Свидетелство съдимост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Свидетелство съдимост
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1528 пъти
Здравейте!
Имам следния проблем. Преди 7 месеца ме хванаха да карам пил с над 1, 2 промила след споразумение с съда ми взеха за 6 месеца и ме осъдиха условно на 3 месеца с 3 години изпитателен срок. Сега съм поканен да започна нова работа в магазин на телефонна компания като търговски представител /продавач/. Искат ми обаче свидетелство за съдимост за да подпиша договор. Въпроса ми е мога ли да откажа да представя такова свидетелство или просто да обясня, че съм допуснал грешка.. все пак не съм убил човек, нито съм откраднал.. Много ще съм ви благодарен ако получа адекватен отговор, благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: d4109d5378
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като работодател ти казвам, че не бива да лъжеш. Каквото е станало е станало. Изкрай си свидетелството за съдимост, на което ще пише какво си правил, обясни случая и остави решението на новия си шеф - да, може да не те вземат на работа, но ти поне ще си на чисто и няма да трепериш непрекъснато.
Аз не искам свидетелство за съдимост, между другото, но съм си патила и все пак не искам да искам, защото това ще повлияе на мнението ми за човека, а непоправими грешки няма -който е навън, той си е изтърпял наказанието, НО все пак при теб прави неприятно впечатление, че не се разкайваш за стореното, а се пробваш дори да омаловажиш нещата. Аз не бих те назначила с подобна нагласа, но ако кажеш, че съжаляваш и никога не би повторил тази грешка, сам осъждаш пияниците-убийци на пътя, бих ти дала шанс. Тоест - според зависи, но голям избор нямаш - ще покажеш свидетелството си за съдимост и не се пробвай да лъжиш, защото просто такива „грешки“ не стават и лъжа не се търпи от никой работодател! По-добре бъди честен и това е ценност, но да караш пиян да си навиваш, че не било толкоз лоша постъпка да търсиш начин да излъжеш - ами ти нищо не си научил май и скоро ще има и ефективна присъда ако така продължаваш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 25ca639fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Коректността преди всичко, дано си си взел поука от случилото се и да не го повтаряш повече, не само ти можеш да пострадаш, но и други.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 40d5eb3194
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Свидетелството няма как да не го изкараш, защото то си е задължително по наредба. А колкото до нарушението може и да не ти излезе, защото това си е административно нарушение, а те доколкото знам, не се пишат в свидетелството. Но ако са го написали, просто си го представи, а той ако има нещо против нека си каже. Не започвай ти разговора. Той ще си каже, ако има нещо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: c13d0d3c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Можеш да откажеш, разбира се. А те могат да откажат да те назначат, просто е. И вместо да се жалваш и оправдаваш, да не беше пил. Ако беше убил или осакатил някого, тогава каква песен щеше да пееш? И веднъж те хванаха, а колко пъти не те?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3b4a502897
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Никога не бих го повторил случилото се и доста се самонаказвах за него. Срам ме е от постъпката ми и затова се опитвам да го избегна, защото прави лошо впечатление, а аз съвсем не съм такъв човек. Не е правилно това, което направих и съжалявам страшно много, но не мога да върна времето, а само да си взема добър урок и да не го повтарям. Попитах защото ме е срам от това мое деяние и исках да знам дали мога да избегна въпросното свидетелство.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d4109d5378
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   oт 1 до Автора - ами просто си вземи свидетелството за съдимост каквото излезне и кажи това, което си написал в 5 и готово!
Карането пиян след определени промили (над 1,2 мисля)не е вече административно наказание, между другото, а е по НК

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker