на 13 и ми харесва да пуша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

на 13 и ми харесва да пуша
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 14604 пъти
здравейте, момиче съм на 13.... това лято пробвах цигара и ми хареса много, а точно до преди няколко месеца се отвращавах от всички които пушат и си казвах че никога няма да пропуша... вредно е, гадно е, грозно е но просто ми харесва... цигари не си купувам, с 1/2 приятелки когато си вземат ги делим, но си остава между нас... вредя си страшно много, знам, пък и съм изпушила около 10 цигари общо... не съм пристрастена, пушили сме около 3/4 пъти и само когато аз кажа, мога да спра, не съм зависима но просто ми харесва, доставя ми удоволствие... притеснявам се не само за здравето си, ами и за ръста, доста ниска съм, не съм помръднала от близо 2 години(не е от цигарите защото пробвах преди няколко месеца) и ме е страх да не ми спрат растежа.... вече не знам какво да си мисля, и двете момичета са много високи с които пуша и те няма за какво да се притесняват, но аз.... ще се побъркам вече, не очаквах такова нещо от себе си, не мога да повярвам че съм аз...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 037ca68cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре спри на време! Щом не си пристрастена не виждам какъв е проблема. Не си мисли, че като си на 13 и пушиш си голямата работа. Казвам го за твое добро. В днешно време има доста деца, които пушат, така че няма да си интересна с това. По скоро ще се отличаваш ако НЕ пушиш и дадеш пример на заблудените си приятелки. Изборът си е ваш, но помислете преди да го направите, защото след време може да съжалявате. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f0acd4094a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "вредя си страшно много, знам"..
нищо още не знаеш те първа "приятните" моменти ще дойдат.. аз ги почнах преди 8 години (още когато бях на 12) и не мога да ти опиша как се отрази това на моето здраве. Зъбите ми вече не са така бели както преди (дори при редовно миене сутрин и вечер) и е нещо редовно да кашлям и да ме боли гърлото наред с други работи. Спокойно мога да добавя, че си зависима вече 100% ти го гарантирам. Изказвания от типа "мога да ги спра но ми доставя удоволствие" съвсем скоро ще бъдат заменени от "мраза ги тези цигари, но не мога да ги спра"

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: abb7325779
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Спирай на време!
Аз съм на 17 и страшно много мразя някой да седи до мен и да ми дими.. Пробвала съм но не ми харесва.. Как може да ви харесва? ! Имам една приятелка която беше на тема "Не мога да ги понасям като пушат " а сега, смени компания по рядко излизам с нея и един ден в училище я видях и ми идваше да и ударя един шамар.. и и казах.. Хаа тая където не понасяше цигарен дим, а ся какво? ! и тя.. Е да, ама аз поне не съм пристрастена.. ама тогава не беше.. Вече сигурно е.. ;)
Така че опитай се и ги спри!
Не е нещо на живот и смърт..
Харесва ти да, но по добре
спри и си продължи като преди!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4cadc1ae23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Послушай №1 и 2! Откажи ги до като все още можеш, че след време и да искаш няма да можеш. ;)) Не мога да разбера какво точно ти харесват? Омирисват ти се дрехите, дъха, както №2 спомена пожълтяват жъбите, вредят на организма. Но живота си е твои и ти си решаваш! ;)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b6c148fa71
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Пуши, пуши, моето момиче, не е кой знае какво, ако наистина ти се иска, нищо няма да те спре, аз самия съм непушач, но нали знаеш нищо не може да спре желанието. :-)

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 42f8abe4e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Всеки, който е пропушил като малък разсъждава като теб....
Аз постоянно се карах на приятелките ми, че пушат... След 3 месеца и аз пропуших... Казвах си, че не съм пристрастена, че съм на 16 и ще ги спра.. Без да се усетя вече 10 години пуша. За този период съм ги отказала само за 1 и половина, докато бях бременна и кърмех. Сега отново пуша, за мое съжаление така че спирай го докато още е лесно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3e0615cb68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мога да ви разбера пушачите. Как може да превръщате парите в дим? Мисля, че не си цените труда си и ако си направите една сметка, ще установите, че през живота си ще изпушите пари за едно жилище...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c4bdf435f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Аз съм на почти 17, не пуша. Пробвала съм, но не ми хареса и единственият начин да не се пристрастиш, е да не почваш изобщо.
Никога не съм се карала на приятелите си, щото 90 % от тях са пушачи и са започнали дори по-малки от теб. И да им се карам, те няма даме чуят, за това ги оставих сами да се осъзнаят, както и стана.
Гаранция давам, че вече си пристрастена малко или имного, щом усещаш, че искаш още да пушиш и го правиш.
Ако можеш да ги спреш веднага, просто спри! Моята най-добра пирятелка е на 16 и въобще няма цици защото пуши от 6 клас. Освен това и тя е нисичка и харчи сума ти пари за да се трови. А ако знаеш как може да пожълтеят и зъбите... да не говорим за белия дроб!
Не гледай приятелките си, и за тях е вредно, кво като са високи? Ти ако знаеш кво става с дробовете.... Просто ги отказвай докато е време, че после ще осъзнаеш, че си зависима да даваш пари за нещо, което те убива!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e7940ad351
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ако искаш да миришеш на кенеф, продължавай да пушиш.

Venjus

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 972548f3aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж сега дори мога да кажа, че изобщо не си вредиш, ако наистина пушиш толкова. Проблемът е, че скоро можеш да станеш зависима. Аз точно така ги почнах. Виж науми си просто, че не трябва да пушиш. Не е само заради ръста ти. Ами зъби, гърло, сърце, бели дробове и още кво ли не. Ако наистина мислиш, че няма да те пристрастят пуши си 1-2 цигари на ден, но да знаеш тези хора, които пушат от дъжд на вятър са много малко. И ти препоръчвам да не четеш в интернет как вредят цигарите защото половината от това е измислено, а другата преувеличено :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a2d3f2f4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   На 13 сте във форма а на 20 стари баби - една от причините е, че пушите

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ecef2fe2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Аз съм на 14 години на 12 ги започнах все си повтарях че няма как да се пристрастя ако аз самата не го искам но ето ме половин кутия на ден знаеш ли колко много съжалявам сега ако някой ден съм без цигари направо се побърквам не се трови това сега не е модерно! Аз съм сигурна че се мислиш за голямата работа но след 1 месец ще съжаляваш ако искаш ме слушай но това е истината!!! :)))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: aed41b1e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   1. Никой пушач не е пристрастен. Питай всеки - ще ти отговори по един и същи начин - "не съм пристрастен/а! Мога да ги откажа когато искам, ама не искам". А и ти вече имаш мисленето на пушач.
2. Пристрастяването към цигарите казват, че тава след около 2 години. Истината е, че става след ПЪРВАТА ДРЪПКА. Вкарваш непознати вещества в организма ти, които са като черна дупка - трябва да я запълниш, но колкото повече пушиш, толкова повече дупката се разширява. Това е порочен кръг.
3. Зарежи, че е вредно. Мисълта, че е вредно не помага. Всеки пушач, знае, че е вредно, но.... Това е наркомания. Най-разпространената наркомания. Това е дрога.
4. Да се откажеш от цигари е същото като да се откажеш от хероин
5. Едно време беше модерно да се пуши - сега е срамно и демоде. Показва слабост на характера и лош вкус.
6. Една кутия цигари "убива" витамин Ц толкова, колкото се съдържат в 1 кг; ябълки.
...

До утре мога да ти говоря за цигарите. Изчела съм почти всичко по тази тема и пуша от 11 години. Вярвай ми. "Аз не съм пристрастена". И ти не си. И всички пушачи не са. Просто не можем без цигари. Но това не ни прави зависими! Можем да ги откажем! Да... отказваме ги 100 пъти в живота си и.... палим поредната цигара...
Излез от тази тиня, в която си се набъркала. Не си мисли, че те лъжем или, че изпускаш някакъв страшен купон. Нормално е да си мислиш :" Е, добре като давате съвети и критикувате защо пушите? ! ". Отговарям ти - защото е дрога, която не можем да откажем. Не можем да дадем пример. Затова даваме само съвети. И затова е толкова страшно.

п. п Помисли си добре. Ние ( пушачите) знаем, че си съкращаваме живота, че погубваме кожата си и здравето, че пилеем парите си. Помисли си добре какво правиш. Огледай се. Има толкова много пушачи... Всички те ли искат да се самоубият? ! Аз искам ли да се самоубия? ! Не, разбира се. Но не можем да спрем....

Искаш ли да бъдеш част от нас? Заповядай :)

Фортуна

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7e583f5cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   абе хора аз съм на 13 и да ви кажа че когато си ви е писано тогава ще умрете няма цигари няма алкохол всичко си е божа работа има и пушачи на по 90 години

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1aae842681
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 14, може да има и на 100 г. пушачи, но 2/3 от хората, които пушат рано или късно умират от причини, породени от цигарите. Да, 1/3 си живее - ама ти дали ще си сред тях?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5ae1097084
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Струва ли си да се тровите, само за да стеинтересни на другите?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cfe7788048
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз съм на 14 и за пръв път пробвах преди седмица. Оттогава само за това мисля. Смятам, че е защото попаднах на грешна компания(приятели пушачи, по-големи от мен) не съжалявам, че го направих, защото отдавана го исках, но сега има друг проблем. Чувствам се зависима, или по-скоро, ако си запаля цигара, се чувствам по-добре след това. Никога не съм пушила цяла цигара. По 2-3 дръпки, другото на приятели. От 3 дни ми се пуши, та свят ми се вие, но се опитвам да се огранича. Чета по форуми ит. н., че било доста вредно за зъбите, кожата и т. н., обаче гледам, че повечето известни личности пушат и са си тупалка, та въпроса ми е... Да вярвам ли на написаното в интернет, или то е преувеличено и изопъчено?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d839833230
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Oт цигарите няма никакъв смисъл. Аз пуша, но вече ми е много трудно да ги спра. Не доставят и никакво удоволствие само пари на вятъра и си вредиш на здравето...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 578d41683b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Здравей мило момиче аз съм на 12 и също от няколко месеца пуша но не съм зависима просто на 1 или 2 месеца се случва искам да ти кажа че аз ги спрях спри ги и ти защото това много лошо и аз мислих че е готино но не е. Знам че ще се справиш но повече недей пробва защото ще се пристрастиш а сега поне не си. Аз вялвам че ще се справиш

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 83bfa157cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   И аз също съм на 13 и пуша от време на време.. това не те прави зависима или нещо такова! Не се впрягай толкова.. не е нищо, което да те притесни ;). Свиква се, а и като си с приятели или на парти защо пък да не запалиш, а? Спокойно това не е проблем.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 46a06d76c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Виж преди 5 или 6 години си дръпнах за пръв път, а сега съм на 16... направих го, защото видях една цигара на балкона и реших да видя, какво толкова голямо удоволствие им доставя на големите да пушат.. След година вече гледах как моите връстници пушат.. реших и аз да се включа ''за да не си помислят, че съм задръстена и т. н'', но след време ми дойде акъла в главата и разбрах, че това е пълна безсмислица и не е нужно да приличаш на тях, единствената причина зареди, която реших да спра е, защото тези пари, които всъщност изпушвам мога да ги вложа в нещо по полезно! След време започнах да спортувам и ето, че се появи още една причина, поради, която не желая да пропушвам отново! Решавай сама за себе си, кое е по-добре, но мисля, че съветите по горе ще ти бъдат от полза! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: eeffb35e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Цигарите са пълна простотия.. Хем даваш пари хем се тровиш.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9ebc61296c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   аз съм на 16 и пуша от около 2 години. Пуша по 2 максимум 5 цигари на ден. Мога да ти кажа че нищо ми няма на организма. Не съм и ниска. Всичко си е до ген. Спокойно може да си пушим по цигарка-две и пак всичко ще е наред. няма да се пристрастиш а и то 2 цигари на ден е нищо. Карелия, ева, оме все са леки цигари. Пуши ли спокойно и разумно и всичко ще е на 6!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a2d16a0ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Здравей. В момента съм за девети клас на 15 години. Започнах да пуша преди две години. В началото всичко беше на шега. Все пак това е нещо ново, неизвестно, искаме да пробваме. Искаме да се чувстваме по-големи. Искаме да пораснем по-бързо.. В началото е стадия на любопитството.
След това започваш да ставаш по-редовна. Пушиш в компания, пушиш с определени хора.. Започваш да свързваш цигарите с хубави спомени. Ако имаш и проблеми усещаш, че някак си ти олеква, макар малко и за малко.
След няколко месеца или година усещаш как започва да ти става навик и 2, 3 цигари на ден не са ти достатъчни. Все още не осъзнаваш проблема и пушиш защото.. "Яко ми е и си пуша".
След което се попада в моето положение.. Започваш малко по малко да се осъзнаваш и да разбираш, че не получаваш нищо добро от димящите, катранени цигарчици. Това осъзнаване става в моменти, в които оставаш без цигари.. , моменти, в които полудяваш.. , моменти, в които мислиш само за това, че нямаш цигари и за това как да се набавиш с такива.. , моменти, в които настроението ти пада, ядосваш се за незначителни неща (при мен и до плач се е стигало, сякаш цигарата ми помага да мисля, да се съсредоточа, да реша проблема, да се успокоя.. да ама не! ).
След две години активно пушене вече не е толкова яко. Семейството ми, учителите и кой ли още не знаят, че пуша. Няма я вече тръпката на криене, на правене на нещо забранено. Задъхвам се ужасно много и може би зъбите ми не са толкова бели като преди, по-сериозните неща идват с годините.
Признавам пред себе си, че съм пристрастена. Пробвала съм да ги спра. Никотиновата абстиненция започва яко да ме тресе. Апетита ме налита. Набивам си други филми в главата и сякаш откачаш, сякаш не си ти.. Няма нужда да захващам темата с парите. Непълнолетни сме, не работим. Парите, с които разполагаме са джобните, изкарани от родителите ни с много труд и блъскане за... цигари!? Пък и момичета сме, на всичкото отгоре в пубертета. Искаме много дрехи, обувки, козметики и сме крайно недоволни когато исканията ни да неудовлетворени. Точно заради тези ми искания се опитах да спра цигарите, не заради здраве (мислим си.. "Ако не от друго ще умра".. знаем, че не сме прави, но си вярваме), но така и не успях да спестявам от джобни.
Съветвам те да се вземеш в ръце докато не е късно. Представих ти малко от моя "опит", но в крайна сметка всеки прави избора за себе си (щом си е решил, наумявайки си това нещо, нито с говорене, нито с хирургическо наливане на акъло-мозъчни клетки ще му се повлияе).

П. С. Лошото е, че дори някой ден да спрем цигарите, оставаме потенциални пушачи до края на живота си..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 96ac644df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   По-миналото лято бях в крайбрежните градове и излизах с приятели, които бяха по-големи от мен и пушеха та реших и аз "Барабар Петко с мъжете" да опитам беше странно но изпитвах
удоволствие. След като се върнах в столицата изгубих интерес. В София същщо имам доста приятели които пушат. Сега съм на 13....

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 42b79ea7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Ти вече си пристрастена, но най-добре намери някакъв начин да спреш с това. Пушенето няма да те доведе до нищо хубаво.. Само до пожълтели зъби. Тровиш се много. Спри ги, за да си здрава, не за друго.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6185f131fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Здравей! Аз съм на твоята възраст и съм на 13. Ще ти дам един приятелски съвет и защото ме е грижа за теб.
Задай си следните въпроси: Защо го правя? Какво се опитвам да докажа? Има ли смисъл?
Истински се замисли за отговорите. Задай на себе си тези въпроси и ако отговориш честно, повярвай ми, със сигурност ще тръгнеш по правия път :D :D :D
Поздрави на всички!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7d9fda1a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Ако не спреш да пушиш ще останеш ниска и момчетата след време няма да те харесват!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 82d11af6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Знаеш ли! Аз съм на 14 и пуша два пъти седмично... не е за да се правя на интересен или нещо такова... това мойто е от стрес! А ти ако искаш пуши, но ако не искаш недей! В крайна сметка изборът е твой! Реши сама, друг не може да вземе решението!!!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a898855707
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Към номер 15.. Много голям шанс му даваш да оцелее.. по-скоро 1/10 000

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: da722454bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Аз съм на 13 започнах да пуша в края на 6-ти клас (пристрастих се). През лятото нямах никакъв избор... спрях ги. Когато започнах 7-ми клас просто не можех-пак почнах. Но с времето наистина се осъзнах и започнах да ги спирам, пък да не говоря и че нашите разбраха... (лоша работа.. )...

Да знаеш че 10 цигари не са нищо, аз колко кутии съм изпушила.... Но както и да е сега говорим за теб, а не за мен. Това което правиш не е хубаво и щом не си пристрастена-още по-добре спирай ги и то бързо.

Относно растежа-истина е. Ако не гълташ е 90% по вероятно да имаш рак на зъбите/

УСПЕХх

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 80a90ca1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Един съвет - НИКОГА не пали цигара. Ама НИКОГА. Дори една, половин, четвърт и т. н. Дръпнеш ли само веднъж, рискуваш цял живот да си пушач. Шансовете са 10 към 1, но не в твоя полза. Това е най-бързо пристрастяващият наркотик, прочетете малко информация преди да пушите, МОЛЯ ВИ! Пуша от 3 години, вече съжалявам, въпреки, че ми доставя удоволствие 7-8 цигари на ден. По-добре никога да не си го изпитвал това усещане на цигарата. Познавам хора - спират хероина завинаги, но цигарите - НЕ МОГАТ! Не съм ти нито майка, нито баща, затова ме послушай!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 80f96b0d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   здравей.
аз съм момче на 13 години и съм изпушил към две цигари лятото с приятели.. но те бяха предпазливи.. и пушехме повече хартия (свита хартия и я палехме), но тази седмица (зимата) със съученици започнах да пуша и съм изпушил към три цигари за една седмица и се чувствам зависим.. от това много се притеснявам, но не знаех, че хората от моя клас пушат и когато разбрах, че ще има кой да ми дава цигарите бях много зарадван.. пуша с един , който пуши от три години (от пети клас) по половин кутия и с един приятел, който изпуши една цигара и ни '' заряза'' , тоест само ни гледа, но се чувствам много гадно и се опитвам вече никога да не пуша. Той ми дава за вкъщи и аз си изпушвам по една вкъщи.. съучениците ми казват, че мириша на цигари, но аз им казвам, че не е от мен и избягвам.. може би това не са правилните приятели.. трябва да си намеря други, както и ти :) надявам се да успееш да ги спреш!! на мен са ми много гадни като глътна дима (от цигарата) и се давя, не чак се давя, но кашлям много гадно и после ми се вие свят около пет минути ..ужасс! , но пък ми доставя малко удоволствие нашите още не знаят и много искам да ги спра и си обещавам че повече няма да пуша!!! :D надявам се и ти да ги спреш навреме щото е мега вредното :D

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 00c5404531
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

41.   Преди година, една приятелка ми предложи да си дръпна. Аз тогава не преглътнах, не знаех как. Скоро, една моя приятелка ми предложи да дръпна и ми обясни как. Странното е, че не се закашлях. Хареса ми, но наистина не изпитвам никаква нужда да опитам отново. Ако си имаш 120% доверие. Ако го правиш контролирано и следваш съвети от някое списание като Космополитан за детоксикация ще си добре. Но иначе НЕ СМЕЙ ДОРИ да си помисляш да опитваш пак. Един мой приятел преди беше по-бърз от мен, когато си правеше нормативите по физическо. Сега е най-зле от всички, дори момичетата, които не умеят да бягат изобщо.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: aef8af988f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Тази тема е на 4 години, а девойката вече е на 17 и както е тръгнала "да пробва" от всичко, цигарите ще са й най-малкия проблем. На 17 младежта вече масово пуши коз и друса алфа, бонбони, а след некоя-друга година и кафево на помпа :D Дано не съм прав де, но както е тръгнала... Затова хич не обичам лабилните типчета, които искат да пробват от всичко - щото не се знае къде ще му се види края...

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4f23665ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

43.   Така душичка от личен опит знам, какво е да пропушиш на такава възраст аз започнах на 12. Ама е ме на, на 17 още съм жива. Решението си е лично твое дали ще искаш или не. Както един човек е казал, все някога ще умрем от нещо, така че цигарите са един минимален фактор, който не трябва да те притеснява, щом ти харесва пуши си ги, но не си прави експерименти с друго. Пуши по една цигара на ден за твое удоволствие не за чуждото. Живота е твой и ти решаваш дали да го съсипеш или пък не. Пък и всеки втори е с цигара в ръка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5428a02119
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   В момента си на 18-19, нали? Интересно ми е дали пушиш още...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 913dbf1ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Здравейте ако един човек пуши и е 2. 00 метра ще си остане 2. 00 метра или ще расте или ще спре да расте и ако спре да расте за колко време е това спиране?
Благодаря още от сега.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dce3fdbfe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Аз съм момиче на 16 първия път когато пуших бях на 13 като теб. Много ми хареса и си пуших всеки ден с най-добрата ми приятелка на път за училище с чаша кафе. По две три сутрин. Но родителите ми започнаха да ме подозират откакто баба ми намерила запалка в раницата ми когато е искала да я сложи за пране и извадила всичко от нея. С приятелката чи се притеснихм. защото и нея почнаха да подозират. Но ние си решихме проблема.
НАРГИЛЕ. Не мирише, вкусно е, ефтино е в сравнение с цигарите. Едни наргиле в средно скъп бар ти е около 15 лв и стига за час и полувина за двама човека. Това са ти теи кутии цигари които не знам за коли овреме ще ти стигнат. С приятелката ми ходим всяка събота на наргиле. Ако искаш пробвай, но трябва да отидеш някъде където пускат 13/14 годишни. На някои места искат лична карта за 16 години. Препоръчвам ти Дамаскус, Момо и Махарани. Там са много хубави наргилетата, силни, с приятен вкус и аромат, между 15 и 20 лв. са на всички места и ще те пуснат в тези три бара

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker