Страх ме е от хората в БДЖ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх ме е от хората в БДЖ
преди: 2 месеца, 3 дни, прочетена 757 пъти
Здравейте, предстои ми самостоятелно пътуване с влак от София до Русе, с прехвърляне в Горна Оряховица (в този час няма директен влак). Честно казано много ме е страх на какви хора ще се натъкна в БДЖ. Очаквам просяци, цигани, крадци, перверзници и българи от най-простата прослойка. Чудя се какво да направя, за да си осигуря спокойствие и сигурност?

Дали в купето да не извадя някои мои предмети и да ги сложа на другите седалки и да кажа, че на другите места седят други хора, но сега един е в тоалетната, а другите са отишли да се видят с приятели в друго купе, ако някой поиска да влезе в моето купе?

Или да си нося лютив спрей за самозащита?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 40c59f6286
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не можеш да сложиш твои предмети по седалките, защото някои си купуват билети със запазени места, всяко място си има номер, а дори и да не е запазено, ако влака се препълни кондукторът ще насочи хората към твоето купе. Дори и да успееш да прогониш някого веднъж по този начин от твоето купе, едвали ще успяваш през целия път защото пътя е дълъг и на всяка гара все някой ще се качва, не е вариант това. Бих те посъветвал да седнеш в най-близката до прозореца от към вратата към коридора, седалка, за да можеш най- бързо и лесно ако някой те нападне да излезеш от купето и да извикаш за да те чуят и други хора от съседните купета. До като пътуваш можеш да си вземеш слушалки и да слушаш нещо, това би подсказало на човека, че не ти е до разговори или каквото и да е било, но не усилвай прекалено звука, за да можеш да чуваш все пак какво се случва покрай теб. Ако си момиче лютивия спрей е добра идея, но да знаеш, че не трябва да го използваш ако има и малко вятър, защото може да го върне към теб или други невинни хора. Дръж си портфейла и личните документи на удобно за теб място, така че винаги да си сигурна че са там, в теб, а не в багажа! Аз макар, че съм мъж на 26 до преди няколко години често ми се налагаше да пътувам с влак и също имах такива страхове, че може нещо неприятно да се случи с такива индивиди, които си изброила, и не от това, че ще могат да ме пребият или ограбят, а по-скоро че ще ми провалят пътуването и настроението, ако заради тях после ще трябва да се занимавам и с полиция, но за щастие не съм имал лоши преживявания в БДЖ, даже напротив понякога се случва да пътуват и готини разговорливи хора, с които пътуването е преминавало неусетно в приятни разговори. Но дори и така да е винаги си имай едно на ум за всеки непознат особено във влак. Успех, дано съм помогнал.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 12c5f60252
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   В БДЖ съм имал страхотни случки и запознанства, най-лошото, което ми се е случвало е да е претъпкано или някой да ми говори няколко часа без да спре

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 9448a0d5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Кой те е наплашил толкова? Не е страшно, даже поне за мен, жена на 26 г., която пътува често, БДЖ предлага най-приятния и практичен начин за пътуване дълги разстояния в България, след личен автомобил. Има място да станеш и да се разходиш, красиви гледки по пътя, не само магистрала, и е в пъти по-евтино, отколкото със самолет, когато това въобще е опция. Запознавала съм се с доста интересни и приятни хора във влака. За всеки случай си нося и книги за четене и времето почти не се усеща. Като цяло много обичам да пътувам с БДЖ!

Сега по отношение на безопасността. Пътувам сама често, понякога и през нощта. Винаги съм в първа класа. Там никога не съм се натъквала на пияни, просяци, луди и т. н. Гледам да пътувам с малко багаж и си го наглеждам, но никога не ми се е случвало да ми откраднат нещо. Запазвам си мястото онлайн и, когато има възможност избирам празно купе, но никога няма гаранция, че ще остане такова. Ако други хора си запазят места в купето, в което си, няма как да ги изгониш. Обаче, аз лично никога не съм имала проблеми с хората в първа класа. Даже много често сме се запознавали и сме си говорили и пътуването е ставало още по-приятно.

Веднъж се наложи да пътувам през нощта на седящо място във втора класа по дълъг маршрут, защото не бяха останали места в първа. Тогава бяхме с приятеля ми, за щастие. В купето ни се настани пияна жена и беше малко некомфортно, но не чак толкова, че да се изместим. Тя на никого не пречеше реално, просто се усещаше мириса на алкохол. По притеснително беше, че един мъж в коридора започна да се кара с контрольорката, която искаше да го свали, защото нямаше билет. Спореше как трябвало да се прибере при семейството си, но нямал пари. Започна да крещи: "Какво да направя? Човек ли да убия за един билет? " И го повтори няколко пъти. В крайна сметка, контрольорката се отказа да се занимава с него, което си му беше и целта. През остатъка от пътуването всичко беше нормално. Това беше най-близкото до "страшно" преживяване, което съм имала при пътуване с БДЖ и действително беше неприятно. Но като се замислиш, не си застрахована от среща с пияни или луди хора и на улицата или което и да е друго обществено място. Другите случаи, при които съм пътувала във втора класа, са били на кратки разстояния през деня. Тогава нищо странно или притеснително не ми се е случвало.

Накратко, запази си място в първа класа, настани се удобно и се наслаждавай на пътуването! Не се притеснявай на какви хора ще попаднеш, най-вероятно ще са дружелюбни и мили. Ако случайно има такива, които създават проблеми, с тях ще се разправя контрольорът, не ти. Но от моя опит, това се случва много рядко.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 138dbefa68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   За автобус чувала ли си?

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: bf4efff7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Че ти да не си първата дама, единственото от което трябва да те е страх са дървениците.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: f392948cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Или да взема перде и да закрия купето и да го залостя?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: a9fdf163d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Вземи си спален вагон, там може да си самостоятелен и ще ти е добре.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: b4baa33b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма от какво да се притесняваш. Вече никой не пътува по тази линия освен ученици. По всяка вероятност ще бяъде машината и един вагон.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 36cafb6678
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   E, ти направо ме разсмя. В чужбина дори хора от така наречената политическа класа пътуват с влак, моето момче/момиче.
В родните влакове рядко има "просяци, цигани, крадци, перверзници и българи от най-простата прослойка". Има предимно пътуващи студенти и хора по работа. Понякога пътуват и хора за фестивали и други събития.
Освен това - не, категорично нямаш правото да се разполагаш на места, за които не си закупил/а билет. Като толкова искаш - купи си всички места от едно купе и се разполагай, ако имаш пари - и това е вариант. Но иначе не си фактор относно това кой и къде ще седне. :)
И освен това, да ти кажа.... няма такова нещо като "най-проста прослойка", но ако имаше, ти щеше да си начело в нея. Гнила ябълка надушвам, но ти си знаеш най-добре какво представляваш.
Въпреки че си куха лейка, идеята за лютив спрей винаги си е хубава. Нищо не се знае, дори докато си ходиш на улицата дали някой няма да те нападне, хубаво е да си имаш такъв спрей.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: bf04095cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Е от София до Русе има прилични автобуси. Вземи си автобус.
Ако няма как и трябва с влак - обезателно си вземи билет първа класа предварително. Мисля, че може вече и да се купуват предварително онлайн.
Не, че първата класа е цвете за мирисане, но хората там са по-нормални. Просто на разни цигани и пияници не им даже хрумва да искат билет за първа класа.
В огромната си част пътуващите във влака са нормални хора, макар и по-бедни. Така, че малко ги преувеличаваш нещата.
Ако случайно се уцели в твоето купе да има циганин или неприятен човек, може просто по-време на пътуването да видиш къде се освобождават места и да се преместиш.
Иначе спрея винаги е добра идея, както и нож.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 0c2be0b09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   В БДЖ съм се натъквала предимно на студенти, пенсионери и работещи. И от етноса е имало, но по-рядко, и са били културни хора, колкото е възможно. Сядат си, поддават билет и през останалото време зяпат през прозореца или в някой телефон.
Не може да окупираш цяло купе. Номерът със" заето е " ще мине 1-2 пъти. Мислиш смешно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: f392948cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   4 а ти чувал ли си, че в автобус местата например са по-тесни, няма тоалетни, та трябва да стискаш докато шофьора спре по негово усмотрение, хората са натъпкани и ти се карат ако ставаш да ходиш по пътуката да се разтъпчеш, нямат тоалетни и т. н. Единствен плюс е, че стигат по-бързо.

10 в чужбина и аз пътувах с влак, защото с автобус е по-лошо поради горните причини. Само че там във влаковете не се чува за кражби, хем бях в Западна Държава, където по самите гари има джебчии, но не и във влаковете. С последното ми возене СтЗ до София с влака си беше много по-добре от колкото на отиване с автобуса, защото си имаше място. Само че прочетох, че в Северна България вече само ромите пътували с влаковете.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 7b48277f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   С влак пътуват основно пенсионери и ученици. Няма да те изядат, не се безпокой. Отдалече ще видят че си расла във Версай, ще постелят черввения килим, ще отделят цял вагон за теб, и ще назначат прислуга и охрана за теб.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 9a4300c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Пътувал съм с влак за 30-те си години точно три пъти. Веднъж през 2007-ма до Варна, веднъж 2019та Октомври до Пловдив и 2023 Декември до Банско.

На половината тука само запознанства и приятелства им е в главата с тези влакове пък хигиена и пестене на време и личен комфорт ряпа да ядат.
Аз това, което видях на последното ми пътуване е МИРИЗЛИВЦИ на макс, некъпани хора от преди христа, други пък разположени да СПЯТ на трите/четирите седалки като ЦАР(макар че беше млада жена на 35).
В едното купе СТУД, защото парното не работи(това на отиване към Банско), на връшане влизаме в купето с дамата, която спи, парното бримчи на макс, тя се събула и си спи, доволно топло и беше. Зад нас в другото купе някакви лапета блъскат по стените. Имайте напредвид, че това беше вечерта, от град Септември посока Бургас. Аз съм съобразителен човек и на никой нищо не казах, макар че моите приятели много не им се траеше.

Какви запознанства какви пет лева бе хора?

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 7840a244c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   И мен ме е страх и все на надявам да не попадна на някоя откачалка, понеже най-често съм пътувала Русе-София и обратно. Имало е пияни, такива дето ти говорят някакви простотии, други искат да се запознаем. Може да си вземеш място в спален вагон, за да ти е по-спокойно или онлайн като купиш билет да си избереш празно купе, макар че все пак ще пътуваш с някого, рядко ще да е да се окажеш в празно купе. Последния път си запазих място в празно купе и като се качих във влака, във въпросното купе имаше само моето свободно място, бяха се качили жени, които се прибираха от работа и от Своге до Русе си пътувах сама.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: f392948cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   11 целта ми е Букурещ, а от София до Русе ми е дълго с тесните седалки в автобуса и освен това ще чакам по-дълго влака защото от Русе до Букурещ така и така ще съм с влак. С автобус до Букурещ има и нощни от София но не мога да спя в автобус.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: f392948cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Вярно е че във влак повече запознанства се завързват от колкото в автобус или самолет. Може би защото във влак има повече място и не сме съвсем като в консерва и на хората им е по-удобно да се отпуснат психически. Но въпросът е да не се отпуснат твърде много. Колежка ми каза, че се събудила от сън във влака и видяла някакъв си събул гащите и лъскал.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: f3edbf4bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   на мен почти всички неприятни случки с БДЖ са били по отсечката Русе - Горна Оряховица с нощния влак, в който, уточнявам за номер 3, НЯМА първа класа.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: ae73cdf818
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   3 брей брей брей, с първа класа пътувала, ти да видиш, голямата работа сме ний. Винаги с първа класа пътувала принцеската, да не би да се прекара нито един път с втора, та да не я помислят за по-низша класа хахаха. Голямата цивилизована европейска аристократка, няма що. Ти за коя се мислиш, ма, за принцесата на Монако ли, че да ти се полага винаги само почетната първа класа? Във втората класа да не би да пътуват само прокажени и болни от спин, че така да ги избягваш? ! Какво, като имаш пари да си купиш първа класа, това прави ли те по-висша от тях? Бас държа, че на живо си някоя смачкана дропла, ама тука избиваш комплекси и се правиш на много важна, щото няма другаде къде. Винаги съм мразел тая тъпа дискриминация на хората според "първа", "втора", "трета" и т. н. класа във влаковете, и простотията със запазването на определени места. Всеки е човек, и където иска там ще сяда, никой няма право да му забранява! Всички сме ХОРА и пред Бога сме равни, всичко останало са глупости!!!

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 0c2be0b09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Всички вкупом са излезли и ти седиш сама? ОК, но хората ще се усетят като никой не се връща. Особено, ако се мине много време. Тъпо е.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 8d6ac5b17e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Стотици пъти съм пътувал с влак из България и никога не съм се притеснявал и не съм имал проблеми, винаги всичко е било спокойно. В пъти по-добре е от пътуването с автомобил, където никога не знаеш кой пиян или ненормален може да те отнесе на шосето. Железопътният транспорт е най-безопасният транспорт след въздушния, дори и в България.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 547a04ddc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   До 20 - Защото знаем, че социалисти като теб, ще предпочетат да се возат правостоящи. на тавана, затова сме в първат, да не ви очерняме живота, па и да си спестим някой избухлив монолог.

"Всички сме ХОРА и пред Бога сме равни, всичко останало са глупости!!! " - Ок, въви в църква, да го обяснаваш това, а ен да ми тровиш живота с менталните си проблеми.

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: eec0acbdd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Бъра-бъра, сто чадъра. Цял живот съм пътувал с влакове. Естествено, това е транспорт за хора с по-ниски възможности, които нямат кола. Обикновено пътуват ученици, студенти, пенсионери, чужденци. Има и неприятни хора, но има и интересни, с които съм разговарял. Рядко, но сме се засичали и с познати. Вземи си билет за първа класа и престани да се самонавиваш колко е зле.

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 0c2be0b09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Доста необмислено. Нали тая въображаема компания трябва да има якета, куфари, сакове?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: f392948cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   24 от София до Русе и Букурещ няма първа класа

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker