Kaк да преодолеем страха от карането? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Kaк да преодолеем страха от карането?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1247 пъти
Здравейте, мъж на 20 съм и преди две години изкарах книжка. След като я извадих съм карал, но много малко, а когато това ставаше винаги със супер голямо притеснение и потна седалка. От части мога да обвиня инструктура си, който беше невероятен гъз. Имам възможност още сега да седна зад волана, но супер много ме е страх да не направя инцидент, че и със съединителя не се справям много добре... Искам да мога да карам самоуверено и без притеснение... Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 778a49775c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз имах подобен проблем преди години като се пусках сам в движението. Моят съвет е да караш първите няколко месеца с някой опитен шофьор (баща, майка или приятел), който няма да се изнервя и да ти крещи за всяко нещо. Постепенно след няколко месеца каране ще се пускаш малко по малко и самостоятелно в движението.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7a4531bbcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Карай! Карай, когато няма много трафик - вечер, в неделя сутрин. Карай с някой опитен шофьор, ако имаш възможност.
И аз бях като теб. Имам от година и малко книжка, в началото бях все едно съм се къпала след шофиране.
Все още се притеснявам понякога, но с времето нещата стават по-добре. Ако усещаш голямо притеснение преди каране, можеш да пиеш по едно хапче мента, глог и валериан. Няма да навреди на концентрацията, но малко ще те отпусне.
Със времето със съединителя се свиква също. Сега като ти е много нервно, на кракът ти също му е трудно да се движи достатъчно плавно.
Шофирането се учи, но опит трябва. И то много опит. Затова карай, колкото може повече, когато няма много коли и ще видиш подобрение за нула време.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 317a0df18e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Увереността идва с практиката - това е цялата истина. Или иначе казано - трябва да караш по-често. Горещо ти препоръчвам да го правиш някъде с по-малко движение за да ти е по-спокойно. След това в града и т. н.
Може да вземеш със себе си някой приятел или роднина който е шофьор.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e00f10f494
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе те ако искат да те скъсат, ще те скъсат! То нали пи всяко късане плащаш едни (стотина ли там колко бяха) лева, та да отидат в техния джоб!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c01a7087ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всички са така първоначално. Излез събота или неделя рано сутринта към 5-6 часа и задължително с придружител, който е шофьор. Така ще можеш да повъртиш по улиците докато няма много други коли и ще набереш опит. Пробвай така няколко пъти и ще се отпуснеш.

Като цяло помни, че най-важното е да не правиш резки и неочаквани маневри (престрояване, спиране и т. н. ), които са изключително опасни. Давай сигнали и бъди винаги предвидим, освен ако не искаш да погубиш и себе си и колата. Тези които те съветват обратното, рано или късно стигат точно до това.

Помни също, че ако не си сигурен дали имаш предимство и дори и да имаш предимство винаги е по-разумно да изчакаш, спреш или отстъпиш в опасни ситуации.

Хайде и успех :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1b9f657bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Вземи си автоматик.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7aee895da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Притеснението се преодолява с каране. Ако те е страх да не направиш някоя беля, първоначално иди на някой селски път без никакво движение и почни да правиш кръгчета наоколо, докато си овладееш колата и видиш, че не е страшно. После вече можеш да караш и в града. И аз съм малко притеснена, че не съм карала цяла зима, ама мисля, че ще се справя. Просто ще го давам бавно и внимателно. А и ще има до мен човек с опит.
И ти направи същото, вземи някой опитен за кураж, и идете "по средата на нищото" и няколко часа ей така напред-назад докато видиш, че не е страшно. Може и паркирането да упражниш. Взимаш 2 кашона, слагаш им по една пръчка, че да се виждат от задното стъкло и се упражняваш да паркираш между тях. 1 път ще ги бутнеш, 2 пъти, 5 пъти... накрая ще паркираш като професионалист. И Шумахер (дано се оправи човекът! ) не се е родил научен и той се е учил да кара, така че практика, практика и пак практика!
Успех и спокойно! Толкова народ се е научил и си кара и ти ще се научиш. Щом Манго от маалата с купена диплома за 4 клас може, ти ли няма да се научиш? !

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e00f10f494
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И сестра ми вярваше и практикуваше активно теориите за положителното мислене, разпространяваше тези идеи чрез клипчета в нета, ходеше на семинарите "изкуството да живееш (които не са никак евтини! ), хранеше се здравословно... и... си умря на 31 като отче наш от рак и то по-най нелепия и жесток начин - не приличаше на човек!!!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4a9dc1cdb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Вземи някой с теб и отиди на полигона да усъвършенстваш сменянето на скоростите, защото ако ти е трудно със съединителя и ти угасне колата на пътя още повече ще се панираш, а пък, ако има други коли още по лошо. Или отиди в близкото село отново с придружител, но като цяло аз започнах като бях на 14/15 на полигона. Колко пъти спираше колата на полигона не е истина...все пак бях някакво пишлеме, което не знаете кой какъв педал е и за какво е. Но с всеки път ставаше все по лесно и един път свикнеш ли и на колата тогава си караш без проблем. Така че ходи на някакъв полигон, прави кръгчета, упражнявай се със съединителя няколко дни/седмици, след това някой да те закара до някое село и да караш по асфалтираните улици и така после отново взимай някой като тръгнеш да караш в града или по междуградски път и ще преодолееш страха си, повярвай ми! От личен опит знам! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker