Успешно бъдеще - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Успешно бъдеще
преди: 4 месеца, 9 дни, прочетена 404 пъти
Здравейте, пиша тук, защото съм много объркан и испитвам голям страх от провал. Момче съм и съм на 17г. Във 11 клас съм и съм специалност "Автоматизирани системи" и излизам като "Техник по автоматизация".
Наближава края на гимназията и вече започвам адски да се притеснявам какво ще стане след това с мен. Всичко което искам е да успея в живота. Искам спокоен живот, в който да не се притеснявам дали ще ми стигнат парите като отида в магазина и някъде другаде. Колкото и материално да звучи искам хубава кола, хубава къща или апартамент. Мисля, че ме разбрахте. В семейството ми имам примери само каква да не правя. Единствения пример е баба ми, която е направила толкова много за нас (тризнаци сме ) и съм адски благодарен, че съм отгледан и възпитан от такава борбена жена! Винаги се е опитвала и опитва да ни осигури всичко нужно за да не изоставаме от останалите ни връсници. Знам какво е да имаш и да нямаш и не се срамувам от това. Огромната мотивация, която имам за развитие идва от нея, искам да я накарам да се гордее, искам хората да видят, че усилията които е хвърлила не са били напразни!
За успешен живот трябва много усилия и съм готов на всичко!
След 12 клас, мисля да запиша ТУ-Габрово, първо, защото е ми е на по-близо и второ, защото е по евтино. Единството, което ме плаши в такива университети е математика. Отличникът съм в техническите специалности, които уча в училище, найстина ги разбирам, но математиката ми е голям проблем. Даже в момента карам курс по програмиране (Основи на програмирането със C#. ) Притеснява ме това че, мисля да запиша задочно понеже не мога да си позволя да бъда товар на баба, но пък такива трудни специалности не съм сигурен дали ще успея да науча нещо ако съм задочно, особено тази висша математика, която ще уча.
Другия вариант, който измислих е НСА-София да запиша ФВС или Треньор по волейбол понеже вече 10г. тренирам това. Но пък заплатата на такива професии в България не ме задоволяват и за това ми се струва, че не е добра идея, Освен ако не я практикувам някъде в чужбина например САЩ, чувал съм че учителите там взимат много хубави заплати.
Последния вариант, който си мисля е да не следвам след 12 клас и да замина в чужбина с разчитане на специалността която ще завърша в училище. Наблюдавам, че някои хора имат добър живот и без висшо, просто са мигрирали от България и са успели по някъде начин.
Аз също искам да мигрирам, понеже мисля, че тук няма да успея в това което искам!
Готов съм на всичко за да успея!
Моля Ви дайте мнение по темата, бихте ми били много полезни!
Благодаря за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 52446d0da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Браво! Добро, умно и наистина добре възпитано момче!
Според мен продължи образование, но се оглеждай за различни възможности за бригада в чужбина или Еразъм. Също има варианти да се запишеш в благотворителни организации за студенти в различни чужбина. В благотворителните не плащат почти нещо, минималното за покриване на базови нужди, но ще научиш много и ще създадеш много полезни контакти за в бъдеще. А поемат спане и храна освен паричките, които ще ти дават за лични нужди.
Но продължи с образованието си, винаги в последствие можеш да се прехвърлиш/смениш или дори да спреш ако междувременно ти излезе покрай бригада, ; еразъм, някоя прекалено добра оферта. Създавай контакти, особено с евентуални бъдещи колеги; шефове; партньори за бизнес дори. Попивай от чуждия опит, успехи и грешки.
Дотогава обаче трябва да си подложиш като трамплин тази толкова важна за после диплома. Вярно, че дипломата не значи непременно успех, но е нещо като "по дипломата посрещат, по акъла изпращат". Ако знаеш английски, буквално можеш да обиколиш света докато учиш, чрез благотворителните дейности или еразъм.
А и с курса по програмиране ще можеш да работиш дистанционно от всяка точка на света.
Имаш всички предпоставки да успееш във всичко, затова ти пожелавам и късмет за по-бърза реализация!

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: ad319a2e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Запиши медицина няма да съжаляваш, с познанията ти по автоматизирани системи ще имаш много ама много възможности.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 3a18075fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Който иска много и не го мързи намира начин. Стига да си добре здравословно. Но, ако искаш наистина да си над средното ниво с хубав имот, с хубава кола и да не си потънал в кредити както правят повечето хора, то трябва да действаш по нестандартен начин. Или, ако очакваш, че като завършиш даден университет и ще се пръснеш от успех от възможности след това, то жестоко се лъжеш. Не че нещо, но ти дори не си се насочил към някой международно известен университет, ами към местен, в държава, в която индустрията и професията ти не са широко развити. Та да не си мислиш, че нашата диплома тук ще ти я признават навсякъде? Може би. Другия вариант, който е на мода хората да не учат и да стават богати бизнесмени в повечето случаи води до едно голямо нищо. Много малко хора с умения в предприемачеството успяват. 99 процента се провалят. Няма как човек да успее, ако не вкара необходимото време в учене на нещо, било то дори да не ходи на университет. Друг е въпросът, че университет систематизира цялата информация и ти я получава в достъпен вариант от хора, които са чели много повече от теб. Обратно, ако си човек повече на действието и риска - университети не ти помагат много, а по-добре да се хванеш с някой добър в практиката ментор. Но най - вече трябва да подредиш целите си ( това което искаш да правиш) и да го анализираш сам, не да вярваш на други хора. Всеки човек ще ти каже това, което е правилно за тях. А не за теб. И последно - провалът е част от живота. Ако не можеш да го приемеш, че ще има риск от това да се провалиш и да останеш беден, по-добре не се хващай на нищо неотъпкано и ново. Ако зависиш от това какво ще кажат съучениците ти за теб не се хващай с рисковани неща. И най - добрите се провалят. И най- богатите губят бизнес.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 01d33f2ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако си учил както трябва и имаш поне базови умения, висше образование не ти е необходимо, за да постигнеш нормален стандарт. За добро жилище обаче просто забрави, избий си го от главата поне за следващите 7-8 години, за да не се депресираш.

Трябва обаче да искаш да работиш и да се учиш.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: ef369080f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И с ТУ-Габрово докъде ще стигнеш? Ще има ли за нова кола или нова на 10г.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: d291c99a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има една книга, Мисли и забогатявай на Наполеон Хил, прочети я.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker