Неприятна ми е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Неприятна ми е
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2160 пъти
Здравейте! Ще ви го обясня възможно най-сбито, без излишни подробности. Значи, по принцип съм човек с малко приятели. Просто с течение на времето останаха малко, защото впоследствие разбрах, че повечето не са ми били никакви приятели и прекъснах всякакъв контакт с тях. Както и да е... Аз по принцип се виждам най-често с двама мои приятели, защото само те ми останаха тук, понеже другите са на далече и мога да кажа, че ги имам за близки.
Наскоро, обаче една "приятелка", която всички я бяха отписали реши да ни потърси отново. Да, обаче аз съм такъв човек, че отпиша ли някой веднъж, то е за винаги и не желая нито да виждам, нито да поддържам някакъв контакт с въпросния човек. Да, обаче един от приятелите ми взе че реши да си излиза и да се вижда с нея и стана така, че се видяхме и той реши да я покани с нас също. Ами какво да ви кажа, безразлична ми е... Не ми е приятна просто и нямам желание всеки път с нас да се мъкне навсякъде. Не знам, може би аз съм странен или крив човек, обаче когато някой ми е неприятен не искам да съм с него на една маса и това е... И сега се чудя как да постъпя... Понеже останалите ми приятели ще искат да я мъкнат навсякъде с нас от тук нататък, дали да се правя, че все едно нищо няма или да им кажа направо, че не ми е приятна и нямам желание да движа в една компания с нея. Притеснява ме обаче те да не вземат да ми се разсърдят заради това... И не знам да си мълча ли или да им го кажа направо... Моля ви, знам че звучи глупаво, но ако бяхте в подобна ситуация как бихте постъпили? Ще си мълчите, за да не наранявате другите, или ще им го кажете с риск да ви се разсърдят или да ви отсвирят? Имам нужда от странично мнение и съвет :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 99366a07ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И с какво толкова ти пречи? Направила ли ти е нещо или са просто претенции?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b6efa79fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Принципно на теб може да ти е неприятна, но другите да не я приемат за такава. Най-добре се опитай да разбереш те какво мислят, без да ги питаш директно-по самото им отношение ще разбереш. Като се събираш в компания, няма как да харесваш всичките й членове(с някой няма да се разбирате, друг ще те дразни със самото си поведение и т. н. ). За да останеш в тази компания трябва да приемаш, че ще има и хора, които не харесваш. Моят съвет е да продължиш да излизаш с тези хора като изолираш(държиш се неутрално) с човека, който не харесваш (общи приказки и до там, освен ако не мислиш, че можеш да му дадеш втори шанс на този човек)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 81c6833801
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако ти напуснеш компания, ще се превърнеш в лошия и кривия. Приеми това като урок и излизай с тях. Просто за добро или лошо в живота често се налага да общуваме с хора, които не са приятни. Например в работата може да има неприятни колеги, в училище може да има неприятни съученици. Не се учи така да бягаш при първия неприятен човек. ОК, ще бягаш, ще бягаш и до къде ще я докараш в крайна семтка? Най-много да се изолираш тотално от всички, което не е много добре, защото хората така сме устроени, че зависими от другите малко или много.

Така че приеми това урок и се научи да общуваш и с хора, които са ти неприятни. Уверявам те, това няма да е последния такъв случай в живота ти и по-добре да свикваш от сега.

Не казваш какво толкова е направила, но всеки греши и вероятно е осъзнала грешката си. Общувай с нея, може да се окаже, че не е чак толкова неприятна, дори и да е сбъркала някога. Аз смятам, че съдбата си знае работата и неслучайно си изправен пред такава ситуация. Т. е. трябва да приемеш урока, който ти се дава.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0bb57dc87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това, че на теб ти е неприятна, не означава че тя е отрицателен герой. Дръж се нормално с всички. Ако всички я одобряват, много вероятно е проблема да си е в тебе.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c43bb47290
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте! Благодаря ви за изказаното мнение и съвети. Прави сте, и аз мисля че ще е най добре да си мълча и да се опитам да го приема. Не за пръв път съм в подобна ситуация и ми е ясно че няма да е и последен, случвало се е и преди и просто с течение на времето свиквам и го приемам и не ми прави чак такова впечатление. Не се държа никога лошо с хората, които са ми неприятни. Разговарям и се държа нормално, но вече по-студено и резервирано, с една дума само общи приказки. Възможно е до някъде проблема и да е в мен, че аз не мога да дам втори шанс на хората, не го отричам, но просто ми е такъв характера, и аз не я харесвам тази моя черта, но... Надявам се да се променя и да не приемам нещата толкова навътре. Благодаря ви още веднъж! :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 335782e3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз на твое място не бих търпяла, един живот живем, нека да е както ние искаме. Помоли твоите приятели да се видите и им кажи, че нямаш нищо против нея, но не желаеш да излизате с нея и когато искат да се видят с нея да не те викат теб и да си излизат отделно с тебе и отделно с нея без да сте едновременно двете. Те ако са ти истински приятели ще те разберат, ако не са, тогава не ти и трябват. Аз така не исках да виждам едни хора и сега моите приятели ту излизат с тях, ту с мен и правят така, че да не се засичам с тях.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e37e4ab745
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами има ли причина да ти е неприятна първо? Защото ако няма, е глупаво. Но пък ако има, би трябвало да кажеш на приятелите си, без да се притесняваш. В крайна сметка - за това са ти приятели, да те разберат. Ти не можеш да се насилваш да излизаш с някого, който ти е неприятен само за да угодиш на някой си друг. Гледай преди всичко себе си и не мълчи! И аз имах случка с едно такова момиче, но си имах причина да ми е неприятна - само говореше зад гърбовете на хората и беше страшна лицемерка. Казах на компанията "Когато тя излиза с вас, мен не ме канете". И се разбрахме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker