Какво значи да успееш в живота? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво значи да успееш в живота?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 3395 пъти
Живея си живота вече 25 години и се чудя, какво значи това? Следвам някакви цели дето и аз не знам за какво ги следвам. Уча в колеж, уча английски, работя и събирам пари, един ден да направя онлайн магазин за дрехи. Имам ги целите.. Но някаква част от пъзела липсва. Сякаш детето в мен отдавна липсва. Липсва ми спонтанноста, чувството за хумор. Свежестта. Превърнал съм се в робот, който използва единствено желязната си логика. Следвам си целите механично ден, след ден. Имам чувството, че в животът има един голям капан, в който всяко жизнено и усмихнато дете пада в него по непредпазливост.. От както завърших средното съм в тоя капан. "Вече сме големи" Честито.. А сега на къде?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3d6ab2c7e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е много философски въпрос, но най-важното в живота на човек е щастието. На 25 г. е нормално да си задаваш тези въпроси, но ВНИМАНИЕ - вече излизаш от възрастта, в която всичко се е въртяло около теб, образованието ти и така нататък. Скоро, съвсем скоро трябва да се изхранваш сам и май това те притеснява - дали твоите способности са достатачни за света навън.
Да успееш в живота значи и да се реализираш професионално, да можеш да изхранваш семейство, да покриеш среден стандарт и повече.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bc84b5adaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да успееш в живота означава да станеш бог. Всичко останало е най-много успех (временен) в една или няколко области от живота, но не и като цяло.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: df664cb6af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Автора: До номер 1 " Най-важното нещо е щастието".. а какво значи щастието? Няма да забравя никога чувството, което изпитах, когато видях морето за пръв път "уау". Когато за пръв път бях с момиче. Когато бях на дискотека. След време обаче отиваш на море и вече си го виждал 100 пъти. Тръпката я няма. Живота ти става като филм, който си гледал за 20 път. Опитваш се по всякакъв начин да си върнеш тръпката, но не става. "Аз съм голям и вече нищо не ме впечатлява"

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9041fc265a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Относително нещо е успеха авторе. За някого това означава примерно да стане футболист, за друг това е да стане примерно адвокат, за трети е да стане мениджър в голяма фирма. Различно е при всеки.

Моята философия за успеха е да ти се сбъдне това, за което си мечтаеш. Моята мечта е да стана успяващ графичен дизайнер и компютърен 3Д аниматор. И ако това ми се сбъдне и 500лв да вадя те ще ми харесват и ще съм доволен. Но успеха за българина се разбира много странно. За по-голямата част от хората да успееш означава да отидеш в чужбина, да имаш голяма къща, да караш скъпа кола, да си на 80-тия етаж на небостъргач с изглед към целия град и да си вееш краката по цял ден. Което разбира се никога не е вярно, защото за да постигнеш мечтите си трябва да си скъсаш да не казвам какво от работа, от мислене, от учене в тази област.

Относително нещо е успеха. Въпроса е да ти харесва това, което правиш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5c0334f427
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не съм едно, но и аз мисля по такъв начин, а щастие по-скоро като удовлетвореност от живота, да правиш нещата които ти харесват, все ще има такива, винаги има нещо, което ще те направи щастлив. Да си постигнал нещо което искаш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ea9215fa89
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   "Аз съм голям и вече нищо не ме впечатлява" - и аз съм така, но съм на 28, жена.

А по - скоро точно такива като номер1 са малко като роботи бих казала.

Според мен трябва да намерим неща, които да ни карат да изпитваме тези емоции като от преди и да не се отказваме от търсенето, защото иначе рискуваме да се зомбираме като номер1 и да злобкаме към всеки млад човек, който иска да бъде и щастлив.

За нас все още има надежда, точно защото детето в нас не си е отишло - щом си задаваме такива въпроси, докато за хора като номер1 вече е късно, те са се отказали от търсенето, примирили са се да бъдат просто роботи. А ние просто трябва да ги игнорираме. Както и другите с нашето мислене трябва така да направят.

Това е еволюция!
Човек трябва да се стреми и към лично щастие номер1. Човек трябва да е удовлетворен от себе си, а не просто да съществува, а ето това "Да успееш в живота значи да се реализираш професионално, да можеш да изхранваш семейство, да покриеш среден стандарт и повече. " е едно съществуване, да отбележим - достойно разбира се, но си е същестуване, а не пълноценно, истинско, щастливо живеене.
Пълноценен живот номер1, означава, човек, освен тези неща, които си изброил ти, да бъде щастлив че живее, да изпитва наслада от живота си, а не просто да се задоволява с това, че покрива определени стандарти и осигурява финансово семейство (сега или напред във времето). А може би летвата ти е доста ниска номер1 - на теб и на много други хора в България. То за това и дъжавата ни е назад. Защото хората правят държавата.
А на много българи, особено от по - старите поколения, от които може би си и ти, летвата им е ниска и видят ли, чуят ли, че някой иска повече от това да покрива стандарти - реагират като номер1 в най - добрия случай.

Само още нещо да ти кажа номор1 - коментара ти към автора е не просто злобен, а неадекватно злобен - защото човека точно е обяснил, че си гони целите и мечтите, че и учи и работи и спестява даже! А теб толкова ти е причерняло от това, че чак мозъка ти е произвел мисли тотално несъответстващи с фактите, които автора е споделил за себе си.

Авторе, пожелавам ти успех и ЩАСТИЕТО, също и на другите като нас, също и на мен си :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9a19031bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да успееш в живота значи да си фрашкан с пари, да носиш скъпи, маркови палта от одрани норки и лисици, да имаш свое собствено имение за 1000000000$, кръстено на теб, широко поне 10000 кв. м. с джакузи и железни порти с лъвове отпред, да имаш своя собствена лимузина, да ходиш постоянно на светски събирания с изискани личности и да си дърдорите, докато най-сладко-сладко си похапвате ордьоври и си попийвате пунш, да се кикотите един на друг, да си разказвате смешни истории от деня, да правиш безразборен, разгулен секс, независимо дали с мъже, или с жени, да пушиш дрога на поразия, да те обичат и да те познават всички, да те пазят бодигарди навсякъде, където отидеш, и да се измъкваш от закона с пари-ето, това е да успееш в живота.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 243c84d292
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   А пробвала ли си да се опиташ да помагаш на хората? В смисъл да бъдеш доброволка в БЧК например, да дариш кръв, да дариш някаква сума пари. Ти мислиш само за собствените си цели, но поне имаш здраве, дом, храна и др., които ти се струват даденост. Но има хора, за които това е лукс - нямат здраве, нямат храна, защото са захвърлени стари и болни хора. Дали пък няма да се почувстваш по-добре, ако започнеш да даваш, вместо да се чудиш как само да получиш повече от живота? Просто предлагам като идея, може и да не съм прав.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: c620fc2fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   за мен значи да правиш нещата, които ти харесват, с които се чувстваш значим и полезен, също да правиш щастливи любимите си хора. не казвай, че всичко възможно си направил и всичко си видял, все има непознати води, едва ли си бил навсякъде.
а и виждам, че свързваш щастието само с нови неща, а защо да не правиш това, което обичаш?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 162526e986
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да успееш в живота означава да се реализираш професионално - да завършиш висше, да си намериш работа по специалността и да се издигаш постепенно.
А за личностното ти издигане зависи от теб - какъв партньор ще си намериш, дали ще си паснете и какво семейство ще имате. Това зависи и от партньора ти!
Иначе успех при постигането на целите ти. Няма лошо да си отвориш магазин. Мисля, че имаш нужда да се забавляваш повече. Това, че вече не си малък, не означава, че не трябва да се радваш на живота. Има много хубави неща, които трябва да оцениш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a1383ed487
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 3 Ето например тръпка винаги има в любовта, да се обичате с един човек, взаимно да се искате и тогава се чувстваш много щастлив.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1424bd18f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всички сме смъртни.. умираме на края и толкова.. каквото и да направиш е без значение понеже един ден няма да те има.. за някакво съзнание след смъртта забрави.. това го има само по филмите.. Просто кратко и ясно.. Прави каквото ти се прави и не го мисли.. Веднъж се живее..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9448563fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ммм, н11, примера с любовта не е най - подходящия, защото ако разчитаме да сме щастливи само, когато сме влюбени то какво се случва като не сме... само в този сайт е пълно с примери за хора, които не могат да изпитват щастие, когато не им върви в любовта, даже точно обратното - все едни драми, кризи, истерии...

Според мен човек трябва да намери начин да е щастлив със себе, от себе си, от само себе си дори (това за най - напредналите индивиди може би ;D)
А разбира се да има споделена любов с друг човек - супер, но това трябва да се счита за бонус, а не за основа на личното щастие.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fe43326bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз за щастието мисля, че повечето тук имат грешна представа. Аз като съм изпитал някакъв успех от каквото и естество да е, винаги съм щастлив само няколко минути( понякога секунди) и на другия ден вече ентусиазма е спаднал. На другия ден вече трябва да се мисли за следващата цел, да се действа по нея, после за следващата и т. н. Щастието не е в края на пътя, а по време на самото пътуване, тоест трябва да се радваш докато работиш за новия успех, не можеш да живееш за няколко минути или секунди. Живота на човек е една спирала по която вървиш нагоре, не се спирай за дълго на едно място. Като всичко ти се струва механично и логично, разсейвай се с филмчета, книги за фантастика, езотерика, нещо което не изглежда разумно, обикновено и материално. Иначе за целите ти те поздравявам, имаш идеи, нестандартни са бих казал, продължи си по пътя. Упех!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8d4b606b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Автора: Като гледам коментарите, някои хора си мислят, че да искаш да си щастлив е егоистично желание. "Колко хора има, които нямат къде да живеят, а той за щастие мисли". Сякаш аз не трябва да съм щастлив, защото другите не са. Истината е, че само когато човек е щастлив може да помага на другите хора. Невъзможно е да си нещастен и да правиш другите хора щастливи. Така, че да си щастлив не е егоистично, даже е най-благородното нещо, което можеш да направиш за света..

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a1383ed487
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 13, едното не пречи на другото, ти пак може да си търсиш щастие и в други насоки, но когато имаш в добълне

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 243c84d292
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторке, казваш, че за да помагаш на хората трябва да си щастлив. А дали следствието и причината не са разменени. Т. е. За да си щастлив, трябва да помагаш. Помисли над това. Кое е причината и кое следствието?

Според мен е обратното, защото дори и да постигнеш нещо, ти му се радваш временно. После всичко от начало - пак нова цел, пак страдание, пак успех евентуално и кратка радост. И то ако изобщо го постигнеш и изобщо знаеш какво искаш. Защото е възможно и изобщо да не си наясно какво искаш след определен момент, когато си постигнала някои неща. А ако изобщо не псотигнеш - още по-зле.

А ако целта е не да постигнеш само за себе си, а и да помагаш на хората, вече е друга бира.

Не е лошо и егостично да искаш нещо за себе си, а просто безсмислено. Защото така поставяш щатието си в зависимост от пари, връзка, бизнес или за каквото там мечтаеш. Прекрасно, обаче ако докато ги постигнеш тези неща, ще си нещастна. А ако изобщо не ги постигнеш - отчаяна. А ако ги постигнеш, се радваш временно и после всичко писва и пак искаш нещо ново.

Така че човек първо трябва да се научи да бъде щастлив, независимо какво има или няма, а едва след това да постига каквото си мечтае.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1dbf0674dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Тук повечето пишещи, "барабар" с автора бъркат успелостта със щастието. Човек може да е успял и да не е щастлив и обратно. Постоянно щастливи са само лудите. Нормалните хора редуват щастливи моменти с неприятни, така че усещането за щастие е твърде субективно и относително. Относително е и усещането за успялост, зависи на какъв етап от живота си се намира човек и какви цели си е поставил. Например за 20 годишен младеж успех е завършването на средно образование, вземане на шофьорска книжка и евентуално приемане във ВУЗ, за 30 годишния завършване на ВУЗ, намиране на подходяща работа и евентуално създаване на семейство, за 40 г... и т. н. Не мога да си обесня злобното и напълно неадекватно отношение на номер 6 към номер 1, солидаризирайки се с автора тя признава, че също се е превърнала в бездушен робот - "Аз съм голям и вече нищо не ме впечатлява- И аз съм така, но съм жена на 28", в същото време обвинява номер 1 в това, че е зомбиран и робот. Единственото си го обяснявам с един от законите в разузнаването, а именно със закона за информацията, дезинформацията и контрадезинформацията. Пускаш тема-информация, правиш леконегативен коментар-дезинформация, правиш силно критичен коментар на собствения си коментар-контрадезинформация. Така печелиш дивиденти. В шаха това се нарича жертване на фигура и печелене на позиция. И накрая към коментар 15 на автора за това, че да си щастлив е най-благородното нещо, което можеш да направиш за света- СТИГА ДА НЕ СИ ИЗГРАДИЛ ЩАСТИЕТО СИ НА НЕЧИЕ ЧУЖДО НЕЩАСТИЕ.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: efedab1c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   н! 6, нещо не си ме разбрал, къде направи извод, че съм против любовта, че едното пречило на другото, просто смятам, че не тя трябва да е основна мярка за тово човек да се чувства щастлив, да се определя за успял и. т. н.
Тя е просто допълнение към микса, като я има :)

А хората, които я считат за основна, най - главна съставка виждаш в какви драми и страдания влизат с времето, както вече казах под н13. Но те са си виновни, защото такава им е нагласата.. както и да е.
Просто исках да изкажа мнението си.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: efedab1c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   н16, нещо не си ме разбрал, къде направи извод, че съм против любовта, че едното пречило на другото, просто смятам, че не тя трябва да е основна мярка за тово човек да се чувства щастлив, да се определя за успял и. т. н.
Тя е просто допълнение към микса, като я има :)

А хората, които я считат за основна, най - главна съставка виждаш в какви драми и страдания влизат с времето, както вече казах под н13. Но те са си виновни, защото такава им е нагласата.. както и да е.
Просто исках да изкажа мнението си.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8aa62d66b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Автора: до 8 и 17-ти номер.. Само факта, че не си забелязал, че съм автор, а не авторка, говори колко си се опитал да прочетеш и разбереш това, което съм написал. Някои хора не искат да разберат другия, те искат да отговорят.. Да се опитваш да даваш акъли за щастието, а да не си щастлив, е все едно да си 200 кг и да даваш савети на хората, как да отслабнат. Не всичко е теория. Но не ми се влиза в спорове за това, колко грешна е представата ти за света. Защото по тоя начин се отклоняваме.. Хубаво е да се включват хора и като теб за да могат да се разбиват заблудите. Сигурно още много хора ще се включат и ще се опитат да развалят темата, това само показва колко е болна нацията ни и колко много хора са далеч от правилната парадигма. Всички в своя роботизиран свят поглъщат всяко радостно и щастливо дете. Като нов компютър, на който му слагат стара памет от 90-те, за да е същия като останалите..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: efedab1c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Напротив н18.
Много добре си разсъждаваме даже.
Истински успелия човек притежава "пълния пакет" - емоционална удовлетвореност, радост във всекидневието си, спокойствие плюс постигане на финансова състоятелност комбинирана с изобилие от свободно време, които да се консумират предимно за удоволствия и плюс добро здраве разбира се - за къде сме без него. И така.
Да, малко хора стигат до тук, особено в България, но няма какво да се лъжем с разни други приказки там.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1dbf0674dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От 17 до автора

Първо, сложил съм едно К погрешка, сори. Това не означава, че не съм прочел историята ти. И второ, как реши, че не съм щастлив? Точно защото съм минал по твоя път реших да ти дам съвет, който ТИ искаш, а не съм го написал, за да си търкам клавиатурата.

Като няма да приемаш сАвети, по-добре не ги искай. Ти пробвай това, което съм ти казал, пък това говори колко съм сбъркан. Аз поне говоря от опит. Кога за последно си дарил кръв за човек в нужда примерно? Кога за последно си хранил самотни баби по домове за възрастни? Кога последно си видял благодарността в очите им?

Няма как да знаеш, защото си бил твърде зает да се чудиш какво не ти е наред. Ей, това исках да ти кажа, ама няма да ме разбереш.

И защо съм сбъркан, защото ти казвам да помагаш на хората? Ами ако това за теб е сбъркано, то никога няма да си щастлив, моето момче. Това ти го гарантирам на 110%.

Изобщо не разбирам нападките ти към мен, след като не съм написал никаква критика към теб. Ама е разбираемо да си изнервен, след като не си щастлив, макар че нищо не "липсва" в живота. Ако живота ти отнеме и това, което имаш, то тогава ще оцениш това, което имаш, ама ще е късно. Върви да видиш хора, които наистина имат повод да са нещастни, ама въпреки това са щастливи на пък на всичко.

Ама ти си прекалено зает със своите си желания. Прочети поне малко духовна литература, та поне на теория да вденеш нещичко. Аз отдавна съм минал по твоя път и мога да ти кажа някои неща, ама явно не си готов още. Нищо лутай с още 10-20 г. и пак прочети какво съм ти написал, та белким вденеш.

Хем сАвет иска, хем му даваш от първо лице, хем пак недоволен.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1dbf0674dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Оше много ще си роботстваш с тези разсъждение, пич.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7798644b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Може би успехът и щастието са на случаен принцип. Когато бях на 20 години взех решение да замина за Чехия. Представях си хубав живот, където ще изкарам много пари. Оказа се обаче, че попаднах в ада. 12 часа нощен труд, заобиколен от престъпници от целият свят. В една стая с трима циганина. Единия, от които ми ровеше във вещите. Искам да кажа, че когато човек взима смело решение, той се пуска в тунел, който не е ясно къде ще го отведе. Можеше и да ми се случи и точно обратното, да попадна на хубаво място, да се запозная с успешни хора, да се издигна, да срещна любовта и т. н, но не се случи това, затова мисля, че щастието и успеха са на случаен принцип, Според мен, човек не трябва да спира да търси и да рискува, не се знае къде ще го отведе следващото решение. Автора

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a1383ed487
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 20/от 16 Разбирам те какво имаш предвид, но ти не можеш мен да разбереш и да погледнеш от друг ъгъл. Любовта към някого, взаимната любов към близките хора, семейството, партньорa. Най вече тръпката от това че си с човек който обичаш, в карайна сметка всеки който е изживял подобни чувства вътрешно знае че много малко от всичко друго в този живот което те прави щастлив може да се сравнява със тази любов. Когато я имаш в допълнение можеш да постигнеш много повече отколкото си мислиш защото тя те мотивира и изпълва със желание да се справяш по добре. Когато човек няма тази любов която да даде той не е напълно щастлив и доволен от себе си, чувства някаква липса която трябва да се запълни. Може би за да твърдиш че си успял в живота не ти трябва любов, зависи кой какво разбира под успял, да си постигнал това за което си мечтал, или да си постигнал повече от други хора които те заобикалят, като професионална реализация, като висок стандарт на живот. Но не случайно казват че богатите и успели хора не винаги могат да бъдат щастливи защото и те след години осъзнават че има много по важни неща от материалните облаги, когато нямат любовта те започват да я търсят също както всеки обикновен друг човек. Някои семейства се разпадат, други започват извънбрачни връзки, а защо според теб това се случва-от липсата на нещо което започва да ни въздейства, защото хората сме такива винаги искаме това което нямаме. Това е едно от нещата със който се отличаваме с произхода си на хора, изпитваме чувства и емоции, не сме роботи които могат единствено да обмислят правилните ситуации, да работят и да се справят успешно със задачи. Просто във един момент тези емоции ескалират и не можем да им се противопоставим, почти при всеки нормален човек идва такъв етап във живота(тук е твоята грешка, това не е нагласа, приеми че просто така се случва със човека) в която правиш това което ти се иска, а не това което трябва. Чувството "страдание" може да се появи не само въз основа на любовна загуба, може да бъде всякакъв тип загуба и всеки си има своите загуби и провали и не хубаво да се подграваш на чуждото нещастие без значение от естеството му. Трябва да приемеш факта че хората на тази земя сме различни, бъди по широкоскроен, някой са по емоционални от други и по дълбоко изживяват загубата не може всички да са като теб защото всеки си има своите преживявания, но така сме се родили, не можем всички да мислим и действаме еднакво.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4c2eb64235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   От н20: браво н26, умееш да боравиш доста добре със словото, което говири за теб, че определено си прочел повече от 2 книги в живота си и това ти го казвам наистина като комплимент, а не като заяждане, да подчертая.
Само малко си се поотплеснал на места но както и да е.

Изобщо не ми е било цел да обиждам и да се подигравам на някого, просто изказвах мнение както казах. Това, че ти си изтълкувал нещо от думите ми като обиждащо и/или подигравателно си е твой проблем.
Например да кажем, че ти обичаш алкохола, а аз да се изкажа, че това дали е или не е консумирал алкохол човек не трябва да е мярка за усещането му за емоционална удовлетвореност, за това как ще изпълнява задачите си по задължиние, да осъществи мечтите си, да се развива и. т. н. И това не означава, че аз съм против алколхола и също, че не си пийвам :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5cc0d2acb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Номер 29 любовта не е зависимост, тя може да те съпътства през целият живот а другите удоволствия са кратки и не винаги продължават да имат същата стойност.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: aae99dc33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   От Автора до 23 и 24. Някъде да съм ти казал ,че съм против идеята ти за помагане? Прочети всички постове и виж дали някъде съм ти казвал такова нещо. Казах ти ,че не четеш внимателно и не разбираш, което го доказа и със следващия си пост. Хубава е идеята ти , даже мисля че е най-важното нещо и за мен е на първо място.. Ама един вид агресивно ми каза ,че нямам право да гледам собственото си щастие , ами защо вместо това не съм помагал на другите . Тук ти е другата грешка . Човек трябва да обича себе си, точно толкова , колкото обича и другите. Само факта ,че съм пуснал тая тема и съм накарал толкова много хора да се замислят за успеха означава , че може би съм помогнал и на някой друг , освен на себе си :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 77930808ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   "любовта не е зависимост, тя може да те съпътства през целият живот" - да, за малко хора наистина не е зависимост и да, но за още по - малко хора може да те съпътства за цял живот, особено пък в днешните времена.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5cc0d2acb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Номер 32"малко хора може да те съпътстват за цял живот".. ти от къде знаеш колко дълго ще живееш? Не е ли по добре да използваш времето което имаш пълноценно, по добре живей ден за ден защото не знаеш какво те очаква утре. Хората които на младини са водили улегнал и спокоен живот като озреят потъвайки в рутината на ежедневието усещат дълбоката липса и почват да компенсират изгубеното време, няма какво да се лъжем това е често срещано явление. Ние често правим тази грешка че постоянно планираме кое, как трябва да стане но планът на Бог рядко съвпада със нашия.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 243c84d292
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Авторе, не си ме разбрал. Никъде не съм писал, че нямаш право да си щастлив. Цитирай ми го точно къде съм го писал.

Напротив смятам, че всеки вкл. ти, аз и всеки друг заслужава и трябва да е щастлив, стига да не е за сметка на другите, разбира се.

Имах предвид, че ти реално имаш почти всичко, което може да се пожелае и затова трябва да си благодарен, защото не всички имат късмета да имат това, което имаш. Защото замисли се - не всеки успял човек е щастлив, не всеки здрав човек е щастлив, не всеки богат човек е щастлив, но всеки благодарен човек е щастлив.

Така че просто исках да ти дам съвет, че трябва да се замислиш, че това, което имаш е хубаво и трябва да си благодарен на съдбата. Смятам, че нищо лошо и обидно не съм казал.

Другото, което имах предвид е, че собственото щастие е хубаво, но все пак човек трябва да помага И (не само) на другите, защото това също носи много щастие и то не само на теб, ами и на хората. Ако щеш създава и добра карма.

Та извинявай, че се ядосах, но ти просто ме обиди, след като каза, че не съм бил щастлив, пък съм давал акъл, което не е вярно. Първо - щастлив съм и не знам защо реши, че не съм и изобщо моето щастие какво общо има. Второ - идеята ми съвсем не е просто да се намирам на приказка и да се изкарвам някакъв, какъвто не съм, нито държа да се навирам с коментар, където не ми е мястото. Не съм и налагал мнението си, а просто ти искаше съвет и аз си казах какво мисля.

Да, не си длъжен да се съгласяваш и това си е твоя работа, но не ти прави чест да ме обвиняваш, че не съм прочел и разбрал историята ти.

Просто не е вярно. Прочетох и много добре те разбирам, защото съм минал през същото. Да, обърках се, че си жена и това си е моя грешка (извинявай), но това не означава, че трябва да държиш такъв тон и да ме обвиняваш в неверни неща.

А ти дори не уточни за какво толкова си се ядосал, след като аз нищо обидно не съм целял да напиша, а просто ми изтреля някакви неверни обвинения, изразени с презрение, че не ти се спорело, че трябвало да има и "такива като мен" (разбирай идиоти, които само се намират на приказка, макар че хабер си нямат. Да, знам, че не си го написал дословно, но много добре разбрах какво имаше пердвид).

И затова се ядосах, защото не съм имал предвид нищо лошо, а ти ме нападна без причина и дори не пожела да се аргументираш какво те притеснява в коментара ми. И понеже не се аргументира, а аз нищо лошо не съм целял да кажа, реших, че явно смяташ помощта към другите за врели-некипели.

Ако причината е в мен, че не съм се изразил добре, пак се извинявам, ама не това е начина да реагираш. Просто е обидно. Разбирам да обиждаш някой идиот, който нарочно те напада и просто търси провокация, но аз не съм идиот. Може да си имам и недостатъци като всички други, но точно идиот не съм, гарантирам ти го.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 42c9658d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Така е н33, по - старите поколния наистина сте прекалявали с улегналия живот на младини, затова сега масово "търсите себе си" тепърва след 1-2 деца направени.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 60e490b3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Автора: 34.. Накрая ще се окаже, че сме на едно мнение. Поста ми специално към теб спира до там, където ти казвам, че не четеш внимателно. Другото не се отнася за теб. С това, което казах " Трябва да си щастлив за да правиш другите хора щастливи" имах предвид като цяло.. няма нищо общо с теб. Исках да кажа, че когато човек е щастлив и удовлетворен, той е пълен с позитивна енергия и тя просто прелива от него и само така можеш да зареждаш и другите хора. Иначе другото е само теория хвърлена в пространството напразно.. Затова човек трябва да се погрижи първо за себе си, за да запали собствения си пламък и чак тогава да запали свещите и на другите..

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5cc0d2acb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Номер 35 Това го правят от новото поколение със по 1, 2 направени деца, искам да кажа че човек много трябва да мисли преди да създаде семейство. По старото поколение сме се женили по любов но важно е да се прецени кога е взаимна, дърпа ли единият повече към чергата балансът се разваля. 20-30 годишни бракове така се запазват със единство във мисленето и чувствата, няма значение всеки сам си гради живота.. спирам вече по тази тема.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1dbf0674dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Авторе, като бяхме на едно и също мнение какъв беше смисъла да се хващаш за пола си и за това, че не съм бил щастлив? Изписахме тука 100 фермана за глупости.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 68efe88997
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Виж Авторе, не му пиши вече на тоя 34 номер, щото просто иска да излезе той "отгоре" в "разговора" ви и така да се почувства по - умен и по - важен.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 39977c268d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Автора: 38... Всичко започна от това, колко болни и страдащи хора имало апък "аз съм мислел само за собствените си цели. " Според мен не си прав, това ме подразни и ти обясних защо. За пола ти казах, не си видял, че съм мъж защото си чел през редовете. А дали си щастлив или не си е твоя работа. Аз нищо такова не съм казвал :) ако четеш внимателно ще видиш, че е така. Другия път, когато пишеш, първо прочети казуса 2 пъти, после помисли 5 минути и тогава отговори, за да не се получават такива недоразумения и да спорим напразно. За кармата и доброто си на прав път, желая ти успех :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b707362205
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   За мен успехът не е да засадиш дърво, да построиш къща и да имаш деца. Какво е казал Ботев? ! Това са материални битовизви, задържащи човека в собствената си черупка. Никакво щастие не е това, поне не и в духовен план. Колко години минага, но уви, хората няма да разберат какво са имали предвид велики личности. Аз съм млад и въпреки това се опитват да си вградя, че животът ни е страшно малък. А ние го пилеем, ние сме жалки. Жалки и манипулирани от единици. За съжаление са малко хората, които могат да размишляват пълноценно и имат силата. Гоним си ние някакви животински инстинкти и всичко свършва да там. Философията ни липсва. Ами борете се за щастието си, ми успех, ама на мен ми става жалко. Да ви слушам миризливите разлияния. И пари да имах, и да нямах пари, и приятели да имах, и да нямах приятели, не чувствам нито щастие, нито тъга. Щастие пък най-малко бих чувствал, гледайки в каква тиня тънят хората. Позитивна енергия дочух.. Тази теория е умишлено насадена, да, насадена, защото чрез нея ставате толкова лесни плячки за някои по висши политици, че чак е смешно. Когато сте позитивно настроени, вие сте придържани към едно състояние, когато сте негативно настроени - ставате податливи, използват ви за каквото им хрумне, стига да действате..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: e2af1242b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Искам да изразя мнението си и се надявам да ти помогне :)

За мен да успееш в живота не е само да имаш пари. За успехът е нужно да си богат духовно, а не материално. За да си истински щастлив трябва да следваш целите си и да не се отказваш от тях. Един ден да изпълниш това, за което си мечтал цял живот- това е успех!

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a2d7d8c53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Аз разбирам под "успял в живота" според думите на околните, човек който се бори и надмогва всичко и всички, за да успее да е над тях. С други думи това означава да се наложиш над всеки един от останалите "неуспели".
Ама заслужава ли си, да излъжеш "нашего брата", да се доказваш цял живот и да се показваш пред обществото, колко си успял и в един миг(а този миг непременно идва) да осъзнаеш една мнооого стара поговорка... "преоблекъл се Илия, огледал се... па у тия".
---
ЕЙ МНОГО СА БИЛИ МЪДРИ СТАРИТЕ ХОРА, НЕЗАВИСИМО БЪЛГАРИ ИЛИ ЧУЖДЕНЦИ.
Много поговорки са създали, за да учим ние след тях.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: dd6c0b5fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Въпроса е как да намериш това, което искаш? Много хора не знаят какво искат и аз също съм един от тях

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 08dd3f49df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Ами би трябвало да имаш някакви мечти. Да ме мечтаеш за нещо, което наистина винаги си искал. Всеки човек има някакви цели и трябва да ги преследва докрай за да разбере, дали наистина е писано да се осъществяват. Звучи клиширано, но наистина има смисъл..! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker