Шизофрения от алкохол? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Шизофрения от алкохол?
преди: 1 месец, 25 дни, прочетена 1016 пъти
От 6 години имам проблем с алкохола и пия много и редовно. Влизала съм и в психиатрия за детоксикация, като диагнозата, която ми поставиха е "Психични и поведенчески разстройства от употреба на алкохол". Последната година взех няколко пъти и тежък наркотик - метамфетамин. Приемах антидепресант и лек антипсихотик, но ги спрях и двете. През последните месеци не се чувствам като себе си, а като бледа сянка на себе си. Една сдухана, потисната, затворена, мълчалива, в социалните контакти сред колеги съм винаги "равна", без емоции. Преди бях вечно усмихната и весела, духовита и интелигентна, казвах шеги, сега просто не съм същия този човек. Имах самочувствие като излизах навън, хората ме забелязваха, имах излъчване. Сега ходя една сдухана и затворена. Гледам празно и тъжно, а преди в очите имаше искра. Последните месеци имам паранои и си мисля странни неща. Имаше един период, в който не се къпех по една седмица, а съм човек, който се къпеше всеки ден и е бил винаги чист и поддържан. Сега много съм се занемарила. Вкъщи също е много мръсно и занемарено. Веднъж преди около 2 месеца като се напих, ме хвана страх от пироните вкъщи и имах чувството, че ме гледат. Беше ме страх да ги гледам. Възможно ли е това да е просто депресия и тревожност, или е възможно да е нещо по-сериозно? Може ли от алкохола човек да полудее по същия начин както от наркотиците? Винаги хората са казвали за мен, че съм луда, откачалка, и дори са мислели, че взимам наркотици много отпреди това. Но последната половин година просто съм бледо копие на себе си, друг човек. На 28 години съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 24 дни
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   А защо критерият за "нормален" човек е последният да бъде: постоянно весел, щастлив, безгрижен, бъбрив, социален и т. н.? Аз винаги съм бил затворен, нямам голям социален кръг, нямам потребност да излизам по клубове - даже имам нещо като страх да бъда в непозната подобна среда. Мъж на над 35 г. съм, но едно 14-15 г. момиче, което се е отворило към Света, може да ме направи на пет стотинки. Виж сега - нормално е след като си опитала от сладкия плод на забави, купони и веселие до зори, то след като си навлязла в период на затишие (или друг житейски етап) тази смяна да те плаши, подтиска. Съжалявам за теб, но всеки сам си кове съдбата. Някои хора се раждат, теглят късата клечка още с раждането си под формата на вродено тежко заболяване, други цял живот живеят монотонен сив живот, трети като теб - купонясват на младини - после навлизат в друг етап - който им се струва сив, скучен. Има и такива, които късметът ги е споходил и цял живот са щастливи, безгрижни. Хора всякакви. Просто приеми този етап и спри да се депресираш.

Но определено ако продължаваш да жулиш алкохол и наркотици - това рано или късно ще ти излезе през носа и ще мултиплицира проблемите. Знам ли - щом се напиваш до състояние, в което пироните те гледат/говорят - положението ти вече не е розово. Помисли върху това - под подобно алкохолно опиянение, ако се напиеш в някой бар, то може да осъмнеш в кревата с непознат човек, с когото може да си практикувала рисков секс - да забременееш или пък оня да ти пренесе някоя болест. В допълнение - алкохолът може да те скапе - я чернодробна цироза, полиневропатия от алкохолна интоксикация, а след това рак на дебело черво, черен дроб. Направо до около 45-50 да си дроб и пълен леш. Не си го причинявай. Млада си. Стани доброволец към някоя кауза - БЧК, опазване на околна среда. Намери съмишленици. Животът ти по барове, дискотеки сигурно е бил забавен и привлекателен, но явно неусетно си прекрачила прага на умерена консумация и забава, нещата са излязли извън контрол и в момента си довлякла тия ядове на главата. Приеми, че каквото е било, вече е свършило. Обръщаш нова страница в своя живот. Трудно ще ти бъде - ще минат година-две, но с времето ще откриеш друг смисъл за живот.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: a58a00759a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторката

Искам само да подчертая, че не съм ходила по купони, дискотеки и да правя простотии. Едва през последната година се запознах с такива компании и ми се случиха такива неща. Не съм започнала да пия от хубаво. И съм пробвала безброй пъти са спра, но при мен е като болест и е адски трудно, на моменти невъзможно.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: f868fba9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всеки човек е предразположен различно към такива неща, при теб е възможно алкохоля да ти отключва пяряноя и психоза което в дългосрочен план предполагам ще е по зле. Трябва да ги спреш всички тези опиати или някой ден просто ще спре да ти пука, няма да ти прави впечатление колко неадекватна ще си станала. Ако изпитваш затруднения потърси помощ

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От 1 до авторката

Сигурно ти е трудно да се пазиш трезва. Това е коварното на алкохола - легален е. И се продава на повече места, отколкото хляба.

Уви, не мога да се поставя в твоите обувки. Нямам проблеми да пия алкохол, но не обичам. Замайва ме и въпреки че мога да изпия цяла бутилка литър червено вино мавруд за една нощ, без да губя спомени или да ми падат контрола и бариерите, то точно защото ми се замайва главата, то по тази причина дори и бира не пия.

Виж млада си - можеш да се откажеш. А защо си почнала с алкохола - не знам, но и не ме интересува.

Но ще ти дам съвет да прочетеш една друга тук - "Аз спрях наркотиците сама" - авторката й е била много дълбоко навлязла в употребата на амфетамини и други знайни и незнайни наркотици, но с воля е успяла да прекрати употребата им.

И тя не е почнала с тях от кеф и любопитство. На около 16 г. е преживяла тежка физическа и най-вече психическа травма, която е породила злоупотребата й с нелегалните субстанции.

Така че, стягай се и се вземи в ръце. Както писах в другия коментар - стани доброволец някъде, на някоя кауза. Ще срещнеш други хора, ще изградиш нови контакти, а в края на деня - когато се опитваш да заспиш, ще осъзнаваш, че в отминалия ден си свършила нещо полезно и добро, така дори да имаш кучешки, тежък живот - то ще намираш някакъв положителен смисъл за живот.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: b94e6294cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз имам наблюдения от мъж зависим от алкохола, с който имах кратка връзка. Приключих, именно заради особеното му поведение, не можах да издържа. Това което забелязах е, че явно при него дългогодишното пиене, беше довело до психически отклонения. Нещо като деменция имаше, забравяше какво ми е говорил преди и представяше всеки път различни версии за нещата. Патологични лъжи имаше, някакви взаимноизключващи се неща говореше, няколко пъти ми е казвал, че вижда халюцинации и като цяло беше много трудна комуникацията. Просто доста странно и асоциално поведение. Нямаше и добър външен вид.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 291f93bd3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Такава си каквато искаш да бъдеш не каквато ти казват че си. От алкохола едва ли той не влияе пряко на духа, но трябва да си намериш друг метот който да те радва не алкохол състоянието което описваш се дължи на духа ти. Намери си по хубав дух:) който да слушаш. Състоянието ти може да не е следствие от твой грях - пушене на цигари, полови контакти, може да се дължи на друг човек който е свързан за теб или си изгубила този който е бил свързан за теб защотото си постъпвала нечестиво спрямо него, може да е от мисъл с която някой се докосва до теб чуждата мисъл също може да измени твоето състояние ако нямаш духовен щит. Щит според моите обеждения се гради с думата ти примерно кажеш няма да пуша и спазваш думата ти ще придобиеш щит от мислите на пушачите които искат да се докоснат до теб с мислите си или чажеш няма да лъжа и спазваш думата си и ще придобиеш щит срещу лъжци и лъжец няма да може да се докосне до теб с мислите си и т. н. т изграждай си щитове!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: bcdcfbb0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Към 6 Добър съвет, бих искала да мога да владея това изкуство, иска се сила и дълбоко осъзнаване. Не всеки го може, даже малцина. Аз преживявам вече дълго време едно предателство от човек към когото бях искрена, с най-силните си чувства и мисли и все още се упреквам, че явно не съм била достатъчно далновидна, за да имам такъв щит, с който вероятно щях да се предпазя от всичко, което ми се случи. Но явно така е трябвало да стане, за да си науча урока. Даже и към настоящия момент се усещам, че не съм съвсем стабилна и имам вътрешни сривове, а минаха близо две години. Дано някой ден всичко изтлее. Тъжно ми е даже не толкова, че ми се случи да преживея такова разочарование, а за това, че никога няма да бъда същата-открита, вярваща в истинските чувства, че вече не мога да вярвом и да се радвам от сърце. Нещо в мен умря завинаги. Знам, че не е по темата, но ми се искаше да споделя, просто това, което е написал н. 6 ми върна някои мои травми

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 4049fcf11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Решението е Анонимни Алкохолици!

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: c7d82eb4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И в крайна сметка темата беше не за това как да спра алкохола и да търся съвет за това, и да се правят догадки дали животът ми е бил изпълнен с купони, барове и дискотеки, или е нещо съвсем различно, а за това дали от алкохола можеш да полудееш също както от наркотиците.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   От 1 и 4 до авторката

В състояние на алкохолно опиянение може да се породи алкохолен делириум. С две думи - почват привиденията. По тази причина започват сбиванията в баровете - когато някой на кирка реши че друг го гледал особено... Специално ти като жена може да изпаднеш в ситуация, при която дружките ти те товарят пияна в някое такси, казват на шофьора къде да те стовари и клетият таксиджия, когато стигне до адреса, да се опитва да те свести и свали от колата. Възможно е ти поради алкохолното си опиянение да решиш, че онзи иска да те (из)насили. Или обратната ситуация - оня наистина да е разгонен боклук и да се пробва да те... мине, а ти понеже си кьор-кьотук пияна - даже да не разбереш какво ти се е случило. И в двете ситуации имаш изкривена реалност и възприятия. На въпрос дали алкохолният делириум може да остане перманентен - много малко вероятно, но няма нищо сигурно. Но след като ти споделяш, че си редовен пияч и често злоупотребяваш, то не бива да те учудва, ако халюцинациите зачестят и всякакви заобикалящи те предмети почнат да се държат неуважително с теб и да те гледат особено и подозрително.

По отношение наистина много голямо напиване - в такава ситуация можеш да си докараш алкохолна интоксикация, която вече ще има силен деструктивен ефект както върху физическото ти тяло, така и върху психиката ти. За тялото - някои жизнено важни органи могат да излязат от нормална функционалност или дори да откажат напълно, а по отношение на психиката - ще ти разкажа реална история - семеен познат на родителите ми, когато е бил на около твоите години си падал по запои, тежки запои. На пореден такъв се стигнало до там, че да го спасяват в болница. Е, спасили тялото му, но мозъкът му... От личността му почти не останала следа. След като бил изписан от болницата - вече бил слабоумен. Знаел е кой е, как се казва, какъв е бил, но по държане, разсъдък и т. н. - вече бил като малко дете.

Та ти си прави заключенията.

Иначе ми е любопитно - продължаваш ли да се напиваш? Какво ти липсва в живота, че се наливаш с алкохол? До къде ти стигна деградацията? И как си виждаш бъдещето?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: c7227aad9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке аз лично лежах в психиатрия заради алкохол. Привиждаха ми се няма да казвам какви неща. И предметите ме гледаха странно, и Да полудява се!

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: c7d82eb4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   10, не си компетентен и не разбираш въпроса ми, моля те спри да пишеш в темата. А мен никой не може да ме изнасили и "да не разбера какво се случва", колкото и да съм пияна. Очевидно не знаеш какво е алкохолна болест.
11, благодаря за коментара. И аз съм била в психиатрия заради алкохол. На теб същата диагноза ли ти поставиха - "Психични и поведенчески разстройства заради употреба на алкохол" или друга?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От 1, 4 и 10 до авторката

Права си нямам личен опит - не съм алкохолик и нямам проблем да не консумирам алкохол за месеци или години, или ако пък пия - то на следващия ден нямам потреба да пия още и още. Ръцете ми не треперят от въздържание.

Но знам, свидетел съм бил, как алкохолик под влиянието на алкохола се изменя поведенчески, става заядлив, лъже най-безпардонно и ако му кажеш, че е пиян или че е пил - отрича до последно, дори когато го хванеш в крачка. Сякаш сам си вярва, че не е пил, дори когато в същия момент го прави. Разбира се - хора всякакви. Явно ти не си от онези, които като се напият - заспиват сладко и непробудно. Вместо това най-верояно си от онези, заядливите, които след няколко чашки спонтанно могат да припалят, да се сбият, да провокират спор и кавга, да почнат със словесни нападки по всичко заобикалящо ги. Сигурно детски, шумни игри от съседния апартамент или двор могат да те провокират, да те издразнят.

Това, което ми е странно - не искаш да се откланяме от темата ти "дали от алкохол се изперква". Ок - няма проблеми. Ама ми е супер странно - няколко човека ти написаха, че от алкохол може да се породят халюционации, самата ти си лежала в психиатрично заведение. Кой нормален лежи в психиатрията? Едва ли, ако си била умствено стабилна - щеше да стигнеш до това заведение. Т. е. ти сама си отговаряш на основния въпрос, а сякаш със следващите коментари по темата - не ти се иска да приемеш тази грозната реалност? Самозаблуждаваш ли се? И ти ли най-безцеремонно лъжеш околните, че не си пила и не си пияна, в момент когато и малките деца могат да разберат и осъзнаят, че си под ефекта на алкохола?

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: a0f0b94900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да, води до психози. Алкохолът отравя организма на клетъчно ниво, просто коварното при него е че последиците от употребата му не се отключват извезднъж, а става постепенно и неусетно, изисква се по-продължителен период. Освен това не се случва при всеки, който пие. Много хора пият, но не всеки става алкохолик. Просто на някои организмът и нещо в психиката им е било " подходяща почва" да се закачат за този порок и да отключат разни разстройства. Уличните пияници например много им личи неадекватността- гледат безумно, говорят си сами, имат налудничав вид, просто самият им поглед не е в ред. Неслучайно има една приказка: "От пияният и лудият бяга! "

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: c7d82eb4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   10 и 13 - почти всеки човек е склонен да стане заядлив под въздействие на алкохола. Това е един от ефектите му. Да изменя личността и поведението на човека, докато е под въздействието му. Тук не говорим за това, нито за алкохолен делириум, а за нещо съвсем друго. Затова те помолих да не коментираш, коментарите ти само биха объркали хората, попаднали на темата.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От 1, ... 13 до 15 (може би авторката)

Здравей!

Защо желаеш акцента да е върху възможни психози, породени от алкохол, а не върху личните ти мотиви да започнеш да го консумираш и злоупотребяваш?

В темата сподели, че си млада - под 30 години, а вече алкохолизирана и чат-пат употребяваща и наркотици, по-специално метамфетамини.

Любопитно ми е от какви лични мотиви си започнала - написала си, че с алкохола не е било поради купони и забавления, а поради някакви трудности, от които си искала да избягаш. Тук е анонимен сайт - чувствай се поканена от мен да споделиш. Малко или много може да ти олекне - кой знае. Разбира се - може и да бъдеш "насолена", ако напишеш, че от чисто купонджийски причини си започнала с пороците. Но дори да бъдеш "нахранена" от напълно непознати - не мисля, че ще ти въздейства. Разсъдлива си, ясно си даваш в каква ситуация се намираш. Предполагам, че доброволно си се въдворила в психиатрията, в момент в който си осъзнала, че си загубила почва под краката си. Така че - излей си душата, пък после бъдещето ще покаже дали след това ще се почустваш по-добре.

Ти си - всичко е в твоите ръце.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: c7d82eb4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   16, до 22-годишна възраст ненавиждах алкохола и гледах на пиещите като на цинични и болни хора, на които не исках да приличам. Студентските ми години минаха със заспиване с Новия завет до главата ми и без нито един купон, а бях много красиво момиче. Но всичките ми тези години бяха съпътствани от депресия и емоционално страдание. Една вечер просто си взех двулитровка бира и се пристрастих още от първата чаша. Там намерих решението на всички проблеми. Още тогава бързо менталното ми състояние се влоши и дори попаднах в истинска лудница за едно денонощие. Но успях да съчетая пиенето на бира с ходене на работа и що-годе нормален живот. Докато след няколко травмиращи случки не пропих твърд алкохол. Есента на 2019. А през 2020 година започнах да имам абстиненции след алкохол и да се запивам с дни. 2022 година започнах да пия и медицински спирт, и скоро след това започнах да имам психични проблеми, световъртежи и тежки абстиненции. Тогава сама влязох в психиатрията по свое желание. Там срещнах и грешните хора, които ми дадоха метамфетамин и амфетамин. От тогава психичното ми състояние се влошава все повече и повече.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От 1, ... 16 до 18 (може би авторката)

Здравей!

Картинката, която обрисува с думи за последните 6 години от твоя живот, навява усещане за депресия в мен, не искам да си представя как дори се усеща в действителност.

Според мен в настоящия момент, дори да не го осъзнаваш, ти липсва емоционална близост с друг човек, когото да ползваш за опора в желанието си да се измъкнеш в психо-емоционалното блато, в което си затънала. Ще бъде странно мъж да ти дава подобен съвет, но според мен, поне на този етап, не трябва да търсиш мъжка компания, защото на читави няма да попаднеш - ще бъдеш като надуваема секс кукла и най- много да си навлечеш още повече емоционални травми. Както писах в предишните си коментари - намери някоя добра кауза, в която да станеш доброволец, и с безвъзмездната си помощ към останалите - то в края на деня, когато идва ред на съня, малко преди да се унесеш, то да чувстваш някаква нотка на удовлетвореност от изминалия ден и това, което си сторила. Но, ако това не е твоето призвание - то може би трябва да потърсиш съквартирантка, с която да заживееш заедно - някакво друго момиче/жена, която е в твоето положение или вече е преминала през него. Да си споделяте тревогите, да търсите решения заедно, да се мотивирате една друга.

Нямам представа дали живееш самостоятелно, или пък си задомена с мъж, деца, дали не живееш при вашите и т. н., но помисли в насока за съвместно съжителство с друга жена със същите проблеми или преминала през същите проблеми. След време - като се стабилизираш физически и психически - тогава отново ще можеш да търсиш и мъжка близост и с трезва мисъл и укрепнал разсъдък - да подбереш читав партньор.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: c7d82eb4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   "поне на този етап, не трябва да търсиш мъжка компания, защото на читави няма да попаднеш - ще бъдеш като надуваема секс кукла и най- много да си навлечеш още повече емоционални травми. " - То така и стана. Само идиоти, наркомани, шизота и глупаци. Лоши компании. Последната половин година ми е низ от травми и унижения, даже не знам как вече ще вдигна глава. И това много ми се отрази.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От 1, ... 19 до 20 (може би авторката)

Здравей!

Неприятно. :(

Но помни - това вече е минало. Колкото и много неморални постъпки и действия да си извършила - то те са вече нещо преживяно, свършено. Важното е да не допускаш да продължават да ти се случват в настояще и за вбъдеще.

Сега може да се чувстваш отвратително, да се самоненавиждаш, да се упрекваш за всяка нова поредна грешка, но не бива да се самовглъбяваш и сама да подбиваш самочувствието си.

Колкото и да си затънала - то не бива да се отчайваш. На този свят има хора къде-къде в по-лоша ситуация от теб. Можеше да си родена в Африка, в някоя бедна африканска страна, да ти се налага всеки ден да се бориш за оцеляване - за вода, за храна. Или пък да си родена в беден индийски щат, където някои момичета биват нападани и обезчестявани от орди мъже. Фактът, че имаш достъп до Интернет, че си грамотна - знаеш да четеш и пишеш, че си посещавала (може би и завършила) университет - това вече те поставя в по-добра позиция от стотици милиони, а може би милиарди хора на този свят.

Чувстваш се в дупка, но "дупката" е субективно усещане. Горе ти илюстрирах възможни по-черни сценарии.

Ще ти призная нещо - преди около два месеца от чисто любопитство отворих обяви за платена любов, как стигнах до един форумен сайт - не помня, но там различни потребители коментираха проститутките, с които са били. Зачетох се в някои от коментарите и впечатление ми направи как коментираха едно младо момиче, обсъждайки как девойката не била видимо адекватна - или пияна, или дрогирана, или двете. Общо взето - съветваха се един друг това момиче да се избягва, че може да е рискова. И тогава се запитах - дали тези момичета знаят, че ги обсъждат по форуми, какво ги е докарало до това положение.

Отплеснах се - просто помни, че може да си мислиш, че ореш дъното, но животът може да е много по-черен, отколкото предполагаш. Трябва единствено да се стегнеш и да имаш мярка. Пие ти се бира - пий. Но по чаша, а не бутилка. Не искаш да се чувстваш като мъжка изтривалка - не излизай в подобни компании. Като те канят да излизате - отбивай предложенията. Може да инвестираш времето да научиш нещо ново, да развиеш нови умения, да прочетеш нова книга, да гледаш нов сериал. Не си длъжна да излизаш по барове и клубове. Не и след като когато премине еуфорията, се чувстваш жалка, употребена, боклук.

Нямам представа дали имаш животно, за което да се грижиш, но една жена, на която ти си почти набор, в друга тема тук сподели, че куче, за което е решила да се грижи и гледа, я е измъкнало от емоционалната дупка, в която е била след години употреба на всякакви наркотици, главно амфетамини и метамфетамини. Ти се познаваш най-добре. Хайде, вярвам(е) в теб - зарадвай ни след половин-една година с нова тема, как си надделяла алкохолната и наркотична зависимост. :)

 
  ...

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: c7d82eb4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   20, кой е казал, че се самоненавиждам и че съм направила нещо неморално и се чувствам виновна? !? Веднага ти тръгнаха мръсните извратени фантазии. Не съм някоя курва, нито нещата са такива, каквито ти със сигурност си ги представяш. Много е лошо, когато човек просто си прави някакви погрешни изводи от две думи.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: c7d82eb4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   И стига с тия барове и клубове. В живота си не съм стъпвала на такива места. Хора се срещат и на други места. И изобщо не съм се чувствала употребен боклук, нито пък жалка. Човешките взаимоотношения са много по-сложни и не знаеш какви отношения точно съм имала с тези хора и какво са ми направили. Хората могат да ти навредят и да те унизят и тормозят по много по-лоши начини от това най-елементарното, което си мислиш ти. Ти като един, където му казах, че съм живяла на улицата известно време, първото нещо което ми каза беше: "Дано да си си направила всички изследвания след това. " Вместо да ме пита къде съм спала, какво съм яла, какво съм преживяла, веднага му тръгнаха порно филмите в главата, че са ме изнасилвали там всеки един едва ли не. Там хората, с които бях ме пазеха и всички си помагаха и са много добри и задружни. И ти така. Дори не знаеш точно какви взаимоотношения съм имала с тези хора и как точно съм се срещнала с тях. Била съм ходила по барове, боклук съм била. Елементарни разсъждения.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От 1, ... 21 до авторката

Здравей!

Извинявам ти се. Права си - нямам богат набор от знания за човешките емоции и взаимоотношения. Аз съм домошар и почти всичко, което съм разбрал, осъзнал и т. н. е базирано на документалки, давани по телевизията. Израснал съм в "стерилна" обстановка. Осъзнавам, че съм плоско-мислещ, виждам главно "черно-бяло" и ми обягват всички останали възможни нюанси. И понеже в документалките стериотипа за пропаднала жена е: алкохоличка/наркоманка, просеща, проституираща, бездомна или живееща в нищета - то и аз на свой ред предполагам подобен възможен развой за теб. Затова се радвам, че ме обори и възрази. Така имам обратна връзка, че греша и по тази причина ще престана да предполагам подобни неща за теб. Както написах - моля да бъда извинен за погрешните си предположения за теб.

Бих се радвал, ако проявиш разбиране и време да обогатиш възприятията ми, като дадеш примери от твоя живот или просто някакви други примери, които не са пряко валидни за теб, но се различават от стериотипа на документалките.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 00aff42b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Подложи се на хипноза.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: fd680e3534
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Най-доброто решение според мен е да отидеш на психолог/психиатър, който след подробен преглед да те диагностицира. Не смятам, че има човек, който чрез коментар може да ти даде адекватен отговор.
Шизофрения, шизоидно състояния и прочие неща са сериозна диагноза. Не мисля, че алкохолът може да ги отключи, или поне не толкова лесно. Но има хора, които са предразположени към тези заболявания и ги отключват без дори да са употребявали алкохол и други наркотици.
Но определено трябва да спреш алкохола.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 часа
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   От 1, ... 24 до авторката

Здравей!

Не пишеш - правилно ли предполагам, че а) нямаш време или б) нямаш желание? Или и тук греша в предположенията си? :(

Горе сподели, че си живяла на улицата за известно време. Какво имаш предвид? Не искам да правя грешни заключения, затова бих желал да поясниш. Част от мислите ми са свързани с това, че: си била бездомна ( но тук се питам как от младо, начетено, интелигентно, красиво момиче си се озовала без покрив над главата - без семейство, където да се приютиш, гадже, приятел или дори някой познат), къде нощуваше - в някой център за грижи за хора, изпаднали в затруднено положение, или пък на пейка в парка, може би под някой мост, или затънтена уличка? Колко време продължи този начин на живот? Как преминаваше ежедневието ти тогава - моля, сподели. Едва ли си стояла безучастна, на едно място - ден и нощ, ден след ден, нощ след нощ. Според мен това е било за крако, нали? Храна къде намираше - отново в някой социален център или пък чрез просия за пари? Изобщо действието в България ли се развива или в чужбина? Последният ми въпрос ще даде силна светлина, тъй като според мен има голямо значение къде си останала без дом. Сега как си - стабилизира ли се? Дом намери ли? Защо горе написа "Последната половин година ми е низ от травми и унижения, даже не знам как вече ще вдигна глава"? За травмите няма да питам - те сигурно са силно болезнени, емоционални и може би свързани с някакви загуби, но сподели повече за униженията - какво имаш предвид? Тук броиш живота ти на улицата, или си извършила неща, които биха ти уронили достойнството пред останалите хора, или без да имаш никаква вина, то трети, злобни лица са ти навредили, разпространявайки грешна информация за теб или такава, която е лична, която не следва да се разпространява?

И защо сякаш ми се нервираш? Аз не ти вредя. В теб виждам друго човешко същество, с което мога да си комуникирам. И с чийто отговори да си разширявам мирогледа, да не бъда стериотипен и да не базирам опита си единствено по изгледаното по Дискавъри ченъл или Нешънъл Джиографик.

Предварително ти благодаря, ако проявиш желание и напишеш коментар с отговори по въпросите, които повдигнах. :)

 
  ...
преди: 1 месец, 5 часа
hash: 6afab14baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   27, прекарах 2 седмици на улицата в София, защото избягах от баща ми, който ме тормозеше. Живях на центъра на София, по Народен и Кристал, бях в компанията на други хора, които живееха на улицата. Сред тях имаше много наркозависими и алкохолици. Някои от тях са имали лоша съдба, за да свършат така, други бяха богаташки глезени деца, които си имаха домове в Бояна, Гео Милев, но сами са избрали този начин на живот. От свободия се докарали дотам. Но все интелигентни хора! Там преживях една от най-големите си любови с един изключително специален и забележителен мъж, който е бил голяма работа, но заради наркотици и алкохолизъм и той се озовал на улицата, и малко по-късно почина.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 21 часа
hash: 9f2f9936f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Щом си вземала амфетамини, защо подозираш алкохола?

 
  ...
преди: 28 дни, 2 часа
hash: 6afab14baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   29, взимала съм амфетамин и метамфетамин единици пъти. Вярно, че няколко пъти по цели нощи будувах и после седмица-две ми отне да се оправя, само ми се спеше. Но влязох в психиатрия заради алкохол и проимах проблеми в следствие от него още преди да видя наркотик на живо.

 
  ...
преди: 27 дни, 18 часа
hash: a0f0b94900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Като спомена Кристал и направо ми се обърна корема. от лоши спомени. Имях кратка връзка с един, който ходеше там. Алкохолик се оказа, пълен манипулатор и лъжец. Търгуваше с думи за любов и чувства без да му мигне окото, в повечето време готов за заяждане. Те повечето там са с болно его, мислещи се за много арт и като цяло за специални. Цялата държава им е винавна, а другите хора обикновено не ги разбират и са им под нивото. Доста отблъскващо ми се видя да не се вижда до какво дередже се е докарал, ценностна система на нула, ама с лека ръка раздава правосъдие. И все пак като му казах, че повече не искам да имаме връзка, но да не се отчайва, че ще си намери друга, отговорът му беше: "Най-много някой парцал от Кристал" Това алкохолът и наркотиците действително така изпържват мозъка, че някои въобще не са способни да асимилират реалността адекватно. Хубаво, че ти си запазила все още преценката и имаш шанс да се отървеш от това.

 
  ... горе^

...
преди: 27 дни, 16 часа
hash: 2862fb0f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Бил съм дълги години, 15-16, под лекарско наблюдение, на ксанакс, та темата ми е много любопитна. Алкохолът твърдо ми беше забраняват, разбира се не много разумната ми тогава особа, не се вслушваше. Реално никога не съм бил тежък алкохолик, даже не съм имал проблем с това. Просто си ми казваха, дори и чаша бира, че не мога да пия (силно преувеличено от страна на невролозите тогава), а аз си позволях 3-4 пъти в месеца да пия. В повечето случаи не повече от 2-3 бири на един път. При напиванията ми, колкото и редки да са били, нервната ми система се сриването за 3-4 дена, целият треперех, изпадах в параноя, постоянно се обръщах през рамо да видя дали някой ме преследва и т. н и т. н. :))
5та година вече не пия ксанакс(ривотрил), имах изключително тегави 4 години на възстановяване с всичките странични ефекти към това. Все пак тялото беше привикнало на ежедневни дози и когато го спреш, нещата стават шиб@ни...

Авторке, разбирам те много добре. Няма да ти съчувствам, не за друго, а защото хора като мен и теб нямат нужда от това. Единственото, от което се нуждаеш, е здраво БАЧКАНЕ, ПОТ, малко нерви, няма как. И воля разбира се. Всичките психиатри и психолози на света няма да ти помогнат, ако ти не го направиш. Просто сложи всички бутилки, пълни, празни, без значение на една маса и си помисли колко мъки са ти донесли. След това ги вземи и ги изхвърли в боклука. И никога повече не докосвай Алкохол. Без такива като "само една биричка"или "Виното не пречи ако е малко"....

Успех!

 
  ...
преди: 26 дни, 7 часа
hash: 6afab14baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   32, би ли споделил каква е диагнозата ти?

 
  ...
преди: 24 дни, 20 часа
hash: cb10cc5012
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   33, имаха съмнения за епилепсия. За едното нищо съм приемал тази отрова, епилептични пристъпи съм получавал 1 или 2 пъти на 2-3 г възраст. На база на което решават да ми изпишат ксанакс. :) Пропиляно време..

 
  ... горе^
преди: 24 дни, 34 мин.
hash: 2f35d92a56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   24, много ми харесаха коментарите ти! Аз на 19 бях почнала да взимам наркотици. От 12 години не съм взимала амфетамини. Пия бира понякога и сега на 35 много съжалявам, че пропилях 3 години от живота си, но съм и благодарна, че се измъкнах! И цигари не пуша от 2012 година. Щастлива съм с избора си, всичко е избор!

 
  ...
преди: 23 дни, 20 часа
hash: 319b8c574c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Алкохолът е бавна отрова, някои хора са по-податливи и неусетно затъват, когато станат зависими обикновено е трудно да се измъкнат поради това, че не могат да асимилират, че имат проблем.

 
  ...

...
преди: 19 дни, 5 часа
hash: 8770989235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   От 1, ... 27 до авторката на коментар 35

Здравей!

Коментарът към мен ли е насочен или си допуснала техническа грешка в адресирането му? :D

Питам те, защото ми е чудно, че са ти харесали моите коментари, които предимно съдържат въпроси към авторката на темата и по същество, освен че са дълги и с множество лирични отклонения, то не са нещо кой знае какво.

Ако все пак няма грешка и наистина са адресирани до мен, то можеш да обърнеш внимание и на други мои коментари, написани в друга тема: "Аз спрях наркотиците сама", там също съм се разписал на много места, почвайки с коментар 1 и нататък. Предполагам, че след изчитането им, ще си промениш мнението и няма вече да съм ти от толкова голям интерес. :)))

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker