Защо жената трябва да се подчинява? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо жената трябва да се подчинява?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 11723 пъти
Здравейте!
Пише ви една студентка, която никога не се е примирявала с ролята на жената.
Онзи ден прочетох коментар под едно клипче в ютуб, в който се казваше, че въпросният клип бил сексистки спрямо мъжете, защото в клипа имало само жени. Точно това ме провокира да се размисля на тази тема.
Винаги съм била феминистка. Споменах, че съм студентка, защото в университета има доста момичета със забрадки. Не мога да си обясня защо приемат да са в подчинение на някакви остарели разбирания. Това е вид ограничение! Да трябва да носиш забрадка, е вид ограничение, сякаш доброволно си слагаш някаква преграда, ограничаваща свободата ти!
Защо например все още в Югозападна България, като се роди дете, питат:"Дете ли е или е женско? "?
Защо жената да приема фамилията на мъжа? Аз не искам да нося фамилията на мъжа си дори с тире. Харесвам своята фамилия и не искам да я променям. Също така защо децата не може да носят фамилията на майката, а трябва да носят това на бащата?
И изобщо някакви такива въпроси ме занимават.
Искам да чуя вашите мнения по тези въпроси и може би по други, които пасват на темата за жената и сегашния ред!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 123

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8779e9815c
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

1.   Всеки си решава за себе си. Ти не носиш забрадка, нали? нито си длъжна да приемаш чужда фамилия.
Аз когато подписвах, си останах с моята фамилия. Законът позволява и така е редно.

А жените, които доброволно стават слуги и подлоги на мъжете, и приемат техните фамилии, го правят от... собствения си избор и акъл. Законът, пак казвам, не го изисква. А и що за закон би било, ако изискваше да приемеш чуждата фамилия, сякаш си нямаш своя?? Но невежите хора не се замислят - гледат какво правят другите и те правят същото. Много хора са си останали с пещерното съзнание: мъжът ходи на лов и осигурява храната, жената гледа децата и къщната работа.
Добре, а като и двамата ходим на работа? Постигнаха това, че сега се гърбят хем с работа, хем вкъщи с всичко. Кой както намери и както си направи.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 91183ab6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Както се разберете с мъжа си в крайна сметка. Ако не е съгласен да си запазиш фамилията, никой не те задължава да се жениш или да си с него, щом е толкова важно за теб.

Детето можеш да си го кръстиш както ти душа сака, стига да сте се разбрали с мъжа си. Има всякакви мъже - както потискащи жената, така и по-либерални. Имаш свободата да си избереш какъвто си искаш.

А жените със забрадки могат да си се носят както си смятат за необходимо и някои го правят напълно доброволно и то без да го приемат като ограничение, но и да не го, това не касае теб конкретно, защото това си е техния живот и те бъдейки част от тяхната си култура, негласно са се съгласили. Ако им е толкова неприятно, могат просто да си намерят работа, да заминат в друг град и да си живеят както намират за добре.

Изобщо не разбирам какъв ти е проблема, след като теб конкретно никой с нищо не те задължава. Това, което описваш, може така да е прието, но съвсем не означава, че някой те задължава да го правиш. Имаш пълната свобода да не го, просто си намери мъж с твоите разбирания. Има ги и такива.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 97709a9397
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

3.   Мъж съм на 30 години. Аз лично съм за равни права на мъжете и жените. Никога не са ме привличали жени тип домакиня, които да ме слушат, да са добрички и кротички. Падам си по интелигентни, еманципирани жени. Искам жената до мен да ми бъде равностоен партньор. Не ми пука дали жена ми ще носи моята фамилия - нейно решение. Аз обаче не бих приел нейната.
Обаче има и друг момент. Много жени харесват доминантни мъже. Обичат и искат да бъдат в подчинена роля, понеже е по-лесно и освобождава от отговорност. Познавам жени, които искат да бъдат преди всичко домакини и майки и да си гледат децата. Защо мислиш, че толкова европейки си падат по мюсюлмани? Точно защото обичат да бъдат в подчинено положение. Има дори крайни случаи - мъж бие жената, тормози я, изневерява й, но тя се връща при него, защото твърди, че го обича. А същевременно прави на маймуна мъж, който е готов на всичко за нея.
Но според мен не бива да съдим тези жени. Това, че чувстват нещата по този начин, че им е приятно да бъдат подчинени, не ги прави по-лоши хора. Просто хората и ценностите им са различни. И не е редно да им натрапваме феминистката пропаганда и равенството. В днешно време поне в Европа една жена може да избере сама дали да бъде равна на мъжа, с кариера или да бъде в подчинена роля. И е редно да уважим избора й. За мюсюлманките забрадката е въпрос на традиции и ценности. За мен например е нормално да отворя вратата на една жена, да й подам ръка на слизане от таксито или да платя сметката. Може някой да го приеме като дискриминация. Но аз не го правя, защото жената е слаба, правя го заради себе си. Мъжът понякгоа има нужда да се почувства като закрилник. А за фамилията на децата - да го кажем така: майката при всички положения се знае коя е, докато бащата... фамилията може би е начин да се потвърди кой е бащата. Поздрави и се надявам да си щастлива с феминистките си възгледи и да рабтоят за теб. Както ти казах, моите са подобни и харесвам такива момичета.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ea64a36a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

4.   Аз вярвам в равнопоставеността между половете,но не мисля,че съм феминистка!Имам позната в чужбина,която е мюсюманка и носи винаги забрадка,не е от емигрантите-родена е там и семейството и е много добре финансово.Питала съм я защо го прави,а тя отвърна,че това е лично неин изобор с който родителите и трудно свикнали,защото се притеснявали,че ще и се подиграват или обиждат.Както със всичко друго да избереш да носиш фередже е въпрос на личен и избор и някога жените взимат този избор добровлно.Да отнемеш това им право е като забраниш полите над коляното или клиновете.Това,че е една жена скрива тялото си,а друга го разголва не означава,че и двете нямат самоуважение и не заслужават да бъдат обиждани.Не споря,че има деца които са карани за сила на носят забрадка,но има и такива за които това е лично решение.
Много момчета са тормозени,защото носят,,гейски" дрехи,или ходят на тнаци или пък си оформят веждите и ноктите и биват наричани гейове дори да не са.А,ако са?Тогава дори семейството им може да ги изостави.
Не харесвам нито феминизма,ни обратната му страна.Понякога се дразня и на двата типа коментари.За пример:отидох да си правя татуировка.Когато завърши татуиста каза-,,Харесва ми как стана!Нежно,женско!" Рисунката представлява лисица на черен фон и поне аз не виждам много женско в нея и ми стана тъпо!Обаче се дразня и когато някой коментира,че примерно готвя в къщи и го извърти така,че съм готвела на мъжа си!Живеем заедно,не яде само той,не яда само аз готвя и за двамата!Аз приготвям храната,защото той не умее,но примерно той чисти повече от мен-това не го прави по-малко мъж.
За съжаление живеем в общество на стереотипи където хората биват обиждани дори малко да мръднат познатите норми и правила.Не знам как е по-закон с името на детето,но мисля,че можеш да запизиш твоята фамилия или да го направите с тире,ако и двамата сте съгласни.Това е истинското равенство-да се съобразиш и с мнението на другия,а не само с твоите виждания.Винаги в една връзка се правят компромиси,но не само от страна на жената,но и от мъжа.
https://www.youtube.com/watch?v=YOd62I12ls8
това е една феминистка поема,не мен не ми допада,но мисля,че на теб може да ти хареса,ако разбираш добре английски.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 738afcd4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

5.   "И изобщо някакви такива въпроси ме занимават. " - Мила, точно тук ти е проблема.

На теб никой няма да ти се наложи да не си с твоята си фамилия. Това вече е отживелица дори в България.
Ти забрадка няма да носиш. А и според мен младите момичета, които носят забрадка са може би последното такова поколение, поне в Европа.
Теб никой няма да те спре да работиш, че и бизнеш да правиш!
Никой няма да те спре да си наемеш домашна помощница един ден, а защо не и някои млад, закъсал за пари студент за домашен помощник?

Ето ще ти дам да прочетеш нещо, което мисля, че ще те успокои:

http://indy100.independent.co.uk/article/the-countries-where-its-worst-to-grow-up-as-a-girl--WJQYAd_mkZ

Както виждаш колкото по - развита икономически и цивилизована е една държава, толкова по - добре живеят жените в нея.

Е верно сега, ако погледнеш картата, която са поставили в статията, България не е нааай - доброто място в момента, но хич не е и зле, а и аз съм твърдо убедена, че до 10на години ще сме на нивото на Скандинавците!

Така че развивай си качествата, поддържай си самочувствието и позитивната нагласа към живота и всичко ще е наред!

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0387463eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

6.   здравей,
ако трябва да се прави задълбочено проучване на твоите въпроси ще стигнем до времето на първите хора. Предполага се, че тогава жените са се грижили за дома (или пещерата :D), а мъжете са ходили за храна.
разбери едно - природата е създала мъже и жени - за да се допълват. Т. е. мъжете могат едни неща по-добре от жените, а жените друго. Това е като цяло, естествено има и изключения - жени мъжкарани и мъже женчовци.
Аз пък като мъж те питам защо има толкова малко жени-миньори? нали сме равни? нали сме имали еднакви възможности?

Светът е подреден в днешния си вид в резултат на подреждане от хиляди години. Преди 10 000 години никои мъж (според теб) не е казал - жените ще се подчиняват на нас! Всичко се е случило естествено!
Днес все човек има повече възможности от всякога. Ти може да станеш миньор, хамалин, да къртиш, чистиш и извозваш и още каквото ти дойде на ум!

намери си "мъж" който няма да има нищо против да не носиш неговата фамилия. фамилията на детето ти може да бъде и твоята. Представи си да имаш момче на име Иван и фамилията му да е Герганов... според теб това добре ли е?

Разбирам те, че се правиш на феминистка. Темата ще е винаги актуална, не мисли, че с отговорите които ще прочетеш тук ще се изчерпи или ще промениш света.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ae0d9b6836
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   А като си феминистка ще успяваш ли да печелиш колкото мъжа ти или повече, да си разделяте финансово наравно почивки, екскурзии в чужбина, сметки в ресторанти, детска градина/училище за децата и тн?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5c81c4955a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Такива са традициите. Жената отива в семейството на мъжа. До съвсем скоро мъжът работеше, а жената се грижеше за семейството. Това бяха ролите, но разбира се вече не е така. Аз съм млад мъж и съм напълно наясно, че тези неща са остарели, но има и неща, които няма как да се променят и не е добре да се променят. Въобще не разбирам защо искате да сте мъже и после мрън-мрън. Отделно никой свестен мъж няма да ти налага да правиш нещо, което не искаш. Момичетата със забрадките не са ограничени от мъжете си, а са направили своя избор спрямо религията, която изповядват. Ти просто изглежда си си втълпила някакви идеи и го правиш напук. Какво толкова, че ще имаш още 1 име. :D Феминизмът според мен, освен голяма и ненужна глупост, е и вид признание, че жените са слабия пол. Защо няма такова мъжко "движение"? :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: aa134cd700
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

11.   Толкова е елементарно - защото жените сте по-слаби и ограничени в много дейности заради физиологията ви. Отричането на този факт създава проблеми във връзките - мъжът се чувства унизен и обръща лошата си страна. Уважение се постига когато всяка жаба си знае гьола, а не си вдига крака да го поковават, както правя конят. Природата си го е направила така - няма нищо нередно, за да се противи някоя жена на естествените неща и да се опитва насила да променя същността си. Виж, ако бяхте някои видове паяци или богомолки, тогава щяхте да ни изяждате буквално поради физическо превъзходство. То не че сега не го правите, но подмолно, с пилене на нервичките, докато не ни уморите! :D

Защо например все още в Югозападна България, като се роди дете, питат:"Дете ли е или е женско?

Това нищо не е. В първите векове на християнството е проведен вселенски събор, на който се е решавало дали жената е от човешкия род. :) Естествено след това е потулена излагацията. Докато има простотия, ще има тероризиране на по-слабите и хора, които като жабата си дигат петата да я подковават. Затова не се прави на феминиска, а се бори срещу простотията, за да живееш в по-добър свят.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c53a6f0551
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Емиии, Свикваи така е

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0fea57ea78
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

13.   Защото съществуват манипулативни мъже от които жени със по слаба психика стават зависими, подчиняват им се, превръща се във кукла на конци... от любов, от комплекс че никой друг няма да я обича и тн. По мое мнение всека една жена която се оставя да я командват и правят на две стотинки, да я обиждат, мачкат или бият има психично заболяване което трябва да се лекува. Най гадното е че тези хора създават семейства и отглеждат деца насявайки им някакви грешни морални ценности. Става така когато изълняват ролята на даваш и приемащ, а правилното е да изпълнявате и двете действия. Здраво семейство се създава от хора които се харесват, обичат и уважават и не са зависими един от друг. Няма мъж и жена всички сме равни пред господ! Жената приема фамилията на мъжа защото така е прието още от далечното минало но ти като не искаш никой не те задължава да го правиш. А защо точно фамилията на мъжа, ами тогава се е приемало че той е този който ще трябва да изхранва семейтвото, защото той е по силен и издръжлив физически.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 34602a4279
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

14.   Жените се подчиняват, защото още преди векове мъжът е казал на жената, че той е по- силен физически, съответно и психически и жената се е съгласила на неговото твърдение. С други думи жените са такива- по- лесно са манипулируеми отколкото мъжете, защото мъжете имат его и съмочувствие. Започнали са да казват на жените как те са по- умните, как те били измислили къщите, електричеството, превозните средства и какво ли още не? ! Но, дали наистина не са участвали жени във съдаването на цялата тази цивилизация в която живеем е друг въпрос дали е истина или не. Мъжете просто обичат да изстъкват само себе си и да подтискат увереноста на жената! Проблема на жените е че лесно вярват на това, което мъжа им каже и правят това, което мъжа им разпореди. Когато жените повярват, че и те са умни, че и те могат да работят, да изкарват пари и да бъдат независими, тогава ще осъзнаят, колко е глупаво да носят забратки и че могат да бъдат и досйни жени и без тях. Но когато пра баба им, баба им и майка им са със забратки, когато тези идеологии са предавани поколения на поколения е трудно тези момичета да бъдат с няккви по- различни. За съжаление, тези разбираня немогат лесно да бъдат променени, те са от векове, векове налагани.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 77af5d242b
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

15.   Защото мъжа е създаден по образ и подобие Божие а жената е създадена от мъжа за да му е помощник. Мъжа е главния а жената негов помощник и компания. Мъжа трябва да обича жена си а жената трябва да му се подчинява. Така е наредено от Твореца и така е било в древните култури и в сегашните които се базират дори отчасти на Божествените закони. Западното общество в голяма степен е овладяно от юдео-масонството което е оглавявано от слуги на дявола и те прокарват в обществата доктрини обратни на Божествения ред - хомосексуализъм, феминизъм, изоставяне на съпруга/съпругата и "свободни" връзки, поведение на к0ври и к0рвари, предстои да се одобри и инцеста. Всички тези дяволски доктрини които са омразни на Бога са самоубийствени за хората които ги прилагат. Първо те са нещастни и не могат да си наредят живота така, че да са щастливи защото вървят против Божиите наредби, второ цялото общество деградира морално и социално, семействата се разделят или хората не се женят а к0рварстват, раждат се все по-малко деца и нацията загива чрез демографска катастрофа и трето хората които живеят според пътищата на дявола и дяволските доктрини и немарят за спасението на душите си чрез Господа Иисуса Христа и Божиите заповеди накрая на нещастния си живот попадат в ада където са изтезания, плач и скърцане със зъби.
Отговорих ли изчерпателно на въпроса ти?

Джон

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 80f0413ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Виж, никой не задължава никого да се омъжва, да седи под чехъл, да е подчинен или да изповядва някаква вяра! Ти си личността, която си прави изборите и не слушаш "великите коментатори" в разни си сайтове. Никой не те ограничава, 21 век сме, много се впрягаш според мен. Момичетата в университета ти са със забрадки, защото ТЕ изповядват религия и защото искат. Едва ли някой насила ги кара. А относно децата - аз съм единствено дете, баща ми и майка ми са се развели веднага след моето раждане, майка ми ме заряза, а баща ми ме отгледа - винаги ми повтаряше, че е искал дъщеря, въпреки, че е абсолютен мъжкар, бивш боксьор с автосервиз. Отгледа ме и с гордост казваше как неговата принцеса ще продължи бизнеса му. И така и стана. Омъжих се, но не приех фамилията на съпруга си, той самия не искаше заради бизнеса на баща ми. Вкъщи сме равни, няма деления мъжко женско - всеки е човек, а и това са средновековни мисления!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c5ce307bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

17.   Мъжете са сътворили света, такъв какъвто го виждаш и познаваш. Мъжете продължават да движат света.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c42e55cd9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

18.   Много си нагла! Само това мога да кажа.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: caa3d8186f
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

19.   Мила, в 21 век никой не е длъжен да се подчинява. В крайна сметка сме образовани и независими, с професия и собствени доходи и дори и да останем сами няма да ни е проблем да си уредим живота, да си плащаме сметките и да не гладуваме. Като казваш Югозапада, сигурно имаш предвид района около границата с Турция. Е, там нещата са различни, защото повечето от тези хора не са християни, а нали знаеш как се гледа на жената в мюсюлманския свят?
Колкото до това с приемането на фамилията на мъжа след сватбата, изобщо не е задължително. Аз си запазих моята и точка. Мъжът ми никога не го е правил на въпрос. Щом се обичаме и сме заедно, няма никакво значение кой с каква фамилия е. Колкото до децата, там е малко по-сложно заради тъпите ни закони. Едни приятели имат син и като се роди дори ходиха да питат дали не може да има две фамилии-и на майка си и на баща си. Отговориха им, че не може и можело да стане само по съдебен път и то по желание на детето. С други думи като стане на 18 има право да заведе дело с искане да има две фамилии. Е, детето е само на 4, така че ще има да чакаме... а и честно казано не вярвам един ден да му се занимава с такива глупости, но след като един и... т официално се прекръсти на Винету Вождов, не е невъзможно да имаш и две фамилии, но си е разправия.
Така, че в 21 век в Европа нещата не изглеждат толкова зле. В петък докато се прибирах от работа се замислих за живота на прабаба си (почина на над 90, така че я помня). Учила е само няколко години, след това са я пратили в девически пансион където са ги учели как да са добри домакини. Нямала е и един ден трудов стаж, когато баща и починал тя получила само 1/3 от наследството, а брат и взел 2/3 само защото е мъж...
И сравних нейния живот с моя. Имам магистратура, готина работа, собствен апартамент, кола, мога да ходя където и когато си поискам (често пътувам сама в чужбина)... с две думи напълно независима съм и съм с мъжа си само защото искам и защото го обичам, а не защото без него ще умра от глад. И това само след 80 години. Е, не е лошо, нали? Така, че ти не гледай живота на жените в помашките села, ами виж как живеят модерните жени в големите градове. На нас никой не ни казва нито как да се обличаме, нито някой ни държи сметка къде сме, с кого сме и кога ще се приберем от работа. Е, ако знам, че ще закъснея много, е нормално да се обадя вкъщи, за да не се притеснява мъжа ми, но аз ще му се обадя, а не той ще ме издирва. Така, че не знам ти къде живееш, но лично аз си харесвам живота и съм напълно доволна от това, което имам и никога не съм имала проблем с факта, че съм жена. Е, може би това отчасти се държи и на страхотното възпитание, което са ми дали родителите ми. Баща ми, винаги се е отнасял с мен като с равна и никога не му е хрумвало да ме гледа от високо заради пола ми. Което си има и малко недостатъци... признавам си, че съм най-ужасната домакиня на света и не понасям да чистя и да готвя, но и в това отношение съм късметлийка, че имам страхотен мъж, който обича да готви, а чистенето го правим заедно. Тъй де, аз работя и ти работиш, значи грижата за дома е обща.
В две думи в 21 век положението зависи изцяло от теб. Ако не ти се работи и предпочиташ да си седиш вкъщи, нормално е да си зависима от мъжа си, но ако избереш да работиш, никой не може да те контролира. Е, стига да не попаднеш на някакъв комплексар-насилник, но дори и тогава имаш възможност да си тръгнеш, а не да търпиш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e255122749
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

20.   Ролята и мястото ти в живота са такива, каквито ти си избереш и си ги направиш!
Не знам какъв е бил въпросният клип, нито коментарите към него, но може да дадеш линк.
Къде учиш? В България ли е, голям ли е градът? Забелязала съм, че има значение за разбиранията и манталитета на масата хора.
И аз не мога да си обясня как е възможно някой да се примири да носи забрадка, но е факт, че повечето момичета го правят по собствено желание. Така са възпитани от родителите си, промити са им мозъчетата от съвсем малки, те попиват разбираниятя на родителите си.
И ние не сме по-различни, само че моя баща са ме е възпитавал да съм силна, да не се предавам и да не разчитам на никой друг, освен на себе си. Техните са ги учили да мълчат, са слушат и да се подчиняват. Всичко е въпрос на средата, в която си отгледан.

Аз също съм против смяната на фамилията на жената и въпреки че не си харесвам фамилията като звучене, не бих я сменила за никой! Гордея се, че нося имената на мъжа, който ме е отгледал и възпитал, който ме обича и цял живот ще ме обича безусловно, който би ме поставил пред себе си дори, който винаги ще ми помогне и ще ме подкрепи, винаги ще защити моите интереси и на никой друг, който е допринесъл да съм това, което съм. И цял живот ще нося гордо неговата фамилия и всичко, което в бъдеще ще постигна, ще е с неговото, нашето, МОЕТО име!
Запази си я, щом искаш, никъде в закона не пише, че е задължително да я смениш.

Сегашното време си е много добре според мен (не че познавам друго, но съм благодарна за това, което имаме). Имаме достатъчно възможности. Смелите хора се борят с живота, търсят своята роля в него, доказват се, защитават мястото, което заслужават. Само да ти стиска да си това, което искаш да бъдеш. Ще има хора, които ще те съдят, ще се опитват да те спънат, с каквото и да се захванеш, но това значи само, че си вършиш работата както трябва - комплексарите и завистниците се озлобяват, когато застрашиш тяхната позиция или "авторитет".
Масата хора са като стадо, те са ограничени. Не бъди като тях, не допускай да те смачкат, да те завлачат до тяхното ниво. Бъди себе си, така, както ти идва отвътре!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2b5babfe2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

21.   Ами, защото мъжът е глава на семейството и е по-силният и той трябва да командва и да казва как ще бъде и какво не! А такива феминисти като теб много ме дразнят, престанете с тия глупости спрете се вече. Жената има право да пере и да готви и да чисти това и е работата а не да ми иска права и такива работи. Айде със здраве!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: adc0bd88ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

22.   Да номер21, точно като Майка ти :))

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fb871a3783
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Авторке не е вярно че някой задължава някого да прави нещо, това са договорни отношения.
Кой ти е казал например, че мюсюлманките не искат да носят забрадки, че да ги съжаляваш, та те не го правят насила, вярванията ми са такива, така са възпитани и мъжете им не ги карат насила да носят нещо си. Нима ще кажеш че нашите баби в началото на 20 век като са носили забрадки някой насила им ги е слагал? защо приемаш нещата така, а не приемеш че на тях им харесва да са забрадени?
Там където си чула да искат дете момче е просто остаряла /бивша/ нужда от мъжки работници по ниви и гори.
когато пък се омъжиш никой не те задължава да приемаш фамилия, служителката те пита при попълване на документи дали ще си запазиш фамилията или ще приемеш неговата, това е твой избор.
децата могат да носят фамилията на майката, ако тя е неомъжена и каже че бащата е неизвестен, детето остава с нейната фамилия.
Толкова много са постигнали жените през последните десетилетия, толкова право на избор са ни дали на нас жените в 21 век, не разбирам от какво си недоволна? Изборът е твой дали ще се омъжиш, дали ще носиш забрадка, дали пи брак ще приемеш фамилията му, дали да родиш без брак. Ти си студентка надявам се да завършиш и да имаш добре платена работа и мъж въобще не ти е нужен, ако искаш деца, може да ползваш някой само да те оплоди и да му биеш шута.
Жените не са командвани, те командват, но предоставят самочувствието на шеф на мъжа си. Нали знаеш че мъжът е главата на семейството но главата се върти според това накъде я обръща вратът, а вратът в едно семейство е жената.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6b819ab2c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

24.   -Джон, каква е тази шумотевица навън?
-Гей-парад, милорд.
-И какво искат тези люде?
-Искат да се обичат, милорд.
-А някой забранява ли им?
-Не, милорд.
-А защо вдигат такава врява тогава?
-Педераси, милорд
-------------------------------------------------
Същото се отнася и за феминистките, авторке

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1fcae7ee06
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

25.   И аз искам да попитам - Защо като се тропне през ноща в кухнята, все мъжа става да види? Защо само жените забременяват и раждат? Защо на магистралата бързите коли карат в ляво а бавните камиони в дясно? ... Отговора на всичко това е - Защото са/сме различни. Хората се опитват да наложат равенство на неща който не могат да бъдат сравнявани поради различните си функции. Няма как да бъдат равни, това е глупаво

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b427c80e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Ако нещо не ти харесва винаги можеш да смениш пола си или държавата. Като Иран например.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2edc1ddd8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   Номер 21, Бог да пази жените от мъже като теб!

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5fa1caf0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

31.   Аз съм жена на 23, но съм напълно съгласна със номер 21-няма как да има две глави на семейството, все някой трябва да е командващият, при мен това е мъжът ми, и аз нито му се ядосвам, нито се комплексирам, или други такива! Какво толкова ви е обхванало с тези феминистки глупости и с тези фалшиво наложени ценности от американците, замислени за масово промиване на мозъците на българките? Какво като сме 21 век? Това е само едно число. Мястото на жената е точно у дома, при печката, приготвяща вечерята и трапезата, чакаща търпеливо мъжа си да се върне от работа и дечицата си да се върнат от училище-това е нейната работа, нейните задължения, това са нейните възможности, и тя трябва да се примири с това-никъде другаде, нито да се превзема по офисите, нито да се вре във политиката и по високите постове, където не й е силата. Аз се примирявям с това и не хленча, като днешните пикли с промити от демокрацията мозъци-слугувам си на мъжа, грижа се за двете си момченца (5, 3), готвя им, чистя им, пера им и така си ми е добре-какво ми има? !? Да не съм умряла? Когато обичаш някого, си готов да му слугуваш, да му чистиш, да му переш и да му правиш всичко, за да му докажеш колко много го обичаш и за теб това е удоволствие, а не унижение и задължение, мила, повярвяй ми! Сигурно си някъде около 12-14 год. и сега си мислиш така, но ще видиш след време, как ще се изпарят всичките тия глупости от главата ти, ще пораснеш и започнеш да имаш много по-зряло мислене от сега. Ще имаш за кого да се грижиш, ще имаш с кой да си поговориш, няма ли да се чувстваш по-пълноценно? Няма ли да ти е приятно да се отпуснеш, да му се отдадеш и да приемаш, че той е по-силен от теб и затова е до теб, да те защитава, да те носи на ръце?? Иначе за какво си му? Да си "равна" със него, да се бориш със него и да не му даваш да се почувства мъж? Против природните закони е ние да се борим срещу мъжете, защото е повече от очевидно, че те ни превъзхождат по всеки критерии:Физическа сила, умствен капацитет, работоспособност, интелигентност, издръжливост и др. "Защо жената трябва да се подчинява" ли? Защото жената е НИЩО без мъжа си и децата си и не струва нищо. Дори аз го знам. Тези жени, които са сами и не искат да създават семейство, не могат да превъзмогнат егото си в името на някое друго човешко същество, освен себе си, защото ги мързи, не искат да поемат отговорност, не искат да пораснат и не искат да си развалят сладкия рахатец от инат, и нямат право да живеят. Високомерните еманципирани кучки само знаят да се перчат по улиците във феминистки движения и протести, ама като се върнат вкъщи-познайте кой командва! Пак е мъжът. Само един шамар да й отприщи, и ще се окопити и веднага ще си осъзнае истинската роля. Не, че моят мъж е системен насилник, но умее да ме възпира, когато изляза извън релси. Колкото повече жената се бори за превъзходство над мъжа, толкова повече ще се оказва ПОД него, не го ли разбрахте?? Аз се чувствам щастлива и пълноценна в ролята си на домакиня, съпруга и майка, за мен никога не проблем да пускам на мъжа си, когато той иска, знам, че това е мое съпружеско задължение и на двама ни носи удоволствие, и изобщо не съжалявам, че съм се омъжила и съм родила толкова рано, защото знам, че не е било напразно и съм отгледала две прекрасни ангелчета, които могат да станат качествени, достойни за възхищение и доблестни хора, от които светът може да има нужда!!!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 55a4a49c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   Ами, аз съм жена, не ми харесваше да живея в Югозападна България (авторката май също е от там? ) и да ми се обяснява, че на 22 г. трябва да съм омъжена и с деца... защото какво съм щяла да правя. WTF? !?
И така, махнах се, живея си живота, както аз искам и си намерих партньор, който не изисква от мен да му слугинствам и да се подчинявам. И двамата работим, делим си къщните задължения.
Освен ако ти сама не се вкараш в неравноправен съюз, никой нищо не може да ти налага.
Тези жени, които обичат да носят забрадки и т. н. не винаги го правят, защото някой им го налага. Има жени, които вярват, че мъжът е по-умен и винаги ще се справи по-добре от жена във всяка ситуация. Аз самата имам такава приятелка и тя искрено го вярва.
Когато бях по-малка, се опитвах да се доказвам, че и аз мога да успявам, да съм умна, да имам кариера. Е, за съжаление живеем в държава с патриархално общество и каквото и да направя, никога не ме възприемат така, както възприемат един мъж в моята професия. С партньора ми работим едно и също, аз си скъсвам задника, за да съм добра в професията си, а него го мързи и нищо не се напряга. Понякога му пиша листчета със списъци с необходими документи и др. под., обаче хората си мислят, че той е по-добър от мен и едва ли не той ме учи. Аз научих цял нов език за 2 г., за да мога да съм по-ефективна в работата, накрая му давах уроци, защото той не искаше да плаща за курс, но при всяко мое усилие да го накарам да пише грамотно на езика, той ми обяснява, че нямало значение как пише и дали спазва падежи. Аз може да говоря перфектно няколко езика, да съм завършила с отлична диплома висшето ми образование, да имам много повече професионален опит от него, но въпреки това хората си мислят, че понеже е мъж, той е по-добър. Уморила съм се да се доказвам, такова ни е обществото. Аз изглеждам добре (но не съм кифла, нито имам екстеншъни, нито силикони, нито се нося с екстравагантни тоалети - обличам се семпло, но стилно, нося лек грим) и точно затова много хора си мислят, че съм глупава. Такава ни е държавата, такова ни е положението. Трябва да сме благодарни, че живеем в по-добри времена от нашите майки, да не говорим за нашите баби.
С времето започнах да променям мнението на хората, които не ме познават добре - става бавно и трудно, но въпреки това много от тях виждат, че всъщност съм добър професионалист, даже се изненадват. Ние сме с поне 30 г. назад от Западна Европа, където жените отдавна са еманципирани и свободни. При нас обаче я има прослойката на жени, готови на всичко, за да си уредят живота чрез секс и външен вид, модерно е да си като Николета Лозанова, а не да си образован млад човек, търсещ професионален успех. Майките възпитават така дъщерите си: намери си богат мъж, за да не работиш. И след 10 г. същата дъщеря е сменена от по-млад модел, и плаче по форумите, че бащата на детето я е оставил заради 20-годишна. Наистина трябва една генерална смяна на чипа...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3c2d3a5cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

35.   Като гледам повечето коментари-хейт към авторката и към позицията на жената все повече се радвам, че напуснах България! Мога само едно да ви кажа хора- изключително сте ограничени! Излезте малко в чужбина, в развитите страни и ще видите, че повечето шефове в компаниите са предимно жени, и мъжете ги уважават. Звучи невероятно, а? България е прекрасна страна, ама брей този прост народ ме накара да напусна. Към авторката- права си за всичко, но зависи къде се намираш, не е така навсякъде по света. Така че излете, разузнайте и ще обогатите малко българския си акъл! Жената и мъжа трябва да са напълно равнопоставени. Само си представете свят без жени, колко ще е скучен на великите мъже.
-ж. 29

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bbe7ad7625
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

38.   Като гледам 35, не съжалявам, че е напуснала страната. Не всичко е хейт към авторката, мадам! Това, че не го разбираш, е твой проблем! И то доказва, че си съществена част от този народ, който си напуснала. На правилното място си-виждаме, че там са готованците от Африка и Азия. И ти...

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6f30511509
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

39.   Авторката:
31, почакай малко с мечтите. Или всъщност трябва да се върнеш в миналото, за да си в такава позиция над жената. Ясно е, че си мъж, представящ се за жена. Ти да си царят вкъщи, на когото му слугуват и му угаждат.... не ми се занимава дори с тези глупости, които си написал в коментара си!
21, също благодаря за шегата.
Познавам момичета-туркини, които не носят забрадки, но те са от образовани семейства и те също са на мнение, че няма да се забулват, защото това е нещо остаряло или просто защото не могат да си направят прическа-никой не говори за някакви кой знае какви прически, но да си носят хубаво косите, ОБАЧЕ повечето от тези със забрадките са някакви изостанали, от семейства с едновремешно мислене. Чудно ми е как те не го осъзнават? Добре, в техните градове така се носят жените, но в големия град не е нужно да продължават по същия начин. Отличават се от другите и това ги кара сами да се делят, да странят от нас. Вижте как поведението им говори за това, което им е насаждано да мислят, че сега сред нас се чувстват не на място. Малко са момичетата, които отхвърлят тези остарели разбирания, щом са отгледани в такава среда. Познавам само едно момиче, което се отърси от тези глупави, подчиняващи жената "обичаи", и направо се преобрази. Не сме много близки, но поддържаме някакъв контакт от време на време и тя ми е казвала, докато сме си говорили, че най-после нещо не й тежи, защото е трябвало само да се представя за добра дъщеря и примерна домакиня, понеже техните искали да я женят (нали помаците още живеят в миналия век).
18, защо да съм нагла? Защото искам да няма потиснати жени, заробени в семейни задължения?
Разбрах колко е трудно да намеря човек, с когото да прекарам живота си и който да споделя разбиранията ми. В началото всичко е добре, поделяме си задълженията, но след време всичко остава на мой гръб. Той става типичният мъж, който си е взел жена, която да му чисти, да му готви, от време на време да му задоволява нуждите и т. н. Не искам такъв живот. Много им е лесно на мъжете в това отношение-първо мама, после жената ги поема, пък той да ходи само на работа. Като се прибере, си отпочива, разтоварва се, а жената я чака друга работа-да подреди, да сготви.... Нима и аз не искам да се прибера и да ми е сготвено, изчистено, но не-моят работен ден продължава. И накрая мъжа пак ще се води главата на семейството, пък аз съм щяла да бъда врата. Не ми трябват подобни глупости.
Радвам се, че толкова хора заеха позиция по въпроса, но поради многото коментари, не мога да отговоря на абсолютно всеки въпрос, иначе ще стане прекалено дълго. Ако все пак искате отговор, а съм ви пропуснала, пишете-ще се постарая да ви обясня гледната си точка.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9b7598590d
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

40.   33 как точно си делите къщните задължения? Един път раждаш ти, един път той или един път той сменя крушката, един път ти или пък като вървите в парка и някой ви прави проблеми един път той те закриля, един път ти го закриляш? Едва ли е точно така. Сигурно си делите задълженията по вид, женски-мъжки. И ето че пак стигаме до различните функции на жената и мъжа семейството, което налага и различия в обществото

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: caa3d8186f
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

41.   17, личи си! Особено вчера в Брюксел бяхте гениални! Поздравления! Заради голямото ви его ще затриете света. Две световни войни предизвикахте, сега сте на път да предизвикате и трета и то все от много акъл.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1374712dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

42.   Номер 31 е абсолютно права, подкрепям я напълно.
Номер 35 ти си българка, така че ако българите са глупави - ти също си глупава. И не ми хвали Европа, защото видяхме докъде я докараха европейците с този феминизъм - бежанците изнасилват и пребиват бели жени всеки ден, а твоите любими европейски "мъже" търпят като мишки защото са страхливци. Ето, вчера за пореден път имаше атентати и бяха убити невинни хора и нещата ще стават все по-зле, защото в Западна Европа вече няма мъже, има феминизирани и нежни путьовци.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7b5ca9c4d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

44.   Към номер31 -
"какво ми има? !? Да не съм умряла? " - Единственото, което ще ти кажа е всеки ден активно да се молиш мъжа ти да е жив и здрав и да не вземе да му се случи нещо, да легне болен и тогава да се наложи ти да вадиш парите за дечицата ти.. Ама, ти нали не си от тези "феминистките" и за това ще намериш някой, дето да му лапаш патката..
Ах, колко сте противи такива "добри домакини" като почнете да се пените.. ама само да видите финансов проблем и веднага търчита да лапате патки, да си давате дупетата срещу някоя и друга банкнота, горките ви мъже..

А ние "феминистките" ще си купуваме хубави неща и ще се поддържаме с нашите си честно и почтено изкарани пари. Ще правим каквото си искаме и с когото си искаме, но без да се надяваме да вземем някой лев срещу това и без да се крием..
Нека продължават да ни мразят!

И все пак подозирам, че номер31 е провокативен коментар, написан от задръстен мъж. Както и това активно гласуване сред първите 20тина коментара..

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a31f94b2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

46.   Ей, това българският мъж е уникално животно, честно! Значи феминизмът бил виновен, че Европа била се напълнила с араби. Смяяяяях! Ами момчета, като е така я ми кажете тук, като сме имали 500 години турско присъствие, пак ли феминистките ви бяха виновни? То по вашата логика излезе, че щом сега Европа е превзета от мюслитата, защото няма истински мъже, ами по същата логика и нашите прадеди през 14 век са били "феминизирани и нежни путьовци". Желязна логика, номер 42! А, използвайте я тая глава малко за мислене, а не говорете заучени глупости. Нали все претендирате, че сте по-умния пол. Ама нещо не го доказвате много.
А иначе самочувствие до небето! Без вас светът ще се свърши! И ако някоя жена случайно остане сама задължително да ходи да се хвърли от високо, че о, ужас, направо няма без оцелее без такъв невероятен мъж като вас до себе си, който е на всичкото от горе е такъв герой, че ако нещо се тропне в тъмнота не го е страх да иде да види, а и освен това е супер техничен и умее да сменя крушки и дори бушони. Да не говорим, че той изцяло издържа и семейството си, е с 600 лева. А жена му, която печели горе-долу колкото него, не го прави. И въобще такъв рядък човек като българския мъж няма втори на света и всички са длъжни да му слугуват и обгрижват, защото той е центърът на Вселената и ако не сте разбрали, без негово разрешение светът няма да може да се върти. Та моля всички дружно да извикат три пъти УРА за най-великия човек на планетата и дружно да му се поклонят, че цялото съществуване на човечеството зависи от него и ако го ядосаме, ще вземе да стане страшно! А българските жени, а те са някакви там твари създадени само с цел да се подчиняват и да слугуват, защото Господарят така е пожелал. И трябва да внимават, че само един негов жест е достатъчен да ги изличи от лицето на земята. А в същото време трябва и да са благодарни до живот на Господаря, че се грижи за тях и им е дал своето щедро благоволение да са му на разположение 24 часа и при всяка негова прищявка.
Слава, О, Велики! Без теб ние сме нищо! Боклука по обувките ти и калта под ноктите ти са по-ценни от нас! О, Велики!

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1374712dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

47.   Номер 41 ти нормална ли си? Как може да кажеш, че мъжете ще затрият света понеже банда арабски терористи убиват невинни хора? Ами то има и много жени терористи сред тях, последният пример - скоро в Москва една арабка обезглави едно руско момиченце. Феминистите нямате акъл в главата си, жена феминист е все едно мъж гей.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: aa134cd700
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

48.   "27. Номер 21, Бог да пази жените от мъже като теб! "

Забавното, номер 27 (не съм 21), е че бог подкрепя номер 21. :D

Ефесяни:
"22. Жени, подчинявайте се на своите мъже, като длъжност към Господа;
23. защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата (като само Той е спасител на тялото).
24. Но както църквата се подчинява на Христа, така и жените нека се подчиняват във всичко на своите мъже. "

Интересното и показателно е, че въпреки в съседните текстове се призовава за добро взаимно отношение, никъде в библията не е споментато какво да прави жената, когато попадне на лош мъж. Но за сметка на това не е пропуснато, ако мъжът е недоволен от жената може да и даде разводно писмо. Определено бог не е феминист. :D

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: caa3d8186f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

51.   47, правиш ли разлика между терорист и психопат? Защото убийцата в Русия е просто побъркана. Оказа, че приятелят и я зарязал и тя откачила. Няма никакъв тероризъм в случая. А и ОК, имало жени терористки, ама май 99%, от организаторите са мъже... а и не ти говорех само за тероризъм, ами световните войни? И за тях ли жените са ви виновни?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d266d4759c
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

52.   Номер 46 според мен ти не си добре, не го казвам, за да се заяждам, като чета какво си написала наистина имаш нужда от помощ. Личи си, че си пълна със злоба, омраза и комплекси, освен това едно дете в 5 клас знае повече за историята на България от теб - "турско присъствие", нямам думи. Уж си много загрижена за правата на жените, а наричаш 500-те години турско робство, когато българките са били изнасилвани, убивани и продавани за роби все едно са животни, когато са режели коремите на бременните българки, за да убият децата им, ти това го наричаш "присъствие".... не искам да ти изнасям лекция по история, но падаме под робство защото България тогава е била разделена на 3 части, за което голяма вина има жената на цар Иван Александър, тя е била еврейка. Но аз не съм тръгнал да обвинявям всички жени за това, защото е много глупаво заради греховете на една жена да обвиня всички, но явно за теб е правилно да обвиниш всички мъже заради грешките на някои хора... проблемът си е твой, аз ти препоръчвам психотерапия и да четеш малко българска история, поне колкото децата да знаеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: caa3d8186f
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

53.   Всичките плюете по мюсюлманите, били примитивни били като от каменната ера, били... а в същото време "жената е ДЛЪЖНА да се подчинява", "мястото на жената е до печката", "няма лошо от време на време да и набиваш по някой шамар, ей така да се знаеш кой е шефът"... та я се погледнете в огледалото и после погледнете пришълците? Май разлика много няма. Личи си, че 500 години са ви... турци. Същия анадолски манталитет, само претенции, че сте европейци. Ама то по едно време май и турците драпаха да влизат в ЕС, така че лика-прилика.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3c2d3a5cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

54.   Номер 42 - Не живея в Европа, а в изключително космополитен град в Америка :) Не съм била в България от много време, може би 8 години, но просто наблюдавам отстрани ситуациите и виждам, че мисленето и развитието е доста изостанало в родината, заради хората!
номер 38- Имах предвид определни коментари:) Казвам Ви в цяла Европа в момента има проблеми- икономически и социални, но не означава, че целият свят е така. Отново- има изключения и аз попаднах на такова- на хора с невероятен подход към живота, умни и съвестни, уважаващи се помежду си мъже и жени. Дори и както казах в доста компании жените заемат по-висок пост от мъже. И това се толерира като съвсем нормално.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5fa1caf0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

56.   Авторке, аз съм 31, жена съм, и още как. Какво, чак толкова ли не ти се вярва, че може да има и жени, които да не са съгласни с безумното ти писание? Вие, феминистките наистина прекрачихте всякакви граници през последните години-държите се арогантно, грубо и просташки със мъжете, защото все ви е яд, че имате цици, но нямате пенис и тестиси, не можете вие да чукате, а само те да чукат вас, ама искате да са до вас, изливате си комплексите в реклами, песни и филми, където пропагандирате жената като своенравен, женски "Супермен", за когото няма никакви пречки, никакви прегради, може да повдигне цял титаниев кораб с една ръка, а цял пътнически самолет с другата, може да вижда със рентгеново зрение през стените, да прескача сгради и небостъргачи само със един скок, да лови коршума със зъби, и тем подобни. В стремежа си да се докажете на мъжете колко сте велики и независими, си отрязвате косата, почвате да пушите, да пиете, да псувате и да се пъчите, да излизате със мъжки дрехи, с панталони, с гащеризони, с анцузи, с кецове и ставате "мъжкарани"-какво очаквате от това? Никой нормален мъж няма да вземе обратна за жена, независимо колко пари, нито пък да създава дете със нея. Досега съм стояла далече от такива откачалки като вас, и се радвам, че съм запазила разсъдъка си здрав и чист, надявам се да е така и занапред.
Към 44, аз не "лапам патки", никога не съм изневерявала на мъжа си през целия си живот дори веднъж, заклевам се, да пукна дано, ако лъжа. Аз съм съвестна и добра съпруга и никога няма да си позволя подобно нещо, камо ли да стана проститутка. От глупавия ти, детинско написан коментар, мога само да установя, че и ти не си по-голяма от авторката, но се изказваш неподготвена и плещиш глупости. Добре, ще ти го простя, но само този път.
Ами вие от толкова правене на мъже станахте на педали, бе? ! Ми вие вече можете и ХИВ позитивни да сте от толкова вървене в другата посока-нищо чудно, то феминистките са готови и жена да изчукат, за да не си "подкопават и подронват" авторитета с мъже. То его, его, ама това чак вече се не трае. Направо ми се повдига от спинозни отрепки като вас. Остава само и една операция за смяна на пола да си направите, и-готово! Но дори и тогава пак ще си останете жени, с женско съзнание, женско държание и женски маниери, запомнете го!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a31f94b2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

57.   Май се оказа, че освен огромно самочувствие (често без покритие) българският мъж и чувство за хумор няма, така че картинката почна да се изяснява. :))
Номер 52, честно мъчно ми е за теб! Трябва да си ужасно тъжен човек. Колкото до фантасмагориите как турците "режели коремите на бременните"... направо и доктор Хаус би им завидял на уменията! А забравил си и любимото ми "как са драли хората на живо и са им смъквали кожите докато още са дишали". Не помня тая кретения в кой учебник я бяха писали, ама нямаш представа какъв смях предизвика сред колегите. За сведение завършила съм магистратура по история и да знаеш на какви дивотии съм се начела, бЛедна ти е фантазията както казва Сан Антонио! Ама що ти си вярваш, че баба ти са я изкормили за да абортира... че коя съм аз да ти развалям представите? ! :)) В крайна сметка всеки е свободен да вярва в каквото си иска.
Само имам една молба, вземи се усмихни, че иначе хич не е добре за здравето!
Прекрасен ден и усмивки!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: caa3d8186f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

58.   Четох коментари, четох и стигнах до следното заключение. Ганьо си заслужава Ганка и свестните мъже/жени си заслужават свестни мъже/жени. Така, че като нападате други пол само доказвате какво ви е нивото и че сте получили точно това, което заслужавате. А именно прост мъж с проста жена. Е, не казвам, че понякога не стават и грешки, възможно е умен мъж да сгреши и да се хване с куха лейка или готино момиче да се обвърже с пълен простак, но обикновено такива връзки не съществуват дълго. Така, че това, че всички мъже/жени са ви виновни говори само за вашето ниво. Съжалявам!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ef16812faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

59.   Номер 57, понеже се правиш на много отворена и си позволяваш да обиждаш всички мъже, ме принуждаваш да те поставя на място. ТИ, АВТОРКАТА, НОМЕР 31, 56 (евентуално още една участничка в спора) сте едно и също лице и независимо под колко самоличности се представяш и от колко компютри пишеш, не можеш да ме заблудиш, понеже съм МЪЖ т. е. притежавам логичен и аналитичен ум и такива женски тарикатщини са ми прозрачни.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bf9babaef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

62.   31 аз пък съм убедена, че си мъж, колкото и да отричаш изказа ти го показва. Ако не си, то поне си от онзи тип хамалки и мъжкарани, които псуват и плюят на улицата-действия, които никак не прилягат на една жена, която се покорява на съпругът си. И все пак не отговори на въпроса какво ще правиш ако не дай си боже с мъжът ти нещо се случи? На чий гръб ще лежиш ти и децата ти, кой ще ви издържа и кой ще се грижи за вас???
Родена съм жена, не съм родена за да завися от мъж, никой не може да ме задължи да се омъжа, че да има мъж над мен. Ако ти се чувстваш нищо без мъж, очевидно си поправила, този недостатък, обаче продължаваш да се бунтуваш на думи.... Сети се сама какво означава това!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1374712dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

63.   57, това е самата истина. А тези "фантасмагории" са ги писали чужденци които са били в България по това време - прочети статиите на американския журналист Макгахан който е бил в България след потушаването на Априлското въстание и с очите си е видял всичко.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d9e7c04c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

64.   40, раждането на дете не спада към къщните задължения, нито защитата в парка. :)))) Искрено ме разсмя.
По чисто физиологични причини, да, жените раждаме децата и ги кърмим. Да родиш дете не е задължение, какво остава за къщно такова, а въпрос на избор. Ако разсъждаваш, че е задължение, то си с няколко века назад. Задължение на жената - законово и морално - е да полага необходимите грижи за вече създадените деца, но същото задължение има и бащата, така че пак не виждам разлика, освен чисто физиологичната.

С моя мъж се редуваме кой да мие чиниите, пуска пералнята, простира, готви и така нататък, защото и двамата работим и не е справедливо всичко да се прави само от единия. За съжаление по презумпция в България всичко в къщата върши само жената. Тези семейства, в които жената хем работи, хем домакинства, хем гледа децата, докато мъжът само ходи на работа и чака като султан да му се сервира ракия и салата вечер, не са много щастливи (освен ако жената не е мазохистка). Да не говорим, че жената в такова семейство трудно успява да се поддържа, а на мъжа й междувременно му шарят очите.
Та... на който му харесва, нека си живее в 18-19 век, аз съм си избрала друг живот - на равноправен партньор, и съм щастлива с него. :) Никого не съм спряла да живее и по другия начин, в 21 век хубавото е, че не сме ограничени в избора си на партньор и ако не ни харесва нещо, не сме задължени да го търпим до гроб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0fea57ea78
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

65.   Номер 56, аз например не съм феменистка но ми призлява от хора като теб които не могат да приемат различните от тях. Какво ти пречи на теб кой какъв ще бъде-гей, лесбийка, мъжкарана, да правят каквото си искат сега не сме като едно време, промени си малко остарелите разбирания. Ти имаш някакъв тотално промит мозък мила, да се подчиняваме на един мъж само защото има пишка, той ще ни пребива а ние да си траем, я чакай малко ти изобщо акъл имаш ли? Аз харесвам мъжете, обичам мъжете, заглеждам се по тях.. не отричам тяхната сила и възможности, дори ми харесва да се подчинявам при сексуален контакт. Харесват ми доминантните мъже, надмощието като цяло но когато не се опитва да ме комплексира или унижава. Във нормалните отношения трябва да има някакво взаимно уважение, освен това както ние жените не можем без мъже, така й те не могат без нас. А който има склоност да се принизява до толкова че да загуби човешката си същност и приципи а то от какъв пол ще е по принцип няма значение. Ами нека си се принизява, предпочитам някой скромен и скучен човек до себе си пред шамари или ритници, ще ме извиниш ама ти си една много глупава жена, може би си й грозна. Според мен нямаш със какво друго да се докажеш освен със чистене и готвене(което всяка може да го прави)и да се хилиш възхвалявайки партньора си по цял ден, да се пениш там завиждайки на другите, а за съжаление омразните коменари и базици както знаем навсякъде се харесват. Това си е заучено още от дете, признай си винаги си завиждала на онези по хубавичките момиченца на които са им обръщали внимание.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 91fc2c5d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

66.   Просто обяснение. Някои мъже искат да имат прислужница и виждат връзките с жените като проблемни. Ако обаче жената бъде дехуманизирана и ѝ бъдат наложени определени норми на поведение, както и куп задължения, бъде и отнета възможността да проевява мнение, да учи и работа, ще бъде лесна за мачкане.
И не, това не емъжка черта, просто сме в момент от историята, в който мъжете имат преимуществото. Ако силата бе в жените, нещата щяха да са обсолютно същите, просто всички променливи, щяха да са с различна стойност.
Най-добрия вариант - избягвай простаците.

 
  ...

1-50 от 123
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker