Как да се издигна в работата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да се издигна в работата си?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1494 пъти
Привет! :) В края на лятото ми предстои да замина за София, за да уча там. За съжаление семейството ми е бедно и не мога да разчитам на тях за каквато и да било финансова подкрепа нито сега нито в бъдеще. Когато бях на 16 изкарах курс за професионален гримьор и до момента практикувах в малкото ни градче от време на време покрай баловете, но не е било нищо кой знае какво. Сега заминавам, но късметът ми обърна гръб и не успях да си намеря работа, където да правя това, което обичам, а именно да гримирам. Ще работя като сервитьорка, поне в началото, пък после ако излезе нещо по-добро ще сменя работата. Нямам друг изход, за да мога да се издържам трябва да работя на пълен работен ден. Но аз искам да се развия в сферата на грима, защото това ми доставя най-голямо удоволствие. Аз дори не го приемам като работа, а като хоби. Искам да стана един от ТОП гримьорите на България като Джулия Ангелова и Кирил Чалъков. Но как? Като за начало исках да си намеря работа в някой салон или пък като гримьор-консултантка в някой от големите магазини за маркова козметика като МАС или пък Сефора, но нямах този късмет. Ще си работя в заведението, пък ако имам време между смените може и да поработвам малко като гримьор, ако ме търсят изобщо. Винаги съм ходила с куфара си по домовете. Относно козметиката ми-не използвам най-големите имена на пазара, защото не разполагам с парите, за работя с тях, пък и до известна степен се плаща само за името и лъскавата опаковка. Работя с по-обикновена и бюджетна козметика, като същевременно гледам да подбирам само качествените неща. Взимам по 40 лева на грим, ако има значение. Повечето гримьори взимат доста повече, но спрямо козметиката, която ползвам мисля, че не мога да искам по-голяма сума. Иначе мисля, че съм талантлива и ми се отдава, имам усет към естетиката, през ученическите си години активно се занимавах и с рисуване, което също доста ми се отдава, но в последно време малко го изоставих. Искам гримьорството да не втората ми работа и да е помежду другото, както е за момента, а да се занимавам главно с това, да гримирам известни личности и да ме ценят като професионалист. Но как да стане?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 096cd957fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много хубаво занимание, а и щом си художествена натура - още по-добре. То си личи и от начина на изразяване :) С търпение ще стане работата, трупаш клиенти един по един, препоръчват те, запознаваш се с още хора, споменаваш "между другото" с какво се занимаваш, после ще се запознаваш с други гримьори, ще споделяте тънкости и новости, а след време и клиенти когато единият е затрупан от работа и т.н. УСПЕХ!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a85ff5a1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо се установи в София и виж как ще организираш нещата, пък като си стъпиш на краката и вече имаш квартира и общо взето ясна програма (знаеш си кога си на работа, кога си на лекции и знаеш с какво свободно време разполагаш) можеш да си потърсиш почасова работа като гримьор в някой салон. Освен това можеш да пуснеш и обява с някой вестник. В началото със сигурност ще го правиш по-скоро за забавление, отколкото като професия, ама знае ли човек. Ако понатрупаш клиентела може и да увеличиш часовете в салона и накрая да печелиш достатъчно, че да не ти се налага да работиш като сервитьорка. Освен това нищо не ти пречи да преглеждаш обявите за работа и да видиш дали не се търсят гримьори в някоя телевизия.
Просто се зареди с търпение, но ако си достатъчно упорита ще успееш.
А освен това нищо не ти пречи да си направиш грим блог, по примера на Ханя от "Царицата на грима". Като пускаш клипчета редовно, момичетата ще те научат и после като им трябва гримьор ще ти намерят номера от блога и ще те потърсят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker