Въпрос към занимаващите се с фотография - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос към занимаващите се с фотография
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 971 пъти
Здравейте, притежавам canon 1200D преди известно време си играх с настойките и от image quality промених настройката на raw L и открих, че освен снимката в jpeg формат има още един cr2 файл. Може ли да ми кажете за какво служи и дали смисъл да ги пазя и изобщо да използвам тази функция.
Също така ще се радвам, ако някой сподели сайт или книга където мога да се запозная с основните неща във фотографията. От известно време разглеждам различни сайтове, но може би информацията ми идва твърде много и твърде разпокъсана, а и аз нямам никакъв опит. Не държа да правя кой знае какви снимки, а просто да знам в различните ситуации какви настройки да правя, защото поне по мое мнение автоматичните не винаги вършат най-добра работа.
Благодаря ви предварително за съветите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3d709224c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм много запознат с каноните, но това би трябвало да е raw файл. Този файл е снимката ти без никаква компресия и загуба на качество, представлява точните данни които са се получили от сензора на фотоапарата ти по време на снимката. jpeg формата осакатява снимките до някаква степен но него можем да го разглеждаме на всеки компютър и портативно устройство освен това не заема толкова място. С raw файла получаваш най високото качество но ти трябва програма с която да си гледаш снимките в този формат, можеш да превърнеш със специална програма raw формата в други формати, интересното е че всяка различна програма е възможно да тълкува по различен начин raw файла и след превръщането му в jpeg снимката ти да изглежда леко различна на различните програми. Като цяло ако нямаш амбиции да разпечатваш снимките си на големи платна, и нямаш намерение да правиш разни прецизни и фини настройки не ти е необходимо да ползваш този формат , просто смени настройката на jpeg с голяма резолюция и качество без да създава raw файл, ако не го ползваш е излишно да се създават само такива файлове а и заемат бая пространство.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8fe1fec30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом не се занимаваш професионално, не ти трябва row файла, така че пипни настройките и нека остане само файла в JPEG, който ти е напълно достатъчен за прекрасни кадри!
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 99c3b7a562
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Уау, благодаря за изчерпателната информация. Промених настройките, но просто ми беше интересно какви се тази файлове, като не мога да ги отворя. Благодаря, отново!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: dcf1eaccdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   хора, и аз почнах да снимам и си изтеглих една програмка delaboratory. С Линукс съм, и тая програмка пооправя цветовете на снимките, в смисъл имам снимки доста бледи, понеже е дошло в повече слънчевата светлина и пипвам си снимките с тая програма и придавам по-наситени цветове и си става доста красиво. Не са ми размазани снимките, добри са, със Леново А1000 съм и според мен, към авторката, ако си изтеглиш някоя програмка за подобряване качеството на снимките (така се водят, с такова описание ми излезна тая програмка която си изтеглих) и с нея си разцъкваш и пдобряваш снимките, смятам, че ще бъдеш доста доволна. Все пак непрофесионално се занимаваш, и аз така... Мисля че снимайки си по начина по който ти обясниха по-горе, и изтегляйки си една програма за обработване на снимки, ще си напълно доволна и ще си пооправяш снимките, които чувстваш че им трябва малко повечко цвят, светлина, сянка и т. н. Освен ако не ги знаеш и не ги правиш тея неща де :D и само питаш за тоя raw формат :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker