Материално състояние! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Материално състояние!
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2086 пъти
Аз съм на 21 години, мъж съм. Има едно нещо в мен което мразя и то е, че съм беден. Ще разкажа накратко:
Роден съм в бедно семейство от малък град. Родителите ми постоянно се караха, накрая се разведоха когато бях в 4 или 5 клас, вече не помня точно. Съдът реши да остана с майка ми. За щастие тя се оказа оправна жена и се преместихме в по-голям град, където заживяхме. Това беше в 6 клас. След една година баща ми умря. Преживях го много тежко, бях много привързан към баща си и го обичах безкрайно, въпреки че беше алкохолик и често ме тормозеше. След раздялата с майка ми се промени и стана най-добрият баща на света. Точно тогава го загубих. Бях 7 клас. Станах наркоман в 8 клас - започнах да пуша трева, цигари, пиех алкохол, взимах и наркотици. За щастие намерих сили в себе си и успях да спра всичко, сега даже и кафе не пия. Когато завърших гимназия записах висше образование в един скапан университет, но след 2 години прекъснах защото не можех да понеса мизерията в общежитието и отвратителното отношение на преподавателите. Това не е никакво образование, ако решат да те скъсат може да си най-умния, но не си ли платиш - не те пускат. Все едно си купуваш диплома на изплащане. Междувременно работех - първо в един склад като хамалин, после и на автомивка. Скоро напуснах университета и се върнах при майка си, пак започнах работа. Тя изтегли заем, за да си купи апартамент и сега двамата ще го изплащаме, тя повече, защото заплатата й е по-голяма. Аз получавам 500 лева на месец. И тук стигаме до проблема... Чувствам се отвратително защото вече съм мъж, а още живея с майка си. Заплатата ми е крайно недостатъчна, за да изляза на квартира, а и да давам парите си на някой чужд човек, при положение, че майка ми връща заем е малоумно. Нямам кола, още даже нямам книжка. Купувам си евтини дрехи. Единственото за което не пестя пари е за храна :D Чувствам се много гадно, защото разчитам на заплата която не стига за нищо. Вървя си по улицата и гледам разни чичковци карат Мерцедеси и БМВ-та които струват повече от живота ми, а вътре се возят красиви момичета, два пъти по-млади от тях. Това безпаричие убива мъжествеността ми. Завиждам им, не че ги мразя или злобея, просто искам и аз да съм богат. И аз искам мацките да припадат по мен, а очевидно за това се искат много пари. Нормално, както аз харесвам красиви жени, така те харесват богати мъже. Не ги обвинявам в меркантилност, просто така е устроен светът. Само, че да забогатееш не става ей така... Това ми е голям комплекс, че още живея с майка си, нямам собствена кола и апартамент, и че не виждам как в близко бъдеще това ще се промени. Затънали сме в дългове, още откакто бях дете нашите теглиха заеми, а с образование нищо не става, напротив - загуба на време и пари е. Заплатата стига колкото да оцелея. Какво да правя? Искам да съм богат мъж и жените да се борят за мен, не за друго, а защото искам да избера възможно най-красивата и добрата с която да създам семейство. Вижте примерно "Милионер търси съпруга", дали щяха така публично да му се предлагат на дядката ако не беше богат?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: cf3d727396
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Да не беше напускал университета, да се беше прехвърлил в друг. Запиши отново ако можеш. По-добре да изтърпиш мизерията в общежитието отколкото да мизерстваш цял живот.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9d89f11eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Докато мислиш, че образованието е загуба на време и пари - няма да прокопсаш. Ама ХИЧ. Момиче съм, на 24. И моето положение е почти същото, дори по-зле. Бащата взима мизирна пенсийка към 200лв, майка ми я съкратиха. Не че тя взимаше милиони, едва събираше 400-500 месечно. Дори преди да я съкратят двамата (а и аз, докато още живеех с тях) кретаха с тия 4 стотака на месец. САМО и единствено храна и сметки. Дрехи? Какви дрехи? Какъв е тази непознат лукс? Може само бельо и чорапки веднъж на 5-6 месеца. Толкоз. Но въпреки това аз без образование не останах. Средно и висше бакалавър завърших. Сега ще си следвам и магистратурата.

Абе общо взето искам да ти кажа, че има МНОГО по-зле живеещи хора от теб. И дали "светът така е устроен" или просто ти си слаб психически и те мързи да се изучиш - това ще ти попречи да си намериш "мацка ". ;) Не факторът, че не акаш кинти...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ab9cef1358
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Първо това с университетите в България не е вярно. Аз уча в СУ и до този момент не мога да кажа, че не са ми поставили адекватна оценка на знанията! 2-ро, кой не иска да е милионер? Не живей в илюзии. Шансът да станеш такъв е много малък. Инвестирай в себе си! Това е най-сигурният начин да се измъкнеш от работата като хамалин. Например изкарай шоф. книжка, дори с кат. В може да си намериш работа като куриер, а с кат С и D, ако си намериш работа ще взимаш поне двойно от сегашната си работа. Друго нещо, което можеш да направиш е да научиш някой и др. език. Просто приеми, че ти си продукт, който за да се продава скъпо, трябва да е качествен. Това с апартамента-наистина няма смисъл да ходиш на квартира и да даваш пари, които и без това нямаш в излишък. Предполагам, че апартамента не е едностаен, ако е така се отдели в едната стая, и ако водиш гаджета няма да имаш проблем(все пак мисля, че майка ти е осъзнала, че на тази възраст ще имаш и приятелка). Другото 500лв на пръв поглед са малко пари, но ако ги разпределиш правилно би могъл дори и да пестиш от тях. Аз лично с подобна заплата успях да заделя за книжка кат В и кола за 1000лв-да не стана за 1-2месеца, но все пак успях за около половин година. Беше си мъка, но си струваше, все пак това хем ми е удобство, хем ме прави малко или много по-конкурентен на трудовия пазар. И не на последно място-тези момичета, в които се оглеждаш, повечето стават само за ебане и нищо др. Нямат и грам мозък, а и са едни такива надути, със самочувствие идващо незнайно откъде, капризни. Да не дава господ с такава да тръгнеш да създаваш семейство! Успех! И дано да съм ти бил полезен!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 39907eb7b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Винаги има и по-зле. Ами бездомниците - никой не ги има за нищо, приема се мнението създадено от обществото, че си харчат парите за алкохол и дрога, или че други хора ги използват за користни цели, и хората гледат на тях, като на плюнки, утайки. На тях кой ще помогне? Ако ти не можеш да си позволиш красиви жени, то за бездомника и обикновена жена е утопия. Ами сакатите и болни. Болният и да иска нито може да работи, нито нищо - цял живот измъчвайки се затова, защо се е родил инвалид или с проблем съжалява, че не може да живее, като другите. Направи нещо, поговори с такъв човек, оправи му дена - тогава ти ще си свършил достатъчно и ще си помогнал на Света поне малко. Радвай се на това, което имаш, защото има хора, които мечтаят за твоето, но никога няма да го имат. С парите освен облагите идва и суетата, а тя е по-силна дори от наркотиците, от които си се отказал. Ако всички караха ферари и имаха по един мезонет, пак нямаше да са доволни, защото единият винаги ще иска да има повече от другия, за да се чувства значим, потъпквайки равенството, затова комунизма беше илюзорна утопия, докато капитализма даваше възможност на егото и алчността да властват... а ако случайно хората вземат, че победят тези суети, то тогава няма да съществуват и системи, държави(няма за какво да умират), а само обединено човечество - утопия или не, бъдещето ще покаже - а засега всичко е суета! Освободи се:)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 56a103a9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей,
Разбирам те напълно. Но още си млад, път напред има! Първо, избий си от главата, че всички жени са меркантилни и искат само пари. Да, има такива, но познавам и много красиви, интелигентни жени, които излизат със съвсем нормални мъже. Вярно, един мъж трябва да може да осигури прехрана на семействто си, но ако жените не падаха под БМВ и Мерцедес, 90% от българите щяха да са сами.
Имал си трудно детство, разбирам те. И моето беше подобно. Но вече си възрастен мъж и трябва сам да се справиш. За напускането на университета те подкрепям напълно. Тези кухи дипломи не значат почти нищо, след като не са подкрепени със знания. И точно за знанията ми е мисълта - ако искаш да имаш по-добър доход, трябва да има какво да предложиш насреща като умения, опит, знания. Не че нещо, но всеки може да мъкне кашони, няма как да очакваш висока заплата. Така че хващай се и учи - тук не говоря за някакво псевдовисше, а за нещо, което да ти даде реални знания, продаваеми на пазара на труда. Сещам се за няколко неща, които вървят в България - програмиране (не ти е нужно висше, има много школи като Телерик, СофтУни, Хак Булгария, Софт Акад. Трябва здраво да поучиш 1-2 години и ще имаш добре платена работа занапред), чужди езици (работа в аутсорсинг комания. Можеш да запишеш някой курс) и моряшки занаят (за по-добра позиция вече ти трябва висше - Морско училище във Варна дава такава квалификация. Иначе има и курсове за барман, камериер). Не те познавам и не знам кое би работило за теб. Това са просто варианти, които ми хрумват в момента. Помисли и за други. Но е важно да разбереш, че бедността не е съдба, а в голяма степен избор. Никой няма да ти даде торба пари, понеже си готин. Вече не знам как да станеш милионер и да имаш мерцедес. Може да тръгнеш да четеш подобна литература и да си развиваш мисленето в тази насока. Но вариантите които ти изброих са една идея по-добри от работа за 500 лв. Иначе те разбирам за квартирата - от 19-годишен живея сам и не мога да си предсставя да живея с майка ми. Повиши си квалификацията, качи си дохода и се изнеси. Човек по съвсем друг начин си изгражда мисленето. Вече майка ти ако прецени, да си намери съквартирант, да й помага с вноските (аз живея приятел, който си купи апартамент и с моя наем си погасява част от кредита),
Но пътища има! Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e66b6e5f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Значи искаш мацки, които да "припадат" по теб заради парите ти, а зад гърба да ти се смеят и подиграват? Яко... Честно казано с такова мислене не заслужаваш да излезеш от мизерията, в която живееш. С пари няма да си купиш читава съпруга, а платена курва, която нито ще се занимава да ти ражда деца, нито да ти пере гащите, нито да ти готви манджи, а ще те зареже за следващия по-богат. Ама троши си главата. Истинските жени (да, те също може да са красиви, уау! ) няма да гледат каква кошница караш и колко ти е дебел ланецът. Смени си средата и "идеалите", защото няма да прокопсаш така.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7ed1af636e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма ли как да отидеш да бачкаш нещо в чужбина - примерно в строителството разни дограми да слагаш. Там ще изкараш за няколко години доста парички.
Виж даже сега се сетих, че скоро се появи тема "Идея за бизнес? Разполагам с 30 000 лева". Та в нея едно момче на 28 пише, че за 2 години и половина е спестил 15 000 евро, но не пише какво е работил и къде. Може да ти прозвучи малко тъпо, но можеш да пишеш в темата му, че си автора на тази тема и да го помолиш да сподели тука къде е работил и какво, че поне да се ориентираш.

Наистина за много хора висшето е губене на време. Не всички сме устроени да бъдем лекари, инжинери, юристи. Но това в никакъв случай не означава, че сме глупави. Всеки има своите таланти и умения, които трябва да развива.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e2b0206f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мислиш, че една хубавка златотърсачка ще е добра майка на децата ти? За пример -аз взимам почти две хиляди на месец, приятеля ми-за който смятам да се омъжа, защото виждам, че ще бъде добър съпруг и баща -взима 500 (не работи на пълен работен ден, поради лични причини). Може да е странно, но ние сме заедно от времето в което имахме само хляб и сирене в хладилника и купчини мечти в сърцата. Тогава беше моето момче и сега е! Но, той не е лузър като теб, не се самосъжалява! Вярно! Винаги може повече, но с цената на много жертви, а ние решихме да не жерваме свободата си за пари. Аз имам късмет, защото работя с компютри и това е което винаги съм обичала да правя, а подобна работа е добре платена. Моето момче няма този късмет, но знам, че един ден и на него ще му потръгне, аз и за това съм си го избрала -има волята да постигне всичко което иска.
На 18 нашите ме изхвърлиха, взимах наркотици пиех всеки ден, спах на улицата две нощи подред... от там ме събра и това момче, заедно с една улична котка. Аз не съм започнала от нулата, а от минус ниво, направо от Ада... така че, моля те продължавай да се оплакваш, много ми е интересно да чуя извиненията ти. Вместо да зяпаш другите хора се вземи в ръце!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3dad7ede41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   здравей,
висшето образование за теб е може би единствения вариант. Преди явно не си учил това което ти се отдава. Може би с друга специалност ще си по-успешен. Ако не запишеш висше - няма да взимаш повече от сега. Висшето образование ти е единствения шанс да си повисиш стандарта на живот. А тези богата чичковци които виждаш по услуцата - по-голяма част от тях са забогатели в началото на промените - в това няма нищо лошо. Тогава е било много по-лесно за предприемчивите хора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ed52a272b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човече ако всеки имаше твоето мислене, доста мъже щяха да са ергени.
Аз съм бил така беден преди, че един хляб три дена съм го ял, съм го въртял, че да има какво да ям.
НИкога не ми е липсвал женски интерес.
Какво съм нямал нищо, така са ми се предлагали богати мацки. Дори преди години една мацка, която имаше 500 лева да харчи за една седмица, а аз имах за седмицата малко по- малко от 10 лева, тя искаше да се събираме. Първоначално да спи с мен, аз отказах. После поиска да се събираме, тя щяла да ми купува всичко и какво ли не. Аз отвърнах, че не съм жиголо. Обаче после разбрах, че тя не обичала да ѝ отказват и започна да ме заплашва дори, че ако не заживея с нея, нещо щяло да ми се случи.
Ти поне си имаш жилище, нищо, че живееш с майка ти, ама после то ще остане на теб. Аз пък не мога да се похваля със собствено. Баща ми и майка ми са разделени. Баща ми има жилище, но аз не съм му единствено дете и ще трябва да я деля тази гърсонера с батко ми.
Майка ми има жилище, но то впрочем не е нейно, ама на нейният мъж, който си има дете и ще остане за него.
Аз обаче не съм се отчаял. НИкога не съм се отчайвал. На 26 съм и съм казал, че никако няма да бъда заврян зет.
Съветът ми към теб е да не бързаш да се изнасяш. НАй- важното е да помогнеш с изплащането на жилището на майка си, защото след това то ще остане за теб. После като искаш отдели се.
Запомни, че свестните жени са тези, които не гледат материалното, а интелекта и това какъв си.
Много момичета са били с мене заради държанието ми и интелекта, нищо, че преди съм бил в такова положение, че чай не съм можел да ги почерпя.
СЕга вярно, че е по- различно положението. Сега мога, но пък и момиче имам от две години до мене. Тя също е с мене заради самият мен. КОгато заживя с мене, аз дори имах дълг към магазина до нас. ТОва на нея обаче не ѝ попречи да заживеем.
Тя не е богата, но пък и не е затруднена финансово. Има си жилище, но повече сме в нас. Вярно, че аз ползвам временно жилището на мъжа на майка, докато са в Германия, но то е нещо като квартира и дори аз лично събирам пари да му го купя, защото каза, че може да ми го продаде. Ако реши обаче да го запази за малкият ми полубрат, аз ще си взема друго. Упорито събирам пари, а не е лесно, понеже взимам минималната инвалидна пенсия, но се хващам за каквато и да е работа. На изборите ходя в досадните комисии, вися по цели нощи на местата, където се предават чувалите, но всяка стотинка е ценна.
И сега много не мога да се отпусна. Не съм я водил на почивка, но тя ме разбира и това за нея не е проблем.
Доброто поведение към една святна мадама и интелекта са най- важни.
Може да имаш 1000 лева на ден джобни, но ако си задник и държанието ти е смотано, то най- много като онези богати чичковци да си хваниш два пъти по- малка курва и да се кефиш, ама тя няма да е с тебе, защото те обича, ами защото имаш пари. Тя ще обича портфейла ти. ТОва ли искаш а?
Аз не!!! Аз искам момиче, което да ме обича истински и го намерих.
Пак ти казвам. Бил съм много беден, без пукната пара, но доброто ми поведение на джентълмен и начина на общуване са успявали да привличат красиви и свястни мадами.
Михаил Петров( АТАКИСТА)

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 79f3958963
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Започни да учиш някаква сфера. Спокойно за 2-3 години можеш да стигнеш едно стабилно ниво. Научи някакво умение, което най-много се заплаща в страната ни. Отдадеш ли всеки ден по няколко часа на това, ще преуспееш!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e36706f207
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Приятел, нещо не разбрах как така уж си толкова беден пък си пиел и си взимал наркотици? То това си е допста скъпо "удоволствие". Явно майка ти доста пари ти е давала, та да имаш и излишък за тея неща, пък си взел да се жалваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 66c341f550
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Грешиш за образованието, дори при онези скапани условия, дипломата е важна за намирането на по-добра работа, да тя не ти дава 100% невероятни умения, но без нея и най-талантлив да си, намирането на добра работа е трудно, трябваше да завършиш! В България дори с добра работа, пак трудно ще имаш кола, апартамент и деца, е след 30г. плащане на кредити, може да кажеш имам тези неща. Според мен имаш следните опции за забогатяване:
- ставаш престъпник (не те съветвам обаче)
- отиваш в чужбина и си скъсваш гъза от работа
- сменяш работите, докато не намериш добре платена или бачкаш на
две места
- теглиш кредит и почваш собствен бизнес, но е рисково.

Това са само идеи, но да знаеш, че много хора нямат тези материални облаги, масово хората имат панелка, която ще изплатят на старини, хахахха!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7fa8207a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Дали ще станеш богат-не знам, но ако не искаш цял живот да работиш за 500 лева има само един изход. Учиш и записваш висше и този път не в някой измислен университет, а в някой малко по-нормален (по-принцип в България нямаме качествено образование, но да го кажем така, някои университети са малко по-малко трагични от другите). После вече тръгваш да си търсиш работа по специалността за повече пари или започваш свой бизнес. Това е, но докато седиш при мама и мрънкаш, че еди си кой е по-успял от теб и кара такава и такава кола, нищо няма да стане. При това трябва да действаш бързо, защото времето минава и с всяка следваща година ще ти е все по-трудно. Едно е да учиш на 21, друго е на 31. А и за да постигнеш някакъв приличен стандарт се иска време, няма да стане от днес за утре, дори и да имаш диплома. Трябва си време докато намериш подходяща работа, докато се докажеш... така, че евентуално към 35-40 вече да си постигнал нещо. Ако не го направиш, вече ти е ясно, цял живот при мама и заплата 500 лева, защото не си мисли, че някой ще ти предложи кой знае колко повече без образование или някаква квалификация. Защото има хора и със средно, които изкарват добри пари, ама имат квалификация и умения. А ти за да работиш за 500 лева, явно имаш само една диплома от местната гимназия и никакви специални умения, които да ти помогнат да станеш ценен и търсен кадър.
За това или записваш висше или изкарваш някакъв професионален курс. Дето се казва автомонтьорите може и да нямат висше, ама са търсени и изкарват добри пари, но имат умения които се търсят. Ти решаваш!
А и не гледай чичковците с БМВ-тата. Повечето от тях са прости като галоши, ама познават правилните хора и сега се водят големи "бизнесмени". Колкото до мацките в колите им, ти наистина ли мислиш, че в това се състои успеха? Да спонсорираш някоя кифла, която 2 правилни изречения не може да каже, но за сметка на това е с теб САМО заради парите ти и в момента, в който се появи някой по-богат ще те напусне заради него. Та първо си изясни какво наистина значи човек да успее. Това да си продадеш з...ка на мафията със сигурност не е успех! Пък и нали ги виждаш как свършват повечето такива герои? Митьо Очите е само последния. От много гъзареене сега, ако изобщо оцелее, ще остане инвалид до живот. Е, много важно, че има милиони, като няма да може да им се радва, защото ще е прикован към инвалидна количка. Така, че повярвай ми, това да караш БМВ и мацката до теб да е някоя 20-годишна кифла не е успех.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e67bd6887f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Е какво искаш на 21? Да не мислиш че чичковците в БМВ-тата са били много богатие на твоята възраст?
Разбира се има и млади момчета и момичета дето карат скъпи коли и пръскат пари на ляво-на дясно но тези пари са на родителите им.
Трябва да си потърсиш по добре платена работа, и според мен е грешка че си напуснал училище.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 918f045ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ти ако си мислиш, че по теб ще припадат свестни – лъжеш се много. Ако някое момиче те обича, ще те обича въпреки всичко. С такава ще можеш да създадеш семейство. А другите, които ще се избиват и ще припадат по теб, ще искат само и единствено парите ти. Относно това как можеш да забогатееш, ами май в България (а и не само) честен и почтен начин за изкарване на много парички няма. Виж ако станеш някоя мутра или мафиот няма да имаш проблеми за изкарване на мангизи. Но ще ти бъде по-добре само откъм материалните неща, а те не правят човек щастлив. Момичетата едва ли ще припадат по теб, а на теб не знам дали ще ти е яко да се занимаваш с разни мръсни сделки и далавери.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: df3561e564
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Висшето в Булгария е загуба на ПАРИ, време и нерви!!!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d9bab68b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 7 - момчето от статията - разполагам с 30 000 лв. е работил в чужбина. Тоест отишъл е на нещо като бригада. Имам познати те също споделят, че за 6м. спестяват по 10 000 лв.

Мисля, че някой хора имат късмет - други не.
И аз живях бедно, после майка ми отиде да работи в Гърция и ни изпращаше на мен и на брат ми, колкото изкарваше, тя работеше като домашна прислужница, храната и спането и бяха осигурени.
Аз завърших Бакалавар - но се замислям, ами ако тя не изпращеше пари, как щях да го карам. И тук вече аз съм един от късметлиите. Можех да получавам, без пряка работа и да се съсредоточа над ученето.
Опитах се да завърша Магистър, но не успях да взема държавният изпит, изобщо не можах да го подготвя, платих на човек, да ми направи курсовата, но той само взе парите, мина около 1г. и аз се отказах.
След това пробвах да завърша След дипломна квалификация. Но баща ми тръгна да се разделя с майка ми. Преживях го тежко и не можах да завърша.
Да сега мисля, че Магистратурата ми и след дипломната ми, изобщо не са били нужни. Загуба на време и пари.
Докато четях за държавният изпит. Се запитах добре - аз уча, но какво искам да постигна ми пари, добре де, ама това учене носи ли ми пари - не, по - скоро ми пречи да ги изкарам, май ще трябва да почна по стабилна работа. Тогава работех при баща ми, щото той се бе разболял и не можеше временно да върши тежка работа.
Вземах по 200 лв. И вкарвах всичко в домакинството, а опитай се да спестяваш когато вземаш 200 лв. Само че майка ми още ми пращаше по 400 лв. Който обаче спестявах. И пак имам повече късмет от автора, щото баба ми вземаше по - добра пенсия, и майка ми пращаше.
Баща ми имаше заеми - но си ги обслужваше.
Седмица след като реших да започна сериозна работа, се появи обява, кандидатствах и ме взеха, така започнах работа за 400 лв.
Живота ми не се промени много, но отделях по 200 лв. спокойно.
Само че фирмата отиваше на фалит, започнаха да ни лъжат със заплатите. Искаха да ги намалят. Реших, че ще напускам.
Брат ми по това време работеше в един завод, подаде ми документи за там. След месец ме взеха. Започнах да вземам по 500 лв. 300 лв. вкарвах в домакинството, 200 спестявах.
Преместиха ме на друга длъжност. Не успях да се справя - напуснах.
След седмица приятел на баща ми, се беше скарал с тогавашната си бригада, Търсеше нови хора. Започнах там.
Заплатата бе 800 лв. Още съм на нея.
Спестявам по 450 лв. месечно.
Сега съм спестил 9 000 лв.
Ще ги направя 12 000 лв. И ше отворя квартален хранителен магазин. Много хора не ми вярват. Но човек трябва да има вяра.
Надявам се пак да ми се усмихне късмета.
Като цяло, късметлия съм в живота.
Когато започнах да имам - брат ми и баща ми, започнаха да искат. Аз давах, но те не връщаха и аз ги отрязах. Всички който ми пречеха да натрупам, да постигна целите си, успях да ги огранича.
Станах егоист и на първо място са моите цели. Ако ми пречиш да ги постигна, значи трябва да се направи нещо спрямо теб.

Тъй като и аз бях в положение, дето то за храна нямаше, а каму ли да почерпиш.
А търсих някаква близост с момиче, се запознах с такова по Интернет. И 3г. движим така, тя е от друг град, още ученичка, а аз планирам да завърши и да я доведа при мен.
За сега за нея не съм харчил нищо, дори не съм ходил да я видя, но мога да кажа, че я познавам и ще създам семейство с нея.
Е то хубаво де - но за да се съберем ни трябват кинти, освен това няма да работи навън.
Тоест само за нас ни трябват 1 000 лв месечно.
Сега и времето ме притиска. Трябва да започна да изкарвам по много и бързо.
Надявам се поне на 1 500 лв/м.
За това казвам, трябва да ми се усмихне късмета пак.
Много хора не вярват - но с песимизъм не става.
А и една подвижен фургон, продаващ сандвичи изкарва по толкова. Значи аз мисля, че дори съм занижил очакванията си.

Не съм човек като другите. Имам различно мнение.
Например образованието ще те направи богат - освен някой професори дето изкарват по хиляди, със знанията си, някой големи учени, правещи открития, тук трябва да сложим и реализиралите се в компютърните науки. това не е вярно. Да не се лъжем обаче, най - богатите не са в БАН.
За да се изкарат пари - ти трябва работа, и колкото по - добре платена толкова по - добре. Но са малко работите дето ще ти дадат достатъчно пари. Само със собствен труд, ще е много трудно, не невъзможно, но трудно.
За да успееш да натрупаш, ще трябва да използваш и труда на някой друг, за това обаче ти трябва частен бизнес, който обаче изисква начален капитал. И тук трябва да си късметлия, щото ако си ниско платен, и парите ти стигат само за сметки и храна, как да го направиш. Значи ти трябват повече отколкото за оцеляване.
А вярвам, че парите привличат пари, тоест колкото повече вложения, толкова повече пари ще се изкарат.
Тук обаче не става само да имаш едни пари, и какво от това. Трябва да знаеш как да ги завъртиш. Ето за това, трябва да си възможно по - умен. Но доколко образованието те прави умен, не съм сигурен. Все пак вярвам, че развива мисленето.
Началният капитал може да се придобие, чрез заем, но аз лично се плаша да вземам заем. Защото вземеш ли го, тогава ти заявяваш - да със сигурност ще успея, но гаранция няма. Просто рискуваш и нищо сигурно няма.

Парите привличат жените - ами до някъде. Можеш да имаш много пари, и пак да не ти върви, или да се чувстваш използван, да не си щастлив. Щото парите сами по себе си не носят щастие.
Трябва да знаеш как да ги използваш.
Не ти трябват много, но за да можеш да съществуваш, ти трябват, различните хора се оправят с различни средства. Аз определям 1 000лв. за добра сума. Няма да съм гладен, ще си платя сметките, ще останат и малко свободни.
И не толкова, че жените са привлечени от парите. И ако са малко няма да са с теб. Това не е така.
Но е трудно, двама човека да свикнат един с друг. А ако има 3 - то лице е още по - сложно.
Ще е хубаво да живеете отделно, но това предполага поне квартира.
Тази квартира ще трябва да има основно обзавеждане - пералня - ами няма да перете в легена.
Телевизор, компютър. Двоен креват. Ми това са основни работи.
Колата не е толкова необходима, но е добре да я има, за да може да се движите на голямо разстояние и да пренасяте багаж лесно.
Ма за кво ти е БМВ Мерцедес - това ще привлече само леки жени, а ако искаш да си добре това не е ти е необходимо.
И все пак аз съм късметлия и мога да си мечтая за това.
Но да кажем, че нямах възможността да използвам ресурсът на роднините ми. Ако успявах да спестя по 50 - 100 лв. месечно тогава кога щях да мога да спестя?
Щеше да ми отнеме 12 години да спестя 12 000 лв. Ха - ха. Ще стане чакай.
За сега всичко се движи добре, но ако спре да ми върви, тогава какво да правя.
Всъщност аз не исках да кажа на автора какво да прави, как да успее. Все ще му кажат. Исках да разкажа за себе си. Да щот съм егоист.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a6fbd6ab9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   А чалга ще дъниш ли в BMW-то, докато караш докараните кокошки?
Я веднага се връщай в Университета!
Сам си копаеш гроба, да знаеш... Намери сили да излезеш от него.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a8dcc29246
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не, няма да дъня чалга в БМВ-то и не харесвам докарани кокошки :D Този коментар ме разсмя. Курвичките в дискотеката, намазани с тонове грим, с боядисани коси, изкуствени кичури, силиконови импланти, и там каквото още е измислила медицината, са грозни. Това е все едно някой напомпан с анаболи културист - отвратително и нечовешко. Някои хора имат много грешна представа за красота. Аз винаги съм се впечатлявал от момичета които не си слагат грим, не си боядисват косата, не носят удължения, а за пластични операции да не говорим - ужас. Харесвам жени, а не зомбита. Мразя и кльощави анорексички, харесва ми момичето да има леко закръглени бедра и дупе, да има какво да се пипне. Стига толкова, че се отплеснах от темата...
Вярно е, че повечето жени които се лепят по богатите чичковци са кифли и златотърсачки. А масово така наречените "богати чичковци" всъщност не са никакви бизнесмени, а селски тарикати, доста тъпи парчета, да се чудиш откъде са тези пари и коли. Може би, за да си богат не е нужно да си много умен? Иначе кифлите ме отблъскват, но не мисля, че всяка красива жена е използвачка. Искате да ми кажете, че красотата задължително върви в комплект с курвенски номера ли? Едва ли.
И запомнете - естествените жени са красиви, тези които се мажат с грим и спазват диети докато не станат кожа и кости са или заблудени 14-годишни момиченца, или безмозъчни кифли. Разликата е, че първите като порастнат може да се променят, но за вторите няма надежда. Такава им е съдбата.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7a97d8d8ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Веднага записвай, да учиш, нещо което те влече, че иначе не те виждам! За 4 години преминах през какво ли не. Във всеки курс имах по един гаден преподавател, но въпреки трудностите се преборих до край и другата седмица ми предстои държавен изпит. Ти цял живот да хамалуваш ли искаш бе момче? Колкото до номер 17 като иска нека си стои необразован явно в България е модерно да си тъп! Ж. 23

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ce3785a3b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Мисля, че е добре да седнеш и да напишеш какво искаш и как да го постигнеш, ако сега ти подари някой супер БВМ, какво от това, като дори нямаш книжка. Това, че до сега нямаш книжка, не е заради парите, а защото не си го сложил, като приоритет, не е ли така?
Не е задължително да учиш висше за да си с по-висока заплата, знаеш ли колко хора с висше образование, работят и за по-малко от 500 лв. Помисли какво ти харесва да правиш, колко би изкарвал, можеш ли да се квалифицираш в тази посока, колко време и пари ще ти отнеме, после какви доходи ще имаш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ec0b51eed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   За да получиш, трябва да дадеш, Пич. Дерзай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker