Завръщане от чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Завръщане от чужбина
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1493 пъти
Здравейте, момиче на 20 съм. Тази година бях за 5 месеца на бригада в Англия, но се върнах, защото започнах втората си година в университета. Да ви кажа честно, макар и физически тежката работа, която вършех, живота там ми хареса. Вземах пари, за които тук не мога и да помисля. Изкарвах на месец колкото родителите ми заедно. Сега тук ми е много самотно. Повечето ми познати или пушат трева или се чудят къде да се напият. За тях сега ни е времето, но аз имам чувството, че моето време мина. Искам да се занимавам с нещо сериозно, а дори това, което уча не ми се струва такова. Нямам много приятели вече, а когато трябва да излизаме някъде ходя колкото да не изгубя социален контакт. Много ми е самотно, объркана съм и не знам какво да правя с живота си..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 181c7ddbc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хaхa, с товa подвеждaщо зaглaвие дaже ме хвaнa дa го прочетa.
"Зaвръщaне от чубинa"- aх, че гръмко след 5 месечен престой. Хaйде кaто поживееш нaвън едни 15 г. тогaвa пиши колко ти стaнaло сaмотно след зaвръщaне.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 322b798761
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нали затова сме в пусти му Европийски съюз, бъди там, където се чувстваш добре. Годината в университета ще я наваксаш, приятелството ще го преодкриеш, семейството ще те разбере. Не бъди пленник на страховете си.. или още по-лошото - на чуждите такива. Намери щастието си, дори това да значи да си далеч от родина и близки. Всеки има своя презумция за тези неща. Аз например не мога да изпитам дори бегло копие на щастие със западните стандарти.. и си стоя тук, тровя се, ама то ми 'убаво, бе! :D Ще те попитам нещо: Ако не сега, кога? И дали няма да съжаляваш ако не опиташ поне? На този свят сме, за да се учим. Обикновено на принципа проба-грешка. Тъй че - ДЕРЗАЙ!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c1f9289260
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не заминавай повече за чужбина. Тук се очаква да навлезнат милиони арабески и негра, които трябва да изнасилват и да се гаврят с български жени, какво ше стане, ако всички тръгнат да берът ягоди и малини в Англия? ! Бъди патриот и участвай с присъствието си за създаване на смъртната статистика на жертвите на пашибозука, арабески, негра и всякаква измет, която Бойко с партньорите си от Европа ще ни докара на главата. Успех и стой в сладко очакване.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5cc8a9a302
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами опитай да запишеш висше образование там. Ако не успееш, завърши в БГ и се опитай да намериш работа там. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 64d674527a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Миличка, не се подлъгвай. Може да си изкарала някой лев, но това ли искаш да правиш цял живот, всяко лято - да слугуваш на ингилизите? Те са ти платили стотинки по тяхната мярка. Харесало ти е разнообразието, но наблягай на университета. Гарантирам ти, че след още едно-две такива лета вече ще ти се гади от ферми и други. Намери си готин приятел, с когото да правиш секс и така ще изчистиш депресията.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 91a4d57e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   И аз се "завърнах от чужбина" след 3 месеца робски труд. Не, не беше във ферма. Беше в склад, в който нямаше деление на мъже-жени. Мъкнеш кашони по 20 килограма и никой не му пука, че ти самата си 40. Да, изкарах пари, които тук щях да изкарам за 1 година. Да, 3 месеца съм яла каквото ми душа иска - банани, шоколади, всичко, което в България не си позволявам толкова често. Там храната бе евтина. Тоест - боклучивата храна беше евтина.
Нямах приятели там, всичко ми бе чуждо - навсякъде имаше навъсени хора, негри, араби, индийци и пакистанци. Редовно виждах и забулени ДЕЦА. Разбрах, че наистина ние сме ПОСЛЕДНО качество хора - негри и индийци са преди нас, защото говорят свободно езика, пък това, че им се виждат само очите не е пречка за англичаните. Много по-добре е да гледат на криво българи и поляци. Там нямаше паркове, там нямаше живот, всичко бе изкуствено и лицемерно. Така го възприемах аз. Затова разказвам моята история, за да осъзнаят хората, че има 2 типа - такива, които могат и които НЕ могат да живеят другаде. Мен си ме влечеше България, мечтаех за момента, когато ще си дойда.
И когато стъпих на българска земя се разплаках. Навсякъде чувах българска реч, видях всичките си близки, беше чудесно. Видях приятелите си. Моите приятели в България не пият, нито се друсат. Изглежда ти имаш кофти обкръжение. Аз съм щастлива тук, а там бях самотна. Изглежда трябва да се ориентираш към Запада, щом онзи живот ти харесва. Но наистина, поживей повече от 5 месеца, сблъскай се с реалността и тогава отново помисли дали Англия е страната за теб. Аз бързо го разбрах, защото бях в голям град, а не във ферма. Видях отношението на хората към мен, чух хиляди лицемерни "Тенк ю", дори когато ходех по улиците им се чувствах виновна, че им стъпвам по перфектния асфалт и им дишам мръсния въздух.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4b96696f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами иди там като искаш. Никой не те спира. Не си малко дете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker