Заслужава ли си да го съдя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Заслужава ли си да го съдя
преди: 8 години, 24 дни, прочетена 1798 пъти
Здравейте! Знам, че най-правилното би било въпросите да ги задам на адвокат, което вероятно ще стане, но в момента съм изключително ангажирана с други проблеми.
Та на въпроса- разведена съм от няколко години и родителските права са присъдени на мен. Бившият ми съпруг плаща издръжка в размер на 130лв. Дали е стигала или не да покрива нуждите на детето е спорно. Нито се интересува, нито го търси, в последно време и тези пари спря да дава. А детето много боледува, нон стоп сме по лекари, вече е ученик, ходи по разни уроци. Сега излезе, че има проблем със зъбите, челюстта и ще се налага лечение. Аз се омъжих повторно и имаме бебче, вярно че съпруга ми е повече от баща за голямото, но мисля че бившия трябва да си влезе сериозно в ролята.
Аз правих вече една правна консултация на която ми обясняваха, че трябва да приеме лично призовката, нещо което няма как да стане. Той пътува много в чужбина и дори подозирам, че не живее в Бг. Или ако е тук е в друго населено място. Знам, че издръжката няма как да е повече от четвърт от заплатата, на която го осигуряват. Т. е. няма как да получа увеличение, защото шофьорите ги осигуряват на минималната заплата. Друг е въпроса, че взима вероятно няколко хилядарки. Оф, чувствам се ужасно, че едва ли не допирам до него. Има ли начин, по който може да се докаже реалният му доход? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 23 дни
hash: c73c392af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не съм сигурен че след като имаш втори брак, бившия ти съпруг е длъжен да плаща издръжка, но това може да се провери.
Реалния доход на бившия ти съпруг може да възлиза на хиляди лева седмично но това няма отношение към издръжката. Съда постановява месечната сума в лева която той трябва да плаща. Сумата варира в определени от закона граници да речем от 100 до 300 лева (примерно), а не процент от месечния му доход.
Та не виждам за какво ще го съдиш, ама пробвай и при адвокат де.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: a4be832c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Много си завистлива и алчна. Съда е преценил каква издръжка да плаща, и той си е плащал. Ако не можеш да го откриеш, за да си плаща, издръжката се плаща от общината, а после съдите длъжника. Сигурно има начин да се докаже истинският му доход, ако изобщо работи легално, но едва ли е по силите ти, щом работи в чужбина. Не ламти за много, опитай да си получиш това което се полага в момента.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: f46c5b2d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Каква издръжка? Щом имаш повторно сключен брак никой не може да го накара да даде и един лев.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 23 дни
hash: 7d7b4a38df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съдът се интересува колко взема по документи. нищо друго.
Има начин за призовката. дори да не я приеме може да му се назначи служебен адвокат и без да знае да го осъдиш.
Важното е да вземеш някой лев.
Ако до сега парите ти ги е давал на ръка осъди го за изсръжка възможно най назад.
И не се бави.
Мисля че ако детето е признато може до година на8ад,
А ако не е признато от като е родено.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: 7f537b9e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж сега детето е при теб-ти трябва да поемаш ежедневните грижи за него.Съдът е постановил,че той трябва да ти плаща тази издръжка и той го прави,доколкото разбрах.Не може да искаш той да поема разходите за уроци,зъболекари и т.н.Ако решиш да го съдиш ще развалиш евентуалните добри отношения м/у детето ти и биологичният му баща.Ти си започнала отначало като си се омъжила,остави го и той да го направи.

 
  ...


...
преди: 8 години, 23 дни
hash: f556f14b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мисля че разбирам защо е "бившия" ти съпруг. Тоя новия толко ли е утрепан, че не може да изкарва пари за лекарства на детето?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 22 дни
hash: 4b38c3ebc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Ето как едно недоразумение и вече бях изядена с парцалите. Нямам сключен брак с бащата на второто ми дете. И се разведох с първия, дащото го хванах в изневяра. Ако изобщо има значение. И като казах, че втория ми мъж се грижи, значи е така. Но нашето дете също има сериозен здравословен проблем и не говоря за настинки. И явно някой се е объркал, че подобно дело би смразило отношенията между баща и син, понеже такина просто няма- още преди да се разведем той не се интересуваше от него. Все пак " благодаря.. ".

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 4949fddb35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Дори да сте се омъжили повторно той си остава баща на детето и няма оправдание за действията му!

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 9d5903c787
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ужасни сте да ви кажа честно.
И какво като се е омъжила жената повторно?
Бащата на детето е длъжен да плаща издръжка в минимален размер на 25 % от МРЗ или към сегашна дата- 105 лв.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 22 дни
hash: 8409954dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж авторке не мисля, че имаш право въобще да съдиш бившия. Държавата е постановила законово изискуемата издръжка, тя не е за цялостно издържане на детето ви, а за половината издръжка на оцеляването му. Държавата е осигурила и безплатно лечение и зъболечение на децата до 18 годишна възраст, а това че ти искаш то да ходи по разни скъпи уроци, то да има луксозно лечение си е твоя грижа. Ти утре може да поискаш то да ходи до училище с наета лимузина, и това ли ще искаш да плати баща му? А ако не беше се развела и живееше с бившия, финансово щяхте ли да можете да си позволите споменатите от теб удоволствия на детето?

 
  ...

...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 4b38c3ebc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторката: Номер 10 ти ме уби! Хаха с лимузина. Детето ще ходи на уроци по плуване и народни танци по препоръка на ендокринолог заради натрупаните килограми по здравословни причини. Пак казвам, че хич не съм съобразила и съм написала, че втория ми е съпруг-не ми е. Хахаха, весело ми стана! Наистина защо ли да го притеснявам. Той и на детето на любовницата си, заради която го оставих не плаща. А това май бях пропуснала да го спомена.

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 8409954dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ОТ №10 Ха ха авторке и каква е вината на бащата че ТИ си тъпкала с вредни храни детето и не си го хранила здравословно, че то да натрупа килограми?
А отслабването може да се случи и по безплатен начин, съвсем не е задължително да ходи на два платени курса. Ти като го тъпчеш с боклуци и на 10 курса да го запишеш детето пак ще страда от здравословни проблеми. И не ни залъгвай, че ендокринолога е предписал двата вида, той е предложил да си избереш 1 вид курс или поне да направиш нещо детето да се движи за да изразходва калориите с които го тъпчеш ТИ.
За да стане дебело едно дете живеещо с единия родител, чия е вината и кой трябва да я изкупва /изплаща/?
Колкото и да ни убеждаваш, че баща му е лош, няма смисъл, ние не сме избирали той да бъде баща, ти си го избрала и ти си му родила дете на "този дето не плаща".
Макар че съм жена няма как да ме накараш да намразя бившият ти колкото го мразиш ти. Ти си тая която взема решения да ражда на сульо и пульо деца. Родила на един който не иска да носи финансова отговорност, изглежда и дете не е искал, после родила на втори дето не иска да сключва брак с нея, и най накрая коментиращите в анонимен форум са й виновни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 21 дни
hash: 73ce9b3482
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Дали майката има втори брак или не НЯМА никакво отношение към дължимата от бащата на детето издръжка. Тя е дължима безусловно до навършване на пълнолетие на детето.

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 0067b8c7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Съди го естествено! Той е ДЛЪЖЕН да плаща ако ще да се омъжиш и 20 пъти. Аман от безотговорни тъпанари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker