Малко размисли относно извънземни/Бог и прочие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Малко размисли относно извънземни/Бог и прочие
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 3993 пъти
Както знаете има хора, които вярват в науката, извънземните и вярват, че някъде там има други разумни същества. Някои по-напреднали, други не толкова - но общо взето не сме сами във Вселената. Други пък отричат извънземните и смятат, че ние сме единствени и че Бог ни е създал, че има рай, ад и т. н.
Аз лично съм склонен да вярвам и в двете - да точно така, но с малко по-различно виждане за Бог. Според мен Той наистина съществува - един велик разум, който е създал Вселената, времето, пространството, материята и всичко. Но защо обаче Бог - който има такова въображение за да създаде всички тези невероятни творения - да спира след създаването на нас - хората? Както е създал нас - може да е създал още много други същества способни да мислят, да разсъждават, да вземат решения, да се учат. Именно това смятам Аз, че е направил - създал е едно огромно разнообразие от същества и ги е пръснал из Вселената - като е решил само да наблюдава тяхното развитие без да се намесва. Може би иска да види дали някое от неговите творения ще успее да достигне ниво на развитие - достатъчно високо (не само физически, но и интелектуално - духовно) за да бъде достойно, да си спечели привилегията да общува с Него?
Предполагам всеки от Вас някога е преживявал тежък момент в живота си или е ставал свидетел на нечий чужд такъв и се е питал "защо Бог позволява всичко това да се случва? " - ами може би заради това, което написах по-горе - може така да е решил да не се намесва. Да не ни "държи за ръчичка" а да ни остави за да види до къде бихме могли да стигнем сами - до колко бихме могли да съзреем като вид.
Дали вече няма достатъчно напреднали извънземни раси, които са се издигнали достатъчно в духовно и интелектуално ниво?
И изобщо какво мислите за тези мои разсъждения? Старая се да не бъда предубеден само към едното - а да съм с отворен ум към всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 69

преди: 7 години, 9 месеца
hash: a00a1d2750
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Умни разсъждения. Моят отговор е:
Не знам - ще видим. Който и да говори, че знае - нищо не знае.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 28376f7005
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пуснах подобна тема явно в същия ден, в който и ти. Казва се "Живот след живота". Явно напоследък доста хора мислим по тези вселенски въпроси. Аз вярвам и дори съм почти убедена, че извънземни има. Разбира се, че има - не сме толкова велики, че да бъдем сами в един безкрай. Но кой е създал Създателя? И защо изобщо е всичко това, целият живот и съществуване в безкрая? Какъв е смисълът на метерията? Много въпроси, чиито отговори за момента не можем да разберем, или поне аз не мога да си обясня. Висш творец със сигурност има, не знам какъв е точно, но го има. Иначе нямаше да сме тук, да сме ние, да сме сега и изобщо да бъдем нещо. Понятие за нещо е малко субективно, но...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c74ef6339e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "Може би иска да види дали някое от неговите творения ще успее да достигне ниво на развитие - достатъчно високо (не само физически, но и интелектуално - духовно) за да бъде достойно, да си спечели привилегията да общува с Него?

Да не ни "държи за ръчичка" а да ни остави за да види до къде бихме могли да стигнем сами - до колко бихме могли да съзреем като вид. "

Това може да е вярно само, ако този висш разум не е бог. За бог няма невъзможни неща. Ако иска дружка на високо ниво, щеше да си създаде такава, вместо да чака еволюцията, чиито правила сам е създал. Тоест той много добре знае докъде ще стигне и какво представлява нашият вид. Няма нужда да "вижда" това - знае го преди да ни е създал. В това битие няма място за всемогъщ бог - би умрял от скука. Остава варианта с висшия, невсемогъщ разум. Ако съдя по нас, хората, той има "трески за дялане". Ако искаш, дай меил или скайп под формата на акростих, да ти отговоря на всички философски въпроси, когато умирам от скука. :D

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f097f095d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много интересна тема. Аз вярвам и в прераждането. То също обяснява причината за всички страдания. Не ми се вярва този живот, който е като един миг, да е единствения ни опит, във тяло. Според мен тези, които отиват в нематериалното или се сливат с Бог, са много напреднали души, които след много прераждания, са усвоили всички земни уроци и вече не е нужно да са тук. Един вид, тук на земята, сме на училище и учим докато е нужно. В извънземни естествено вярвам. Може би и те, тези, които са по- напреднали от нас, не ни се месят, за да сме с правото си на свободна воля и избор...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1ae1816ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей, казвай ми Джон. Хубаво е, че си задаваш тези въпроси, но трябва да внимаваш да не попаднеш в заблуждение. Аз съм тук за да ти кажа истината. Първо ти си отишъл много надалече питайки се за други светове, остави това, това нас не ни касае. Второ извънземните които се забелязват на земята, отвличат хора и т. н. не са напреднала цивилизация а са нечисти духове, част от сатанинското царство на злото. Те не идват от милиарди светлинни години за да ни учат как да живеем - което е абсурдна мисъл а идват от паралелно на нашето измерение, паралелна духовна реалност. В християнското предание са наречени поднебесни духове на злобата. Контактите и преживяванията с тях описвани от потърпевши са идентични с описанията на демонични обсебвания през средновековието. Това е подчертано от едни от най-запознатите изследователи на НЛО които след много години изследвания казват, че този феномен не идва от друга планета а от друго паралелно на нас измерение и, че тези същества са невъобразимо зли и враждебно настроени към нас. Препоръчвам ти следната книга която ще ти изясни въпроса:Игумен Ефрем (Виноградов) - "НЛО, паранормалните явления и свръхестествените дарби в светлината на православната вяра", има я в църковните книжарници в православните храмове.

Що се отнася до тежките моменти... трябва да разбереш, че човек е сътворен със свободна воля, тоест той може да върши добро или зло и след това да носи последствията на избора си. По някога лоши неща се случват на добри, вярващи в Бога хора, да не дава Господ, но това е с цел да бъдат изпитани, да бъде усъвършенстван характера им чрез изпитанията, страданията и несгодите и да бъдат наградени впоследствие Свише. Божиите съдби са много, но всички са справедливи и праведни, Бог е върховният съдия който изпитва човека и му въздава според делата му.

До 4

Прераждането е лъжа и представлява една от основните демонски доктрини с които нечистите духове мамят хората. Светите Писания ясно разкриват, че на човек му е определено да живее и да умре веднъж а след това съдът. Съдът над душата му определя мястото му в задгробния живот, ако се е уповавал на Бога, пазел е вярата в Господа Иисуса Христа и се е стремил да пази Божиите заповеди то той отива на Небето, ако от друга страна както мнозинството от хората, не е обръщал внимание на Бога и на спасението което Той е проводил на света чрез единородния Син Божий Иисуса Христа и е вършил лоши работи, то той отива в ада за да бъде мъчен за греховете си. Целта на лъжливата доктрина на прераждането е да убеди хората, че имат огромно, нереалистично количество време за да "еволюират" и няма нужда да се покайват за греховете си, защото те сами ще се "изчистят" когато си научат "уроците" през безкрайните прераждания. Това естествено звучи приятно и гъделичкащо слуха и незапознатия човек си казва: ето аз може и да съм вършил лоши неща, но това е част от процеса, всичко е наред, в следващите прераждания ще изчистя кармата си а може би плащам за лошата си карма в сегашния си живот а в следващото ми прераждане ще бъда добре, защото ще съм я изчистил. Понякога такива заблудени хора се обръщат към окултисти, врачки, гадатели и подобни слуги на дявола, защото всеки който се занимава с окултизъм, магьосничество и подобни е слуга на дявола, защото магьосничеството е от дявола. Окултиста им казва: "в предишния си живот ти си бил велик военначалник, но си сторил това и това и сега в това прераждане трябва да изкупиш лошата си карма" и т. н. Винаги му се казва на човека как в предишния си живот е бил някой известен, велик, уважаван, мъдрец и т. н. защото злите духове гъделичкат слуха на заблудените и ги хващат в лъжите си чрез суетата и гордостта им. Как не се намери някой в предишния си живот да е бил злобен и кривоглед слуга? Хахаха. Истината е, че това са лъжи на дявола типично в негов стил, защото както казва Господ Иисус Христос - дявол е лъжец и баща на лъжите. Както измами прародителите ни в Райската градина и каза: "ако ядете от плода на дървото за познаване на добро и зло ще бъдете като богове" а вместо това дойде смъртта в човешкия род както бе казал Бог, така и в този случай лъже, че човека представлява вътрешно малък бог, който се усъвършенства чрез прераждания. Уви това е жестока шега и лъжа. Човек има само този живот да се покае и обърне към Бога, чрез Сина Божий Иисуса Христа и тогава започва борбата му с дявола и нечистите духове, защото щом дявола разбере, че човек е избегнал лъжите, примките, капаните, мрежите му и се е обърнал към Бога, тогава започва истинска ментална война с този човек. Да не мислите, че дявола с лека ръка ще позволи на човек да възлезе там откъдето той - дявола е бил свален и не само това ами и съдбата му е безкрайни изтезания в пламъците на геената? Нееее, огромна е злобата на дявола и той иска да повлече целия свят със себе си в гибелта. Но човек има свободна воля и може да избере Бога за свой Отец и да се уповава на Всевишния и Бог ще му помага.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 332d19f341
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пак позитивни простотийки. Аз пък вярвам, че Дяволът владее нашия свят. Няма доказателства, че Бог го прави.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5b84672b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз не отричам евентуалното съществуване на "свръхестествени' обекти, но след като няма директни доказателства за каквото и да е, не вярвам в него. Не вярвам в абсолютно нищо. С наличните ми знания отностно различни факти, в комбинация с малко разсъждения, в момента живея с извода, че ние сме случайни същества, без никаква конкретна цел - просто адаптирани към средата, в която се намираме, а животите ни имат толкова значим смисъл, колкото примерно на едно врабче. Общо взето, раждаме се, живеем, евентуално създаваме нещо, при всички случаи преходно спрямо Вселената, точно както самите нас. Накрая ставаме на прах или червеите ни ядат, но това няма никакво значение, защото сме мъртви и нямаме никакво влияние, а не ни и пука, разбира се. И така. Това, което сме ние, е един нищожен и незначителен миг от всичко. Мен лично, този факт ме радва. Това вече е въпрос на възприятия, но аз лично, бих могла да приравня живота на някакво парти, например. Отиваш, в началото си леко ошашавен, защото обстановката ти е сравнително нова, но след като се приспособиш към конкретната атмосфера започваш да вършиш нещо, без значение колко е безмислено - примерно да пиеш. От време на време ти се приповдига настроението, понякога пък ти влиза твърде рязко, в един момент се чувстваш най-щастливия човек на света, в друг се молиш да умреш, повръщайки, и накрая си тръгваш. На следващия ден отиваш на работа и купонът се оказва вече свършен факт, може да е било хубаво, или пък не, но при всички случаи е някакъв кратък период, без който Вселената би си съществувала безпроблемно - същото като с живота и неговия край. Сравнението ми може и да е дебилно, но то може да се направи със супер много неща. И все пак, въпреки повръщнето, липсата на смисъл и всичко останало, животът е едно супер приятно и интересно събитие.
Ще се радвам на хора, които ми опонират.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1ae1816ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От 5 Джон

До 6

Всевишния владее всичко и постъпва както си иска, както на земята така и на небето. Що се отнася до лукавия, той може да върши нещо дотолкова доколкото получи разрешение от Бога, лукавият както и всичко е просто раб на Всевишния който го използва за целите си. Всемогъщия използва дявола като магнит за нечестивците за да бъдат "събрани на снопи" и подготвени за огъня, също го използва за да изпитва чрез леки изкушения християните и по такъв начин християните да добиват небесни награди като устояват. Разбери, че има само един истински Бог, това е Всевишния и у Него е силата, у Него е славата, Той е върховният съдия, освен Него няма други. Той Е Бил в началото, Той Е и Той иде, Той е Вечносъществуващия, Живия Бог. Няма други! Бог погубва и Той възкресява, Той праща болест и Той я цери, Той налага на човека товар и пак Той го облекчава и пак Той дирижира цялото творение според замисъла си като използва както доброто, така и злото подобно на добрите и лошите герои в една пиеса - Неговата пиеса. Накрая на пиесата добрите ще бъдат почетени а лошите ще бъдат наказани.


До 7

Не, ти грешиш, изобщо нищо не е случайно и не, смъртта не е краят. Съветвам те да прочетеш първите няколко глави на Премъдрост Соломонова има я и в нета. Разбери, че нещата са организирани от Вездесъщ Творец който е изпипал и най-малкото нещо съвършено и всичко което съществува е в хармония и издава ръкописа на един автор, на един Творец. Забележи колко сложно е устроено тялото на човека за пример и как всички негови системи работят в синхрон, вземи за пример небесните тела как те се хармонично се движат по пътищата които им е определил Твореца а не се движат хаотично както би трябвало ако всичко е случайно. Погледни творението и ще видиш взаимните и сложни връзки между създанията и как те са сътворени и свързани едни с други, от това ще познаеш, че творението има един Творец и е сътворено чрез необхватен и неизмерим разум и мъдрост.

За да разбереш истината трябва да имаш вяра, за да имаш вяра трябва да четеш и слушаш Словото Божие. Едва когато човек е запознат, изучавал е Словото Божие той може да има представа за битието и на човека и на света и за края на всичко.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9d33fb1ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И мен ме вълнуват тези въпроси, има ли Бог, кой е създал Вселената, има ли край нашия свят? Има ли други разумни същества освен нас? Много се надявам,човечеството да получи някакви отговори в близките години, поне докато съм жива . Аз лично имам теория, че може би ние сме част от организъм с огромни размери, непоняти за нашия разум и представляваме микроскопична частица от него голямо, както примерно клетка от нашия организъм. Иначе не мога да си представя, как може Вселената да няма начало и край.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a00a1d2750
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5(Джони), ти казваш така:
"За да разбереш истината трябва да имаш вяра, за да имаш вяра трябва да четеш и слушаш Словото Божие. "

В новия завет пише - "Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще кажете на тази планина: Премести се оттук там и тя ще се премести;"
Та, колко планини викаш си преместил?

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: af18bf652e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   До Джон: А ти защо вярваш безусловно на библията? Чувал ли си, че е пренаписвана и са премахвани някои неща от нея? Дошъл си да кажеш истината? Това не харесвам на религиозните хора, че те "знаят" истината и друга няма. Нямат склонност да разсъждават и стават агресивни, ако чуят нечие дуго мнение, различно от собствените им убеждения.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6b1db4fd2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От 5 Джон

Е, моята вяра не е толкова голяма за каквато говори Спасителят. Такава вяра е присъща за великите Божии светии и чудотворци а аз, аз съм много малък и недостоен за такова велико нещо. Такава вяра се добива чрез цял един живот посветен на Бога и борба със съблазните и греха, тя е резултат на велики духовни подвизи в резултат на които Божията благодат слиза върху човека във все по голяма пълнота и човека става все по свет и по свет. Много далече от мене са тези постижения на великите Божии светии, аз съм затънал в грехове и оплетен в мрежите на лукавия и само моята вяра и надежда в Бога и Неговата велика милост и благост към тези които Му се уповават ме поддържат, пазят и спасяват, защото Бог е верен към тези които се надяват Нему.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e3ae2861ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От 7 до Джони - даже не знам как да ти реагирам на словоизлиянията... Много бих се радвала нещо да ми предрича живота, бъдещето, да определя кое е зло и кое не, но в пъти повече предпочктам да "горя в ада", отколкото гледната ми точка да е такава, при мисълта, че единственото, с което бих могла да си служа е Научния подход (нищо, че той не показва кое е вярно, а по-скоро кое е невярно). В теб няма капка скептицизъм. Това е огромната разлика.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e3ae2861ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От 7 отново до Джони
Това е присъщо за много християни и това е една от причините религията да ми е гнусна и противна. Вместо да се надяваш Господ да ти опрощава греховете, бих те посъветвала по-скоро сам да си изчистиш съвестта, като си полезен по няккъв начин на близки/на обществото/на животни/н каквото решиш. Отнлво е след дъжд качулка, но поне не е нагло.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a00a1d2750
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   "Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще кажете на тази планина: Премести се оттук там и тя ще се премести;" - тук дори не се говори за голяма вяра, знаеш ли колко е синапеното зърно, като големина? :D

А щом си в грехове, откъде си сигурен, че ще ти се прости? А и да ти се прости, откъде си сигурен, че сред онези светии в "рая" ще се чувстваш достоен...
Верен към тези, които се надяват нему? ! Много хора се надяват, но пак питам, откъде си сигурен, че този гневлив Бог би ти простил? Tа ти сред онези светии ще се чувстваш най-низше земно същество. Дори да те допуснат в "рая", твоята чест и съвест биха ти повелили сам да се вкараш в "ада"... ако човек е нисък, това че му се прощава не го прави по-висш и чист, той си остава в низост. И ти в тази си своят низост още искаш да достигнеш "рая", в който са по-достойните от тебе, хмм...
10

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2a34dc79cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Аз също се интересувам от подобни неща. Знам единствено, че докато съм жива най-вероятно няма да успея да си отговоря на всичките въпроси, които си задавам. Също така, смятам, че хората живеем малко в заблуда, че когато умрем, ще разберем истината за всичко, и т. н. Ще бъде много жалко, ако и тогава не успеем да намерим истината. Аз сама за себе си не вярвам в християнския Бог. Нито в другите Богове от другите религии. Вярвам, естествено, че има някакъв разум, но не се ограничавам до това да мисля, че това е Бог. Може и той да е, може и да не е. Както се вика "Знам, че нищо не знам". В живота всичко е относително. Всичко зависи от гледната точка на човек, от неговите мнения, виждане и принципи. Даден човек вижда нещо по един начин, а някой друг го вижда по съвсем различен. Това се отнася и за тези екзистенциални въпроси. Някои вярват във Всемогъщия, други в извънземни, трети в майката природа (аз също вярвам непоклатимо в нея), четвърти в разум отвъд нашите възприятия, пети вярват, че Вселената е възникнала съвсем случайно, и т. н. и т. н. Само че с информацията, която имаме за света като цяло, никой не може да си отговори с абсолютна сигурност кое от всичките твърдения е вярно. А, може и нито едно от тях да не е. Аз лично съм отворена към всяка теория, че е възможно точно тя да е истинската, но съм напълно наясно, че не мога да отговоря със сигурност аз в кое вярвам.

Само да вмъкна, че не желая да участвам в религиозни спорове и т. н. Не отричам вашия Бог, но и за сега не го приемам. И като заговорихме за Бог, попаднах на една история наскоро, която ме хвърли в разсъждения, естествено без отговор. Дано модераторите публикуват линка:

http ://highexistence. com/images/view/the-egg-by-andy-weir/

А, ако не успеете да го отворите, при желание, напишете в Гугъл The egg story и вижте за какво става въпрос. Обаче, историята е написана на английски. Ще ми бъде интересно и полезно да чуя мненията ви по въпроса.


Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c74ef6339e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Джони, там накъдето отиваш, аз се връщам. Още те е страх от смъртта, затова се хващаш за обещанията от библията. Страхът и благите думи за вечен живот замъгляват съзнанието ти. Ти би ли искал да служиш на бог, който създава несъвършенни творения, знае предварително какво ще направят през живота си, и ако не изпълняват нещата, които е заповядал (а така е направено, че всеки да съгреши в нещо), ги праща да се мъчат безкрайно? Безкрайно! Що за жестокост е това? Лошотията на грешника е прашинка в сравнение с жестокостта, която ще получи за възмездие. Жестокостите на всички хора от историята на човечеството, събрани заедно, бледнеят пред жестокостта на твоят бог. Ти би ли искал да служиш на толкова жесток бог? Аз не искам.

номер 3

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5c402714f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Лично аз вярвам в Бог, защото ми е помагал много пъти, дори съм го усещала, но съм далеч от фанатик и не съм съгласна с крайните възгледи на Джон! Първо, не вярвам даже на 50% от Библията, защото не Бог я е писал, плюс това ако беше вярно, явно 9/10 от човечеството щяхме да сме в ада. Нищо не е толкова прост. И ако Бог не наказва, как има Ад и Рай? ! Това е пълна измислица. Бог прощава и помага, Бог праща изпитания, но и ни помага да се справим с тях, предоставя ни множество избори. И съм универсалист Християнин, за мен човек, който се нарича вярващ, но се дели на католик, православен или протестант - за мен това не е истинска вяра, защото в крайна сметка нали Бог е един. Бог е любов, а Исус е пророк на любовта и добротата...
Да не се отплесвам, но съм повече от убедена, че има и други същества, не може в цялата вселена да сме единствени. Друг е върпосът дали има точно в нашата система, как изглеждат (може да не са ходещи създания, а например нещо като корали или растителновидни)? Да не говорим, че правителствата крият строго поверително такива информации. Един ден можем да знаем повече, но този ден все още не е настъпил.

ELSA

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8084374db9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Бог ти показва веднъж, че го има, после със засилването на вярата става по-лесно и го приемаш за нещо естествено. Бог помага точно толкова, колкото вярваш в него. Връзката е правопропорционална. Говоря изцяло от личен опит.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3ff731a665
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   От автора до ELSA: Много ми хареса изказването ти относто това, че не трябва да се делим на католици и протестанти. Напълно вярно е - и аз съм на това мнение. Не трябва да се делим също и на християни и мюсюлмани - Бог е един, просто ние хората сме заблудени. Избиваме се за някакви религиозни причини. Единия вика "моя Бог е велик а вие сте неверници и ще бъдете наказани". Другия вика "не - моя е велик" - а всъщност не осъзнават, че говорят за един и същ разум. Просто едните го наричат с едно име, другите - с друго. Това че има чернокожи, бели и още най-различни - не означава нищо. Това са просто цветове...

А относно този, който спомена по-горе в коментарите, че тук на Земята сме нещо като училище - определено се замислих над това. Може и да има нещо вярно.
Толкова много въпроси и толкова малко отговори. Мисля че някой ден когато ни дойде времето - тогава ще научим истината...

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: df824c9aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Математически може да се докаже, че има живот из вселената и извънземни раси. Използва се теорията на вероятностите, с нейна помощ и лесно може да се сметне например какъв е шанса да се уцели 6-ца от тотото.

Дори ако се съсредоточим само върху познатия ни живот може да докажем, че има още много подобен живот и на други планети.
Ако приемем за образец нашата слънчева система с нашата планета. При образуването на една нова слънчева система се получават най различни комбинации от слънца и планети.
След като тук на планетата Земя има живот, то значи при образуването на нашата слънчева система са се случили много подходящи събития, последователности, които са довели до образуването на подходящата планета на подходящото разстояние от слънцето, с подходящата атмосфера, вода, и.т.н. за да се зароди живот.

Тоест при образуването на една слънчева система има вероятност, да се случат определени последователности, условия, които да доведат до зараждането на живот. А тази вероятност да се зароди живот в една слънчева система, колкото и да е малка е число по-голямо от нула, тъй като тук се е случила и нас ни има. Колкото и да е малка тази вероятност, то я има, иначе нямаше в момента да пишем. Следователно тук говорим за вероятност със стойност по-голяма от нула или приемаме коефициент за възникването на живот със стойност по-голяма от нула.

Елементарно обяснено, ако хвърляме една монета вероятността да се падне ези или тура е 50/50. Ако искаме да се падне ези, то вероятността е 50 процента това да се случи. Обаче, ако хвърляме два пъти монетата, вероятността да се падне ези е двойно по-голяма. Ако хвърляме 10 пъти, то шанса да се падне поне един ези е 10 пъти по-голяма. Не може да се пада вечно тура. Ако хвърляме монетата 100 пъти, то шанса е 100 пъти по-голям да се падне поне един път ези.

Тази аналогия важи и за вероятността да се случат поредицата от събития при образуването на една слънчева система, които да доведат до възникването на живот.
След като знаем, че вероятността е число по-голямо от нула да се изпълнят условията за зараждането на живот можем да направим примерни сметки. Ако тази вероятност да се зароди живот в една слънчева система е да кажем много малка или например 0,000001 процента. Но при 10 слънчеви системи шанса е 10 пъти по-голям да се повторят необходимите условия за възникването на живот, а при образуването на 1000 слънчеви системи шанса е 1000 пъти по-голям.
Или коефициента 0,000001 по 1000 = 0,001. Вече процента за вероятност е една хилядна от процент. При 50 милиона слънчеви системи умножени по приетия от нас коефициент на вероятност за живот прави цели 50 процента. При 100 милиона слънчеви системи това прави 100 процента.
Но ние знаем, че само в нашата галактика са над 100 милиарда звездите, повечето от тях имат планети. Знаем, че са много милиарди и галактиките, и продължават да се откриват нови.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6b1db4fd2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От Джон

До 9

Има Бог и Той открива Себе си в Светите Писания. Що се отнася до нашия свят той има начало и край а краят е описан в последната книга на Библията - Откровението. Ако желаеш да ме попиташ нещо което те интересува направи го и аз ще се постарая да ти отговоря.

До 11

Да, както казва Господа Иисуса Христа: "ако пребъдете в Словото ми, наистина сте мои ученици и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни". Казано е и още "Твоето Слово О Боже е истина" и "Живот вечен е това да познаят Тебе Единия истински Бог и Христос Когото Ти си пратил".
Доколкото ми е известно Светите Писания са същите каквито са били преди хилядолетия, съвестно съхранени и това се потвърждава от сравнението на днешните текстове с древни манускрипти, единствените изключения изглежда са включването на няколко абзаца относно доктрината на троицата която не е присъствала в ранното апостолическо християнство а е привнесена от езичеството и погрешно затвърдена от Никейския събор.
Не виждам тук никаква агресивност а виждам разсъждения и аргументи и представяне на истината. Разбери, че християните са научени от Бога, Христовото Евангелие е Откровение Божие и ние наистина знаем истината.

До 13

Ти не разбираш какво пишеш, не знаеш какво говориш. Казваш, че си предпочитала "в пъти" да гориш в Ада? Имаш ли си най-малка представа за това? Представи си да те залеят с бензин и да драснат клечката и ти да гориш като факла, това дори няма да се доближи до това за което говориш а и ще е за кратко за разлика от страданията приготвени за нечестивците "които няма да имат покой ни денем ни нощем".

Какъв скептицизъм може да има в човек познал истината, скептицизъм може да има в човек който не познава истината и тогава той се лута насам натам изпитвайки съмнения.

До 14

Кое е присъщо и кое ти е толкова гнусно и омразно? Що се отнася до другото аз ще се надявам на Бога а и ще помагам доколкото ми е по силите. Какво мислиш, че правя сега? Ако хората не приемат Господа Иисуса Христа ще загинат в греховете си, каква по голяма помощ от това да ги предупредиш и да ги отклониш от лошия им път и така да спасиш живота им?

До 15

Имало един такъв случай с един светец старец при когото дошъл един млад човек и му казал: "не знам дали ще успея да се спася". Старецът му казал: "по-добре е макар и да не успеем да стигнем в обетованата земя, да паднем в пустинята отколкото да останем в Египет (в земята на робството)". Но аз се уповавам и надявам на Всевишния, че Той ще изведе душите на верните Нему към спасение и живот вечен, защото праведността на Божиите светии не е от тях а е от Бога и те не се изкупват със собствени сили а чрез спасението което Той е проводил - изкуплението на греховете чрез кръстната смърт на Господа нашего Иисуса Христа. Както е казал Господа Исуса: "Който вярва в Мене има живот вечен и на съд не дохожда а е преминал от смърт към живот".
Уви и аз макар и низш и презрян както казваш се надявам на Божията милост и благост, защото знам колко благ е Господ към тези които Му се уповават.

До Depravity

Здравей мило момиче, с теб и преди сме спорили по различни теми макар и поради анонимността да не го осъзнаваш и се извинявам ако съм те нагрубил или обидил. Относно статията доколкото я прегледах повърхностно не става въпрос за нищо друго освен за старата демонска доктрина за преражданията представена и опакована по модерен начин със съвременен западен изразен жаргон.

До 17

Ако ти наистина казваш истината "че идваш оттам накъде аз отивам" това наистина е много жалко за теб, защото ако аз се стремя и отивам към Бога а ти си отстъпил от Него - тежко ти ако не се покаеш. Не ме е страх от смъртта, християните познали истината не се боят от смъртта затова и са отивали безстрашно и с готовност на изтезания, изгаряни са в огън, разкъсвани са от зверове и други подобни мъчения без да се отказват от вярата си за прослава на Бога и са придобивали нетленни венци.
Виж няма човек който да не греши с изключение на Господа Иисуса Христа Сина Божий, всеки греши, но ние трябва да се стремим да пазим Божиите заповеди а Бог е много милостив и благ и ни прощава греховете. Важното е да се обърнем към Бога и да се уповаваме Нему и да приемем спасението Му. Що се отнася до нечестивците които немарят за Бога и Му казват, че Го няма и вършат злодеяния като вървят по лошите помисли на сърцата си и не искат да слушат гласа Му, те сами се осъждат с делата си и си навличат гибел. Аз обичам Всевишния и искам да Му служа. А ти запомни за благостта и строгостта Божия както е и писано в Светите Писания "Виж, прочее, Божията благост и строгост: строгост към отпадналите, а благост към тебе, ако останеш в благостта; инак, и ти ще бъдещ отсечен." Също и Господа Иисуса Христа казва "А на вас, Моите приятели, казвам: не бойте се от тия, които убиват тялото и сетне не могат нищо повече да сторят; но ще ви покажа, от кого да се боите: бойте се от Оногова, Който след убиването има власт да хвърли в геената; да, казвам ви, от Него се бойте.", Апостол Павел пък казва "ще дойде време, когато човеците не ще търпят здравото учение, но, водени от своите похоти, ще си насъберат учители да им гъделичкат слуха;
те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат", тъй и сега много хора облъчени с дяволски доктрини и привикнали вече към злото и към това да си правят каквото искат не могат да търпят здравото учение което ги учи на въздържаност и ги ограничава да не правят зло а само това което е право и редно.

До 18 ELSA

Права си аз съм фанатик, фанатика е силно вярващ човек и аз съм такъв, но не си права за "крайните възгледи", това не са само мои възгледи а идват от Светите Писания и са истина. Сам Господа Иисуса Христа казва "Влезте през тесните врата; защото широки са вратата и просторен е пътят, който води към погибел, и мнозина са, които минават през тях; защото тесни са вратата и стеснен е пътят, който води в живота, и малцина ги намират.". За Библията вече потвърдих, че е автентична а и как ти вярваш в Бога, но не вярваш на Словото Му? Ние не бива да сме хладни християни, нито топли, нито студени за които предупреждава Господа Иисуса в Откровение. Знаеш ли, че Господа предупреждава повече пъти за геената отколкото говори за небето?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6b1db4fd2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Джон до 21

На погрешно мнение си а това е породено от невежество и непознаване на Светите Писания. Това което говориш за равнопоставеност, уеднаквяване, синхронизиране на религиите се нарича синкретизъм а смесването на расите мултикултурализъм и двете са дяволски доктрини. Целта им е създаване на смес от религии начело с антихриста изживяващ се като Бог и смесване на расите и превръщането им в мелези подобни на пумияри без определена порода/раса освен разбира се ако не я наричаме "кучешка превъзходна" която няма расова идентичност, история самоуважение. В Светите Писания Бог не смесва нещата, Той ги разделя. Разделя светлината от мрака, деня от нощта, земята от небето, праведните от нечестивите, доброто от злото, чистото от нечистото и т. н. Този мотив на разделяне на едно от друго винаги присъства в Светите Писания, от друга страна дявола иска да смесва за да опорочи чистото с нечисто, праведното с поквареното и т. н. Целта на това смесване и изродяване което настъпва вследствие е създаване на сатанински "нов световен ред" и постигането на мир под властта на антихриста, но Бог мой казва: "за нечестивците мир няма" и още "Когато казват: Мир и безопасност; тогава ще дойде върху тях внезапна погибел" това ще е при Второто Пришествие на Господа Иисуса Христа.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a00a1d2750
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Джони, много хора се уповават на твоя Бог, но това не означава, че евентуално биха били спасени.
"Който вярва в Мене има живот вечен и на съд не дохожда а е преминал от смърт към живот". - виждал съм много, които вярват, дори може би искрено, но пак си лъжат, ходят по жени и вършат други "небогоугодни" дела, но си вярват и мислят че са в своята си истина. Тоест това не е съвсем вярно, че който вярва ще се спаси. При теб остава само надежда - я стане, я не, но "блажени са вярващите"...
Дори в момента ти съдиш в ума си хората, които оспорват истините, в които вярваш(справка - коментар 25), а по този начин ти се явяваш съдник. В самите писания, които четеш, е казано:
"Не съди, защото ще бъдеш съден".
Ти вече се изявяваш, като човек твърдящ, че познава истината и съдиш другите. Хм... На колко си години впрочем?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c74ef6339e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   "В Светите Писания Бог не смесва нещата, Той ги разделя. Разделя светлината от мрака, деня от нощта, земята от небето, праведните от нечестивите, доброто от злото, чистото от нечистото и т. н. "

Не богохулствай, Джони! :) Светите писания са писани от хора, не може да си правиш изводи от тях. Прави си изводи от творенията Му, при които всички се намират в единение - светлина в мрака и мрак в светлината, различни степени на светло и тъмно през денонощието и времето (облаци, мъгла), планети, звезди, космически прах в небето. Праведните са всред нечестивите, и различни степени на праведност и нечестивост, защото и самата билблия се казва, че няма праведен нито един, а прегрешенията на всеки са различни. Праведният Ной и той беше пиянде и спа с дъщерите си, а с нормите на Новия Завет, че само мисълта за нещо грешно е грях, хептен пък никой не е праведен. Доброто и злото са в единение защото, за да се прояви едното, трябва да го има другото. Добро е за лъвицата да убие и изяде антилопата, да нахрани себе си, малките и търтеят лъв, но за антилопите е зло - еднин акт съединил в себе си злото и доброто. Определяща е гледната точка. Чистота на Земята няма - златото и всичко е с примеси, човекът е този, който ги пречиства, за лична полза. Както писателите на библията се опитват да разделят нещата, защото разделените се манипулирата и управляват по-лесно. Творенията на бог са смес от противоположности и разнообразности. Даже и в главите на религиозните фанатици доброто съжителства с насладата от бъдещите вечни страдания на нечестивците. Как ще живееш вечно в Рая, Джони, като знаеш, че във всеки момент от блаженството ти там, милиарди се мъчат в страшни мъки? С дрога? :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 446d813867
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Здравей, Авторе:

човек е любознателно същество и иска да узнае всичко. И тези твои въпроси подвърджават това. Попитай например някой човек дали вярва например в чудовището Неси или за някой футболист. Ще получиш безразличие. Но когато попиташ някой изморен от работа човек, жена и други хора за Бога? каква ще бъде тяхната реакция според тебе? Пред тебе ще се показват различни хора, с различни отговори. При въпроса ти:"Вярвате ли в Бога? Има ли Бог? ", хората ще започват да говорят разнообразни схващания по този въпрос. Ще ти споделя, като човек, който е изучавал Свещенното Писание(Стар и Нов Завет-това е светата Библия), корана, будизма и разни източни философии. Тези книги, коити съм чел са различни, както и техните религиозни водачи. Но съм забелязал, че отговори на това което ме вълнува:кой съм аз, какво ще стане с мене, има ли задробен живот или не;има ли въздаяние за добрите и лошите дела или пък не;как се е появило всичко това, около нас;и прочие и прочие. Отговорите на тези мои въпроси ги намерих ЕДИНСТВЕНО във Светото Православие и като четох Православната Библия. казвам го това, не защото Православието има нужда от реклама-не, но защото изследвах всичко и разбрах, че това, което търси сърцето и душата ми го открих точно и ясно във Светото Православие.

Много хора казват поредната глупост(поради пренебрежение към Истината и нехайство), че Господ Бог Иисус Христос, Буда, Мохамед, Конфуций, Кришна са едни и същи, че тяхните учения са едно и също, че Бог е един, независимо как се казва: Света Троица( СВЕТАТА ТРОИЦА Е ИСТИНСКИЯ БОГ), алах, буда или др. Това, което мислят и говорят тези хора е една пълна глупост, лъжа, и измама. Моето мнение е, че Господ Иисус Христос НЯМА нищо общо с лъжерелигиозни водачи като Мохамед, Буда, Конфуций, Аристотел, Дънов, и др.

Христовото Благосветие и Учение има наистина разлика и е различно, от това, което учат другите световни светски "водачи". В Свещенното Писание, корана ЯСНО пише за Спасителя Господ Иисус Христос, че той е станал ИСТИНСКИ ЧОВЕК, НО ТОЗИ ЧОВЕК Е НЕОБИКНОВЕН-Господ Иисус Христос има само Пречиста Майка-Пресвета Богородица и Дева Мария, и че НЯМА земен баща. Ето ти една ВАЖНА РАЗЛИКА!
Другите религиозни "водачи" имат майка и баща(чрез бащата се предава Адамовият първороден грях(ОТ КОЙТО ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ СТАВАМЕ СМЪРТНИ И ГРЕШНИ ХОРА)-докато при Господ Иисус Христос, Той няма първородния грях и следователно Той е Въплътения Бог, който Безгрешен и няма никакъв грях! И ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО МОЖЕ ДА ИЗКУПИ ЧОВЕЧЕСТВОТО И ДА ГО СПАСИ! ), както и ние имаме майка и баща. В Библията и корана ясно е написано и следното за Спасителя, че:

-Родил се е от Пречистата Богородица и Дева Мария(преди, по време и след раждането ТЯ е Винаги Дева). При Боговъплъщението на Спасителя няма човешка (мъжка) намеса! Това е, което отличава Богочовека Господ Иисус Христос от всички човеци на земята взети заедно!

-Че е правил чудеса-изцелявал е болни хора, възкресявал е мъртви хора(и ТОЙ учи за възкресението на мъртивте, а не за прераждането(което е недоказано и човешка измислица). Никъде не се споменава в различните религиозните книги Мохамед, Конфуций, буда и прочие да са правили чудеса, да са излекували тежкоболни хора, да възкресяват мътървци. Това само Христос е правил, но не и другите. Ето ти пак РАЗЛИКА!

-Че е страдал на Кръста, бил е погребан и третия ден е ВЪЗКРЪСНАЛ от мъртвите
- Че след възкресението си, Господ Иисус Христос се е възнесъл на Небесата

-Че Господ Иисус Христос ще дойде отново да съди живи и мърти и да въздаде на всеки му според делата-за едни поради Вярата си в Христа Бога и Светото Православие и добрите дела ще получат ЖИВОТ ВЕЧЕН;а другите поради безверието си и злите си дела ще получат ВЕЧНА МЪКА И СМЪРТ В АДА.

Това, което намерих и открих и разбрах, че има наистина ОГРОМНИ разлики между Спасителя Иисус Христос и другите псевдорелигиозни "водачи", които са грешни, обикновени и смъртни човеци.

Ние сме обикновени, прости, грешни и смъртни човеци.
И такива като нас, грешници, вместо да вярват в Богочовека Безгрешния, Силния, Безсмъртния, Вечния Господ Иисус Христос, Който доброволно е страдал на Кръста за да ни спаси;предпочитат вярват в обикновените смъртни и грешни хора, които учат на лъжа и водят до погибел.

Всеки има правото да вярва в каквото си ще, но избора води и до неизбежни последствия(независимо дали избора е добър или лош).

Аз избрах да съм православен християнин, да вярвам във вярата, която ни е покръстил свети Цар Борис -Михаил Български Покръстител;да вярвам във Светото Православие (Което е Самото Християнство) благодарение на което българският народ е оцелял и се е запазил през тежки години и векове.

Поздравления на Джон, за дето е написал толкова добри постинсги, и Джон да не забравя едно: Че трябва да се уважават, почитат и прославят Православните светци и светици, Пречистата Божия Майка и Дева Мария


Това беше от мене, уважаеми Авторе. Ти имаш свободната воля(Която е Божий дар) да вярваш в който или в каквото си искаш. Изборът ти ще те добведе до даденото последствие.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8dbe280547
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Джони аз имам няколко въпросчета към теб и съм сигурен, че да можеш да отговориш на тях

1 Кой е създал бог?

Ако бог е създал живота в близкият изток от къде са се появили индианците в Северна и Южна Америка и аборигените в австралия? (как са стигнали до там? )

Ако демоните са нематериални същества как успяват физически да отвлекът човек и след това да изтрият паметта му?

4 Знаеш ли, че в Новият Завет има 51 противоречия? Как една "божествена" книга може да има противоречия?

Знаеш ли защо църквата отрича извънземните и ги преписва на демоните - защото това ще унищожи властта и над наивниците.

Е това е от мен за сега.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 09601846f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Аз бях скептичен относно Библията (да ми прости Бог). Но си казах добре опитай поне един ден да не съдиш другите, опитай да простиш на враговете си, опитай да си смирен, опитай да не лъжеш и т.н. И в края не деня са чувстваш уникално. След това осъзнах, че Бог изпрати единственият си Син да ни изкупи греховете. Това е най-голямата саможертва в историята на човечеството хора. Само като си помислиш, самият Божи син се е жертвал за теб, за да бъдеш свободен. Още ума ми не го побира :)
И аз се интересувах много от извънземни, прераждания, наука, теорията на големия взрив и т.н. Но след като прочетеш Библията като, че ли целия този глад беше заситен. Там намерих отговор на всичко (и продължавам да се уча).
Не го приемайте като налагане на мнение. Не упреквам никой в какво вярва и в какво не. Всеки сам трябва да намери истината, мисля че аз я намерих.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 72e5e984b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Джон до 26

Виж има малки грехове има и смъртни грехове.

"Ако някой види брата си да съгрешава с грях не за смърт, нека се моли, и Бог ще даде живот нему, - сиреч, на оногова, който съгрешава не за смърт. Има грях за смърт: не за него, казвам, да се моли.
Всяка неправда е грях, но има грях не за смърт. "

Но и това е малко за великата Божия милост, защото Бог прощава на каещия се грешник. Нима не знаеш, че и велики хора описвани в Библията са грешали и са вършили грехове, но Бог им е прощавал, защото са се уповавали Нему и са се разкайвали. Разбойника на кръста когото разпват до Господа Иисуса нали и той получава прошка за греховете си. Божието милосърдие и благост са велики.

"И премина Господ пред лицето му и извика: Господ, Господ, Бог човеколюбивий и милосърдний, дълготърпеливий, многомилостивий и истинний,
Който пази (правдата и показва) милост в хиляди поколения, Който прощава вина, престъпление и грях, ала не оставя без наказание, Който за вината на бащите наказва децата и децата на децата до трета и четвърта рода. "

"Умийте се, очистете се; махнете от очите Ми злите си деяния; престанете да правите зло;
научете се да правите добро, търсете правда, избавяйте угнетен, защищавайте сирак, застъпяйте се за вдовица.
Тогава дойдете - и ще отсъдим, казва Господ. Да бъдат греховете ви и като багрено, - като сняг ще избеля; да бъдат червени и като пурпур, - като вълна ще избеля. "

"Кажи им: жив съм Аз, казва Господ Бог: не искам Аз смъртта на грешника, но да се отвърне грешникът от пътя си и да бъде жив. Върнете се, върнете се от вашите лоши пътища; за какво да умирате"

И аз не съдя хората, това което ти наричаш съд, не е съд а изобличение. Съд е когато издаваш присъда, изобличение е когато изказваш злодеянията и приканваш хората да се покаят, това са вършили пророците, това е вършил и Господа Иисуса Христа, това са вършили и християните.

До 27

Не богохулствам а Светите Писания са записани от хора, но Словото Божие е изречено от Боговдъхновени хора и е истинно и вярно. Ти казваш, че има смесване, да има, но то е сега то е временно а накрая Бог окончателно ще раздели праведните от нечестивците.

"А учениците Му се приближиха до Него и казаха: разтълкувай ни притчата за плевелите на нивата. А Той им отговори и рече: сеячът на доброто семе е Син Човеческий; нивата е тоя свят; доброто семе, това са синовете на царството, а плевелите - синовете на лукавия; врагът пък, който ги пося, е дяволът; жетвата е свършекът на века, а жетварите са Ангелите. И тъй, както събират плевелите и ги изгарят в огън, тъй ще бъде и при свършека на тоя век: ще изпрати Син Човеческий Ангелите Си, и ще съберат от царството Му всички съблазни и ония, които вършат беззаконие, и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби; тогава праведните ще блеснат като слънце в царството на Отца си. Който има уши да слуша, нека слуша! "

Праведния Ной не е правил такова нещо, сигурно имаш предвид Лот. Изобщо не е определяща гледната точка, това е сатанинска доктрина, че няма добро и зло - напротив има добро и зло и то е ясно посочено в Светите Писания. В Божието Слово се описва един период в който израилтяните нямат цар и се вършат злини и се казва: "В ония дни Израил нямаше цар: всеки правеше това, което му се струваше за право. ". Ето това е за гледната точка, всеки върши това което му се струва за право и това води до зло. Както е писано в Светите Писания за Божиите хора - радост, щастие, покой а за нечестивците - утеснение, мъка, страдания, плач и скърцане със зъби. Не това желае Бог за човека, но човеците сами си го причиняват като нехаят за предоставеното им Божие Спасение в името на Господа Иисуса Христа.

"Защото Бог толкоз обикна света, че отдаде Своя Единороден Син, та всякой, който вярва в Него, да не погине, а да има живот вечен. Защото Бог не проводи Сина Си на света, за да съди света, а за да бъде светът спасен чрез Него. Който вярва в Него, не бива съден, а който не вярва, е вече осъден, задето не е повярвал в името на Единородния Син Божий. Осъждането пък е поради това, че светлината дойде на света, но човеците обикнаха повече мрака, нежели светлината, понеже делата им бяха лоши. Защото всякой, който прави зло, мрази светлината и не отива към светлина, за да не бъдат изобличени делата му, понеже са лоши. А тоя, който постъпва по истината, отива към светлината, за да станат делата му явни, понеже са по Бога извършени. "

"Ония, които не Ме познаха, получавайки през живота си благодеяния, и пренебрегнаха Моя закон, не го разбраха, но го презряха, когато още бяха свободни, и когато още беше им отворено място за покаяние, те ще Ме познаят след смъртта си в мъката. "

До 28

Благодаря ти за твоите добри думи приятелю. Аз разбира се уважавам светиите, те са за нас ярък пример как са живяли Богоугодно и са постигнали победа над дявола, те са наши братя и сестри завършили борбата си и Богоугодили Бог ги е прибрал при Себе си. Не бива обаче да бъдат превръщани в идоли към които хората да се обръщат, молят, палят свещички и покланят на иконите, защото това е езичество. Хората трябва да се обръщат към Бога Отца в името на Иисуса Христа Сина Божий. И за иконите имам нещо да кажа.

"Аз съм Господ, Бог твой... да нямаш други богове, освен Мене... Не си прави кумир и никакво изображение... не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят, и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди. "

"И Господ ви говори (на планината) изсред огъня; гласа на думите (Му) чухте, но образ не видяхте, а чухте само глас... Дръжте твърдо в душите си, че вие не видяхте никакъв образ в оня ден, когато Господ ви говори на (планина) Хорив изсред огъня, да не би да се развратите и си направите дялан образ, лик на някой кумир, който да представя мъж или жена"

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c74ef6339e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Разликата между теб, Джони, и мен е, че аз ще си призная грешката - за праведника Лот се отнася въпросната случка, не за Ной. Но ти ще продължиш да избягваш искрен отговор, защото той протеворечи на учението ти. Как разбра, че "Словото Божие е изречено от Боговдъхновени хора и е истинно и вярно"? Какво доказателство имаш, че тези хора са били Боговдъхновени? От книги, от разкази? Бог ти се явил? Знам отговора, отговори честно пред себе си, не тук. По-важно за мен е да чуя това, което питах в края на предишния ми коментар - как ще живееш вечно в Рая, като знаеш, че във всеки момент от блаженството ти там, милиарди се мъчат в страшни мъки? Иначе си вярвай в каквото си искаш, стига да не пречиш на околните, но не очаквай те да вярват на неща, които са недоказуеми и противоречиви.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a00a1d2750
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Джон, (от 26 и другите мои коментари, на които сега ме мързи да търся номерациите) въпросът не е дали ще ти се простят малките прегрешения. Да кажем, че ще ти се опростят, но дали ти сам би искал(знаейки своите прегрешения) да стоиш до онези чисти и свети души в рая? Ти, който, въпреки че ти е простено, винаги ще знаеш какво си вършил(дори да не са били смъртни грехове). Та ти би се почувствал недостоен, ако поне малко работи съвестта ти.
А защо си мисля, че коментарите 28 и 30 са все твои - идентичен стил на писане(28ми 100% е твой). Джони, тук те хващам в ЛЪЖА - искаш да агитираш не от името, с което се подписваш(Джон) - така засилваш агитацията си и сам подкрепяш твърденията си с помощта на други хора(които реално си един и същ човек - ТИ). Дори в 28ми коментар(в първия абзац) започваш, като непредубеден човек да агитираш автора, но веднага след това си личи стилът ти на писане - познавам се от километри.
Сега ми дойде и друго - Моисей в пристъп на гняв убива египтянин(смъртен грях), дали Моисей би се чувствал достоен за Рая? А кой ще овъзмезди убития египтянин(колкото и лош човек да е бил)? Дори египтянинът да е бил лош човек, убилият го(Моисей) ще се радва в Рая, а този египтянин - не стига, че е убит, пък и ще гори в Ада, заради лошотията си... Хм, висша справедливост викаш. Тук виждаш, че грехът е за смърт, но пак се прощава - но този, на когото е простено така или иначе трябва да живее с тази вина, пък отделно има и друга несправедливост - ако египтянинът бъде пратен в АДА(то е несправедливост, човека е убит преждевременно, а Моисей е пратен в Рая), ако пък е пратен в рая(пак е несправедливо - биел е и се е държал унизително с робите евреи)...
Няма логика. И стига си писа и отговаря сам - не правиш твърденията си по-правдиви...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: df824c9aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Библията е писана от хора и е за хора.
Десетте Божи заповеди са изкопирани от глава 125 на египетската "Книга на Мъртвите".
В Стария Завет няма Исус. Там има Йосиф. Историята на Йосиф е същата като на Исус или той е първия прототип. Единствената разлика е, че единия е продаден за 20 сребърника, а други за 30. Инфлация.
Историята в Библията за Исус Христос е взета директно от египетската митология за един от основните божества - Хор. Хор е първоизточника, тъй като фигурира от 3000 години преди н.е. или преди Исус Христос.

Нека да погледнем каква е историята на Хор както са я написали древните египтяни преди около 5 хиляди години и която същата в основата си на Исус, както и на много други слънчеви божества.

1.Хор е роден на 25-ти декември, тук нека някой каже, че датата е просто съвпадение от всички други дати и месеци. 2. Хор е роден от девицата Изида Мери. Нека също някой да каже, че е просто съвпадение, че е девица, както и част от името Мери-Мария.
3. Раждането на Хор е съпроводено от звезда от изток. Просто съвпадение предполагам...
4. Звездата на изток кара трима крале да я последват за да стигнат и да се поклонят на новородения спасител - Хор. Много станаха съвпаденията вече и то уникални.
5. Хор станал учител на 12 години и на 30 години бил покръстен от Анап. Така започва своя живот на духовен водач. Да и покръстването идва от Древен Египет. Предполагам още съвпадения тук.
6. Хор имал 12 ученика-последователи, които пътували с него /съвпадение отново?/.
7. Хор извършвал много чудеса при пътуванията си, като ходене по вода , лекуване на болни и др. /съвпадение?/.
8. Хор в бил познат като "Истината", "Божий Агнец", "Божий Пастир", "Спасител", "Богопомазан Син" и др.
9. Хор бил предаден от Тифон /съвпадение?/ .
10. Хор бил разпънат /съвпадение?/, погребан и след 3 дни /съвпадение на броя дни?/ също възкръснал /съвпадение?/.
Ама няма да се разбереме така, някой от някой е правил нагло изкопиране на историята и директен копи-пейст, само имената е сменил. Само че кой от кой, Хор е божество от преди 5 хилядолетия, явно няма как древните египтяни да са използвали машина на времето, да са се придвижили 3-4 хиляди години напред, да им е харесала историята на Исус Христос и да са решили да я изкопират.

Същите характеристики ги има при много други слънчеви божества отново по стари от Исус Христос, и те взаимствали директно от египетската митология.
Бог Атис от Фригия - 1200 г. преди н.е. Роден /отново/ на 25-ти декември от да не повярваш ... девица. Атис е бил разпънат /о, пак ли?!/, погребан и след 3 дни възкръснал. Защо ли всички копират тези дни дни и възкръсванието...

Бог Кришна от Индия - 900 г. преди н.е. Познайте от кой е роден. Точно така, от девица на име Дева .... , поправка Деваки. Раждането му е било оповестено от звезда на изток. Върши най различни чудеса със своите ученици /да не повярваш/ и след смъртта си пак възкръсва.

Дионис от Гърция - 500г. преди н.е. Айде да видим дали някой ще познае кога е роден и от коя. Точно, роден отново на 25-ти декември от девица. Обикаля с учениците си и върши най различни чудеса, като превръщането на водата във вино. Ей аман с този копи-пейст. Бил наричан още "Единствен син на Бог", това ми звучи познато и се чудя защо ли? А, да не забравим какво се случва с него, ако вече не се досещате - умира и възкръсва

Митра от Персия - 1200г. преди н.е. Роден.... на 25-ти декември от... девица. Има ... 12 последователи и върши чудеса. След смъртта си възкръсва. О, да забравих след ... три дни. Тези хора няма ли да сменят поне малко бройката числа. Твърде много е очевАдно копирането. Също е наричан "Светлината", "Истината" и.т.н. Свещеният ден за поклонение е бил неделя.

Последователите са 12 на многото различни слънчеви божества /дефакто Слънцето/. Числото не е случайно, това са 12-те съзвездия от зодиака, те следват слънцето, а то е в центъра. Числото 12 е на много места в библията - 12 братя на Йосиф, 12 племена в Израел, 12 пророка, 12 съдии, 12 царя на Израел, 12 принца на Израел, Исус влиза в храма на 12 години и др. Числото 12 не е случайно и е астрономическа препратка.

Трите дни и възкръсването също не са случайни при слънчевите божества. Привидно Слънцето спира своето изместване на 22 декември и е в най-ниската си точка в изгрева през годината - зимното слънцестоене. Слънцето привидно "стои" така без да се премества точно 3 дни - 22, 23 и 24 декември. Над Слънцето в изгрева се намират няколко звезди , които се наричат и до ден днешен - Южен кръст. Слънцето наблюдаванто от Земята предстои да бъде "разпънато" на кръста.
Интересно става на 25-ти декември. Тогава слънцето се измества и придвижва "нагоре" към север. Това предвещава идването на по-дъгите дни, топлина и пролет. Спасението от студа и мрака. Слънцето "възкръсва" след три дни. То наистина е "Спасителя" за нас, дори лекува различни заболявания, както и "ходи" по вода или отражението.
Ето защо Исус и много други слънчеви божества споделят същите характеристики.

Да не споменаваме и Вселенските Събори, реално там всичко се решава какво е или какво не за наш Исус Христос. На Първия Вселенски Събор били написани първите седем члена на Символа, а на Втория - останалите пет. Първият Вселенски Събор се състоял в град Никея през 325 г. от Рождество Христово за потвърждение на истинското учение за Сина Божи против лъжеучението на Арий, според което Синът Божи е творение на Бог Отец. Вторият Вселенски Събор се състоял в Константинопол през 381 г. за утвърждаване на истинското учение за Светия Дух против лъжеучението на Македоний, отхвърлящо Божественото достойнство на Светия Дух. По имената на градовете, в които се събирали Отците от Първия и Втория Вселенски Събор, Символът се нарича Никео-Цариградски.
При изучаването му Символът се разделя на 12 члена. В 1-вия член се говори за Бог Отец, от 2-ри до 7-и член се говори за Бог Син, в 8-и - за Светия Дух, в 9-и - за Църквата, в 10-и за кръщението, в 11-и и 12-т - за възкресението на мъртвите и вечния живот.

K-Man

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dec6c180bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Браво на №34, който така подробно и убедително е разяснил произхода и приемствеността на религиозните догми. Аман от религиозни фанатици-проповедници, които във всяка тема, където имат възможност почват да ни набиват в главите откачените си разбирания и да ни плашат с, , геената огнена"! И говорят толкова убедено, сякаш лично са присъствали и са се запознали с Троицата! Бог е вселенска творческа сила, която е непознаваема за човешкия ум, всичко останало е просто съчинение или плагиатстване както разбрахме.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: df824c9aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Номер 34, то има още не малко да пиша по темата, но коментарите ще станат дълги.
Мисля, че пропускаш нещо обаче. Не отхвърляй с лека ръка, колко може да е полезна една вяра в нещо или някой. Общата вяра на група хора обединява, защото споделят общи възгледи, също вярата дава сили в тежки моменти. Дори и да е в някаква илюзия, трябва да има нещо, на което да се оповават хората, иначе могат да рухнат. Това е положителната част на вярата/религията, дава сили и обединява, може да спасява. Запазили сме се под 5 века робство до голяма степен заради религиозната вяра. Има положителни неща, но това не прави нещата по истина. Може много силно да вярваш в нещо, но това не го прави истина, не променя фактите. Те и някои самовзривящи се силно вярват, че ги чака небесно блаженство с куп девственици... Кой знае, може и да ги чакат. Мен не ме чакат, защото не вярвам.
Освен положителните страни религиите имат и доста отрицателни. Масовата заблуда на хората е едно, но не e фатално докато не умират хора. А това се случва на много места по света, в миналото още повече. Толкова много войни са се водили на религиозна основа. Безчет са убитите хора и защо?! Всеки сляпо вярва, че неговия Бог е истински, а останалите - не. Цели градове са затривани и всякакви подобни красоти е имало, като Испанската инквизиция. Страшни мъчения са прилагани срещу много невинни хора, кое от кое по ужасни.
В името на различните богове, толкова много престъпления са извършени, дори и от църквата, но с религиите е така, трудно търпят инакомислещи. Всяка религия разчита на сляпата и силна вяра. Не питай силно религиозен човек, защо е убеден, че неговия Бог е по-истински от всики останали по света, от всички религии. Вяра трябва, това е достатъчно. Фактите не се гледат, те са гадни. А въпросите са напълно излишни, ако силно вярваш.

За Библията може да се напишат още неща с директното изплагиатстване на някои от историите.
Например историята за Ной и Ноевия ковчег. В Епоса на Гилгамеш идващ от 2600г. преди н. е. Историята разказва за голям потоп заповядан от Бог заради греховете на хората. Също така има за построяването на голям кораб, който е побрал двойки от всички животински видове на света. Има в историята дори пускането на гълъб и неговото завръщане. Историята в основата си е същата, проблема е, че идва от доста години преди Библията.

Изплагиатствана е и историята за Моисей. Той е поставен в тръстикова кошница и е пуснат по течението на река за да се избегне обичай да се убиват новородени деца. Бива спасен от дъщерята на царя и е отгледан като принц. Тази история за Моисей е открадната и изкопирана от мита за Саргон от Акад идващ от 2200г. преди н. е.
Саргон е роден и поставен в тръстикова кошница да се избегне убийството му като бебе. Пуснат е по течението на река и е спасен от кралската акушерка Аки.

Дори това, с което е известен Моисей, че е закононосителя, донесъл 10-те Божи заповеди е пак изкопирано от по-стари мотиви. Идеята, че законите идват от Бог чрез пророк в планината е доста по-стара. Моисей е просто поредният носител от многото други при различните религии и богове.
В Индия, Ману е бил великия закононосител.
В Крит /гърция/, Минос изкачва планината, където Зевс му дава свещените закони.
В Древен Египет закононосителя е Мизис, който носи каменни плочки с написаните на тях Божи заповеди. Споменах ли в предния ми коментар, че египетската митология е основата на много други по света? !
Имената са доста подобни - Ману, Минос, Мизис, Моисей. Интересно как толкова различни богове избират един и същи начин на предават заповедите си все на хора с подобни имена. Ще да е поредното съвпадение. А за самите тях казахме откъде са взети.

От египетската митология идват добре познати неща - покръстване, живот след смъртта, страшния съд, раждане от девственица, възкръсване, обрязване, разпъване на кръст, велик потоп, великден, пасха, свято общество и др. Всички те са египетски идеи идващи от преди хилядолетия. Реално, ако се гледа от гледна точка на религията, всичко това трябва да са езически ритуали и идеи.
Християнскара религия става много по разпространена благодарение на римския император Константин Велики известен като първият християнски римски император. Благодарение на него става от малка преследвана секта в най разпространената религия в Европа. Това обаче е чисто политическо решение на императора и е имало план за това. Император Константин Велики вярвал, че тази нова религия ще обедини разединената му империя.

През 313 г. Константин управлявал Западната римска империя. Константин осигурил религиозна свобода на всички, включително на християните. Oсигурил e религиозна свобода на всички, жалко е, че по късно ще бъде отнета и няма да има такава.
Константин защитавал християнството, смятал, че това е правилния път да се обедини империята. Но императора бил неприятно изненадан, установил, че църквите са разделени поради спорове за вярата. Той се опитал да ги обедини под една, като установи и наложи "правилната" доктрина. За да спечелят благоволението му епископите трябвало да направят различни компромиси с религиозните си убеждения и да се "поправят". Тези, които се съгласявали, били освобождавани от данъци и получавали щедра материална подкрепа или кинти. Историкът Чарлс Фрийман обяснява, че приемането на "правилната" християнска доктрина осигурявало достъп не само до небето, но и до големи блага на земята. Така духовниците придобили важна роля в светските дела.
Християнската религия, такава каквато е сега е изменяна толкова много пъти по различни причини, дори и материални. Като се почне от римски император и неговите "виждания" и политически какво му е изнасяло, от хора духовници облагодетелствани материално, на които им е казвано, какво да променят, също и от епископи, особено на Вселенските Събори, където приемали или отхвърляли каквото си преценили от личните им виждания, че е правилно или грешно. Някакви си хора на земята си приемат и отхвърлят основни неща касаещи същността на вярата, "божествените принципи и разбирания" са променяни ето така, защото тогава така им е допаднало.
Сегашната християнска религия, каквато я познаваме има малко общо с първоначалната. Да не споменаваме отново и от египетската митология, колко много всъщност е взаимствано.

K-Man

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fdf1ca32a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   От Джон

До 29

Бог е Вечносъществуващия.

Бог е сътворил не само близкия изток а цялата вселена.

Това, че нечистите са духовни не значи, че при определени обстоятелства не могат да въздействат над материята. Отвличаните не са християни, християните са под Божия защита, има случаи когато НЛО са прогонвани от християни като е правен в тяхна посока кръстния знак и е призовавано името на Господа Иисуса Христа.

Кои противоречия визираш за да мога да ти отговоря? Имаше едно такова противоречие изказано от чичо ми за да се подиграе на христовата вяра, но трябваше да замълчи когато му показах грешката му. Та той ме попита: Нали Христос е изгонил нечистите духове от свинете? Аз му казвам - да, той ми отговаря: аз никъде не съм чувал да се отглеждат свине в ислямския свят хахахаха. Ей Богу голям смях падна, докато не го накарах да ме чуе, че мохамед се ражда около 700 години след Господа Иисуса Христа, после млъкна и твърдеше, че уж само ме е проверявал. И твоите противоречия ли са такива? Назови ги да ги изясня!

Христовата Църква не заблуждава, тя просветлява със светлината на истината. Хората които ходят в този живот без истината се лутат в мрака и накрая падат в ямата.

До 32 и 33

Да моята надежда е, че Бог ще ме прибере при Себе Си след смъртта на физическото тяло. Всеки който е с Бога пребивава в блаженство и неизказана радост. За да разбереш защо Светите Писания са Боговдъхновени трябва да ги изучаваш и трябва Бог да те привлече към Господа Иисуса Христа, защото ако не те привлече Бог нищо няма да стане.

"Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил; и Аз ще го възкреся в последния ден. У пророците е писано: "и ще бъдат всички от Бога научени". Всякой, който е чул от Отца и се е научил, дохожда при Мене. "

"Защо не разбирате речта Ми? Защото не можете да слушате словото Ми. "

Коментари 28 и 30 не съм ги писал аз, но не е чудно, че ти напомнят на моите, защото християните се храним от един небесен хляб - Словото Божие и пием едно небесно вино което е символа на вярата - кръвта Христова пролята на кръста за спасение на грешниците и имаме един Отец - Бога и един учител и наставник - Господа Иисуса Христа и си много приличаме и сме братя и сестри в Христа Иисуса Господа наш.

До 35

Много бързо падна духом и се отчая, недей така чадо! Първо изслушай моя отговор.

До 34 и 36 k-man

Богопознанието драги идва още от времето на първия човек - Адам, после и през другите предтечи - Ной и синовете му и оттам и човечеството. Ако не си обърнал внимание има хора вярващи във Всевишния извън израилтяните по онова време - царя-свещеник на Салим - Мелхиседек или ясновидеца Валаам. Те не са придобили Богопознание от израилтяните.
Така, че тези съвпадения в разните езичества представляват една смесица, един синкретизъм между истина смесена с лъжа, наистина едно копиране на Божествените закони и откровения, но в обратната посока - езичествата са отклонения и извращения на вярата във Всевишния завещана от Ной на потомците му. Отделно 25 декември не е истинското рождение на Господа Иисуса Христа, това е езически ден който е навлязъл и се е смесил с чистото християнско учение, но който няма място там. Отделно аз не приемам доктрините на съборите, защото това което правят е да смесят чистото ранно апостолическо християнство с езичество. Когато говоря за чисто християнство имам предвид това което е в Словото Божие а не смесеното с езичество и превърнато в доктрини които му противоречат. За пример - икони, почитане на светци, палене на свещи, езически празници, троица, богородица и т. н. Нищо от тези неща не присъства в чистото ранно апостолическо християнство. А относно имитаторите които са идвали преди Него Сам Господа Иисуса Христа свидетелствува: "Тогава Иисус пак им рече: истина, истина ви казвам: Аз съм вратата на овците. Всички, колкото са идвали преди Мене, са крадци и разбойници; но овците не ги послушаха. Аз съм вратата: който влезе през Мене, ще се спаси, и ще влезе, и ще излезе, и паша ще намери. Крадецът дохожда, само за да открадне, убие и погуби. Аз дойдох, за да имат живот, и да имат в изобилие. "

Заблуждаваш се като смяташ приликите за нещо. Те не са нищо, да образа на месията предречен от Бога е копиран от езическите религии, защото дявола винаги се опитва да копира Бога. Същото ще е и с антихриста, антихрист не означава само срещу Христос, но и наместо/вместо Христос тоест измамник представящ се за Христос. Същото е и с всичките гнусни езически митове и легенди. А защо не казваш разликите между истинското Богопознание и езическите/демонски доктрини? Божието учение е учение на вярата в един Бог - Вечносъществуващия а езичеството почита гнусни паднали нечисти духове - цял пантеон начело със сатаната, Божието учение учи на святост а езичеството е нечисто - езическите божества бидейки нечисти духове са морални дегенерати постъпващи по-лошо от самите езичници и това се вижда от митовете и легендите им, Бог забранява идолите а езичествата са пълни с идоли и изображения, Светите Писания изрично забраняват магията защото тя е от дявола докато езичествата са изпълнени с магии. Това са само част от твърде големите разлики които твърде ясно разкриват пълната противоположност на Божието учение и от друга страна демонските доктрини.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f9a4d2ece2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Не четох всичко, но най - много погледнах някои от коментарите на Джон. Може би съм малка да споря с теб на 16 съм но съм сигурна в нещо и то е, че в т. н средновековие хората са били страшно ама страшно глупави повечето не са знаели имената да си пишат. Да не говорим, че са горели жени само защото някой случаен е казал, че са вещици. Хората до сега са страшно глупави и неразумни, а ти твърдиш тука, че твоя Бог едва ли не създава какво ли не? ! Абе хора вие нормални ли сте мечтатвли и крайно нереалистични.... Ужас разберете христянстеото е религия на бедните създала се е от тея хора по онова време тези които са вярвали във всичко което се измисли. Винаги ще има бедни и богати и винаги бедните ще са повече и тази религия едвали не ни прави равни с другите. Глупости.. Събудете се от вижданията си и заблужденията ние сме сами сред нашата вселена тя ни носи и НИЕ творим върху нея. Ние сме тези които отиват и посаждат на земята храната си, не Бог. Хората я берат после и ни я слагат на масата не Бог. Дъжда и водата ги карат да пораснат...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f9a4d2ece2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Аз съм точно на мнението на номер 11...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d4aa7a0835
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Точно така е n 38 напълно те поткрепям. Хора като мен които живеят с свои си проблеми не ги интересува никак религията. Някак си винаги и лошият живот може напълно да я направи безинтересна и табу за всеки. Хората се променят и се променят ценостите им. Сякаш имам наречи го карма или психика и не ме интересуват такива неща като религия за разлика от другите хора. Около мен хората се интересуват но аз никога не съм като тях. Не съм атеист но те сякаш се хвалят и даже ме обвиняват в нещо. Какво искат от човек да му объркат психиката ли. Наглост е да ми се месят в личния живот. Та това са хора които не общуват с мен дори.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 261faed22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Не разбирам, защо не публикувате мненията ми? Нито са нецензурни, нито са извън темата, нито нарушават добрия тон. Защо не ги публикувате?

Ето поствам ги пак, надявам се да размислите.

От Джон

До 38

Мило момиче, не се притеснявай да използваш разума си и търсиш истината. Дали хората от Средновековието са били глупави? Може би имаш предвид необразовани? Може би, но това няма отношение към Словото Божие. Словото Божие е Божие учение идващо от Бога а не от средновековните хора. Що се отнася до вещиците, такива като тях - слуги на дявола е имало, има ги и днес. Това са реални неща които обаче един атеист му е трудно да приеме. Вещици, сатанисти, сатанински рок, метъл и поп групи, неоезичници, кундалини, източен мистицизъм, доктрина за прераждането, мезоамерикански езически религии, тайни окултни общества - масони, орден на златната зора, череп и кости 322, илюминати, спиритисти/окултисти свързани с йерархията на царството на сатаната представящо се за - команда ащар, владиците на светлината, махатмите, бялото братство, галактическа федерация на светлината, йерарсите и т. н. Всички тези по един или друг начин са свързани със сатаната.

Мило момиче ти самата трябва да прогледнеш от заблужденията си, защото нещата в този тънещ в злото свят не са каквито изглеждат на пръв поглед. Разбери мило момиче, че схващанията ти за Божието учение са много повърхностни и нелепи. Ти изказваш болшевишката, атеистична, елементарна пропаганда, че християнството е някакво средство/психотерапия или както те казват "опиум" за бедните хора чрез което те се успокояват, че не са богати и по такъв начин не са нещастни. Това е пълен абсурд и изобщо не се докосва до същината на християнството. Разбираш ли Бог наистина съществува и хората наистина гинат поради греховете си, Господа Иисуса Христа наистина се жертва и пое върху си греховете на света та всякой който вярва в Него да има живот вечен, дявола също действа в света за да омрачи умовете на хората и да ги отклони от спасението което е в Господа Иисуса Христа. Християнството е Божие учение за спасението на душите на хората, то не е както комунистите лъжат някаква психотерапия за успокоение. Тук не става въпрос за земни богатства, кой е богат и подобни глупости, дори в Светите Писания Господа Иисуса Христа казва на един богат човек да раздаде целия си имат на сиромаси и тогава да дойде да го следва и, че така ще има съкровище на небето и, че мъчно ще влезе богат в Царството Небесно. Защо? Защото където е съкровището ти там е сърцето ти. Светиите/Божиите избраници си събират богатство на небето чрез добрите си дела и там е сърцето им а на богатия сърцето му е в земното му богатство което не може да вземе със себе си в гроба и което често се оказва причина за гибелта му особено ако не прави милостиня.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 261faed22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   От Джон

до 38

Мило момиче, виж притчата за богаташа и за бедния Лазар за да разбереш.

"Някой си човек беше богат, обличаше се в багреница и висон и всеки ден пируваше бляскаво. Имаше тъй също един сиромах, на име Лазар, който струпав лежеше при вратата му и петимен беше да се нахрани от трохите, що падаха от трапезата на богаташа, и псетата прихождаха, та ближеха струпите му. Умря сиромахът, и занесоха го Ангелите в лоното Авраамово; умря и богаташът, и го погребаха; и в ада, когато беше на мъки, подигна очите си, видя Авраама отдалеч и Лазаря в лоното му и, като извика, рече: отче Аврааме, смили се над мене, и прати Лазаря да намокри края на пръста си във вода и да ми разхлади езика, защото се мъча в тоя пламък. Авраам пък рече: чедо, спомни си, че ти получи вече доброто си приживе, а Лазар - злото: сега пък той тук се утешава, а ти се мъчиш; па освен това между нас и вас зее голяма пропаст, та ония, които искат да преминат оттук при вас, да не могат, тъй също и оттам към нас да не преминават. А той рече: моля ти се тогава, отче, прати го в бащината ми къща, защото имам петима братя, та да им засвидетелствува, за да не дойдат и те в това място на мъката. Авраам му рече: имат Моисея и пророците: нека ги слушат. А той рече: не, отче Аврааме, но ако някой от мъртвите отиде при тях, ще се покаят. Тогава Авраам му рече: ако Моисея и пророците не слушат, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят. "

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 14aed209bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Благодарение на 38 порното е супер печеливш бизнес,а България е зле.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 446d813867
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   До Джон от 28

Приятелю, не мога обаче да се съглася с тебе, относно почитането на Светите Образи(Изображения, Икони)на Бога, Пречистата Божия Майка и Дева Мария, на светиите и светите Ангели. Ти пишеш, че не трябва да се почитат иконите или изображенията на светиите-с това не мога да се съглася. Ти пишеш, че иконите са идоли, за което многоо грешиш. Иконите НЕ са идоли и правилното и достойно почитане на православните икони не е в разрез и противовес с Втората Божия Заповед. Давам ти електронна страница, за което можеш да научиш Истината. А тя е такава, че иконите са святи и Боговдъхновени изображения на светиите. http://www. pravoslavieto. com/books/pravoslaven_katehizis/vjara/2_bozha_zapoved. htm

А относно такива, като г-на или г-цата 38, те си избират, не им обяснявай нищо, защото не бива да се дават бисерите на свинете. хората в днешно време обичат да живеят като помияри, мислят си, че калта и клоаката са нещо хубаво, а не чистотата. Tака са и във духовно отношение.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 446d813867
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   До Джон
Твоите коментари са като чаша вода с отрова. Ти пишеш за Бога като Творец и Създател,но отричаш Истинския Бог Светата Троица(Отец,Син(Господ Иисус Христос) и Светия Дух);в последният ти коментар(който хич не харесвам и съм отвратен) пишеш такива Богохулства,ереси и клевети,което си показва ,че си един ЕРЕТИК. Ако не ти е ясно ще ти поясня: Ти хулиш Православната Църква;хулиш и си против почитането на Светата Троица,Пресвета Богородица и Дева Мария,светиите,светите Ангели;против си срещу достойното и почтително почитание към, честните образи(изображения и икони) на Бога,Пречистата Божия Майка и Дева Мария,светиите;както и си и срещу запалването на свещи и кандила в православната църква(като при положение,че такива нормални действия се одобряват и се споменават в Стария и Новия Завет);ти хулиш и православното духовенство ,както и цялата Православна Църква.
В Стария и Новия Завет ясно и категорично се споменава и се одобрява ДОСТОЙНОТО почитане на Пречистата Пресвета Богородица и Дева Мария,за което ще ти цитирам няколко стиха:

"И откъде ми е това - да дойде при мене майката на моя Господ?" (Лук. 1:43).
"И рече Мариам: душата ми величае Господа,
и духът ми се зарадва в Бога, Спасителя мой, задето Той милостно погледна унизеността на рабинята Си; защото, ето, ОТСЕГА ЩЕ МЕ ОБЛАЖАВАТ ВСИЧКИ РОДОВЕ;" (Лук.1:46-47-48)

Относно почитането на Пресвета Богородица и Дева Мария и на светиите:
http://www.pravoslavieto.com/books/agiologia/pochit_Bogoroditsa_i_svetiite.htm


Джон,ти от кой род? От тези,които прославят и облажават Пречистата Богородица и Дева Мария; или си от онези ОКАЯНИЦИ,които без никаква причина Я хулят и отричат Нейното Достойно Почитане и Прославяне? Джон,по твоите коментари ясно си личи ,че си от ПОСЛЕДНИТЕ,от тия,които хулят Божията Майка и са против почитането Й,както и са против почитането на православните светци и светици. Запомни добре,че тези които хулят Божията Майка и Дева Мария ,хулят Нейният Син -Господ Иисус Христос. А Бог и Пресвета Богородица и Дева Мария поругани НЕ БИВАТ! Няма да остане без справедливо последствие и наказание ,тези,които псуват на майка,хулят Бога и Пречистата Божия Майка и Дева Мария и светиите.

Джон,гледай да се поправиш във верово отношение,че иначе тези хули,които си написал няма да те доведат до добро.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dec52d01d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Какви са тези критики които пишете за джон. Той е силно вярващ както сте и вие. Да не би да му завиждате че по толкова хубав начин пише коментари. Кадето и да видя негов коментар неговите са много интелигентно написани. n 41.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 75eeee56bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Не разбирам защо е тази цензура на мнения които не са обидни и не нарушават добрия тон? Защо е проблем хората да имат мнение? Пиша пак поста си, дано този път се публикува.

Джон

До 49

Приятелю знам каква е позицията на православната църква, но тя е погрешна. Почитането на изображения каквото значи и думата икона е категорично забранено от Всевишния и ако обърнеш внимание как Бог контактува с хората ще забележиш, че той общува чрез Словото Си а не чрез образи. Изрично е подчертано и има строго предупреждение срещу направата на каквито и да е образи и тяхното поклонение. Причината е защото те не могат да пресъздадат славата Божия и представляват идол който отклонява вниманието и почитта дължими на Бога към предмета а Бог както знаеш е Бог ревнител Който не ще даде славата си на изографисани образи. Почитането и моленето на светци означава да се поставят други богове освен Единия Истински Живия Бог а както вече отбелязах Бог е Бог ревнител Който не допуска такива неща. Затова в Светите Писания когато жителите на един град искат да боготворят апостол Павел който е сам светец той НЕ им казва - "спокойно можете да ме почитате и дори ми направете икона да ми палите свещи когато ме няма" а разкъсва дрехите си и ги умолява да не правят това и им казва, че той е само един човек с подобни на тях страсти и да почитат само Живия Бог. Когато Апостол Йоан пада да се поклони на ангела който е Божи пратеник изпратен да му предаде Откровението ангела НЕ му казва "точно така почитай ме като свой покровител, моли ми се и ми направи икона" а му казва "Стой, не прави това! Защото аз съм съслужител твой и на твоите братя пророците, Богу се поклони! " Разбираш ли приятелю как в съвременното християнство са проникнали гибелни сатанински ереси и дяволски езически доктрини които го отслабват отвътре. Църквата трябва да се очисти от нечистите езически елементи и доктрини които са навлезли в нея и са се смесили с чистото Божие учение.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 75eeee56bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   Джон

до 49

Що се отнася до милото, но невежо момиче от 38 нали знаеш Словото: "не на здравите им трябва лекар а на болните" и още "даром ви е дадено, даром давайте" и че винаги трябва да бъдем готови да дадем отговор за основанията на нашата надежда и вяра в Бога и Господа Иисуса Христа. Освен това всички тези неща бих причислил към основите, базата на християнската вяра а бисерите са откровенията Божии които по вдъхновение се дават когато човек искрено вярва и изучава Светите Писания. Ето един бисер за теб приятелю от мен подарък, знаеш ли какво е скрито зад образа на вавилонската блудница от откровението на Господа Иисуса Христа наричано също Откровение на Йоан? Вавилонската блудница е стария, земен Йерусалим, наречен още жената Йезавел и вторият звяр който излиза от земята. Спомняш ли си пророчеството което се дава на пророк Данийл за истукана и значението му и за последното време и последната империя или световен ред и как това са ходилата на истукана и, че те са направени част от желязо и част от грънчарска глина. Желязото е символа на Рим а грънчарската глина знаеш ли на какво е символ? Чуй Словото Господне: "И биде слово Господне към мене: доме Израилев, не мога ли постъпи с вас, както тоя грънчар? казва Господ. Ето, каквото е глината в ръцете на грънчаря, това сте и вие в Моите ръце, доме Израилев. " Разбираш ли последния световен ред, последния звяр който се появява ще представлява смесица отчасти римска отчасти еврейска система. Ти сега можеш да видиш това как се формира като римски елементи които са силни като желязото са римското право, армиите и полициите изградени на римски принципи и други а еврейските елементи които са слаби и трошливи като грънчарска глина са лихварството, моралната и сексуална деградации, множеството сатанински доктрини които отслабват и разрушават обществото от вътре, всички те идват от евреите. Сега ако приложиш това знание и четеш Откровението с това знание ще видиш как пред теб се разкрива дълбок смисъл. Всичко хубаво приятелю.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 75eeee56bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Моля бъдете така добри да публикувате отговора ми, защото ще е от полза за мнозина.

Джон

Приятелю от 50


Както се казва в Писанията

"Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето.
Случва се да казват за нещо: "виж, на, това е ново"; но то е било вече през вековете, що са били преди нас. "

ето ти за почитането на "кралицата на небето" протип на култа към "богородица" за да знаеш откъде идва той:

"Децата събират дърва, а бащите кладат огън, и жените месят тесто, за да правят банички за богинята на небето и да извършват възлияние на други богове, за да Ме огорчават.
Но Мене ли огорчават те? казва Господ; не себе си ли - за техен срам?
Затова тъй казва Господ Бог: ето, излива се Моят гняв и Моята ярост върху това място, върху люде и върху добитък, върху полски дървета и върху земни плодове, ще се запали и не ще угасне. "

"В него време, казва Господ, ще изхвърлят из гробовете костите на царете на Иуда, и костите на князете му, и костите на свещениците, и костите на пророците, и костите на жителите иерусалимски;
и ще ги разхвърлят пред слънцето и месечината и пред цялото небесно воинство, които са те обичали, на които са служили и след които са ходили, които са търсили и на които са се покланяли; те не ще ги съберат и не ще ги погребат: те ще бъдат тор на земята. "

"Тъй казва Господ: не вървете по пътя на езичниците и не се плашете от небесни поличби, от които езичниците се плашат.
Защото наредбите на народите са суета: отсичат дърво в гората, издялват го с брадва дърводелски ръце,
украсяват го със сребро и злато, прикрепяват с гвоздеи и с чук да се не клати.
Тези богове са като стълб, изгладен на струг, и не говорят; тях ги носят, защото не могат да ходят. Не плашете се от тях, защото те не могат да сторят зло, но и добро да сторят не могат.
Няма Тебе подобен, Господи! Ти си велик, и името Ти е велико чрез Твоята мощ.
Кой не ще се побои от Тебе, Царю на народите? защото само на Тебе се пада това; понеже между всички мъдреци у народите и във всички царства няма Тебе подобен.
Те всички до един са неразумни и глупави; суетно учение е дървото.
Кованото им на листи сребро е донесено от Тарсис, златото - от Уфаз, дело на художник и на леярски ръце; облеклото им - хиацинт и пурпур; всичко това е дело на изкусни люде.
А Господ Бог е истина; Той е жив Бог и вечен Цар. От гнева Му трепери земята, и народите не могат да издържат негодуването Му.
Тъй им говорете: боговете, които не са направили небето и земята, ще изчезнат от земята и изпод небесата.
Той сътвори земята със силата Си, утвърди вселената с мъдростта Си и с разума Си разпростря небесата.
По гласа Му шумят водите небесни, и Той издига облаците от краищата земни, създава светкавици всред дъжда и изкарва вятъра из Своите клетове.
Безумствува всеки човек в своето знание, срами себе си всеки леяр с истукана си, защото излеяното от него е лъжа, и няма в него дух.
Това е пълна суета, дело на заблуда, във време на посещението им те ще изчезнат. "


В ранното автентичто апостолическо християнство не присъства култа към "богородица" едва по късно когато след обявяването от Константин на християнството за официална религия и когато то се смесва с различни езически/сатанински вярвания и обреди се появява този култ. Култа към "кралицата на небето", вечната девственица, майката с детето е езически, термините "богородица", "безгрешна", "царица на небето" са се използвали за главната езическа псевдо-богиня независимо в кой демоничен пантеон - египетски, ханаански, римски и т. н. Същите термини се използват за "богородица все-царица! " Това е гнусно езичество и трябва да се каже ясно! Това са демонски доктрини в църквата които трябва да се изобличат и изрежат от църквата независимо колко време са гноясвали в църковната традиция. Хората трябва да имат страх от Бога и само от Него и да не позволяват разни извратени човешки традиции да замърсяват и оскверняват чичстото Слово Божие и Богопознанието.

Автентичното апостолическо християнство почита Отец и Син, Всевишния и Господа Иисуса Христа - Сина Божий и Агнеца Божий Който е посредника между Бога и човеците. В чистото автентично христиняство което е Божие учение няма почитане на "богородички", светци, ангели и т. н., защото това би било езичество! Всъщност в автентичното апостолическо христианство светците не са тези християни които са избрани от някоя църква като примери за благочестие а светците, светиите или Божиите избранници са ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ! които пазят Словото Божие чисто!

Цитат

"Джон, ти от кой род? От тези, които прославят и облажават Пречистата Богородица и Дева Мария; или си от онези ОКАЯНИЦИ, които без никаква причина Я хулят и отричат Нейното Достойно Почитане и Прославяне? "

Аз съм от тези които не правят компромис със Словото Божие заради демонски доктрини превърнали се в човешки традиции и църковни предания. Аз съм от тези които твърдят както учи Словото Божие и автентичното апостолическо християнство, че трябва да почитаме един Бог - Отец на Светлините, Всевишния и Всемогъщия в името на нашия Господ Иисус Христос - Сина Божий, Агнеца Божий Който взема върху си греховете на Света като дойде да извърши Божията воля. И съм от тези "окаяници" които категорично отхвърлят гнусното представено с християнски краски езичество което се е смесило с автентичното и чисто Божие учение дадено ни от Господа Иисуса Христа Сина Божий! Как се казваше в Светите Писания - по-добре е да угодим на Бога отколкото на човеци. Затова и аз ти казвам гледай да угодиш на Бога следвайки чистото Му учение а не на човеци, човешки традиции и изопачено учение.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fe74d09a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   Когато бях по малка се случиха някой неща. Беше вечерта на бъдни вечер и тогава се събудих и видях от тези богове които почитали са в миналото. Няколко бяха единия държеше чаша. Бях открехнала вратата и не ги огледах по добре а друг който не видях попита тях на български коя е тя. После си легнах. Също веднъж някакво изображение на лице имаше по крака ми което ме натискаше и повтаряше думите. На 15 г. видях от апартамента на роднините при които бях че в най високия стоеше дявола. Беше вечер и тогава се гледахме. Постоях малко така а той ми въздейства да припадна. Аз се опитвах да отворя очи но неможех. И други неща още помня. n 41.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 446d813867
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

58.   До Джон от коментар номер 50
Показах ти някои цитати, извадени от Светото Четириевангелие, които ЯСНО показват, че почитането към Пречистата Пресвета Богородица и Дева Мария е нещо ДОСТОЙНО И ПОХВАЛНО ПРЕД БОГА. Но явно нарочно не ги забелязваш тези извадки, които са самата истина;и продължаваш да говориш глупости и ереси, като всеки един еретик. Аз като православен християнин се доверявам напълно на Православната Църква и на Нейното Учение, което е чисто, неопетнено, безгрешно. И Както ме учи Светата Православна Църква, да славя правилно Бога, Пресвета Богородица и Дева Мария(Тя след Светата Троица е най-велика, и ако не беше Тя, нямаше как Бог Слово да се въплъти и да стане стане Безгрешен и Всесилен Човек. Господ Иисус Христос е Богочовек (-Истински Бог и Безгрешен Човек);Той има Две Природи:Божествената и Човешката обединени неслитно, неразделно, неизменно и неразлъчно в едно Лице. ), светиите, да почитам правилно честните икони-така и правя. Но забелязвам при тебе, че ти си изпаднал в заблуда. А именно, че имаш такава омраза към Православната Църква(Която е единство Христова! ). Няма какво да кажа повече, ти вървиш на долу.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1242e12371
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

59.   Джон

до 53

Благодаря, много мило от твоя стана.

 
  ...

1-50 от 69
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker