Този пост посвещавам единствено на хората, които наистина имат тежко пристрастяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Този пост посвещавам единствено на хората, които наистина имат тежко пристрастяване
преди: 4 месеца, 1 ден, прочетена 608 пъти
Много е важно за нас да разберем това. Когато един човек пуши много или пие много, или яде нездравословно или е пълен, или взема наркотици, това най- често не означава, че няма воля или е мързелив, или глупав, не.... Не означава, че му трябват хапчета или болници.! А по- скоро, че той НЕ ОБИЧА истински себе си, тоест тялото си. Нещо го кара да не се вижда като ценен.
Или има някаква травма вътре в него, от която се опитва за кратък период от време да избяга, *да разпусне, като си осигури краткотрайно удоволствие чрез храна или цигари, или наркотици и така.

Разберете, че опиятите за кратък период от време наистина дават доза "щастие" или отпускане. Стават най- лесните инструменти за бягство от това, което ни мъчи. Наистина удоволствието, то не е истинско удовлетворение, но е като миг на наслада, от която по- късно често наистина съжаляваме.

Стигнах до това заключение, но не просто на теория, а истински го разбрах, когато след тежък период, видях приятелят ми, когото наистина обичам, да се самонаранява. И наистина не беше красива гледка. Но вместо да се уплаша или отвратя, аз просто се запитах защо... Исках да разбера какво му даваха тези действия.

В такъв случай, когато човек жертва здравето си заради каквото и да е, много хора или се присъединяват, или започват да му се подиграват и да го сочат с пръст назовавайки го с всякакви отвратителни имена. Така те го карат да се чувства още по- ужасно и още повече затъва в пристрастяването си. Повярвайте ми, тези хора ЗНАЯТ, че действията им не са правилни, няма смисъл да им го казвате.

За мен истината е една- Всеки вреден навик идва от липсата на себелюбов! Няма друго обяснение, всички други теории за химии и реакции в тялото, които го държат за самото пристрастяване, са просто последствие от духовното му състояние. Те са следствието, а не ПРИЧИНАТА за онова, което прави.

Не забравяйте, здрав дух, здраво тяло!

И за това не го обиждайте, не му четете глупави лекции на учители и доктори, не му опявайте, а го научете постепено отново да обикне себе си!

Много от тези хора, те са пристрастени просто, защото са забравили какво е щастлив живот или са ги учили все да са корави, все да угаждат на другите или да се състезават за внимание. Никога не са се вгледали в тях под повърхността. Никога не са им казали, че са достатъчно добри, че не са слуги и заслужават почивка! Никога...

И за това, ако имате пристрастяване и искате да го спрете или намалите, по- добре си припомнете добрите качества, това наистина е първата стъпка! Причина да живееш! Един човек, който да те слуша. Тогава ти си усетил подкрепа. И така може да поискаш да направиш промяна. Тя започва като се вгледаш в себе си под повърхността.

Разберете това, всеки един проблем започва първо на духовно ниво! Но правилните действия са винаги там, където има честност и истинска любов! Всичко останало кривва наляво или надясно..

Изпращам ви прегръдки!

Във всеки един момент въпросът е "Обичаш ли достатъчно себе си? " И хората около теб, помагат ли ти да се чувстваш приет? Ако да, приеми се и ти, и тогава приемай и другите. Ако не, не им слушай конското и опяването. Потърси такива, които ще те държат за ръка. И направи промяна, не когато другите те притискат, а когато ти обикнеш тялото си и си готов за това!

Звездичка

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 16 часа
hash: cc861f26ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Много едностранчиво тълкувате зависимостите - не се обичате, не се грижите за тялото си - бла-бла...
А пристрастените към хазарта, примерно, как по-точно си вредят на тялото? !
Не знам, от какъв пол сте и на каква възраст... , и по какъв случай сте решили да споделите тази морална проповед, но - не обхващате всички аспекти на проблема и това превръща посланието Ви в напразно дърдорене.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: d2089d4133
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Номер 1, толкова сте арогантен/на, предполагам сте точно каквото сме описали в поста. Дори тези с хазарт нараняват животите си и е абсолютно същото, не ви знам дипломата, но щом игнорирате здрав дух здраво тяло- явно сте един шарлатан.

Този пост не е за вас, но вие се натрисате тук, защото си защитавате отровите!
Разкарайте се и не се излагайте с арогантността си, защото най- голямото БЛА СТЕ ВИЕ!
Като не разбирате хората, стойте си в дупката!

А

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 17b7bb85ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Пристрастяването е свързано с хормона на щастието - допамин.
Когато изпитваш временни удоволствия, примерно да изпушиш цигара, да пиеш алкохол, допаминът покачва своите нива и всъщност това е истинската причина за пристрастяването. Да, но тези повишени нива траят определено време, примерно след цигарата 15-20 минути, после допаминът спада, палиш друга цигара. Мисълта ми е, че зависимостите увеличават допамина в краткосрочен план, но в дългосрочен план имат пагубни действия върху психиката, а и върху физическото здраве.
В дългосрочен план да увеличиш нивата на допамина става чрез физически труд, спорт, мотивация към определена цел, емоционални преживявания, любов и т. н. Та в твоя пост засегна, че разочарованието от определено емоционално преживяване отприщва зависимостите. При някои хора може да се е получило така, но причините да се превърнеш в зависим са много.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker