Нова квартира след живот студентски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нова квартира след живот студентски
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1588 пъти
Здравейте:)

След 5 години живот в студентски вчера си взех квартира под наем в Младост 3. Макар че там е доста по голямо и просторно, го чувствам много по чуждо.

Никога досега не съм живял на квартира и не съм сигурен дали добре прецених мястото в което да живея(струва ми се малко хладно). Струва ми се някакси празно(макар че има голям диван и спалня и малко бюро и т. н).

Интересното е че въпреки че в студентски бях във сравнително малка стая и нямах кухня някакси ми беше приятно да съм там. Първо знаеш че има супер много готвена храна наблизо, второ винаги ще срещнеш някой познат/приятел и трето някакси има повече млади хора по улиците.

Буквално не ми се изнася(макар че ще ме изгонят скоро) и не знам каква е причината. Гледах квартири две седмици и винаги нещо не ми харесваше - или обзавеждането или мястото или и двете. Дори намирам за странно че трябва сам да си пера и простирам дрехите вместо някой да го направи за 4лв.

А и не мога да разбера странните схеми на топлофикация. Уж има радиатори но хората си ги спират за да не плащат парно, но пък плащат големи суми за ток. Чуствах се под доста стрес докато избирам и оценявам квартири всеки ден ходейки по оледи, а сега виждам и че съм обвързан с едногодишен договор.

Предполагам че ще отнеме време да свикна, но наистина си мисля че това бяха най хубавите години и те свършват:(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: c5ee05b9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дали ще плащаш парно, или ток - стигнала съм до извода, че много разлика няма. Ако ползваш духалка или радиатор, е лудница и излиза скъпо; с климатик - не толкова.
Още нещо. Човече, радвай се, че имаш възможност да си на квартира, Младост не е лош квартал. Знаеш ли колко много хора искат да се изнесат от Студентски град? Шумни общежития, никакво лично пространство, някои стаи даже нямат тераси да си простреш дрехите.
В общежитието правех скандали, защото домакинките не даваха да си пусна духалка (а парно нямаше). В квартирата можеш сам да си готвиш и т. н., а не да ядеш боклуците на Манджа стрийт. И можеш да си поканиш и гадже. Обзавеждането можеш да го модифицираш... купи си някаква мебел. Относно празнотата - ми айде де, събери приятелите на соаре!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7ea17af3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Добре дошъл в реалния живот! Докато си студент е лесно, живееш в една стаичка с поне още един човек, не ти пука за сметките, храна също лесно можеш да намериш... общо взето единственото ти задължение е да учиш. След това обаче става сложно! Наеми, сметки, как да ти стигат парите за да не гладуваш в края на месеца... трудна работа, но човек се учи. На 20 и аз не можех едно яйце да изпържа и не знаех, кое копче на пералнята за какво е, но се научава.
Колкото до това, че ти липсват приятелите, ами кани ги у вас, правете си купони (само леко да не разбере наемодателя! ) и пак ще ти е весело. Не искам да те отчайвам, но това да се изнесеш сам на квартира изобщо не е толкова страшно ти да видиш какъв купон става когато имаш семейство! Така, че радвай се на тези години, кани си приятели и го приеми като просто поредния етап в развитието ти.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9babfb14af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз мразя студентски град, там е ад за мен. Не мога да понеса да живея с някого, да се съобразявам с другите в стаята... Ад. Няма тераса, зимата студ, мръсотия навсякъде... изнесох се след два месеца прекарани повече в приятели с апартаменти от колкото в стаята ми. Да не казвам колко е неудобно с тези претъпкани автобуси и работното време на градския транспорт. Аз ходя най-вече по ъндърграунд клубове които са по центъра и отида ли трябва да спя у приятели. А, е така хубаво да имаш собствена квартира и всичко да зависи само от теб. Да си каниш гости, да си доведеш гадже, ако искаш да легнеш рано, ако искаш по-късно, да си пуснеш музика или филм със звук, да си сготвиш сам, да имаш повече място.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ffd73a13ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз съм минал през периода "Има ли живот след студентски град". Нормално е, свършва една голяма и в общи линии страхотна част от живота ти. Единственото ти задължение е да си вземаш изпитите, останалото е свободно време - кеф ти купони, кеф ти спорт, кеф ти жени :) Но скоро и сам ще разбереш, че няма как това да продължи вечно. Човек трябва да върви напред, да се развива, да прави кариера, да създава семейство и дом. А това няма как да стане ако живееш на общежитие и караш безкрайно студентския живот.
Ще ти дам пример - имах такъв познат - когато аз започнах 1 курс той вече завършваше магистър. През цялото време на моето следване той беше по купони с нас, живееше нелегално в общежитията и не искаше и да чуе за скъсване с този начин на живот. Няколко години след като завърших го срещнах този човек - с посивяла коса и прочее - вече е над 40. Продължава си по същия начин - срещнах го във Фантастико в студентски град, купуваше евтина водка че отивал на купон. Оплака се, че неможе да си позволи да не отиде, защото като не отидел 1-2 пъти спирали да го канят. Няма нито жена, нито деца, нито жилище. Не го знам какво работи, но предполагам е нещо в или около любимия му студентски град. Едва ли и ти искаш да си като този човек.

И накрая като отговор на въпроса ти: ДА! Има живот след студентски град и той е много по-хубав и пълноценен от този, който си имал до сега, макар и да ти е трудно да повярваш в момента. Когато трябваше да се изнеса от общежитията ми се ревеше и изобщо не исках. Сега като си помисля - никога повече не бих живял така, както съм живял тогава. Студентски град си остава добър спомен и нещо за което да си спомняме с колегите и приятелите с които сме учили заедно докато си пием бирата :)

Надявам се да съм ти бил полезен ;) Смело напред и не се обръщай назад! :) Наздраве!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker