Без социален живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Без социален живот
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2760 пъти
Когато станах на около 12-13 години, започнах да се затварям в къщи. Имах 3-4-ма приятели от детството, които винаги ме викаха да излизам, но предпочитах да стоя на компютъра. Просто беше по-забавно. Все по-рядко ме викаха, докато накрая изобщо спряха (не че ги обвинявам де) Ето ме сега, на 18, след 1 година завършвам гимназия, имам някакви планове да следвам. Вече компютърът ми е безинтересен. Искам да имам хора с, които да прекарам време. Да имам приятелка, малко близост. Да преживявам глупави пубертетски драми. Проблемът е, че през тези години на изолиране, вече не съм способен да водя нормален разговор, да имам някакви приятелски отношения. Гледам как съучениците ми се събират, празнуват, забавляват се, а аз си стоя сам. Канили са ме да ходя с тях по кръчми и дискотеки, но... Не знам, казвам си "какво ще правя там" Не че имам проблем да пия, или да изтърпя чалгата, но и аз не знам, какво е. Не, че те са някакви гадняри, нормални хора са си. Някой ми допадат повече от други, но нищо шокиращо. Говоря с няколко човека от класа ми, но не сме приятели, просто да говоря с някого. Повече от час-два и започват да ме дразнят. Нямам и какво да кажа, скучен живот водя. Предполагам новостите ме плашат. Нямам никакви хобита, не излизам никъде, освен до училище. Не мога да се запозная с нови хора. Просто не мога да говоря с непознати, не се чувствам комфортно. От малък град съм, всички се знаят. Казвам си, че ако се преместя в друг град, ще мога да започна отначало, но знам, че се заблуждавам. Там вероятно също ще бъде същото. Чувствам се... сакат. Хората са социални по природа. Нещо толкова нормално, а за мен е вероятно най-големият ми проблем. Всичко това ми тежи, а дори не знам какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: d6547aeff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм абсолютно същия като теб, с тази разлика, че съм година по-малък от теб. И аз като теб като малък излизах с деца от квартала, после се зарибих по компютъра и MMO игрите, предполагам знаеш, че са като дрога. Летата по цял ден играх, но скоро време ми мина интереса и започнах да мисля за социалния си живот, малко по малко. Преди 2 месеца някъде пуснах тема във форума, която се казва "животът ми е жалък", може да я прочетеш, хората ми дадоха много добри съвети. Дори си пиша с едно момиче, което е имало същия проблем като нас и страшно ми помага. Та искам да ти кажа, че не си единствен, но найстина си зависи от теб промяната. Може да започнеш някакъв спорт или пък си намери някакво хоби. Може да караш колело, скейтборд или нещо друго, което да те стимулира да излизаш повече, а и покрай това хоби може да се запознаеш с нови хора. В youtube има един канал SimplePickup, изгледай клипчетата им, ще ти помогнат много за жените и ще те мотивират страшно много. Те са няколко момчета, които са били запалени геймъри, точно като нас, но са доказали, че човек може да се промени. Гледай да мислиш положително над нещата, знам че е много трудно, заради самотата, но... В училище може да се опиташ да се сприятелиш с някого, с когото мислиш, че бихте си допаднали като приятели, нищо не губиш, питай го нещо, например за сериал и така. Ако те канят да ходиш някъде с тях не отказвай и се радвай, че те канят някъде, защото мен лично не ме, понеже класа ми никак не е сплотен. И аз не пия и не слушам чалга, но все пак отиди, когато те канят, нищо не ти пречи. Надявам се, че ти помогнах малко, макар че и аз съм в същото положение и дано да успеем да се променим и да намерим нови приятели. Късмет. :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b0fa742048
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле през целято време докъто четох имах чувството,
че чета за себе си - само,
че съм момиче на 16. Също от малък град.
Много съжалявам и ме е яд сега, че когато бях малка отблъснах всички заради компютъра. Сега не зная как да общувам. Преди мислех, че проблема не е в мен, но няколко пъти се изместих в други класове ( след външти оценявания и после не ми хареса и пак) и осъзнах, че не мога да общувам нормално. Дали е защото съм срамежлива? Много пъти това ме кара да изглеждам надута. Говоря си с 3-4 момичета от класа, но не сме толкова близки понеже те имат много приятели и съвсем други среди, кякои са от селата и така. Много пъти се чувствам незабелязана. Много пъти през лятото ми се излила. Чакам мама да излезе в почивка за да излезем, защото нямам с кой друг. А ме е срам да пиша на някого и имам чувството, че ако го направя просто ще им бъда досадна, защото са "заети" хора. Незнам какво да правя. Не искам да остана така завинаги. Нашите много се интересуват и претесняват за мен. Когато го правят, се чувствам като болен човек...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0663ac5295
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Хора просто не мога да ви разбера. Не е нормално един тийн да е изцяло затворен в себе си, да не контактува с никого и само да седи пред компютъра, да цъка на разни игри и т. н. Ами като нямате социални умения как ще развивате живота си след като излезете от пубертета, влезете в университета, започнете работа и т. н. Това просто не е нормален начин на живот. Няма лошо да седиш пред компютъра, да имаш моменти, в които искаш да се изолираш и др., обаче същевременно трябва да имаш и живот извън тези неща. Да си навън сред приятели, да се наслаждаваш на момента и още какво ли не. Компютъра няма да избяга, обаче приятелите ако ти не ги задържиш няма какво да го стори. Опичайте си акъла, и малко да е, и се социализирайте. Не е нужно да имате приятели, колкото целия китайски народ, може да са една шепа, но да са истински и да знаете, че може да се разчита на тях.

М24

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6cad12bbbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Иди да учиш в по-голям град.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 603ca5e6d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Спри порното. То уврежда мозъка и аз не го знаех, ама е така. И аз съм съшия като теб. На 25 съм. Така съм от 14 годишен. Сутрин обед вечер яко порно. Затова го спри. Сигурен съм че е заради това. Има много сайтове където го казват. Нанася ти щети като депресия и си мислиш, че си жалкар и за нищо не ставаш. Как така само на тебе ти се случва. Бате я отивай на фитнес да станеш малко нацепен. Зарежи порното и ще видиш как мацките сами ще те налазват. Много хора споделят, че като спрат порното и намалят чикиите, почват да си възвръшат увереността и не ги е страх да говорят с хората. Тъпото е че резултатите идват от 2 рия до 6-ти месец. Аз издържах 3, не усетих подобрение и пак ги почнах, но като ги почнах стана по - зле и сравних, че ми е било по - добре. Не може да съм гледал 10 години порно и да искам за 3 месеца да се изчистя. Не слушай другите кво ти говорят. Спри порното докато си млад още. Аз съм на 25 и не ми е добре, но ги спирам тия порнота и ще стана мъжкар та дрънка. Яд ме е че това го открих минлата година. Добре да удряш питоня по - рядко. На 15 дни веднъж е перфектно.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ccb298e6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Чувствам се точно като теб. Момиче съм и започнах да губя приятелите си преди около 2-3 години. И аз съм от малък град и забелязвам, че хората са доста затворени и неприветлив, просто няма как да се променят нещата в този град. Всички си имат приятели и на никого не му трябвам. Завършвам догодина, скоро ще стана на 18, а дори няма кого да поканя на рождения си ден освен 2 момичета! Иска ми се някак да си обменим данни и да си чатим, но не знам дали е възможно в този сайт да стане това..
Ненавиждам се задето си пропилях "най-безгрижните години" и непрекъснато си повтарям, че може би нещата ще са по-добри когато завърша, но едва ли ще е така..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fd9b49785f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това не е нещо ненормално, просто имаш друга ценностна система. Не означава, че си осакатен, всеки с разбиранията си и начина си на живот. В калъп не може да бъде вкарано цялото човечество. Комунистите се опитаха, но се провалиха с гръм и вятър.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 304ea836b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   @3 Повтори, каквото казах аз. Не ми е приятно да съм по цял ден вкъщи и искам да се промени, но не мога
@5 Не мастурбирам сутрин, обед и вечер :Д. Но щом се интересуваш, предполагам, че средно го правя 2 пъти в седмицата.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d5cea71932
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Хората са различни и е глупаво да се сравняваме с другите. Едни са по-затворени и по-свити, други, дори и да са сред непознати, за 5 мин. стават центъра на компанията. Така, че спри да се сравняваш със съучениците си и намери начин на теб да ти е добре. Така както ти чета историята, ти си от тези по-затворените и е нормално да се чувстваш малко не на място в някоя огромна и шумна компания, по-скоро би бил щастлив да излезеш някъде с 1-2 приятели. Така, че концентрирай се върху това, да намериш 1 или 2 човека с които имате общи интереси, общи виждания за нещата и съответно ще ви е приятно да си прекарвате времето заедно и винаги ще има за какво да си говорите. Пишеш, че си последна година и догодина завършваш. Това е супер, защото означава, че догодина или ще започнеш да учиш нещо или ще тръгнеш да си търсиш работа, но и в двата случая ще се запознаеш с нови хора и има шанс с някой от тях да си допаднете до дотолкова, че той или тя да се превърне във въпросният приятел, от който се нуждаеш. В развитието си човек минава през различни етапи в живота си и в някои от тях е по-затворен, в други има повече приятели. Нормално е. А най-хубавото е ако намериш Приятел с голямо П, с който да си останете приятели цял живот без значение как се развие животът ви за бъдеще, но дори и да не стане, не се отчайвай, понякога човек има различни приятели в различните етапи от живота си. Твоята цел е точно тава да намериш 1 човек, с които да сте приятели в момента, пък ако си останете приятели и след 20-30 и повече години-страхотно! Населението на земята е над 7 милиарда, така че бъди сигурен, че там някъде е твоят човек. :)) А и е не 100, ами 1000% сигурно, че много хора са като теб и отчаяно търсят някой, който да им е приятел. Е, защо да не го открият в твое лице?
Успех! И спокойно ще си намериш приятели. Те дори 90 годишните баби като ходят по лекари и по болници завързват приятелски връзки, че ти ли няма да успееш?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 856de469b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Как е, някакъв напредък имаш ли?

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1db69c56f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Човече.. Настръхнах като прочетох темата.. Същият съм. И реших да се занимавам с компютри с хора не се разбирам.. и аз скоро завършвам.
Е поне знам, че не съм единствен..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker