Защо хората взимат наркотици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121392)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14388)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Защо хората взимат наркотици
преди: 4 месеца, 28 дни, прочетена 926 пъти
Здравейте! Толкова много са ни набили в главите колко вредни са наркотиците, че на сън да ни бутнат, ще изрецитериме една но една вредите от тях. Е, след като всички знаем колко са смъртоносни, защо тогава толкова много хора прибягват до тях, и то с цел да се измъкнат от проблемите си? Те не просто, че няма да се измъкнат от тях, ами даже проблемите им ще станат двойно повече. И те го осъзнават, но въпреки това са готови да продадат дори апартамента си само и само за наркотика.. Защо го правят??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 022c6e4a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ами все едно влизал в друг свят който не ти се иска да приключи никога

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: e08e79c39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   На хората обикновено не им трябва "да се измъкнат от проблемите си", тях ги интересува единствено да спре да ги боли (за момента) или пък "да си направят купон", ама без да се потрудят, а наркотиците да им го направят...
Кой ти гледа вредите? "Живей/консумирай сега! ", "Тук и сега" - нали това е мотото през последните 30 години?

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: ece9e58792
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Казват си че само ще пробват един път, но после не могат да спрат.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 619f1284f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Защото са пристрастени. Ако ги питаш, повече от половината няма да искат да пипнат вече наркотик. Пристрастени са. Ясно е що.

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: bb1fb6ad3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз мисля че за да се впишат в компания и от страх да не бъдат отхвърляни.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 566327f072
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен повечето започват на шега- дай само да пробвам, дай сега само за дискотеката или да видя какво е. В повечето случаи се случва в тийн възраст, когато младите не мислят много за последиците. Казват си- нищо няма да ми стане от един път, винаги мога да спра и т. н. Аз самата още като тийнейджърка категорично си забраних да пробвам каквито и да е наркотици, защото осъзнавах че много лесно може да се стигне до зависимост. Тогава проблемите ти стават още повече, като си в капан на зависимостта и живееш само за това да си набавиш дрога. Само два пъти съм пушила трева, покрай един приятел който пушеше и слава богу, че нищо не почувствах от тази трева и повече не съм пушила. Колкото и трудно да е по-добре човек никога да не пробва, защото така свиква да притъпява всеки проблем с дрога, а тя както знаем води до желание за още и още по-големи дози. Иска ми се наистина да има повече хора, които да осъзнават от ранна възраст до какво водят наркотиците и въобще да не пробват. Защото аз за съжаление съм губила приятели, които станаха зависими. Ужасно е за всички! Освен това пълниш джобовете на някакви мутри и престъпници като си купуваш дрога. Те си живеят в огромните къщи, а ти се въргаляш по улиците и се чудиш как да си платиш за поредната доза. И един път станал зависим дори не може да направиш избор- това няма да си го купя, ами зависимостта прави избора вместо теб.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 8c563524e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Щото е яко

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: b544d837de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Слаба психика

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 1c84ecadcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Подражание майна. Приятелите им постоянно коментират кой какво пробвал и как има силна психика и не може да стане зависим. И заблудените овце отчаяно искат и те да се включат в разговорите. "Пробват" и потъват в лайната.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: dd6dbab218
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Повечето искат просто да опитат от любопитство и взимат с нагласата, че те са богопомазани и няма да се закачат. След като се закачат, убеждават околните и себе си, че могат да спрат, когато поискат, но не го правят, защото им харесва и на този етап не им пречи на живота. След това са мега пристрастени и ще си продадат семейството, за да си вземат наркотика, но иначе не се пристрастени, да. Това е общо взето.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 26 дни
hash: a352359282
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Има няколко типа причини.

1. "Щото е яко" както вика номер 7. Това е най-тъпата категория хора, които използват наркотици. Лишени от каквото и да е критично мислене, визия в дългосрочен план, амбиции и дори инстинкт за самосъхранение. Най-вече са маргинални, прости, безполезни утайки. Тотално си заслужават да си съсипят живота и го правят, което мен ме прави щастлив, защото на тях им е яко и също са щастливи :)

2. Слаба психика, пренатоварване, предаване. Общо взето хора, които в наркотиците намират утеха и начин да избягат от всекидневния стрес, тъга и реалност. Също хора без цели, амбиции, воля, визия. Посредствени. Обикновено никога не обичат да им се казва истината директно в очите, колкото и лоша да е тя а винаги гледат да се скатаят и минат между капките. Точно и затова си мислят, че ще се скатаят от реалността като взимат наркотици.

3. Разглезени, богати и прости. Най-често деца на родители с пари. Богатството ги развращава и търсят ново и ново нещо с което да си доставят удоволствия.

4. Лоша среда, липса на адекватна бащина фигура, семейство, образование. Малко се припокриват с първите.

Дълбоко презирам всякакви наркомани и не ги зачитам за хора. В крайна сметка щом те са стигнали до там, не се уважават, не се обичат, не се харесват тогава защо аз трябва да ги уважавам и харесвам? Всекиму своето.

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 1c84ecadcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   11, пропускаш още една категория - подведени. Някой им пуска нещо в пиенето или им дава хапче с обяснение, че е нещо безобидно. После още веднъж и след това сами пробват. Това е най-коварният вариант. В допълнение - при подрастващите понятието време е много примитивно. Вижда, че някой пробва наркотици, минават 2 месеца и си мислят "Взема, а нищо му няма". Просто не знаят какво ще стане след 1-2 години. За съжаление през това време и те вече са започнали да пробват и са напреднали.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 80a2088288
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Наркотиците се делят на две голеееееми групи. Наричат се опиати и стимуланти. С принципно различно действие са, от където и подбудите на хорта да ги започнат, са принципно различни.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 93baff11c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 14 - наркотиците може да се делят на две основни групи, ама има наркомани, които друсат всичко. Каквото им дадеш, това взимат. Има такива, които приемат големи дози стимуланти, за да са в кондиция, а после поемат опиати, че да тушират стимулантите и да се отпуснат и разтоварят физически и психически. С две думи - живеят от/за/на наркотици, цигари и алкохол. Преди седмици имаше коментар от една преборила порока на зависимостта момиче/жена, която бе споделила, че може би е пробвала и друсала почти всичко, с която са я черпили, единствено по психолигични нагласи и причини отказвала да я черпят с хероин, но какво друго е друсала - и тя самата не знае.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: a627fc5267
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 14... не мисля, че е точно така. По принцип пише, че се делят на 5 групи:
-Депресанти
-Стимуланти
-Опиати и опиоиди
-Халюциноген
-Марихуана (ако го смятате за наркотик, но по-скоро си е)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker