш пусни в отделен пост, какво си преживял, аз имам интерес да прочета, но само, ако ти вътрешно така усещаш, че искаш да разкажеш, иначе не го прави само, защото няколко човека проявяваме интерес да прочетем историята ти.
Има хора, които след подобни преживявания, не искат дори да се сещат и да говорят за това, а има и други, които пък -един ден са в помощ на други зависими. Просто всеки е различен характер...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 967aee0f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   До авторката

Ти да не си онази, която преди няколко седмици писа под друга тема тук, че взима метадон от време на време, че не е пристрастена към него и че когато реши може да го спре, защото нямала зависимост към него? Ако да - какво се промени, че почна да мислиш по нов начин? И питам от любопитство - какви са били ефектите на метадона върху теб, когато си го взимала? Как изобщо се сдоби с подобно нещо, в каква компания движиш, на колко си години, деца имаш ли?

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 13919f24da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   От авторката до номер10:Здравей на първият въпрос това ми е първата тема която пиша тук:) относно метадона вземала съм известно време, но в един момент си казах стига толкова! Винаги съм знаела къде е границата. Как се сдобивах с него ли... ми... Незаконно.... По никакъв начин не ми е повлиял, мислех, че ще имам кризи но нямах.. всичко е в главата както се казва.. Компанията в която движа са си най нормални хора, не употребяват наркотици. На 32г съм нямам все още деца :) човек трябва да внимава какво взема и да има воля най вече. И още нещо понеже четох тук доста неща от сорта не може от трева директно да минеш на Херц.... Пример... Може, може всичко може. Аз не съм пушила трева нито др глупости... Просто един ден ми щъкна и директно пробвах метадон.... Е... има далеч по хубави неща от наркотиците.... Това е :)

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7e5174dd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От 10 до авторката

Това, което даваш като отговори, много ми напомня на написаното тук: http://spodeli. net/2/story-168687. html

Само дето там авторката е на 34, а не на 32...

Добре, след като компанията ти не е изградена от наркомани, а ти не си била преди това с друга наркотична зависимост, как така откри подобен незаконен канал? Като продруса с метадон как ти се отрази на личността - имаш някакви личностни разстройства, проблеми с нервите, не изглеждаш външно добре и имаш подбито самочувствие... Нямаш сексуален партьор, в тежко социално положение се намираш и искаш да се измъкнеш за кратко? Колко адекватна си след като приемеш този метадон? Какви са ефектите му върху теб - как се чувстваш при употребата му. Шофьор ли си - постъпваш ли безотговорно и шофираш ли МПС докато си под въздействието на метадона? Имаш ли добра работа, какви са отношенията ти с колегите? Ходила ли си надрусана на работа?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 13919f24da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката до 11: Честно да ти кажа и аз не знам как реших да пробвам... Просто реших и пробвах. Вземах известно време след което спрях.. Това е. Нямам проблеми с психиката, не страдам от липса на самочувствие, нямам проблеми. Смея да твърдя, че съм щастлива:) Напълно съм си адекватна, не ми се привиждат никви работи, говоря си нормално, не завалям думи. Чувствам се мн спокойна след неговата употреба... Даже смея да твърдя, че ставам и мн по дейна, колкото и да е странно за някои... Пък и никога не съм вземала големи дози, даже бих казала минимални... Не съм и искала.. Разбира се, че не съм ходила на работа надрусана и не съм шофирала под въздействието му.. Имам малко или мн глава на раменете си! Имам добра работа, разбирам се с всички. Даже съм доста весел човек, мн рядко някой може да ме види без усмивка:) Вземах в продължение на няколко месеца.. видях какво е и спрях не мисля и да почвам.. Щастлива съм и без това :) Преди това четох, че има тежки кризи и за това реших да попитам запознати хора с това.. Но при мен нямаше... :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker